Tässä Photo Effects -oppaassa opimme kuinka sekoittaa kaksi kuvaa yhdessä elokuvajulisteen kanssa! Tämä on täysin uudelleen kirjoitettu päivitys opetusohjelman alkuperäiseen versioon ja on nyt täysin yhteensopiva Photoshop CS6: n kanssa . Jos käytät Photoshop CS5 -sovellusta tai sitä aikaisempaa, kannattaa seurata alkuperäistä Blend Photos Like A Hollywood Movie Poster -oppaata.

Photoshopin avulla on helppo sekoittaa valokuvia kerrosmaskeilla, mutta yleinen ongelma on, että valokuvien värit eivät sovi yhteen, joten saumattoman sekoituksen sijaan päädytään sellaiseen, joka näyttää silti kahdelta selvästi erilliseltä valolta. Jos se on haluamasi efekti, upea, mutta elokuvan julistetyyppisiksi tehosteiksi yleensä haluamme, että värit vastaavat. Kaksi samanvärisiä kuvaa ei ole aina helppoa tai edes mahdollista, mutta täällä opittavaa tekniikkaa käytettäessä meidän ei tarvitse huolehtia siitä, koska poistamme alkuperäisen värin molemmista kuvista ja väritämme sitten lopullinen komposiitti minkä tahansa värin valitsemme!

Tässä on valokuva, jota käytän "julisteeni" yläosaan (hymyilevä pari kuva Shutterstockista):

Ensimmäinen valokuva.

Lisätäksesi pienen draaman, sekoitan tämän "myrskyisän meren" kuvan alaosaan (vene myrskykuvassa Shutterstockista):

Toinen valokuva.

Ja tässä näyttää miltä elokuvajuliste lopullinen näyttää:

Houkutteleva pariskunta, kadonnut merelle tuomittuun kalastusretkelle? Teen popcornia!

Vain nopea muistutus siitä, että tämä opetusohjelman versio on tarkoitettu erityisesti Photoshop CS6 -käyttäjille. Jos käytät Photoshopin aikaisempaa versiota tai haluat vain nähdä toisenlaisen vaikutelmaesimerkin, muista tarkistaa alkuperäinen opetusohjelma.

Kuinka sekoittaa valokuvia kuin elokuvajuliste Photoshop CS6: ssa

Vaihe 1: Siirrä molemmat kuvat samaan asiakirjaan

Avaa molemmat kuvat, jotka haluat sekoittaa toisiinsa. Ne näkyvät kukin erillisissä asiakirjoissa, joten ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on siirtää molemmat kuvat samaan asiakirjaan. Oletuksena vain yksi kuva on näkyvissä ruudulla kerrallaan, mutta voimme vaihtaa niiden välillä napsauttamalla heidän nimivälilehtiä näytön yläreunassa. Vaihdan myrskyvalokuvaani napsauttamalla sen nimivälilehteä:

Vaihda valokuvien välillä napsauttamalla niiden välilehtiä.

Sitten siirtääksesi tämän kuvan samaan asiakirjaan kuin toinen kuva, valitsen Siirrä-työkalun Työkalut-paneelin yläosasta näytön vasemmalla puolella:

Siirrä-työkalun valitseminen.

Kun Siirrä-työkalu on valittuna, napsautin mihin tahansa myrskykuvani sisäpuolelle ja hiiren painikkeeni painettuna vedän sen ylös toisen asiakirjan välilehdelle . Pidä hiiren painike painettuna välilehden yläpuolella, kunnes näet Photoshopin vaihtavan toiseen kuvaan näytöllä:

Vedä valokuva ylös toisen kuvan välilehteen. Pidä painettuna, kunnes Photoshop siirtyy toiseen valokuvaan.

Vedä sitten hiiren painike painettuna ja vedä alas tähän toiseen asiakirjaan: Valkoinen korostettu reunus ilmestyy asiakirjan reunojen ympärille:

Valkoinen korostettu reuna tulee näkyviin, kun vedät alas toiseen asiakirjaan.

Ennen kuin vapautat hiiren painikkeen, pidä näppäimistön Shift- näppäintä painettuna ja vapauta sitten hiiren painike. Vaihto-näppäimen lisääminen määrää Photoshopin keskittämään kuvan asiakirjan sisälle, ja nyt näemme myrskyvalokuvani keskellä toisen kuvan edessä:

Molemmat valokuvat ovat nyt osa samaa asiakirjaa.

Jos katsomme Kerrokset-paneeliin, näemme, että Photoshop sijoitti myrskykuvani omaan kerrokseen nimeltään Kerros 1 parin kuvan yläpuolelle:

Jokainen valokuva istuu omalla kerroksellaan.

Vaihe 2: Muuta valokuvien kokoa ja aseta ne tarvittaessa

Koska myrskyvalokuvaani käytetään "elokuvajulisteeni" alaosaan, minun on siirrettävä se alas asiakirjan alaosaan. Minun on myös muutettava sen kokoa, ja voimme tehdä molemmat näistä asioista käyttämällä Photoshopin Free Transform -komentoa. Varmistan, että olen kerroksen 1 valittu (korostettu sinisellä) Tasot-paneelissa, koska myrskyvalokuvasi on taso, siirryn sitten valikkopalkin Muokkaa- valikkoon näytön yläreunassa ja Valitsen ilmaisen muunnoksen . Voisin myös vain painaa näppäimistön Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) valitaksesi sen pikakuvakkeella:

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Tämä asettaa Free Transform -ruudun ja kahvat (pienet neliöt) kuvan ympärille. Ne näkyvät kuvan todellisten mittojen, ei vain asiakirjan katseltavissa olevan alueen, joten koska kuvasi on suurempi kuin katseltavissa oleva alue, Vapaa muunnos -ruutu ja kahvat näkyvät valokuvia ympäröivässä harmaassa postilaatikossa (jos kuva on niin suuri, että ilmaisen muunnoksen kahvat ulottuvat heti näytöltä, mene valikkopalkin Näytä- valikkoon ja valitse Sovita näytölle -tila).

Jos haluat muuttaa kuvan kokoa, napsauta ja vedä mitä tahansa kulmakahvaa pitämällä hiiren painiketta painettuna vetäessäsi. Voit rajoittaa kuvan mittasuhteita muutettaessa sitä (jotta et vääristä kuvan muotoa) pitämällä Shift- näppäintä painettuna vetäessäsi kahvoja. Kun olet tyytyväinen kuvan kokoon, vapauta ensin hiiren painike ja vapauta sitten Vaihto-näppäin. Vedän täällä vasemman yläkulman kahvaa kuvan keskustaa kohti, jotta se pienenee:

Pidä Vaihto-painiketta painettuna, napsauta ja vedä mitä tahansa kulmakahvaa kuvan koon muuttamiseksi.

Minun on myös siirrettävä kuvaa alaspäin. Sen siirtämiseksi, kun Free Transform on edelleen aktiivinen, minun tarvitsee vain napsauttaa kuvaa ja vetää sitä alaspäin pitäen hiiren painiketta painettuna vetäessäsi. Kun olet valmis siirtämään ja muuttamaan kuvan kokoa, paina näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac) -painiketta hyväksyäksesi muunnoksen ja poistuaksesi Free Transform -komennosta:

Napsauttamalla ja vetämällä kuvaa alaspäin.

Taustakerroksen uudelleennimeäminen

Jos joudut muuttamaan kokoa tai siirtämään myös toisen valokuvan uudelleen, huomaat, että oletuksena et voi, ja johtuu siitä, että se istuu erityisellä taustakerroksella, jota kutsutaan taustakerrokseksi:

Pohjakuva istuu taustakerroksessa.

Jos valitset Tausta-tason Tasot-paneelista, huomaat, että Muokkaus-valikon Vapaa muuntaminen -komento on harmaana eikä ole käytettävissä. Vaikka yritätkin vain siirtää kuvaa Siirrä-työkalulla, Photoshop tuo esiin varoitusviestin, jossa sanotaan, että et voi siirtää sitä, koska taso on lukittu:

Photoshop ei salli meidän siirtää tai muuttaa taustan tasoa.

Voit kiertää tämän ongelman pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja kaksoisnapsauttamalla suoraan Tausta- paneelin nimeä Tausta . Tämä nimeää kerroksen tason 0 automaattisesti , ja nyt voit muuttaa sen kokoa ja / tai muuttaa sen asemaa tarpeen mukaan:

Taustakerros on nyt kerros 0.

Vaihe 3: Lisää kerrosmaski

Sekoitetaan kaksi kuvaa yhdessä kerrosmaskin avulla. Valitse Taso 1 Tasot-paneelista, jos sitä ei vieläkään ole valittu, napsauta sitten Tasot-paneelin alaosassa olevaa Lisää kerrosmaski -kuvaketta:

Napsauta Lisää kerrosmaski -kuvaketta.

Asiakirjaikkunan kuville ei tapahdu mitään, mutta näemme nyt valkoisella kerroksella varustetun maskin pienoiskuvan kerroksessa 1, ilmoittaen meille, että olemme lisänneet maskin. Näemme pienoiskuvan ympärillä myös valkoisen korostetun reunuksen, joka kertoo meille, että maski, ei kerroksessa oleva valokuva, on valittu:

Tasossa 1 näkyy nyt kerrosmaskin pikkukuva.

Vaihe 4: Valitse Gradient Tool

Valitse Photoshop's Gradient Tool työkalupaneelista :

Tartu Gradient-työkaluun.

Vaihe 5: Valitse mustavalkoinen kaltevuus

Kun Gradient Tool on valittu, napsauta gradientin esikatseluruutua Asetukset-palkin vasemmassa reunassa näytön yläreunassa:

Napsauttamalla kaltevuuden esikatselupalkkia.

Tämä avaa Gradient Editor -sovelluksen, ja yläosassa on kokoelma pieniä pikkukuvia, joista kukin edustaa erilaista esiasetettua gradienttia. Napsauta Musta, Valkoinen -gradientin pikkukuvaa valitaksesi sen (ylärivi, kolmas vasemmalta) ja sulje sitten Gradient Editor napsauttamalla OK:

Mustavalkoisen liukuvärin valitseminen.

Vaihe 6: Vedä mustavalkoinen kaltevuus kerrosmaskista

Kun Gradient Tool ja musta, valkoinen gradientti on valittu ja kerroksessa 1 valitut kerrosmaskin pikkukuvani, napsaan myrskykuvan yläosaa asettaakseni gradientin lähtöpisteen. Sitten pitäen hiiren painikkeeni edelleen painettuna, pidän Shift- näppäintä painettuna näppäimistöllä ja vedän pienen matkan alas kohti venettä. Pidä Vaihto-näppäintä painettuna vetäessäsi rajoittaa kulmaa, jossa voin liikkua, joten on helppo vetää suoraan alas:

Vedä kaltevuus kerrosmaskista.

Vapautan hiiren painikkeeni, ja siitä paikasta, jossa vapautan sen, tulee gradientin päätekohta. Photoshop piirtää kaltevuuteni, ja koska se oli piirretty tasomaskille, ei itse valokuvalle, emme oikeastaan ​​näe sitä asiakirjaikkunassa. Sen sijaan näemme, että kaksi kuvaa on sekoitettu toisiinsa siten, että kaltevuuden aloitus- ja loppupisteiden välinen alue muuttuu siirtymäalueeksi valokuvasta toiseen:

Kaksi kuvaa on nyt sekoitettu yhteen.

Aiheeseen liittyvä opetusohjelma: 3 tapaa sekoittaa kuvia yhteen Photoshopissa

Jos haluat nähdä todellisen kaltevuuden itse kerrosmaskissa, pidä näppäimistön Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Tasot-paneelin kerrosmaskin pikkukuvaa :

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja napsauta maskin pikkukuvaa.

Mustavalkoinen kaltevuus ilmestyy asiakirja-ikkunaan. Mitä näemme täällä, on itse kerrosmaski, ei tasojen sisältö (valokuvat). Voit palata valokuviin (tason sisältöön) pitämällä Alt-näppäintä (Win) / Option (Mac) painettuna vielä kerran ja napsauttamalla tason peitekuvan pikkukuvaa :

Tarkastetaan kerrosnaamioon piirretty kaltevuus.

Vaihe 7: Yhdistä molemmat kerrokset uudeksi kerrokseksi

Seuraavaksi meidän on sulautettava kaksi olemassa olevaa kerrosta uuteen kerrokseen niiden yläpuolella. Helpoin tapa tehdä se on kätevällä pikanäppäimellä. Paina Shift + Ctrl + Alt + E (Win) / Shift + Komento + Optio + E (Mac). Photoshop yhdistää molemmat kerrokset uudeksi kerrokseksi, jonka nimi on Taso 2 alkuperäisten kahden tason yläpuolella:

Nämä kaksi kerrosta on sulautettu kolmanteen kerrokseen.

Vaihe 8: Lisää ääntä

Lisäämme kuvaan vähän melua, jotta molemmat valokuvat sulautuvat saumattomammin toisiinsa. Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Melu ja sitten Lisää melu :

Siirry kohtaan Suodatin> Melu> Lisää melu.

Tämä avaa Lisää melu -valintaikkunan. Aseta ensin Distribution-asetukseksi Gaussian ja varmista, että valintaikkunan alaosassa oleva Monokromaattinen- asetus on valittu. Aseta sitten Määrä- arvo vetämällä liukusäädintä hieman oikealle. 2 - 6%: n arvo toimii yleensä parhaiten, ja se riippuu kuvan koosta. Älä lisää liian paljon kohinaa, sillä kuva näyttää liian rakeiselta. Tarvitsemme vain tarpeeksi melua lisätäksemme vähän tasaisen tekstuurin. Kun olet valmis, sulje valintaikkuna napsauttamalla OK:

Lisää melu -valintaikkuna.

Vaihe 9: Lisää mustavalkoinen säätökerros

Seuraavaksi poistamme alkuperäiset värit kuvista ja luomme mukautetun mustavalkoisen version komposiitista käyttämällä Mustavalkoinen säätökerrosta. Napsauta Mustavalkoinen- kuvaketta (kolmas kuvake vasemmalta, keskimmäiseltä riviltä) Säädöt-paneelissa :

Mustavalkoisen säätökerroksen valitseminen Säädöt-paneelista.

Tämä lisää mustavalkoisen säätökerroksen kerroksen 2 yläpuolelle, jonka näemme Tasot-paneelissa:

Tasot-paneeli, joka näyttää äskettäin lisätyn mustavalkoisen säätökerroksen.

Se luo myös välittömän mustavalkoisen version kuvasta asiakirjaikkunassa. Mustavalkoisen säätökerroksen säätimet ovat Ominaisuudet-paneelissa . Täältä löydät sarjan liukusäätimiä, joista jokaisessa on eri väri (punaiset, keltaiset, vihreät jne.). Vedä liukusäätimiä vasemmalle tai oikealle säätääksesi mustan ja valkoisen version eri alueiden kirkkautta alkuperäisten väriensä perusteella. Esimerkiksi, vetämällä Punaista-liukusäädintä oikealle, valaisee kaikki alueet, joissa alun perin oli punainen, kun taas vetämällä liukusäädintä vasemmalle tummentavat kyseiset alueet. Jokainen liukusäädin toimii samalla tavalla, jolloin voit lisätä tai vähentää niiden alueiden kirkkautta, joissa alun perin oli kyseinen väri. Voit kokeilla liukusäätimiä niin paljon kuin haluat, kunnes olet tyytyväinen tuloksiin, tai voit napsauttaa liukusäätimien yläpuolella olevaa Automaattinen- painiketta, jotta Photoshop arvaa, miltä mustavalkoisen muuntamisen tulisi näyttää:

Vedä väriliukusäätimiä luodaksesi mukautetun mustavalkoisen version.

Tässä on kuvani, kun se on muunnettu mustavalkoiseksi:

Yhdistelmäkuvan mustavalkoinen versio.

Vaihe 10: Lisää sävy / kylläisyyden säätökerros

Väritämme kuvan värisävyn / kylläisyyden säätökerroksella. Napsauta Säätöpaneelin Sävy / kylläisyys -kuvaketta (ensimmäinen kuvake vasemmalla, keskimmäisellä rivillä):

Värisävyn / kylläisyyden säätökerroksen lisääminen.

Sävy / kylläisyyden säätökerros näkyy Tasot-paneelin Mustavalkoisen kerroksen yläpuolella:

Tasot-paneeli, joka näyttää sävyn / kylläisyyden säätökerroksen.

Jälleen kerran säätökerroksen säätimet ilmestyvät Ominaisuudet-paneeliin . Valitse ensin Väri- vaihtoehto napsauttamalla sen valintaruutua. Valitse sitten kuvan väri vetämällä Sävy- liukusäädintä vasemmalle tai oikealle. Väri-esikatselu näkyy asiakirja-ikkunassa, kun vedät liukusäädintä. Valitsen kuvasi hirveän oranssin värin asettamalla Sävy-arvoksi noin 30 . Lisään myös värin kylläisyyttä hiukan vetämällä Saturation- liukusäädintä arvoon 35 . Kuvasi väri voi tietysti olla täysin erilainen:

Varmista, että olet tarkistanut Väritys-vaihtoehdon, ennen kuin vedät liukusäätimiä.

Vaihe 11: Vaihda sekoitustila värilliseksi

Vaihda lopuksi takaisin Tasot-paneeliin Sävy / kylläisyys-säätökerroksen sekoitustila Normaalista Väriksi . Blend Mode -vaihtoehto on Tasot-paneelin vasemmassa yläkulmassa. Väri-sekoitustilan avulla voimme lisätä väriä vaikuttamatta kuvan kirkkausarvoihin (jotka olemme jo asettaneet mustavalkoisen säätökerroksen avulla):

Sekoitustilan muuttaminen väreksi.

Täälläni, kun olen värittänyt kuvani ja vaihtanut sekoitustilan väriin, olen lopullinen "elokuvajuliste" -tulokseni:

Lopullinen vaikutus.