Hyvien työreferenssien määritelmä -

Älä ole kuin muut työnhakijat, jotka vain laiminlyövät tai eivät ajattele paljon, kenen tulisi valita referenssiksi, kun potentiaaliset työntekijänsä pyytävät referenssejä. Useimmiten sinun on oltava kiireinen jatkaessasi kiillotusta, tekemällä parhaita saatekirjeitä tai tutkimalla potentiaalista työnantajaa tai valmistaudumalla haastatteluun. Tässä koko prosessissa, jossa etsit täydellistä työtä, unohdat tärkeimmän osan työnhakuprosessista, toisin sanoen - pyytämällä ihmisiä olemaan referenssisi.

On havaittu, että useimpien yritysten palkkaamispäälliköt yksinkertaisesti seuloavat ehdokkaan esittelyn ja hakevat usein arvosteluja ansioluettelosi antamasta hyvien työpaikkojen viitteistä. Viitteet toimivat siten välttämättömänä työkaluna vuokrausprosessin aikana. On todettu, että vuokrauspäälliköt ottavat usein yhteyttä referensseihin saadakseen selville, mitä kaikki työntekijänäsi voi tehdä ja työskentelytyylisi. Tämän vuoksi on sitä tärkeämpää, että valitset oikean viiteluettelon, joka lisätään ansioluetteloosi työnhakua varten.

Viittauksilla on keskeinen rooli vuokrausprosessissa ja ne antavat hyvät / huonot vaikutelmat urapolullesi. CareerBuilderin tekemässä kyselyssä noin 70 prosenttia rekrytoijista muutti päätöstään palkata hakija pelkästään hänen viittauksensa tai palautteen perusteella. Kyselyyn osallistuneista työnantajista 47 prosenttia mainitsi, että heidän mielipiteensä ehdokkaasta oli hieman pettyväinen ja melkein kolmasosa myönsi, että heidän saatuaan yhteyden mainittuun viittaukseen heidän näkemyksensä ehdokkaasta parantui.

Kun valitset viitteitä, sinun on kiinnitettävä huomiota ja poimia parhaat. On olemassa useita tekijöitä, jotka on otettava huomioon, kun valitset parhaat referenssit. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka on koottu sinulle parhaiden viitteiden löytämiseksi työnhakua varten.

Vinkkejä hyvien työreferenssien valitsemiseen

 1. Harkitse hyvien työpaikkojen viitteitä

Ihannetapauksessa sinulla tulisi olla noin kolme tai viisi viitettä - kuka voi puhua hyvin saavutuksistasi, taitojoukostasi, koulutuksestasi, etiikasta, suorituskyvystä jne. Kokeneilla hakijoilla on referenssinä aiempia esimiehiä ja työtovereita, koska he työskentelivät tiiviisti heidän kanssaan menneisyydestä, vaikka he saattavat myös kutsua mentorin tai henkilökohtaisen viittauksen. Äskettäin valmistuneilla on enemmän joustavuutta, mutta ihannetapauksessa pitäisi olla referenssejä harjoittelupaikoista tai vapaaehtoistyöstä sekä opettajia ja henkilökohtaisia ​​viitteitä. Vältä perheenjäsenten tai sukulaisten luettelemista henkilökohtaisiksi viitteiksi. Valmentajat, kollegat, myyjät, asiakkaat, pomot ja liikemiehet ovat parhaat esimerkit työpaikoista.

 1. Ei tarvitse huolehtia "suosituskirjeistä"

Työnantajat eivät halua enää kirjeitä, joihin on kirjoitettu "kenelle se voi koskea". Sen sijaan he haluavat pystyvän ottamaan yhteyttä ja puhumaan ihmisryhmän kanssa, joka voi puhua vahvuuksista ja heikkouksista ja tietää, sopivatko sinä tähän työhön. Näillä kirjeillä ei myöskään ole suurta uskottavuutta, koska kuka tahansa, joka kirjoittaisi sinulle kirjeen, sanoisi todennäköisesti vain hyviä asioita.

 1. Ajattele ja mieti ennen referenssivalintaa

Hyviä työpaikkaviitteitä ovat ne, joilla on ollut mahdollisuus tutkia persoonallisuuttasi ja todistaa saavutuksiasi suoraan. Haluat jonkun, joka osaa sinusta paljon ammattilaisena, siksi on erittäin tärkeää varmistaa, että valitset parhaan viitteen hakemaasi asemaan. Muista, että ihmiset, jotka olette olleet tiiviissä vuorovaikutuksessa ammatillisten suhteiden kautta, antavat todennäköisemmin tarkan viitteen. Ihmiset, jotka tietävät vahvuutesi ja kykysi - ja sanovat sinusta positiivisia asioita.

 1. Ota lupa viitteistä

Sinun on saatava lupa jokaiselta henkilöltä. Älä koskaan käytä viitettä kysymättä hänen lupaaan. Viimeinen asia, jonka haluat, on potentiaalinen työnantaja soittaa jollekin ja löytää hänet tietämättömiksi ja valmistautumattomiksi puhumaan sinusta tai ehkä olla haluton toimimaan referenssinä. Jos viittauksesi heijastuvat kokemattomasti sinuun, menetät tämän työpaikan. Suurin osa kollegoistasi houkuttelee toimimaan viitteinä tai jotkut saattavat jopa hylätä, joten on aina tärkeää kysyä ensin heidän lupa.

Luvan saaminen saa sinut näyttämään ammattimaiselta ja kohteliaalta. Ole varma ja kysy, olisiko henkilöllä miellyttävää toimia viitteenä sinulle, ennen kuin otat hänet yhdeksi.

 1. Tiedä mitä viittauksesi sanovat sinusta ja valmenna heitä

Kun valitset viitettä, varmista, että he sanovat positiivisia asioita sinusta. Jos sinulla on epäilyksiä siitä, mitä viittauksesi voisi sanoa, on parempi olla ottamatta niitä viitteeksi. Jos sinulla on rajoitettu vaihtoehtoja ja olet sidottu, voit aina selvittää, mitä he sanovat sinusta. On vaikea muistaa jonkun henkilökohtaista historiaa paikan päällä, joten he todennäköisesti arvostavat sitä, että se on käsillä. Varmista, että viitteilläsi on kopio nykyisestä ansioluettelostasi, ja he tietävät taidot, tärkeät projektit, joissa olet työskennellyt, ja parhaat saavutuksesi. Tämä auttaa referenssejäsi tarjoamaan parhaat ja asianmukaisimmat ehdotukset työnantajille.

 1. Älä mainitse ansioluettelosi viittauksia

Hyvät työreferenssit tulee esittää erillisellä paperiarkilla, joka on ansioluettelosi mukainen, yksinkertaisesti otsikolla “Viitteet” tai “Viiteluettelo”. Muista, että sinun ei tulisi koskaan antaa hyviä työpaikkailmoituksia työnantajille, ennen kuin sitä on pyydetty, mutta varmista, että pidät haastattelussa kanssasi luettelon viitteistä, jotta voit olla valmis esittämään ne, kun työnantaja pyytää.

 1. Päivitä referenssisi ja kunnioita heidän aikaa

Työnhaku voi joskus kestää useita kuukausia. Siksi samoista ihmisistä riippuen joka kerta kysyisi liikaa suhteesta riippumatta. Referenssiksi oleminen ei sisällä vain aikaa ja energiaa, mutta saavutettavuutta lyhyellä varoitusajalla. Voi olla mahdollista, että referenssisi toimivat viitteinä myös muille ihmisille. Siksi hyvien työpaikkojen viitteiden kiertämistä ehdotetaan. Muista, että et ole rajattu vain viimeisimpiin pomoihin, vertaisiin, joiden kanssa olet työskennellyt läheisesti, asiakkaisiin, joihin olet palvellut, harjoittelusi ohjaajalta ja opettajilta - jos olet valmistunut äskettäin - kaikki mahdollisuudet, jotka voidaan luetella viitteet lähettävät luvan.

 1. Kerää kaikki tiedot kaikista viitteistä

On erittäin tärkeää, että luettelo mahdollisista viitteistä on valmisteltu etukäteen. Kun olet viimeistely viittauksesi, valmistele työnantajallesi luettelo viitteistä, jotka sisältävät seuraavat tiedot jokaisesta viitteestäsi:

 1. Henkilön nimi
 2. Nimitys tai työpaikka
 3. Suhde sinuun (jos hän on mentorisi, vertaissi tai asiakassi)
 4. Yrityksen nimi
 5. Koko osoite
 6. Yhteystiedot (kuten puhelinnumero ja sähköposti)

Tarkista takaisin viitteidesi kanssa ajoissa varmistaaksesi, että yhteystiedot eivät ole muuttuneet. Edes parhaasta viittauksesta ei ole hyötyä, jos häneen ei voida ottaa yhteyttä. Kerro aina viitteillesi, kun niitä voidaan tarvita.

 1. Sisäisillä referensseillä on suuri vaikutus valintaan

Sosiaalisesti aktiivinen oleminen voi osoittautua todella hyödylliseksi täällä, ja se on paras esimerkki työpaikoista. Jos yrityksesi sisällä on lähteitä, joihin etsit, jotka luulet puhuvan mahdollisuutesi suhteen, sinun tulee ehdottomasti kysyä, ovatko ne yksi viitteistäsi. Vaikka sinulla ei ole ollut liikaa työhistoriaa heidän kanssaan, sinulla on aina mahdollisuus toimittaa pari muuta referenssiä ja pyytää sisäisiä yhteyshenkilöitäsi puuttumaan puolestasi, jos he pitävät sinua sopivana tähän työhön.

 1. Kiitos aina referensseille

On tärkeää olla kohtelias ja huomaavainen. Sinun on kiitettävä hyvistä työtehtävistäsi joka kerta, kun heitä pyydetään, koska tämä on yksi esimerkki työpaikkaviitteistä. Nämä ihmiset olivat valmiita auttamaan sinua, ja heidän kiittäminen on vain yleinen kohteliaisuus. Lähetä kiitollinen huomautus, jonka avulla he tietävät arvostavan heidän aikansa ja vaivaaan ja päivittävän heidät tulokseen riippumatta siitä, käytettiinkö niitä vai ei, vai saitko työn.

Viimeinen huomautus

Viittauksilla on ratkaiseva merkitys työnhaussa. Jos työnantaja harkitsee haastatteluasi vakavasti sinun palkkaamista, kysytään ihmisten nimiä ja yhteystietoja, jotka haluavat puhua puolestasi.

Se johtuu siitä, että niin uskomattomana kuin saatat tuntua haastattelun aikana, työnantaja tarvitsee sellaisten ihmisten panosta, jotka ovat työskennelleet kanssasi jollain tavoin: akateemisessa, ammatillisessa tai vapaaehtoisessa ympäristössä. Viittauksistasi kysytään hyviä työviitteitä koskevia kysymyksiä suorituskyvystäsi, taitoistasi, kyvystäsi työskennellä muiden kanssa, tehokkuudesta ja tuottavuudesta paineen alla, täsmällisyydestä, rehellisyydestä, luotettavuudesta, sitoutumisesta työhön ja yleisestä asenteesta. Pitämällä positiivinen suhde viitteihisi, he voivat antaa sinulle tulevaisuudessa entistä hehkeämpiä suosituksia.

Ihmiset, joita voidaan käyttää viitteinä

Hyvien referenssien ylläpitäminen on osoitus hyvistä viestintätaitoista, ja se sanoo, että olet arvostettu ja miellyttävä ehdokas. Tämä on melko haastavaa päättää, kenen tulisi viitata ammattiviitteeseen. Jopa pomo voi käyttää työntekijän hyvää suositusta. Kollegasi, asiakkaasi ja työtoverisi arvostavat myös tarjousta. Tässä on luettelo harvoista ihmisistä, joita voit kysyä tai valita hyviksi ja terveellisiksi viitteiksi uraasi varten.

 • esimiehet

On tärkeää poistua ystävällisesti jokaisesta ammatillisesta tilanteesta, koska jokaisessa mahdollisessa työllisyystilanteessa viimeinen esimiehesi on ensimmäinen henkilö, joka ottaa yhteyttä. He tietävät kykysi ja tapa hallita rooleja ja vastuita. Hänellä on suuri vaikutus ammattipolkuihisi. Tämä viittaus on välttämätön, ja sitä voidaan käyttää eduksesi.

 • Työtoveri

Vertaisvertailun on puhuttava sinusta joukkuepelaajana, motivaattorina ja henkilönä, jonka kanssa he nauttivat säännöllisestä työskentelystä. Hän osaa puhua johtamiskyvystäsi, kuinka hallitset stressin ollessa, kuinka edistät työkulttuuria ja miten olet sitoutunut muihin ammatillisesti. Työntekijän tulisi voida taata ihmissuhdetaitosi.

 • Henkilökohtaiset suositukset

Henkilö, joka tietää tarinasi, kuinka ahkeraa ja älykästä työskentelet ja kuinka pitkälle olet saavuttanut. Tämä viite on joku, joka voi jakaa tarinoita oikeudenkäynnistä ja ahdistuksesta, joka on muuttunut saavutukseksi ja menestykseksi. Ne voivat todistaa jatkuvasta etenemisestäni. He saattavat tietenkin myös antaa kuvan siitä, kuka olen työn ulkopuolella, myönteisellä ja suotuisalla tavalla.

 • opastaja

Mentorin suosituksen tulee olla hyvin perehtynyt henkilökohtaiseen näkemykseesi ja uratavoitteisiisi, ja hänen tulisi olla halukas toimittamaan sinulle pyynnöstä suosituskirje. Mentorit opastavat ja neuvovat sinua ja ymmärtävät kuinka reagoit valmennukseen. Mentorin referenssit auttavat vahvistamaan valmiuttasi ryhtyä tehokkaisiin toimiin roolissa, joista kilpailet. He korostavat julkisesti vahvuuksiasi, mutta valmentavat yksityisesti heikkoutesi mukaan.

 • asiakkaat

Asiakkaat ovat luultavasti hyvämaineinen palaute. Asiakas on ensisijaisesti huolissaan ammattilaisesi tekemistä laajuudesta, laadusta ja ajantasaisuudesta. Kannatan todella asiakkaideni referenssejä, koska he ovat paras todiste siitä, että voin tuottaa tyydyttäviä tuloksia jatkuvasti.

Muutamia kysymyksiä, joita potentiaalinen työnantajasi saattaa kysyä:

 1. Kuinka tunnet tämän työnhakijan?
 2. Kuinka kauan olet tuntenut tämän työnhakijan?
 3. Millainen tämän ehdokkaan suhtautuminen työhön on?
 4. Kuinka arvioisit ehdokkaan viestintäkykyä?
 5. Kuinka hyvin ehdokas työskentelee painostuksen alla ja suhtautuu rakentavaan kritiikkiin?
 6. Onko tämä ehdokas joukkuepelaaja?
 7. Voitko kuvailla ehdokkaan johtamis- tai johtamistaitoja?
 8. Mitkä ovat mielestäsi tämän ehdokkaan vahvuudet ja heikkoudet?
 9. Arvioi tämä ehdokas rehellisyyden ja rehellisyyden suhteen.
 10. Kuinka avoin hän on uusille ideoille ja menettelyille?
 11. Haluatko palkata tämän ehdokkaan uudelleen?
 12. Onko mitään lisätietoja tai kommentteja, jotka voivat auttaa meitä tekemään paremman päätöksen?

Näihin kysymyksiin annetut vastaukset auttavat työnantajaa edelleen valitsemaan sinut ja tuntemaan palkkaamansa työntekijän.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas muutamiin vinkkeihin, jotka on koottu sinulle hyvien työpaikkojen viitteiden selvittämiseksi paitsi niiden viimeistelemisen lisäksi myös niiden tehokkaan käytön kannalta. Nämä ovat seuraavat ulkoiset linkit, jotka liittyvät hyviin työpaikkaviitteisiin.

 1. 10 työnhakostrategiaa tulevaisuuden tavoitteidesi parantamiseksi vuonna 2018
 2. Sinun on luettava tämä ennen kuin lopetat työnhaun
 3. 7 yleisintä asiaa, jota työnhakijat ovat tulkineet väärin