Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opimme luomaan yksinkertaisen ja hauskan lomakortin tyylisen valokuvan reunan! Photoshop toimittaa hienoja lumihiutalemuotoja, joita voimme käyttää suunnittelussa, ja muuntamme ne harjoiksi, jotta voimme lisätä rajamme vaihtelevuutta erikokoisilla, kulmilla ja läpinäkymättömillä lumihiutaleilla!

Käytämme kerrosmaskia leikataksesi alue, josta valokuva tulee näkyviin, ja kerrostyylin avulla lisäämään ohuen reunan kuvan ympärille. Viimeistelemme asian lisäämällä lisäämällä perinteiseen "Hyvää joulua" -tekstin alareunaan, jotta kuvan reunuksemme näyttää enemmän korttia.

Käytän täällä Photoshop CS5: tä, mutta kaikki Photoshopin viimeisimmät versiot toimivat. Lopullinen tulos näyttää tältä:

Lopullinen tulos.

Kuinka luoda lomakortin valokuvakehys

Vaihe 1: Luo uusi Photoshop-asiakirja

Ennen kuin aloitamme työskentelyn itse valokuvareunalla, aloitamme luomalla joitain lumihiutaleharjoja käytettäväksi suunnittelussa. Tarvitsemme uuden Photoshop-asiakirjan, joten siirry näytön yläreunan valikkopalkin Tiedosto- valikkoon ja valitse Uusi :

Valitse Tiedosto> Uusi.

Tämä avaa Uusi asiakirja -valintaikkunan. Kirjoita 200 pikseliä sekä uuden asiakirjan leveydelle että korkeudelle ja varmista, että Taustasisältö -asetuksena on Valkoinen . Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan. Uusi 200x200 pikselin asiakirja, täynnä valkoista, ilmestyy näytölle:

Luo uusi 200x200 pikselin asiakirja valkoisella taustalla.

Vaihe 2: Valitse Custom Shape Tool

Photoshop toimitetaan muutamilla valmiilla lumihiutalemuodoilla, joita voimme käyttää. Voit käyttää niitä valitsemalla Mukautettu muoto -työkalun Työkalut-paneelista. Oletuksena se on piilossa suorakulmityökalun takana, joten napsauta suorakulmityökalua ja pidä hiiren painiketta painettuna sekunnin tai kahden ajan, kunnes ilmestyy valikko, ja valitse sitten mukautetun muotoinen työkalu luettelosta:

Napsauta ja pidä suorakulmityökalua painettuna ja valitse sitten mukautetun muotoinen työkalu luettelosta.

Vaihe 3: Lataa Nature Shape -sarja

Kun Custom Shape Tool on valittu, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa asiakirjaikkunan sisällä, niin pääset nopeasti Shape Picker -sovellukseen, ja napsauta sitten sen oikeassa yläkulmassa olevaa pientä nuolta:

Napsauta muotoilunvalitsimen oikeassa yläkulmassa olevaa pientä kolmiota.

Napsauttamalla nuolta avautuu valikko, jossa on useita vaihtoehtoja, sekä luettelo muista muotojoukkoista, joita voimme ladata Photoshopiin. Napsauta Luonto- muotojoukkoa valitaksesi sen, joka sisältää lumihiutaleet:

Aseta luonnonmuoto asetettu valikosta.

Photoshop kysyy, haluatko korvata nykyiset muodot luonnonmuodoilla vai lisäätkö ne mieluummin vain luetteloon, jolloin ne lisätään alkuperäisten muotojen alle. Napsauta Lisää- painiketta:

Valitse Liitä lisätäksesi Nature-muodot alkuperäisiin muotoihin.

Vaihe 4: Valitse ensimmäinen lumihiutalemuoto

Kun Nature-muodot on nyt ladattu, vieritä alas pienten muotoisten pikkukuvien läpi, kunnes näet lumihiutaleet (niitä on kolme peräkkäin). Napsauta ensimmäisen lumihiutaleen pikkukuvaa (vasemmalla) ja valitse se. Jos olet ottanut työkaluvihjeet käyttöön Photoshopin asetuksissa, näet muodon nimen "Lumihiutale 1", kun viet hiiren osoittimen pikkukuvan päälle. Kun olet valinnut lumihiutalemuodon, sulje muotoilunvalitsin painamalla Enter (Win) / Return (Mac):

Napsauta ensimmäistä kolmesta lumihiutalemuodosta valitaksesi sen.

Vaihe 5: Valitse Täytä pikseli -vaihtoehto

Photoshop antaa meille kolme erityyppistä muotoa, jota voimme piirtää - vektorimuodot, polut ja pikselipohjaiset muodot. Voimme vaihtaa tyyppien välillä valitsemalla ne Asetukset-palkista. Aiomme luoda harjoja lumihiutalemuodoista, ja koska harjat ovat pikseliä, piirrämme pikselipohjaisia ​​muotoja. Napsauta Aseta palkki ( Täytä pikseliä) -kuvaketta (oikealla) ja valitse se:

Jokainen kolmen rivin kuvake valitsee erityyppisen muodon. "Täytä pikselit" -kuvake on oikealla.

Vaihe 6: Piirrä lumihiutale

Kun luot harjaa Photoshopissa, asiakirjan mustista alueista tulee itse harja, kun taas valkoisista alueista tulee läpinäkyviä, mikä tarkoittaa, että vaikka lumihiutaleet ovat yleensä valkoisia (ja ne ovat myöhemmin valkoisia valokuvareunuksessamme), tarvitsemme piirtää musta lumihiutale valkoista taustaa vasten, jos haluamme luoda siveltimen siitä. Paina näppäimistön kirjainta D palauttaaksesi Photoshopin etualan ja taustavärit nopeasti niiden oletusasetuksiin, mikä asettaa etualan värin mustalle . Napsauta sitten asiakirjan keskellä ja hiiren painikkeen ollessa edelleen painettuna, aloita vetäminen ulospäin vetääksesi lumihiutaleen muodon.

Heti kun aloitat vetämisen, pidä Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna ja jatka vetämistä. Varmista, että odotat vasta, kun olet aloittanut vetämisen, ennen kuin pidät näitä näppäimiä painettuna (jos näet kohdistimen siirtyvän väliaikaisesti Piikkityökaluun, se johtuu siitä, että pidit näppäimiä alhaalla liian aikaisin). Vaihto-näppäimen pitäminen painettuna rajoittaa lumihiutaleen mittoja, joten se ei lopu korkealta ja ohutelta tai lyhyeltä ja rasvaiselta, kun taas Alt (Win) / Option (Mac) -näppäin kehottaa Photoshopia vetämään muodon keskeltä . Vedä suurin lumihiutale, joka mahtuu asiakirjaikkunaan, vapauta hiiren painike ja sitten näppäimet (varmista vielä kerran, että vapautat näppäimet hiiren painikkeen vapauttamisen jälkeen ). Jos joudut siirtämään lumihiutaleen uudelleen piirtäessäsi sitä, pidä välilyöntiä painettuna, vedä muotoa asiakirjan sisäpuolelle, vapauta sitten välilyönti ja jatka:

Mustasta lumihiutaleesta tulee harjan kärki.

Vaihe 7: Luo harja lumihiutaleesta

Kun ensimmäinen lumihiutale on paikoillaan, siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Määritä harjan esiasetus :

Siirry kohtaan Muokkaa> Määritä harjan esiasetus.

Nimeä uusi harja "Snowflake 1" Harjan nimi -valintaikkunassa ja napsauta sitten OK poistuaksesi valintaikkunasta:

Nimeä uusi harja "Snowflake 1".

Vaihe 8: Luo harjat kahdesta muusta lumihiutalemuodosta

Ja sen avulla ensimmäinen lumihiutaleharja on luotu! Meidän on silti tehtävä harjat kahdesta muusta lumihiutalemuodosta, joten paina ensin Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) kumoamaan juuri asiakirjaikkunaan piirtämämme lumihiutale. Sinun pitäisi nähdä vain kiinteä valkoinen tausta. Toista sitten vaiheet 4 - 7 molemmille muille lumihiutalemuodoille. Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauta (Mac) asiakirjaikkunan sisällä, jolloin esiin tulee Shape Picker ja napsauta seuraavaa lumihiutaleen pikkukuvaa valitaksesi sen. Varmista, että Täytä pikselit -vaihtoehto on valittu Asetukset-palkista. Napsauta asiakirjan keskellä ja aloita lumihiutalemuodon vetäminen ulos, pidä sitten Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna ja jatka suurimman lumihiutaleen vetämistä ulos, joka mahtuu asiakirjan sisään. Mene Muokkaa- valikkoon ja valitse Määritä harjan esiasetus ja nimeä sitten uusi harja joko "Lumihiutale 2" tai "Lumihiutale 3" riippuen luomastasi. Muista painaa Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac), kun olet luonut "Snowflake 2" -harjan puhdistaaksesi sen asiakirjasta ennen kolmannen lumihiutalemuodon piirtämistä.

Kun olet luonut kolmannen lumihiutaleharjan, voit sulkea asiakirjaikkunan, koska me emme enää tarvitse sitä. Lumihiutaleharjamme ovat nyt valmiita menemään. Luomme seuraavaksi aivan uuden Photoshop-asiakirjan lomavalokuvalle.

Vaihe 9: Luo uusi uusi Photoshop-asiakirja

Luomme uuden uuden Photoshop-asiakirjan, tällä kertaa lomavalokuvalle. Aivan kuten aiemmin, siirry näytön yläreunassa olevaan Tiedosto- valikkoon ja tuo uusi asiakirja -valintaikkuna käyttöön valitsemalla Uusi. Aion käyttää asiakirjani vakiona 4x6-valokuvakokoa, ja koska käyttämäni valokuva on pystysuunnassa, annan 4 tuumaa leveydelle ja 6 tuumaa korkeudelle . Saatat joutua antamaan eri koon (5x7, 8x10 jne.) Asiakirjallesi, mutta varmista, että olet asettanut mittaustyypiksi tuumia, ei pikseleitä. Lopuksi, koska haluan tulostaa lopputulokseni, annan tarkkuuden arvon 240 pikseliä / tuuma . Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Uusi asiakirja tulee näyttöön:

Uusi asiakirja -valintaikkuna.

Vaihe 10: Täytä taustakerros mustalla

Tällä hetkellä asiakirjan taustamme on valkoinen. Täytämme sen mustalla, mikä helpottaa myöhemmin nähdä alueen, jolla valokuva näkyy. Siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Tämä tuo esiin Täytä-valintaikkunan. Vaihda valintaikkunan yläosassa oleva Käytä-asetukseksi Musta ja napsauta sitten OK, kun haluat poistua siitä. Photoshop täyttää asiakirjan mustalla mustalla:

Muuta Käytä-asetus mustaksi ja napsauta sitten OK.

Vaihe 11: Lisää uusi tyhjä kerros

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa (toinen kuvake oikealta, roskakorin vieressä):

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Tämä lisää uuden kerroksen taustakerroksen yläpuolelle. Photoshop nimeää uuden kerroksen tasolle 1:

Uusi kerros, "Kerros 1", näkyy taustakerroksen yläpuolella.

Vaihe 12: Täytä uusi kerros punaisella

Täytämme uuden kerroksen punaisella, josta tulee valokuvan reunan pääväri. Palaa takaisin Muokkaa- valikkoon ja valitse jälleen kerran Täytä . Tällä kertaa, kun Täytä-valintaikkuna tulee näkyviin, vaihda Käytä-asetukseksi Väri :

Muuta Käytä-asetukseksi Väri.

Heti kun olet valinnut Väri, Photoshop-ponnahdusikkunat avaa Värinvalitsimen, josta voimme valita värin, jolla haluamme täyttää kerroksen. Valitse kirkas, punainen lomaväri:

Valitse kirkkaan punainen värinvalitsimesta.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan värinvalitsimen, ja napsauta sitten OK sulkeaksesi Täytä-valintaikkunan. Asiakirja täyttyy punaisella:

Asiakirja, kun kerros 1 on täytetty punaisella.

Vaihe 13: Valitse Harjatyökalu

Olemme valmiita lisäämään lumihiutaleita asiakirjaan. Valitse Photoshop's Brush Tool työkalupaneelista :

Valitse Harjatyökalu.

Kun Harjatyökalu on valittuna, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauta (Mac) missä tahansa asiakirjan sisällä, niin saat nopeasti käyttöön Harjasvalitsimen, aivan kuten olemme nostaneet Shape Pickerin aikaisemmin, kun Custom Shape Tool valittiin. Vieritä harjakärjen pikkukuvia läpi, kunnes näet kolme juuri luomamme lumihiutaleharjaa. Niiden tulisi olla luettelon alaosassa. Napsauta ensimmäistä, "Snowflake 1", valitaksesi sen ja paina sitten Enter (Win) / Return (Mac) sulkeaksesi harjavalitsimen:

Napsauta ensimmäisen lumihiutaleharjan pikkukuvaa valitaksesi sen.

Vaihe 14: Aseta Harja-dynamiikka-asetukset Harjat-paneelissa

Brush Picker antaa meille nopea pääsy tärkeimpiin harjavinkkeihimme, mutta tarvitsemme kaiken, mitä Photoshopin harjat tarjoavat, tarvitsemme täysikokoisen Brushes-paneelin. Avaa Harjat-paneeli painamalla näppäimistön F5- näppäintä. Käytän tässä Photoshop CS5: tä, joten Harjat-paneelini näyttää hiukan erilaiselta kuin mitä Photoshopin aiemmissa versioissa näet, mutta suurin osa vaihtoehdoista on edelleen samat. Jos käytät Photoshop CS5: tä, varmista, että Harja- välilehti on valittu paneelin yläosassa.

Aiomme käyttää Photoshopin Brush Dynamics -laitetta lisäämään lajittelua lumihiutaleihisi maalaamalla ne valokuvan reunaan. Napsauta suoraan sanoja Shape Dynamics paneelin vasemmassa sarakkeessa. Napsauta itse sanoja, ei sanojen vieressä olevassa valintaruudussa, muuten et pääse käyttämään vaihtoehtoja:

Napsauta sanoja "Shape Dynamics" Harjat-paneelin vasemmalla puolella.

Kun Shape Dynamics -asetukset tulevat näkyviin, nosta Size Jitter ja Angle Jitter 100%: iin, mikä antaa meille paljon vaihtelua lumihiutaleiden koon ja kulman suhteen. Aseta minimihalkaisija 25%: iin, mikä estää lumihiutaleet olemasta liian pieniä:

Nosta koko ja kulman värinä 100%: iin ja aseta minimihalkaisija 25%: iin.

Seuraavaksi, jos käytät Photoshop CS5: tä, napsauta suoraan valintaikkunan vasemmalla puolella olevaa sanaa Sana. Napsauta CS4: ssä ja aiemmissa sanoissa Other Dynamics :

Napsauta "Transfer" (Photoshop CS5) tai "Other Dynamics" (CS4 ja aiemmat).

Tämä muuttaa Harjat-paneelin pääalueen näyttää harjan opasiteetin ja virtauksen vaihtoehdot (yhdessä joidenkin Photoshop CS5 -kohtaisten vaihtoehtojen kanssa, joita meidän ei tarvitse tarkastella täällä). Nosta Opacity Jitter -vaihtoehto 75%: iin, mikä muuttaa satunnaisesti lumihiutaleiden läpinäkyvyyttä lisäämällä niitä (tekemättä niistä mitään täysin näkymätöntä). Kun olet valmis, paina näppäimistön F5- painiketta uudelleen sulkeaksesi Harjat-paneelin nyt:

Nosta Opacity Jitter 75%: iin.

Vaihe 15: Lisää ensimmäiset lumihiutaleet

Kun "Snowflake 1" -harja on valittu ja kaikki Brush Dynamics -asetukset on asetettu, olemme valmiita lisäämään ensimmäisen erän lumihiutaleita asiakirjaan. Haluamme, että lumihiutaleet ovat tällä kertaa valkoisia, eivät mustia kuin aiemmin, joten vaihda etualan ja taustavärit painamalla näppäimistön X- kirjainta, mikä tekee etualalla värin valkoiseksi (Photoshop maalaa nykyisellä etualan värin kanssa). Paina näppäimistön F- painiketta, kun haluat vaihtaa Photoshopin ensimmäiseen koko näytön tilaan, mikä helpottaa lumihiutaleiden lisäämistä suoraan asiakirjan reunoille (voit palata asiakirjaikkunaan painamalla F-painiketta vielä muutama kerta). .

Tavallisesti kun maalaamme siveltimellä, napsautamme ja vedämme hiirellä lisätäksesi maaliviivat, mutta se ei ole mitä haluamme tehdä täällä. Sen sijaan lisätäksesi lumihiutaleita, napsauta satunnaisia ​​kohtia asiakirjan ympärillä. Joka kerta, kun napsautat, "leimataan" lumihiutale siihen kohtaan. Asemaharjadynamiikan ansiosta, jonka asetimme hetki sitten, jokainen lumihiutale näkyy satunnaisessa koossa ja kulmassa ja satunnaisella läpinäkyvyydellä. Täällä olen lisännyt alkuperäisiä lumihiutaleita asiakirjaan napsauttamalla eri paikkoja. Asiakirjan keskelle ei tarvitse lisätä lumihiutaleita, koska valokuva on siellä:

Napsauta leimaaksesi joitain alkuperäisiä lumihiutaleita asiakirjaan.

Jos haluat lisätä lumihiutaleita oikealle puolelle asiakirjan reunaa, siirrä harjasi asiakirjan ympärillä olevalle harmaalle alueelle (olettaen, että painat F siirtyäksesi koko näytön tilaan) niin, että vain osa harjaa ulottuu sen päälle, ja napsauta sitten lisätäksesi lumihiutale. .

Kun siirrät hiiren osoittimen asiakirjan päälle, se näyttää harjan ääriviivat suurimmassa koossa, josta lumihiutale ilmestyy. Jos tarvitset sen olevan suurempi tai pienempi, muuta harjan kokoa näppäimistön vasemmalla ja oikealla hakasulkepainikkeella. Paina vasenta kiinnitysnäppäintä ( ( ) pienentääksesi sitä tai oikeaa kiinnitysnäppäintä ( ) ) suurentaaksesi sitä. Jos teet virheen tai et pidä jostakin viimeksi lisäämästäsi lumihiutaleesta, peruuta se painamalla Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) tai paina Ctrl + Alt + Z (Win) / Command + Option + Z (Mac) toistuvasti useiden lumihiutaleiden kumoamiseksi.

Vaihe 16: Lisää asiakirjaan toisen tyyppinen lumihiutale

Kun olet valmis lisäämään toisen tyyppisen lumihiutalepainikkeen, paina F5 tuodaksesi uudelleen Harjat-pääpaneelin esiin, napsauta sitten suoraan sanoja Harjakärjen muoto vasemman sarakkeen yläosassa:

Napsauta suoraan sanoja Brush Tip Shape.

Valitse toinen lumihiutaleharja luettelosta napsauttamalla sen pikkukuvaa ja sulje sitten Harjat-paneelista uudelleen painamalla F5 :

Napsauta toisen lumihiutaleharjan pikkukuvaa valitaksesi sen.

Kaikki Brush Dynamics -asetukset, jotka asetamme alkuperäiselle lumihiutaleharjalle, ovat edelleen aktiivisia uudessa harjassamme, joten napsauta uudelleen satunnaisia ​​kohtia asiakirjassa lisätäksesi toisen tyyppisen lumihiutaleen:

Lisätään toisen tyyppinen lumihiutale.

Vaihe 17: Lisää kolmas lumihiutaletyyppi

Palauta Harjat-paneeli takaisin F5- painikkeella ja valitse se napsauttamalla kolmannen lumihiutaleharjan pikkukuvaa ja napsauta sitten F5- painiketta sulkeaksesi Harjat-paneelin:

Valitse kolmas lumihiutaleharja.

Jälleen kaikki Brush Dynamics -asetuksemme ovat edelleen aktiivisia, joten napsauta satunnaisia ​​kohtia lisätäksesi kolmannen tyyppisen lumihiutaleen:

Lisätään kolmas tyyppi lumihiutale.

Vaihe 18: Palaa takaisin ja lisää tarvittaessa lumihiutaleita

Tässä vaiheessa saatat haluta palata takaisin ja lisätä asiakirjaan lisää kahta ensimmäistä lumihiutaletyyppiä (et ehkä ole lisännyt tarpeeksi ensimmäistä kertaa). Vain pres F5 tuo esiin Harjat-paneelin, valitse haluamasi lumihiutaleharja napsauttamalla sen pikkukuvaa, sulje Harjat-paneeli painamalla F5 ja napsauta sitten asiakirjan ympäri lisätäksesi uusia lumihiutaleita:

Palaa takaisin ja lisää tarvittaessa vielä enemmän lumihiutaleita.

Vaihe 19: Valitse alue, jossa valokuva tulee näkyviin

Kun lumihiutaleet on nyt lisätty, olemme valmiit leikkaamaan alueen, jolla valokuva näkyy. Siirry näytön yläreunan Valitse- valikkoon ja valitse Kaikki . Tämä valitsee koko asiakirjan (valinnan ääriviivat näkyvät reunojen ympärillä):

Siirry Valitse> Kaikki.

Kun asiakirja on valittu, palaa takaisin Valitse- valikkoon ja valitse tällä kertaa Transform Selection :

Siirry kohtaan Valitse> Muunna valinta.

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna, napsauta sitten ylempää muunnoskahvaa (pieni neliö) ja vetämällä hiiren painikkeellasi edelleen, vedä valinnan ääriviivat alaspäin noin tuumaa noin asiakirjan yläosa. Alt (Win) / Option (Mac) -näppäimen pitäminen vetäessäsi käskee Photoshopia siirtämään valinnan ääriviivat samanaikaisesti. Napsauta sitten Alt / Option-painiketta edelleen, napsauta joko vasenta tai oikeaa muunnoskahvaa ja vedä sitä sisäänpäin samalla etäisyydellä reunasta (vastakkaiset puolet liikkuvat sen mukana), niin että sinulla on yhtä suuri tila tilaa valinnan ääriviivat ja asiakirjan reuna molemmilta puolilta. Tästä alueesta tulee valokuvan reunus, kun taas valikon ääriviivat sisältävät alueet, joissa valokuva näkyy. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutoksen:

Vedä valintakehystä sisäänpäin valitaksesi alue, jolla valokuva näkyy.

Vaihe 20: Lisää kerrosmaski

Kun valokuva-alueen ympärillä oleva valinta on paikoillaan, pidä jälleen Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Tasoimaskikuvaketta:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja napsauta Layer Mask -kuvaketta.

Kun lisäämme kerrosmaskin, jossa valinta on aktiivinen, valinnan sisällä oleva alue pysyy näkyvänä, kun kaikki valinnan ulkopuolella on piilotettu näkymästä, mutta Alt (Win) / Option (Mac) -näppäin kertoi Photoshopille toimivan päinvastaisesti, jättäen alue valinnan ulkopuolella näkyvissä piilottamalla alueen sen sisällä. Jos tarkastelemme asiakirjaa, näemme, että alue, jolla valokuva tulee näkyviin, on leikattu kerroksesta (se on edelleen siellä, vain ei näkyvissä), paljastaen kiinteän mustan sen alla olevasta taustakerroksesta:

Valokuva näkyy mustalla alueella.

Vaihe 21: Lisää valkoinen raita valokuva-alueen ympärille

Napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta:

Napsauta Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse aivohalvaus avautuvasta tasotyylien luettelosta:

Valitse luettelosta aivohalvaus.

Tämä tuo esiin Photoshopin Tasotyyli-valintaikkunan, joka on asetettu keskimmäisen sarakkeen Stroke-asetuksiin. Napsauta värimallia sanan Väri oikealla puolella, joka avaa Värinvalitsimen, ja valitse valkoinen viivan väri. Napsauta OK sulkeaksesi värinvalitsimen, kun olet valmis. Varmista, että Position (Asema) -asetus on asetettu ulkopuolelle, ja aseta sitten viivan koko noin 10 pikseliin (px). Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan Tasotyyli-valintaikkunan:

Viivakerroksen tyylivaihtoehdot.

Kuva-alueen ympärille tulee nyt ohut valkoinen reunus:

Aivoviiva lisää ohuen valkoisen reunan valokuva-alueen ympärille.

Vaihe 22: Avaa valokuva ja aseta se reunan sisäpuolelle

Avaa lisättävä valokuva reunan sisällä. Tässä on kuva, jota käytän:

Talvinen ulkona perheen hauskaa.

Vaihe 23: Kopioi ja liitä se valokuvakehykseen

Valitse koko kuva nopeasti painamalla Ctrl + A (Win) / Command + A (Mac), ja kopioi sitten kuva leikepöydälle painamalla Ctrl + C (Win) / Command + C (Mac). Siirry takaisin valokuvien reunusasiakirjaan ja valitse se Tasot-paneelin Tausta-tasolle valitaksesi se:

Napsauta taustareunusta valokuvareunuksen asiakirjassa.

Liitä valokuva asiakirjaan painamalla Ctrl + V (Win) / Command + V (Mac). Photoshop sijoittaa valokuvan omalle kerrokselleen Taustakerroksen ja valokuvan reunakerroksen (Taso 1) väliin Tasot-paneelissa. Jos tarkastelemme asiakirjaa, näemme, että kuva näkyy valokuva-alueen sisällä (vaikka se on liian iso tällä hetkellä, mutta aiomme korjata sen):

Kuva näkyy valokuva-alueen sisällä.

Vaihe 24: Muuta kuvan kokoa ilmaisella muunnoksella

Mene Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen :

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Tämä asettaa Free Transform -ruudun ja käsittelee kuvan ympäri, kuten aiemmin nähneet Transform Selection -kahvat, paitsi että Free Transform muuttaa itse kuvan kokoa, ei valinnan ääriviivaa. Pidä vaihtonäppäintä painettuna, mikä rajoittaa kuvan kuvasuhdetta muutettaessa sitä. Napsauta sitten mitä tahansa kulmakahvaa ja vedä niitä sisään kuvan koon muuttamiseksi, jotta se sopii paremmin valokuva-alueen sisälle. Jos et näe kaikkia kahvoja, koska valokuva on liian iso, paina Ctrl + 0 (Win) / Command + 0 (Mac), joka zoomataan asiakirja heti, jotta kaikki mahtuu näytölle. Voit myös lähentää ja loitontaa painamalla Ctrl + - (Win) / Command + - (Mac) pienentääksesi tai Ctrl ++ (Win) / Control ++ (Mac) lähentääksesi.

Jos sinun on asetettava kuva uudelleen valokuva-alueen sisälle, napsauta mitä tahansa Free Transform -rajoituskentän sisällä ja vedä kuvaa hiirellä. Kun olet tyytyväinen siihen, kuinka kaikki näyttää, paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muutoksen:

Pidä Vaihto -painiketta painettuna napsauttamalla ja vetämällä mitä tahansa kulmakahvoista kuvan koon muuttamiseksi.

Vaihe 25: Lisää uusi kerros muiden yläpuolelle

Voit lopettaa täällä, jos halusit vain lumihiutaleiden reunusta, mutta lopetan asiat lisäämällä lisäämällä perinteiseen "Hyvää joulua" -tekstin alareunaan antamaan sille enemmän lomakortin ilmeen. Ensinnäkin, meidän on lisättävä uusi taso muiden yläpuolelle, joten napsauta Tasot-paneelin Tasoa 1 valitsemalla se ja napsauta sitten Tasot-paneelin alaosassa olevaa Uusi taso -kuvaketta:

Valitse Taso 1 ja napsauta sitten Uusi taso -kuvaketta.

Kerroksen 1 yläpuolelle tulee uusi tyhjä kerros:

Uusi kerros lisätään valokuvan reunustason yläpuolelle.

Vaihe 26: Piirrä suorakulmainen valinta pohjaan ja täytä se valkoisella

Luomme tausta tekstillemme. Valitse Suorakulmainen telttatyökalu Työkalut-paneelista:

Valitse suorakaiteen telttatyökalu.

Piirrä suorakulmainen valinta, noin tuuma tai niin korkea, valokuvan reunan alapuolelle, niin että valinnan yläpuoli ulottuu valokuvan alaosaan, kuten:

Valinnasta tulee tekstin tausta.

Kun valinta on paikoillaan, siirry Muokkaa- valikkoon ja valitse vielä kerran Täytä . Kun Täytä-valintaikkuna tulee näkyviin, vaihda Käytä-asetukseksi Valkoinen :

Aseta Täytä-valintaikkunan Käytä-asetukseksi Valkoinen.

Sulje valintaikkuna napsauttamalla OK ja poista sitten valinta ääriviivat asiakirjasta painamalla Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac). Valittu alue on nyt täynnä valkoista:

Photoshop täyttää alueen kiinteällä valkoisella.

Vaihe 27: Laske kerroksen opasiteetti

Lasketaan valkoisen alueen opasiteettia niin, että se sekoittuu kuvan ja reunan alla. Löydät Opacity- vaihtoehdon Tasot-paneelin oikeasta yläkulmasta. Laske se 50% : iin :

Laske valkoisen suorakaiteen opasiteetti 50 prosenttiin.

Täältä näyttäisi siltä, ​​miltä opasiteetti laskee:

Tekstin tausta sekoittuu nyt hienosti muun kuvan kanssa.

Vaihe 28: Lisää teksti

Valitse Photoshopin tyyppityökalu Työkalut-paneelista:

Valitse kirjoitustyökalu.

Kun Tyyppityökalu on valittu, valitse kirjasin näytön yläosan Asetukset-palkista. Aion käyttää Trajan Prota, alkuperäisen koon ollessa 24 pt. Älä ole huolissasi siitä, että koko tulee nyt oikein, koska korjaamme sen, kun olemme lisänneet tekstin:

Valitse fontti.

Palauta etualan väri mustaksi painamalla näppäimistön D- painiketta. Napsauta sitten hetki sitten lisätyn valkoisen tausta-alueen sisällä ja lisää teksti. Kirjoitan "HAPPY HOLIDAYS", kaikki kirjaimet:

Lisää teksti.

Napsauta valintaikkunan valintamerkkiä, kun olet valmis hyväksymään tekstin:

Poistu tekstinkäsittelytilasta napsauttamalla valintamerkkiä.

Vaihe 29: Siirrä ja koon kokoa, jos tekstiä tarvitaan ilmaisen muunnoksen avulla

Paina Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) tuodaksesi Free Transform -ruudun nopeasti esiin ja käsittelemällä tekstiä, pidä sitten Shift- näppäintä painettuna ja vedä mitä tahansa kulmakahvaa tekstin koon muuttamiseksi tarvittaessa, aivan kuten teimme aiemmin kuvan kuva-alueen sisällä. Siirrä teksti paikoilleen napsauttamalla Free Transform -rajoituskentän mitä tahansa kohtaa ja vetämällä se paikoilleen hiirellä. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis poistumaan ilmaisesta muunnosta:

Muuta kokoa ja siirrä teksti paikoilleen valkoisen taustan keskelle.

Vaihe 30: Laske tekstin opasiteetti

Laske lopuksi tekstin opasiteetti noin 40 prosenttiin:

Laske tekstin opasiteetti sekoittaaksesi sen muun kuvan kanssa.

Ja sen kanssa olemme valmis! Tässä on lopullinen "lomakortin" valokuvan reunatulos:

Lopullinen tulos.