Ero PowerShellin ja Bashin välillä

Powershell vs Bash tarjoavat molemmat yhden älykkään komentoriviliittymän käyttämällä omaa kokoonpanon hallintatyökalua. Powershell on yleensä suosittu Windows-käyttöjärjestelmässä, se tarjoaa loppukäyttäjälle hyvän ympäristön komentokehotteen hyödyntämiseen ja Windows-erityiskomentojen suorittamiseen. Bashia käytetään yleensä UNIX-ympäristössä, ja suosituin kehittäjälle, joka on halukas ottamaan käyttöön sovelluksensa tai kooditietonsa parempaan hyödyntämiseen. Käyttöönotto bashissa on aina turvallisin tapa työskennellä kaikenlaisen suojatun koodin käyttöönoton yhteydessä. Kun otetaan huomioon kehittäjävaatimus, Windows aikoo ottaa käyttöön bash Windows-ympäristössä, heidän strategiansa on tarjota UNIX-tyyppinen ympäristö ikkunoissa, jotta jokainen kehittäjä voi valita paremmin heidän käyttöönsä.

Se tarjoaa kaksoiskäynnistyksen canonicalin Ubuntu-käyttöjärjestelmän ympäristössä, joka todella antaa loppukäyttäjälle maun natiivien Linux- tai Unix-toiminnoista. Siksi nykyisessä maailmassa käydään yleistä keskustelua siitä, että Bash ottaa haltuunsa kaikki Powershell-markkinat erityisesti Windows-ympäristössä. Bash tarjoaa Unix- tai Linux-järjestelmien kaltaisen Windows-ympäristön ja tarjoaa myös yhden suuren OpenSSH-yhteyden apuohjelman, joka on turvallisin suojaus, kun se seuraa suojattua kuoriprotokollaa. Powershell tarjoaa oikeat Windows-erityiset Microsoftin alkuperäiset komentosarjat tai automatisoi komentosarjaalustan, joka auttaa sekä Linux-tyyppistä komentoriviliittymää (CLI) että puhtaan napsautettavan Windowsin omaa ympäristöä, joka houkuttelee kehittäjää käyttämään samaa kuin virtuaalista käyttöönottoympäristöä.

Head to Head -vertailu PowerShell vs. Bash (Infographics)

Alla on 2 tärkeintä eroa PowerShell vs. Bash -yrityksen välillä.

Keskeiset erot PowerShellin ja Bashin välillä

Molemmat PowerShell vs. Bash ovat markkinoilla suosittuja valintoja, keskustelemme muutamista suurimmista eroista PowerShell vs. Bash -yrityksen välillä.

 1. Powershelliä ei pidetä oletuskuorena, se on oikeastaan ​​erilainen kuin mikään muu käyttöjärjestelmässä toimiva kuori. Se toimii itse asiassa yksinkertaisena skriptiympäristönä, missä kaikenlaiset komennot, jotka ovat pääasiassa kevyitä, esimerkiksi cmdlet-komennot, voivat toimia hyvin helposti luomatta mitään ongelmaa. Tämä komento voidaan suorittaa komentorivin tai automaattisen komentosarjan tai minkä tahansa määritellyn sovellusliittymän kautta. Kaikenlainen käyttöjärjestelmä hallitsee vanhaa käyttöjärjestelmää aina täysin toimivissa olosuhteissa PowerShellissä. Se käyttää myös erittäin hyviä aliaksien ominaisuuksia, jotka ovat pääasiassa tehokkaita tarjoamaan vanhan komennon asianmukainen viittaus vastaavaan uuteen komentoon tai komentosarjaan. Vaikka bash-tapauksessa se tukee kaikenlaisia ​​Unix- tai Linux-komentoja, se on erittäin hyödyllistä kehittäjille, kun ne asettavat ympäristön koodikantansa käyttöön. Minkäänlaista käyttöjärjestelmän komentoa ei voida tukea, edes jotkut vanhat komennot eivät aina toimi kunnolla täällä. Mutta bashille annetaan sama komento joillakin syntaktiisilla muutoksilla, mutta lähtö voi olla sama, jos tarkastelemme loppukäyttäjää. PowerShellin Bash ja dir tarjoavat melkein saman lopputuloksen loppukäyttäjälle.
 2. Powershellissä on yksi iso toteutus, kuten objektiputki. Se ylläpitää aina kaikkien esineiden putkistusta oikean integroinnin vuoksi. Se välittää aina yhden objektin ulostulon toiselle objektille tulona. Oletetaan, että olemme suorittaneet yhden komennon kuten cmdlet, sitten se suorittaa ja menee toisen objektin syöttöksi, sitten se näkyy loppukäyttäjän ulostulonäytössä. On olemassa mahdollisuuksia manipuloida peräkkäin useita cmdlet-sovelluksia helposti käyttämällä tällaista objektiputkiston lähestymistapaa. Jos loppukäyttäjän täytyy jakaa tai kopioida monimutkaista tietoa tai halukas siirtämään koko tietorakenne toiseen ympäristöön komentokehotteen kautta, niin objektiputki on paras ja hyödyllinen vaihtoehto Powershell-tapauksessa. Vaikka objektirakenteessa ei noudateta bash-arvoa, syöttö ja lähtö ovat periaatteessa parempia kuin tavallinen teksti. Joten minkä tahansa käyttäjän on aina helppo muuntaa tietonsa bash: n kautta, koska se seuraa aina selkeän tekstin rakennetta tulona ja tulona, ​​mikä on paremmin ymmärrettävää seuraavalle ohjelmalle.
 3. Vertailukomentojen tapauksessa Powershellin ja Bashin välillä on joitain peruseroja, Powershell käyttää yleensä komentosarjan kirjoittamiseen vertailukomentojen alapuolella.

-eq, -no, -ceq, -kaane

Bash käyttämällä joitain vertailukomentoja komentosarjan kirjoittamiseen:

=, ! =

Powershell vs Bash -vertailutaulukko

Katsotaanpa alkuun vertailu Powershellin ja Bashin välillä

Perusvertailu Powershellin ja Bashin välillä PowerShell Lyödä
yleinenPowershell on yksi Windows-kokoonpanon tehokkaista työkaluista, joilla on kyky ohjata Linux-alustan komentoriviliittymää (CLI), joka tarjoaa ympäristöä, kuten Linux, sekä Windowsin napsautettavat oletusominaisuudet. Se tarjoaa myös erinomaisen apuohjelman hallita tehokkaasti Windows-palvelimella kaikissa tapauksissa käytännössä. Powershell suunnittelee tarjoavansa yhden loistavan apuohjelman jokaiselle järjestelmänvalvojan käyttäjälle, joka hallitsee sekä Windowsload-palvelimen että Linux-palvelimen työpaikkoja, joissa tuotantosovellus on periaatteessa.Bash hyväksytään pääasiassa mille tahansa kehittäjälle, joka käyttää minkä tahansa sovelluksen käyttöönottoympäristönä. Se on käynnistetty vain minkä tahansa Linux-komentoriviliittymän (CLI) kehittämisen ja tehostamisen vuoksi, joka perustuu viestintään tai vuorovaikutukseen käyttöjärjestelmän ja loppukäyttäjän välillä. Tästä hetkestä lähtien bashille on annettu suuri hyöty lisätä se Windowsin kanssa, mikä antaa ympäristön tietylle suunnittelijalle, infrastruktuurille tai kehittäjälle heidän vastaavan kooditietokannan tai kokoonpanon (joka on mukava työskennellä Linuxissa) käyttöönottamiseksi Windows-ympäristössä helposti.
Windows-versioPowershell on eräänlainen Windowsin vanha tuote, joka toimii pitkään tarjoamalla Windowsin komentokehotteisen version, jossa kaikki Windows-kuorikomennot toimivat. Powershell voi toimia missä tahansa Windows-versiossa, kunnes ikkunat 97 - Windows 10. Ennen kuin analysointi etenee, Windows on tulossa tehokkaammalla PowerShell-ohjelmalla, jolla voidaan säätää bash-apuohjelmaa pääasiassa kehittäjän odotusten perusteella.Bash valmistetaan pääasiassa Unixille ja Linuxille, se käyttää myös Unixille tai Linuxille ensimmäisestä päivästä alkaen. Mutta Windowsin tapauksessa se on rajoitettu, kuten nyt, vain Windows 10: n sisäpiiriläiset rakentavat tukevan samaa.

Johtopäätös - Powershell vs. Bash

Powershell vs Bash ovat molemmat erittäin suosittu kokoonpanon hallintatyökalu kahdelle erilaiselle Windows- ja Unix-käyttöjärjestelmälle. Kun Bash noudattaa tekstiviestien rakennetta viestien siirtämisessä, kehittäjä suosii aina heidän koodinsa käyttöönottoa UNIX-ruudussa, kun taas Powershell on erittäin suosittu tavalliselle käyttäjälle napsautettavissa olevien toimintojensa vuoksi, jotka ovat erittäin käyttäjäystävällisiä kuin bash.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Powershellin ja Bashin välisiin eroihin. Tässä keskustellaan myös Powershell vs. Bash-avaineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Linux vs. Windows 10 | erot
 2. Ubuntu vs. FreeBSD | Vertailu
 3. JSON vs. AJAX
 4. Jira vs. Asana | Vertailu
 5. Jira vs. Trello: Erot
 6. JIRA vs TFS: Mitkä ovat erot
 7. Jira vs. Redmine: Erot
 8. JSON vs. SOAP: Mitkä ovat vertailut
 9. PowerShell vs komentokehote | 14 tärkeintä eroa