Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opimme antamaan valokuvalle kuluneita, revittyjä reunoja . Efektin luominen on helppoa, ilman että tarvitaan muutama kerros, Eraser-työkalu, yksi Photoshopin sisäänrakennetuista harjoista ja jotkut kerrostyylit asioiden loppuun saattamiseksi.

Tämä versio kuluneista, revittyistä Photo Edges -oppaistamme on tarkoitettu Photoshop CS5: lle ja aiemmille. Jos käytät Photoshop CS6: ta tai Photoshop CC: tä (Creative Cloud), tutustu täysin päivitettyyn versioon.

Tässä on revittyjen reunojen vaikutus, jonka luomme:

Viimeinen "kuluneita, revittyjä valokuvareunoja" -tehoste.

Kuinka kuluneet, revityt valokuvasuhteet

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Aloitamme kopioimalla taustakerroksen äskettäin Photoshopissa avatun kuvan kanssa. Siirry näytön yläreunan valikkorivin Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla . Tai voit nopeuttaa tapaa kopioida taso painamalla pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac):

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla tai paina Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac).

Jos katsomme Tasot-paneelista, voimme nähdä, että asiakirjamme sisältää nyt kaksi kerrosta. Alkuperäinen taustakerros on pohjassa, kun taas äskettäin lisätty kopio taustakerroksesta, jonka Photoshop on automaattisesti nimennyt "Taso 1", istuu sen yläpuolella:

Kopio Taustakerroksesta näkyy alkuperäisen yläpuolella Tasot-paneelissa.

Vaihe 2: Lisää ylimääräinen kangastila

Annetaan itsellemme hieman enemmän tilaa työskennellä lisäämällä pieni ylimääräinen kangastila kuvan ympärille. Siirry näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon ja valitse kankaan koko :

Siirry kohtaan Kuva> Kankaan koko.

Tämä tuo esiin Photoshopin Canvas Size -valintaikkunan. Aion lisätä ylimääräisiä 100 pikseliä kuvan ympärille kirjoittamalla 100 sekä Leveys että Korkeus -asetuksille valintaikkunan keskelle ja varmistamalla, että mittaustyypiksi on asetettu pikseli molemmille. Varmista myös, että Suhteellinen- vaihtoehto on valittu, jotta ylimääräinen tila lisätään olemassa olevaan kankaaseen, muuten muutamme kankaan koon 100 x 100 pikseliin, mikä ei ole mitä haluamme. Napsauta Ankkuriristikon keskimmäistä neliötä, jotta lisätilaa lisätään tasaisesti kankaan kaikkien reunojen ympärille:

Lisää ylimääräistä tilaa kuvan ympärille kankaan koko -valintaikkunassa.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan kankaan koko -valintaikkunasta. Jos tarkastelemme kuvaa asiakirjaikkunassa, voimme nähdä, että kuvan ympärillä on nyt ylimääräistä tilaa. Rajoitamme ylimääräisen tilan pois, kun olemme luoneet revittyjen reunojen tehosteen. Tämä on yksinkertaisesti antaa meille ylimääräistä tilaa työskennellä pyyhetyökalun kanssa, jota käytämme hetkessä:

Ylimääräinen kangastila on lisätty.

Vaihe 3: Lisää uusi tyhjä kerros kahden olemassa olevan kerroksen väliin

Kun "Kerros 1" on valittu Tasot-paneelissa (sen tulisi olla korostettu sinisellä), pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna ja napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Tavallisesti Photoshop lisää uusia kerroksia suoraan nykyisen valitun tason yläpuolelle, mutta pitämällä Ctrl / Komento-näppäintä painettuna napsauttamalla Uusi kerros -kuvaketta sanomme Photoshopille lisäävän uuden tason valitun tason alle . Meillä on nyt uusi tyhjä kerros nimeltään "kerros 2", joka istuu taustakerroksen ja "kerroksen 1" välissä.

Uusi tyhjä kerros näkyy taustakerroksen ja kerroksen 1 välissä.

Vaihe 4: Täytä uusi kerros valkoisella

Siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Tämä tuo esiin Photoshopin Täytä-valintaikkunan, jonka avulla voimme täyttää kerroksen tai valinnan väreillä. Valitse Valintavalinta valintaikkunan yläosan Sisältö-osiossa Käytä- vaihtoehto:

Aseta Käytä-asetukseksi Valkoinen.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Photoshop täyttää uuden kerroksen valkoisella, vaikka emme tosiasiallisesti näe sitä asiakirjaikkunassa, koska sen yläpuolella olevan tason 1 kuva estää uuden tason näkymisen. Jos kuitenkin tarkastelemme Tason esikatselukuvaa kerroksessa 2, voimme nähdä, että pikkukuva on nyt täytetty valkoisella, mikä kertoo meille, että kerros itse on täynnä valkoista:

Kerrosten paneelin esikatselukuvat tarjoavat meille esikatselun kunkin tason sisällöstä.

Vaihe 5: Valitse "Kerros 1"

Olemme valmiita aloittamaan repeytyneiden reunojen tehosteen luomisen, mutta ensin meidän on varmistettava, että työskentelemme oikean tason kanssa. Tällä hetkellä meillä on valittu "Taso 2", jonka tiedämme, koska "Taso 2" on korostettu sinisellä Tasot-paneelissa. Meidän on työskenneltävä "Kerroksen 1" kuvan kanssa, joten napsauta "Kerros 1" tehdäksesi siitä nykyisen aktiivisen tason:

Napsauta "Kerros 1" valitaksesi sen.

Vaihe 6: Valitse pyyhetyökalu

Valitse Photoshopin Eraser-työkalu Työkalut-paneelista. Voit myös nopeasti poistaa pyyhetyökalun painamalla näppäimistön E- kirjainta:

Valitse pyyhetyökalu.

Vaihe 7: Valitse 100 karkeaa pyöreää harjasharjaa

Voimme käyttää mitä tahansa Photoshopin harjoja Eraser Tool -sovelluksen kanssa, aivan kuten voisimme, jos olisimme käyttäneet varsinaista Brush Tool -työkalua. Napsauta Harjat-paneelin vaihtamiskuvaketta näytön yläosassa olevassa Asetukset-palkissa:

Harjat-paneelin vaihtosymboli avautuu ja sulkee Harjat-paneelin.

Tämä avaa Harjat-paneelin. Napsauta Harja-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta avataksesi luettelon paneelin valikon vaihtoehdoista. Käytän täällä Photoshop CS4: tä. Aikaisemmissa Photoshop-versioissa valikkokuvake näyttää pieneltä nuolelta. Kun valikko tulee näkyviin, valitse Suuri luettelo :

Jokaisessa Photoshop-paneelissa on valikko, josta voi valita useita vaihtoehtoja.

Tämä muuttaa tapaa, jolla harjat näytetään Harjat-paneelissa, jolloin on helpompi nähdä tarkalleen, minkä harjan valitsemme. Kun harjat näkyvät nyt suuren luettelon muodossa, vieritä luettelon alaosaan ja valitse se napsauttamalla 100 karkeaa pyöreää harjaa:

Napsauta Harjat-paneelin "100 karkeaa pyöreää harjaa" -harjaa valitaksesi sen.

Jos haluat siirtyä takaisin tapaan, jolla harjat näyttivät alun perin, napsauta Harjat-paneelin valikkokuvaketta ja valitse luettelosta Pieni pikkukuva .

Napsauta uudelleen Harjat-paneelin vaihto-kuvaketta Asetukset-palkissa, kun olet valinnut harjan sulkeutuaksesi Harjat-paneelista.

Vaihe 8: Poista kuvan reunat

Aloitetaan luomalla alkuperäiset revittyjen reunoidemme vaikutus kuvan vasemmalle puolelle. Sanon "alkuperäinen", koska kun olemme työskennelleet koko kuvan ympäri, palaamme takaisin toisen kerran, mutta pääsemme siihen myöhemmin. Aseta pyyhetyökalu niin, että se on asiakirjan vasemmassa yläkulmassa siten, että vain noin 25–30% harjasta ulottuu kuvaan. Loppuharjan tulee olla kuvan ulkopuolella sen valkoisen tilan sisällä, jonka lisäsimme takaisin opetusohjelman alussa. Napsauta kerran ja vedä sitten hiiren painikkeellasi edelleen painettuna, lyhyt harjaiskuva alas kuvan vasenta yläreunaa pitkin. Näet reunan osia poistettaessa vetäessäsi, jolloin syntyy revittyjen reunojen vaikutuksen alku:

Napsauta ja vedä pieni harjaiskuva kuvan vasenta yläreunaa pitkin.

Kuten yllä olevassa kuvakaappauksessa voidaan nähdä, alkuperäinen harjahalvaus ei poistanut alkuperäistä suoraa reunaa kokonaan. Siellä on edelleen heikko osa näkyvissä, ja se johtuu käyttämämme harjasharjan muodosta. Sinun on todennäköisesti palattava takaisin saman alueen yli kaksi tai kolme kertaa, ennen kuin suora reuna on kokonaan poissa.

Jatka työskentelyäsi kuvan vasemmalla puolella alas napsauttamalla ja vetämällä lyhyitä harjaiskuja pitämällä aina 70–75% harjan muodosta kuvan ulkopuolella valkoisella alueella, jotta emme poista liikaa reunaa. Jos teet virheen ja joudut kumottamaan viimeisen harjahalkaisun, paina Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) peruuttaaksesi, tai paina Ctrl + Alt + Z (Win) / Command + Option + Z (Mac) ) toistuvasti kumotaksesi useita harjaiskuja:

Jatka työskentelyäsi kuvan vasemmalla puolella alaspäin lyhyillä harjaiskuilla.

Jos huomaat, että oletusharjan koko on liian suuri kuvallesi, voit muuttaa lennossa olevan harjan kokoa vasemmalla ja oikealla hakasulkepainikkeella. Pienennä harjata vasenta kiinnitysnäppäintä ( ( )) tai pienennä oikeanpuoleista kiinnikepainiketta ( ) .

Kun olet saavuttanut valokuvan vasemman alakulman, jatka liikkumista kuvan lopussa, kunnes olet palannut vasempaan yläkulmaan, josta aloitit. Kun olet valmis, reunojen tulisi näyttää noin:

Alkurevittyjen reunojen vaikutus.

Vaihe 9: Kopioi kerros

Nyt kun meillä on alkuperäinen revitty reunavaikutus, meidän on tehtävä kopio kerroksesta. Kun Taso 1 on valittu Tasot-paneelista, paina Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kopioidaksesi sen nopeasti. Meillä on nyt Tasot-paneelin yläosassa kopio tasosta, jonka Photoshop on asianmukaisesti nimittänyt "Kerroksen 1 kopio". Tavallisesti meidän pitäisi nimetä tasot uudelleen, jotta vältetään "Kerroksen 1 kopion" kaltaisten nimien näyttäminen, mutta koska tämä vaikutus on melko yksinkertainen ja koska meillä on kaikki tässä vaiheessa tarvitsemamme tasot, jätämme niille oletusnimet säästääksesi aikaa:

Kopio kerroksesta 1 näkyy alkuperäisen yläpuolella.

Vaihe 10: Poista yläkerros käytöstä

Napsauta yläkerroksen näkyvyyskuvaketta (tunnetaan myös nimellä "silmämuna"), kun haluat väliaikaisesti sammuttaa kerroksen ja piilottaa sen näkymästä asiakirjaikkunassa, jotta näemme alkuperäisen kerroksen 1 sen alla:

Napsauttamalla "silmämunan" kuvaketta, tasot otetaan käyttöön ja poistetaan käytöstä asiakirjassa.

Vaihe 11: Valitse "Kerros 1"

Kun yläkerros on nyt piilotettu näkymästä väliaikaisesti, napsauta uudelleen Tasot-paneelin Taso 1 -tasoa valitaksesi se:

Napsauta "Kerros 1" valitaksesi sen.

Vaihe 12: Lisää värillinen peittokerrostyyli

Kun "Kerros 1" on valittuna, napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta ja valitse ilmestyvästä luettelosta Väripeitto :

Valitse kerrostyylien luettelosta Väripeitto.

Tämä tuo esiin Photoshopin Tasotyyli-valintaikkunan, joka on asetettu Väripeitto-asetuksiin keskimmäisessä sarakkeessa. Oletusarvon mukaan Photoshop asettaa peittokuvan värin punaiseksi, ja valokuvasi täyttyy yhtäkkiä punaisella asiakirjaikkunassa. Vaihda väri napsauttamalla värimallia :

Napsauta värimallia valitaksesi toisen värin peittokuvalle.

Photoshopin värinvalitsin tulee näkyviin. Valitse vaaleanharmaa värinvalitsimesta ja napsauta sitten OK poistuaksesi siitä. Valokuvasi pitäisi nyt olla täynnä vaaleanharmaata asiakirjaikkunassa:

Valitse vaaleanharmaa värinvalitsimesta.

Vaihe 13: Lisää sisempi hehkukerrostyyli

Älä sulje vielä Layer Style -valintaikkunasta. Meillä on vielä pari lisää kerrostyylejä lisätä. Napsauta suoraan sanoja Sisäinen hehku valintaikkunan vasemmalla puolella. Älä napsauta vain sanojen vasemmalla puolella olevaa valintaruutua. Meidän on napsautettava suoraan sanoja itse päästäksesi sisäisen hehkuvuuden tyyliin:

Napsauta suoraan sanoja "Sisäinen hehku" Tasotyyli-valintaikkunan vasemmalla puolella.

Inner Glow -asetukset näkyvät nyt Tasotyyli-valintaikkunan keskellä. Vaikka tyylin nimi on Inner Glow, aiomme muuttaa hehkuvuuden varjoksi, jotta voimme käyttää sitä tummaamaan kuvan ympärillä olevia reunoja hieman.

Ensinnäkin, jos haluat muuttaa tyyliä hehkuvasta varjoksi, muuta valintaikkunan yläosassa oleva sekoitustila -vaihtoehto Näytöstä-arvoksi Kerro . Napsauta sitten pientä värimallia suoraan sanan "Noise" alapuolella muuttaaksesi tyylin väriä. Oletuksena se on keltainen. Kun napsautat värimallia, Photoshopin Värivalitsin tulee näkyviin, aivan kuten se tapahtui, kun muutimme Väripeittokuvan tyyliä hetki sitten. Valitse musta värinvalitsimesta musta ja poistu sitten napsauttamalla OK.

Laske opasiteettia noin 10%: iin, joten varjo on erittäin hieno. Lisää lopuksi varjon koko noin 24 pikseliin (pikseliä):

Hehkuvuuden muuttaminen varjoksi on yhtä helppoa kuin sekoitustilan vaihtaminen Kerro-arvoon ja värin valitseminen mustaksi.

Kuvasi pitäisi nyt näyttää samanlaiselta kuin tämä:

Kuva toistaiseksi väripeitto- ja sisemmän hehkukerroksen asettamisen jälkeen.

Vaihe 14: Lisää pudotusvarjo

Napsauta suoraan sanoja Pudota varjo valintaikkunan vasemmalla puolella olevan tasotyyliluettelon yläosassa. Jälleen kerran meidän on napsautettava suoraan sanoja itse päästäksesi pudotusvarjon vaihtoehtoihin:

Napsauta suoraan sanoja "Pudota varjo" Tasotyyli-valintaikkunan vasemmalla puolella.

Pudota varjo -asetukset näkyvät Tasotyyli-valintaikkunan keskisarakkeessa. Laske varjon opasiteetti noin 30%: iin, joten se on paljon vähemmän voimakasta kuin oletusarvoisesti 75%: n opasiteetti. Aseta sitten varjon kulma 120 °, jos sitä ei ole jo asetettu:

Aseta pudotusvarjon opasiteetti 30%: iin ja kulma 120 °: seen.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan Tasotyyli-valintaikkunasta. Tässä on kuvasi varjoasennuksen jälkeen:

Kuva kaikkien kolmen kerroksen tyylien lisäämisen jälkeen.

Vaihe 15: Valitse yläkerros ja kytke se takaisin päälle

Napsauta yläkerrosta Tasot-paneelissa ("Kerro 1 kopio") valitaksesi se ja napsauta sitten tason näkyvyyskuvaketta tason vasemmalla puolella kääntääksesi tason takaisin päälle, jotta se olisi jälleen näkyvissä asiakirja-ikkunan sisällä. Valokuva tulee jälleen näkyviin ja estää harmaana täytetyn kuvan, jota juuri työskentelimme, näkymästä:

Napsauta uudelleen tason näkyvyyskuvaketta uudelleen kytkeäksesi yläkerroksen takaisin päälle.

Vaihe 16: Poista yläkerroksen reunojen osat paljastaaksesi alla olevan kerroksen

Kun yläkerros on valittu, palaa kuvan reunojen ympärille Eraser-työkalulla käyttämällä lyhyitä harjaiskuja, aivan kuten teimme alun perin kerroksessa 1, poistaaksesi enemmän reunaa. Muista pitää suurin osa harjan muodosta kuvan ulkopuolella niin, että korkeintaan 25–30% siitä ulottuu kuvaan. Kun reunan osat poistetaan, sen alapuolella oleva vaaleanharmaa kuva paljastuu, mikä luo illuusion siitä, että valokuva itse on kulunut reunojen ympäriltä ja vain paperin takakerros on jäljellä:

Kuvan reunojen poistaminen ylemmästä kerroksesta paljastaa vaaleanharmaan alueen kerroksessa 1 sen alapuolella.

Voit jälleen muuttaa harjan kokoa tarvittaessa painamalla vasenta kiinnitysnäppäintä ( ( ) pienentääksesi sitä tai oikeaa kiinnikepainiketta ( ) ) suurentaaksesi sitä. Jos teet virheen, paina Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) peruuttaaksesi viimeksi poistetun alueen, tai paina Ctrl + Alt + Z (Win) / Command + Option + Z (Mac) kumoaksesi useita harjanvedot.

Kun taas olen kulkenut jälleen valokuvan reunojen ympärille, on minun viimeinen "kuluneiden, revittyjen valokuvien reunat" -tehoste:

Viimeinen "kuluneita, revittyjä valokuvareunoja" -tehoste.

Vaihe 17: Leikkaa ylimääräinen kangastila (valinnainen)

Jos haluat poistaa ylimääräisen kangastilan, jonka lisäsimme aiemmin, siirry näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon ja valitse Leikkaa :

Siirry kohtaan Kuva> Leikkaa.

Tämä tuo esiin Trim-valintaikkunan. Valitse ylävasemman pikselin väri -vaihtoehto. Koska asiakirjan vasemmassa yläkulmassa oleva pikseli on valkoinen, Photoshop rajaa kuvan valkoisen alueen kokonaan. Varmista, että Ylä-, Pohja-, Vasen- ja Oikea- asetukset on valittu valintaikkunan alaosassa, ja napsauta sitten OK poistuaksesi siitä, missä vaiheessa Photoshop rajaa lisätyn kangastilan pois:

Trimmi ylimääräinen kangastila Trim-komennolla.