Tähän mennessä Photoshop CS3 : n älykkäiden suodattimien tarkastelussa olemme nähneet perusteet älykkäiden suodattimien käyttöönotosta ja olemme nähneet, kuinka helppoa on palata takaisin ja muokata älykkäiden suodattimien asetuksia milloin tahansa ilman kuvanlaadun heikkeneminen. Jokaisella Photoshop CS3: n älykkäällä suodattimella on omat sekoitustila- ja opasiteetti- asetukset, jotka ovat täysin riippumattomia sen älyobjektin sekoitustilasta ja opasiteetin asetuksista, johon sitä on sovellettu, ja myös täysin riippumaton muista älykkäistä suodattimista, joita sinä käytät olet hakenut esineeseen.

Tässä kolmannessa opetusohjelmassa tarkastellaan kuinka pääset noihin älykkäiden suodattimien sekoitustilaan ja opasiteetti-asetuksiin Photoshop CS3: n sisällä.

Jälleen kerran tässä on kuva, jota käytämme, avattu Photoshop CS3: n sisällä:

Ja tässä me lopetimme edellisen opetusohjelman lopussa, kun olet ensin asentanut kuvaan pienen Gaussian Blur -suodattimen ja käyttänyt sitten älykkäiden suodattimien muokkaustoimintoja palataksesi ja kasvattaen sumennuksen sädeni 3 pikselistä 13 pikseliin, menettämättä mitään laatua tai vahingoittamatta kuvan sisällä olevia pikseliä:

Ja tässä on taas Photoshop CS3: n Tasot-paletti, joka osoittaa meille, että Gaussian Blur -äly suodatin on käytössä:

Kuten mainitsin edellisessä opetusohjelmassa, olen lisännyt tämän hämärtämisen kuvaan, koska päätarkoituksenani on saavuttaa kukalle mukava pehmeä hehkuefekti ja olen melkein siellä. Ensimmäinen asia, jota tarvitsin, oli hämärtäminen. Nyt minun on vaihdettava Gaussian Blur -suodattimen sekoitustila normaalista, sen oletusasetuksesta, pehmeään valoon .

Jotta voisin saavuttaa tämän vaikutuksen ennen Photoshop CS3: ta, olisin monistanut kerroksen siinä olevan kuvan kanssa, lisännyt Gaussian Blur -suodattimen kaksoiskappaleeseen ja vaihtanut sitten kerroksen sekoitustilan ja opasiteetin asetukset, mutta älykkäillä suodattimilla. CS3: ssa asiat ovat vielä helpompia. Kun Gaussian Blur on älykäs suodatin, minulla on nyt pääsy sekoitustilan ja opasiteetin asetuksiin erityisesti itse suodattimelle. Näin pääset niihin:

Vaihe 1: Kaksoisnapsauta Suodattimen sekoitusvaihtoehdot -kuvaketta Smart-suodattimen nimen oikealla puolella

Suoraan Smart Suodattimen nimen oikealla puolella Tasot-paletissa näet kuvakkeen, joka muistuttaa kahta pientä liukusäädintä toistensa päällä. Tämä on Suodatinsekoitusasetukset-kuvake (se on ympyröity punaisella alla olevassa kuvakaappauksessa):

Kaksoisnapsauta tätä kuvaketta avataksesi älykkään suodattimen sekoitusasetukset -valintaikkunan, kuten alla on esitetty:

Ennen kuin jatkamme, on tärkeää mainita, että sinun on kaksoisnapsautettava suoraan Suodattimen sekoitusasetukset -kuvaketta, ei suodattimen nimeä. Nimeä napsauttamalla voit muokata sen asetuksia, mikä on hienoa, jos haluaa tehdä, mutta se ei ole mitä haluamme täällä. Sekoitus- ja opasiteetti-asetusten saavuttamiseksi sinun on napsautettava suodattimen nimen oikealla puolella olevaa kuvaketta.

Tämän jälkeen voimme nähdä, että älykkään suodattimen sekoitusasetukset -valintaikkuna antaa meille kaksi vaihtoehtoa ylhäällä, tila (joka on sekoitustila) ja sen alapuolella, opasiteetti, täsmälleen samat vaihtoehdot, jotka meillä olisi normaali kerros tai älykäs objekti Photoshopin Tasot-paletissa, paitsi että tässä säädämme näitä asetuksia itse älynsuodattimelle, ei älyobjektille, johon sitä käytetään.

Vaihe 2: Valitse erilainen sekoitustila avattavasta luettelosta

Älynsuodattimelle uuden sekoitusmoodin valitseminen tapahtuu täsmälleen samalla tavalla kuin jos vaihtaisit kerroksen tai älyobjektin sekoitusmoodia. Vikaksi valitaan Normaali sekoitustila. Voit muuttaa sen napsauttamalla alaspäin osoittavaa nuolta suoraan sanan "Normaali" oikealla puolella, joka tuo esiin avattavan luettelon kaikista käytettävissä olevista sekoitusmuodoista, ja valitse haluamasi. Haluan tässä tapauksessa pehmeän valon, joten valitsen sen luettelosta:

Ja nyt näemme, että "Pehmeä valo" näyttää sen, missä se aiemmin sanoi "Normaali", sanoen minulle, että minulla on valittuna pehmeän valon sekoitustila suodattimelleni:

Ja tässä on minun kuvani näyttävän Gaussian Blur -sovelluksessa käytettävän uuden sekoitusmoodin kanssa:

Vaihe 3: Käytä samoja sekoitusvaihtoehtoja -valintaikkunaa Smart-suodattimen opasiteettiasetusten laskemiseen tarvittaessa

Haluan vähentää älykkään suodattimen Gaussian Blur vaikutusta alentamalla sen opasiteettiasetusta. Tätä varten teen vain kaksoisnapsauttaa Suodatinsekoitusasetukset-kuvaketta Suodattimen nimen oikealla puolella Tasot-paletissa, mikä taas tuo esiin Sekoitusasetukset -valintaikkunan. Tietenkin, jos en olisi napsauttanut OK sulkeaksesi sen sekoitustilan vaihtamisen jälkeen edellisessä vaiheessa, minun ei tarvitsisi vaivautua avaamaan sitä uudelleen, jotta muutettaisiin opasiteettia, koska se olisi silti auki ja voisin muuttaa molempia asetuksia kerralla, minkä yleensä tekisit.

Peittävyysasetusvaihtoehto sijaitsee suoraan sekoitustila-vaihtoehdon alla:

Voit muuttaa Opaciteetti-asetusta täällä täsmälleen samalla tavalla kuin voit muuttaa tason opasiteettia Tasot-paletin yläosassa. Joko kirjoita uusi opasiteettiarvo suoraan syöttöruutuun, napsauta oikealle osoittavaa nuolta syöttöruudun oikealla puolella ja vedä sitten näkyviin tulevaa liukusäädintä uuden arvon asettamiseksi, tai käytä "scrubby-liukusäädintä" napsauttamalla ja vetämällä hiirtä vasemmalle ja oikealle suoraan sanan "Läpinäkyvyys" päälle uuden arvon asettamiseksi.

Kirjoitan vain uuden opasiteetti-arvoni 75%:

Ja tässä on minun tulokseni, alkuperäinen kuvani, jossa on pehmeä hehku-efekti, joka on lisätty yksinkertaisesti lisäämällä siihen Guassian Blur -älytehosuodatin, muuttamalla suodattimen sekoitustila pehmeään valoon ja laskemalla suodattimen opasiteetti-arvo 75%: iin:

Ja niin helppoa on käyttää älykkäästi suodatinta valokuviin, palata takaisin ja muokata suodattimen asetuksia ja muuttaa sitten älykkään suodattimen sekoitusmoodia ja opasiteettia Photoshop CS3: ssa. Muista, että muokataksesi älykkään suodattimen asetuksia, kaksoisnapsauta suodattimen nimeä Tasot-paletissa ja muuta sekoitustilaa tai opasiteettia kaksoisnapsauttamalla suodattimen sekoitusasetukset -kuvaketta nimen oikealla puolella.