Yleiskatsaus punaisen sillin esimerkistä

Alkuesite, jonka yritys on jättänyt sääntelyviranomaiselle, yleensä sen alkuperäisen julkisen tarjouksen (IPO) yhteydessä, tunnetaan punaisena silli. Yrityksen toimintaan liittyvät tiedot sisältyvät punaisen silakan esitteeseen. Tällainen esite annetaan potentiaalisille sijoittajille. Punainen silakkaesite ei sisällä tietoja arvopapereiden hinnasta, liikkeeseen laskettavien arvopapereiden lukumäärästä ja liikkeeseenlaskun määrästä.

Esimerkkejä punaisen sillin esitteestä

Esimerkkejä punaisesta sillistä ovat seuraavat:

Esimerkki 1 - ote juomayhtiön punaisen sillin esitteestä

Thomas Ltd: n myynninedistäjä: Thomas Stovell

Thomas Ltd.: n (x) 10 dollarin nimellisarvoisen osakkeen julkinen liikkeeseenlasku käteisellä hinnalla (x) dollaria osakkeelta, mukaan lukien ylikurssi (x) dollaria osakkeelta laskettuna (x). Liikkeeseenlaskun tulee olla (x)% täysin laimennetusta osakeannin jälkeisestä maksetusta pääomasta.

 • Riskit: Koska tämä on liikkeeseenlaskijan ensimmäinen julkinen osakeanti, osakepääomalle ei ole muodollisia markkinoita.
 • Katsaus: Maamme kokonaisten virvoitusjuomamarkkinoiden kokonaismyynti vuonna 2018 oli 16 000 miljoonaa litraa ja oli 20 miljardia dollaria. Virvoitusjuomien pääsegmentit ovat hiilihapolliset virvoitusjuomat, pullotettu vesi ja mehut. Niiden osuus kokonaismyynnistä on 90%. Loput 10% koostuu juomavalmiista teestä ja kahvista, tiivisteistä, urheilu- ja energiajuomista. Jakelukanavia on kaksi - kaupan ulkopuolella ja kaupan ulkopuolella. Päivittäistavarakaupoissa, hypermarketissa ja supermarketeissa tapahtuvaa myyntiä kutsutaan kaupan ulkopuolelle. Myynti, joka tapahtuu ravintoloiden, baarien, klubeiden jne. Kautta, on kauppaa.
 • Yhteenveto liiketoiminnasta: Thomas Ltd. on hedelmämehujen valmistusyritys, jonka pääpaino on mango- ja mansikkahedelmissä. Yhtiö tarjoaa pääasiassa kahta juomaa - Mango Delight ja True Strawberry. Niitä on saatavana PET-pullossa, tetrapakkauksessa ja tinapurkissa. Yrityksellä on 7%: n markkinaosuus mangohedelmäsegmentissä ja 4%: n markkinaosuus mansikkahedelmäsegmentissä. Heillä on laaja jakeluverkosto, jossa on 567 jakelijaa kaikkialla maassa.

Esimerkki 2 - ote pankin punaisen sillin esitteestä (osakeosuudet)

 • Turvallisen luottamuspankin vetäjä: Safe Trust Financial Holdings Limited & Financial Literacy Trust
 • Yleinen riski: Osaketuotteisiin tehtäviin sijoituksiin liittyy tietty riski, ja sijoittajien ei pitäisi sijoittaa rahastoja osakeantiin, ellei heillä ole varaa ottaa riskiä menettää sijoituksensa.
 • Toimialan yleiskatsaus: Kotitalouksien säästöillä on ollut nouseva trendi maassa. Se on noussut 18 prosentista BKT: stä vuosina 2008–2009 25 prosenttiin BKT: stä 18–19. Maamme BKT on kasvanut 6, 8% CAGR viimeisen 10 vuoden aikana. Sen arvioidaan kasvavan 7, 1% vuoden 19 FY: llä hallituksen arvioiden mukaan.
 • Yhteenveto liiketoiminnasta: Safe Trust Bank on liikepankki, joka keskittyy palvelemaan matalapankkisegmenttiä. Pankilla on pankkilisenssi, joka sallii sen tarjota pankkipalveluita koko maassa. Pankki perustettiin 21. tammikuuta 2015, ja se aloitti toimintansa 15. huhtikuuta 2017. Omaisuuserätuotteita ovat vähittäislainat ja pienten ja keskisuurten yritysten (pk-yritysten) lainat. Muita tuotteita ovat verkkopankkipalvelut, mobiilipankkipalvelut, pankkikortit, luottokortit ja kolmansien osapuolien vakuutus- / sijoitusrahasto-tuotteiden jakelu. Talletusten ja bruttomääräisten ennakkomaksujen määrä 31. maaliskuuta 2019 oli 6 063 miljoonaa dollaria. Nettokoromarginaali (NIM) oli 4, 32%.

Esimerkki 3: Ote hotelliyhtiön punaisen sillin tarjousesitteestä

Stevels Hotel Ltd. perustettiin nimellä Graham Hotels Pvt. Ltd. 5. tammikuuta 2015.

 • Yleiset riskit: Sijoittajia kehotetaan lukemaan riskitekijät huolellisesti ennen tässä tarjouksessa lueteltujen sijoituspäätösten tekemistä.
 • Kirja-ajalliset johtajat: Coulthard Financial, mehiläispesäpääkaupunki, Morgan Strauss Capital
 • Toimialan yleiskatsaus: Ketjuihin sidotut hotellihuoneet ovat kasvaneet maassa nopeudella 11% CAGR viimeisen 10 vuoden aikana. Hotellit voidaan jakaa ylellisyyteen ylempiin, ylempiin, keskimäärin ylempiin ja keskisuuriin-talouteen. Näihin liittyvät kasvunopeudet on annettu:
TyyppiViimeisen 10 vuoden CAGR-kasvu
Ylellinen ylempi yleiskaava10%
Hyväpalkkainen8%
Yläkeskiarvo12%
Midscale talouden13%
 • Tärkeimpiä vaikuttavia tekijöitä ovat kotimaan matkailu, ulkomaisten matkailijoiden saapumiset, pääsyinfrastruktuuri, vapaa-ajanmatka ja liikematka.
 • Yhteenveto liiketoiminnasta: Stevels Hotel Ltd. on huippuluokan hotellien omistaja ja kehittäjä. Hotelli on sijainnut pääasiassa suurissa kaupungeissa. Kilpailuvahvuuksia ovat strateginen sijainti, kokenut johtaminen ja asiakastyytyväisyys. Maassa on 1790 hotellihuonetta, jotka sijaitsevat 17 kiinteistössä. Huoneiden keskimääräinen vuokra on 210 dollaria per yö ja keskimääräinen käyttöaste viimeisen 5 vuoden aikana on ollut 79, 13%.

Esimerkki 4 - Ote henkivakuutusyhtiön punaisen sillin tarjousesitteestä

 • Yleiskatsaus: Maamme kokonaisosuus maailman henkivakuutusmaksusta on vain 1%. Tämä tarkoittaa, että maassa on valtavasti mahdollisuuksia kasvaa, koska henkivakuutusten osuus on edelleen heikko. Maan henkivakuutusala on kasvanut 7%: n CAGR-arvosta viimeisen 10 vuoden aikana. ULIP: n (Unit Linked Insurance Plans) kysynnän odotetaan kasvavan tulevina vuosina. Digitointi on keskeinen suuntaus vakuutusalalla, kun Internetin ja mobiililaitteiden levinneisyys lisääntyy.
 • Yhteenveto liiketoiminnasta: Avainhenkilöihin kuuluvat Steve Smith, Mathew George ja Sydney Davenport. Life Safe Ltd. on kannattavin yksityinen vakuuttaja kaikista maamme yksityisistä vakuutuksenantajista vuonna 2018. Kirjattu nettovarallisuus on 1, 2 miljardia dollaria. Vakavaraisuusaste on 178% valtuutetun 150%: n yläpuolella. Tulos verojen jälkeen (PAT) vuonna 2018 oli 240 miljoonaa dollaria ja oman pääoman tuotto (ROE) oli 20%. He ovat keskittyneet monikanavaisen jakelualustan luomiseen. Maksetut osingot ovat kasvaneet 12% CAGR: lla viimeisen viiden vuoden aikana. Aiemmat osingot eivät kuitenkaan ole osoitus tulevista osingoista.

Johtopäätös - esimerkki punaisesta sillistä

Punaisen silakan esite on hyödyllinen tarkoitus tarjota tietoa potentiaalisille sijoittajille. Vaikka se on erittäin pitkä asiakirja, se antaa runsaasti tietoa yrityksen toiminnasta ja taloudesta. Sijoittaja voi lukea punaisen sillin tarjousesitteen tehdäkseen tietoisen päätöksen yrityksen sijoittamisesta.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas punaiseen silliin. Tässä puhutaan neljästä parhaasta punaisen sillin esimerkistä yksityiskohtaisella selityksellä. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Top 7 esimerkki globalisaatiosta
 2. Esimerkkejä Six Sigmasta
 3. Kiinteät kustannukset Esimerkki
 4. Riskinarviointiesimerkki