Ero PowerShellin ja CMD: n välillä

PowerShell on skriptikieli sekä oliokeskeinen automaatiokone. Se on suunniteltu erityisesti järjestelmänvalvojille. Se on samanlainen kuin Linux Bash Scripting ja rakennettu .NET Framework -sovelluksen päälle. Sitä käytetään Windows-palvelimien sovellusten ja Windows-käyttöjärjestelmän ohjaamiseen. Sitä käytettiin hallitsemaan ja automatisoimaan järjestelmänvalvojien Windows-käyttöjärjestelmän ja muiden sovellusten hallintaa. Se on käytetty tekemään melkein kaikenlaisia ​​töitä, joita GUI käytti. Sitä käytetään enimmäkseen automaatioon. Komentoriviä käytetään yleensä perinteisessä järjestelmässä, joka ei perustu GUI: hen, jossa kaikki mitä sinun on tehtävä vain komennolla, komentorivissä sinulla on enemmän hallintaa laitetta kuin miestä, mutta myös haittapuolissa on muodossa vähemmän käyttäjäystävällinen järjestelmä. Java-ohjelman suorittamiseksi sinun on siirryttävä CMD: hen. Ainoastaan ​​se voi suorittaa ohjelman, cmd-komentoja tuntevat ihmiset voivat helposti siirtyä Windowsista Linuxiin ja UNIX-käyttöjärjestelmään. Se ei hoita tapauksia, joissa esimerkiksi CD tai CD käsitellään samoina. Aloittaaksesi komentorivin, sinun on siirryttävä kirjoittamaan cmd ja saada komentokehote.

HeadSherd-vertailu PowerShellin ja CMD: n välillä (Infographics)

Alla on 4 suurinta eroa PowerShell vs. CMD: n välillä

Keskeiset erot PowerShell vs. CMD: n välillä

Sekä PowerShell vs CMD ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin tärkeimmistä eroista PowerShell vs. CMD: n välillä

 1. PowerShell on tuore ja huomattavasti parannettu kuori- ja ohjelmointikieli, joka tehtiin ensin käytettäväksi Windows-käyttöjärjestelmissä. Se tuli lisäosana aikaisemmin. Se on suunniteltu erityisesti järjestelmänvalvojille. Se on samanlainen kuin Linux Bash Scripting ja rakennettu .NET Framework -sovelluksen päälle.
 2. Vaikka CMD on komentoriviliittymä, joka on vuorovaikutuksessa käyttöjärjestelmän kanssa komennon kautta, on monia komentoja, jotka ovat vuorovaikutuksessa järjestelmän kanssa. Virtauksen hallintaa ei ole helppo hallita cmd: ssä verrattuna PowerShelliin, koska ominaisuuksia on vähemmän kuin PowerShellissä.
 3. PowerShell on CMD-supersetti, jolla on paljon ominaisuuksia verrattuna CMD: hen rajoitetuilla ominaisuuksilla, joilla on lupa kutsua CMD: tä tai tehdä mitään, PowerShell voi kutsua ulkoista ohjelmaa tai uutta ohjelmaa. Sillä on suora pääsy kaikkiin .NET-verkkoihin, helppo pääsy COM-, C #-, F #- ja muihin .NET-kieliin. PowerShell voi siirtää ja palauttaa objektien rakennetiedot menetelmillä, tapahtumilla ja ominaisuuksilla toiselle komennolle.
 4. CMD: llä puuttuu komentoja PowerShelliin ja toimintoihin verrattuna. Sillä on rajoituksia verrattuna PowerShelliin, se tuottaa yksinkertaista tekstiä.
 5. PowerShell on oliokeskeinen, jolla on kaikki olosuhteisiin tähtäävän kielen ominaisuudet, kuten polymorfismi, kapselointi, periminen, abstraktio.
 6. Vaikka CMD on merkkijono. Sillä ei ole oliopohjaisia ​​kieliominaisuuksia, joten se ei voi tarjota oliopohjaisia ​​kieliominaisuuksia.
 7. PowerShell on integroitu .net-kehykseen, joten kaikki .net-kehysten luokat ovat saatavilla PowerShellissä. Tämä ominaisuus auttaa järjestelmänvalvojaa ja kehittäjää tekemään automaatiota tehokkaammin .net-kehystä käyttämällä, tätä kutsutaan PowerShellin voimaksi.
 8. CMD: llä ei ole luokan käyttöoikeutta, josta puuttuu PowerShelliin verrattuna. CMD voi käyttää sitä myös automatisoimaan asioita, mutta sillä ei ole pääsyä.net-luokkaan, joka vaati paljon kehittäjien yrityksiä tehdä se.
 9. PowerShell voidaan yhdistää.net-kehykseen suorituksen aikana ja se voi myös kuluttaa helposti muiden sovellusten tuloksia.
 10. CMD: llä ei ole sellaisia ​​ominaisuuksia.
 11. PowerShell voi suorittaa kaiken tyyppisiä ohjelmia, tuottaa erityyppisiä tuloksia, objektitekstejä jne.
 12. Vaikka CMD voi tuottaa vain tekstilähtötyyppiä, se voi konsolidoida vain ohjelman tyyppiä.

PowerShell vs CMD -vertailutaulukko

Alla on 4 korkeinta vertailua PowerShell vs. CMD: n välillä

Vertailun perusta PowerShellin ja CMD: n välillä

PowerShell

CMD

MääritelmäPowerShell on skriptikieli ja oliokeskeinen automaatio. Se on suunniteltu erityisesti järjestelmänvalvojille. Se on samanlainen kuin Linux Bash Scripting ja rakennettu .NET Framework -sovelluksen päälleCMD on komentorivikäyttöliittymä vuorovaikutukseen käyttöjärjestelmän kanssa, se on komentopohjainen.
KäyttöSitä käytetään Windows-palvelimien sovellusten ja Windows-käyttöjärjestelmän hallintaan. Sitä käytettiin hallitsemaan ja automatisoimaan järjestelmänvalvojien Window-käyttöjärjestelmän ja muiden sovellusten hallintaaSitä käytetään annetun komennon suorittamiseen konsolissa, sitä voidaan käyttää ongelman vianmääritykseen.
komennotVaihda hakemisto Set-Location. Käytetyn Get-ChildItem-komennon luetteloimiseksi.Käytetyn hakemiston CD-komennon muuttaminen. Luettelossa käytetyn hakemiston dir -komennon tiedostot.
KeksijäSen on kehittänyt James TruherEnsimmäisen cmd-version kehitti Therese Stowell

Johtopäätös - PowerShell vs. CMD

PowerShell vs. CMD ovat molemmat erittäin tehokkaita. Koska näimme, että PowerShell on Microsoftin uusia tuotteita, siinä on monia ominaisuuksia CMD: hen verrattuna, se voi tehdä paljon automatisointia. Se auttaa järjestelmänvalvojaa automatisoimaan tehtävän erittäin helposti PowerShellin avulla, se tarjoaa paljon komentoja CMD: hen verrattuna ja muita ominaisuuksia. Se voi myös tuottaa tulosta paitsi merkkijonona, se voi olla esine tai muu data. Se voidaan integroida .net-sovelluksiin ja käyttää kaikkia .net-luokkia, kun taas CMD on Microsoftin erittäin vanha tuote. Sillä on rajallinen toimivuus verrattuna PowerShelliin. Se on hyvä ihmisille, joilla on perustiedot tietokoneesta tai uran aloittamisesta tietokonealalla. Sillä ei ole pääsyä .net-kehyskäytäntöön, joka vaati automaation aikana paljon vaivaa verrattuna PowerShelliin., se tuottaa vain tekstipohjaisia ​​lähtöjä ja suorittaa vain konsolipohjaisia ​​sovelluksia. Joten lopuksi sanomme, että meidän pitäisi käyttää PowerShelliä, koska se on uusi ja tehokkaampi. PowerShell on erittäin hyvin integroitu komentorivikokemus käyttöjärjestelmälle. Sillä on täydet oikeudet kaikenlaisiin .net-kehyksiin.

PowerShell-järjestelmän avulla järjestelmänvalvoja voi helposti käsitellä järjestelmän työasemaa, palvelinkomponentteja. Se on turvallisempi verrattuna toiseen skriptikieleen, kuten VBScript. CMD tunnetaan myös nimellä cmd.exe, voimme mennä suoraan mihin tahansa asemaan cmd: llä kirjoittamalla cmd Windows Explorer -hakupalkkiin. Se on samanlainen kuin Unixin kaltainen järjestelmä. Ensimmäisen cmd-version kehitti Therese Stowell. Ikkunoissa käyttöliittymän toteuttamiseen käytetään Win32-konsolia.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas PowerShellin ja CMD: n väliseen eroon. Tässä keskustellaan myös PowerShell vs CMD -näppäineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja.

 1. PowerShell vs. Bash
 2. 5 suosituinta eroa COBITissa verrattuna ITILiin
 3. ITIL vs DevOps - tärkeimmät erot
 4. PowerShell vs Python - uskomattomia vertailuja
 5. PowerShell vs komentokehote | Suurimmat erot