Tässä Photo Effects -oppaassa opimme korostamaan valokuvan pääaihe yksinkertaisella ääriviivalla. Kun olemme lisänneet itse ääriviivat, joita teemme käyttämällä muutamaa Photoshop-tasotyyliä, parannamme efektiä lisäämällä pääkohteen värikylläisyyttä vähentämällä samalla muun kuvan kylläisyyttä, ja Heität epäterävyyttä vähentääksesi entisestään taustan merkitystä.

Tämä valokuvatehoste toimii hienosti urheilu- ja toimintakuvien kanssa, mistä idea tästä oppaasta tuli, mutta voit käyttää sitä käytännöllisesti katsoen minkä tahansa kuvan kanssa.

Tässä on valokuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Näin se näyttää, kun olemme lisänneet "ääriviiva" -tehosteemme:

Lopullinen "ääriviiva" -vaikutus.

Kuinka hahmotella toiminta

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Photoshopissa juuri avatun valokuvamme kanssa ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on kopioida taustakerros. Näin vältetään vahingoittamasta alkuperäistä imagoamme. Jos katsomme Tasot-palettia, voimme nähdä, että valokuvamme istuu yksinään Taustakerroksessa:

Tasot-paletti, joka näyttää alkuperäisen kuvan taustakerroksessa.

Kopioidaan tämä kerros siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitsemalla Uusi ja valitsemalla sitten Taso kopioimalla . Tai nopeampaa tapaa käyttää pikanäppäintä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac):

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla tai paina "Ctrl + J" (Win) / "Command + J (Mac)".

Kummassakin tapauksessa Photoshop kehottaa luomaan kopion taustakerroksesta meille, ja jos katsomme uudelleen Tasot-paletistamme, voimme nähdä, että meillä on nyt kopioitu versio tasosta, jonka Photoshop on nimeltään Taso 1, istuen yläpuolella. alkuperäinen:

Kopio taustakerroksesta tulee alkuperäisen yläpuolelle.

Vaihe 2: Valitse valokuvasi pääaihe

Piirrä valinta valokuvasi pääaiheen ympärille valitsemallasi valintatyökalulla (Lasso Tool, Pen Tool jne.). Puhdasta, ammattimaista valintaa varten kynätyökalu on paras veto (jos et ole varma kuinka käyttää kynätyökalua, löydät kaiken, mitä sinun on tiedettävä saadaksesi ylös ja juokseminen sen kanssa, Valintaikkunan tekeminen -kohdasta Pen Tool -opetusohjelma), mutta myös Lasso-työkalu toimii. Minun tapauksessani haluan valita jalkapalloilijan (tai jalkapalloilijan, asumistasi riippuen) sekä pallon, jonka hän aikoo potkaista, joten valitsen molemmat. Kun olet valmis, sinulla tulisi olla valintapiirustus näkyvissä pääaiheen (aiheiden) ympärillä:

Valinnan ääriviivat näkyvät valokuvan pääaiheiden ympärillä.

Katso lisätietoja Photoshopin valintojen tekemisestä tutustumalla täyden valinnan perusvalintojen oppaaseemme, joka löytyy verkkosivuston valokuvien muokkaamisesta .

Vaihe 3: Kopioi valinta uuteen kerrokseen

Meidän on kopioitava valittu alue omaan tasoonsa, jotta voimme työskennellä sillä erikseen muusta kuvasta. Voimme tehdä sen käyttämällä täsmälleen samaa menetelmää, jota käytimme taustakerroksen kopioimiseksi hetki sitten, paitsi että tällä kertaa vain valintasi sisällä oleva alue kopioidaan, ei koko kuvaa. Palaa takaisin näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros Kopioimalla tai paina pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Asiakirjaikkunassa olevaan kuvaan ei näytä tapahtuneen mitään, mutta jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että meillä on nyt uusi taso nimeltään "Taso 2", joka istuu "Taso 1" -kohdan yläpuolella, ja jos katsomme sisään "Kerroksen 2" esikatselukuvan, voimme nähdä, että kerros sisältää kopion pääaiheesta, kun taas loput kerros on tyhjä, ja sitä osoittaa harmaa ruudukkokuvio:

Pääaihe näkyy nyt omalla kerroksellaan Tasot-paletissa.

Vaihe 4: Stroke Layer -tyylin käyttäminen

Voit asettaa ääriviivat pääaiheemme (pääaiheiden) ympärille käyttämällä Photoshop-tasotyyliä. Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta, joka näyttää luettelon kaikista käytettävissä olevista tasotyyleistä, joista meidän on valittava. Valitse aivohalvauskerroksen tyyli luettelon pohjalta:

Napsauta Tasotyylit-kuvaketta ja valitse luettelo alaosasta Stroke.

Tämä tuo esiin Tason tyyli -valintaikkunan, joka on asetettu keskimmäisen sarakkeen Stroke-asetuksiin. Oletusarvoisesti viivan väri on asetettu punaiseksi. Muutetaan se valkoiseksi. Napsauta värimallia sanan "Väri" oikealla puolella:

Napsauta värimallia vaihtaaksesi värin väriä.

Tämä tuo esiin Photoshopin värinvalitsimen . Valitse valkoinen värinvalitsimesta. Helppo tapa valita valkoinen on yksinkertaisesti antaa arvo 255 R-, G- ja B- asetuksiin lähellä valintaikkunan alaosaa. Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan Colour Pickeristä:

Valitse valkoinen värinvalitsimesta.

Kun aivohalvauksen väri on nyt asetettu valkoiseksi, säädetään aivohalvauksen leveyttä. Voimme tehdä sen käyttämällä Stroke-asetusten yläosassa olevaa Koko- liukusäädintä. Valitsemasi todellinen koko riippuu kuvan koosta, jonka kanssa työskentelet, ja kuinka suureen haluat aivohalvauksesi näkyvän, joten seuraa valokuvia asiakirja-ikkunassa vetäessäsi Koon-liukusäädintä suurentaaksesi tai pienentääksesi kuvaa iskun leveys. Liukusäätimen vetäminen oikealle lisää iskun leveyttä, kun taas vasemmalle vetäminen pienentää sitä. Kuvassani aion käyttää lyöntiä, jonka koko on 4 px (pikseliä):

Säädä iskun koko Koon-liukusäätimellä.

Älä napsauta vielä valintaikkunasta. Meillä on vielä yksi lisättävä kerrostyyli. Sinulla pitäisi nyt olla valkoinen aivohalvaus valokuvasi pääaiheen (aiheiden) ympärillä:

Valkoinen viiva ilmestyy nyt valokuvan pääaiheiden ympärille.

Vaihe 5: Lisää ulompi hehkukerrostyyli

Lisäämme lisää kiinnostusta ääriviivatehosteeseemme soveltamalla myös Outer Glow -kerroksen tyyliä. Kun Tasotyyli-valintaikkuna on edelleen avoinna, napsauta suoraan sanoja Outer Glow valintaikkunan vasemmalla puolella. Varmista, että napsautat itse sanoja, ei vain sanojen vasemmalla puolella olevaa valintaruutua. Haluamme pystyä muuttamaan joitain tasotyylin vaihtoehtoja, ja ainoa tapa päästä käsiksi asetuksiin on napsauttamalla suoraan tasotyylin nimeä:

Napsauta suoraan sanoja "Outer Glow" Tasotyyli-valintaikkunan vasemmalla puolella.

Tämä muuttaa Tasotyyli-valintaikkunan keskimmäisen sarakkeen Ulkoinen hehku -asetukseksi. Oletuksena hehkuksen väri on keltainen, mikä mielestäni toimii hyvin tässä vaikutuksessa, joten jätän sen rauhaan. Lisää ulkoisen hehkun opasiteetti 100%: iin . Lisää sitten vaihtoehtojen Elementit-osiossa Levitys noin 6%: iin ja Koko noin 30 px : ään:

Kerroksen tyyli -valintaikkunan Outer Glow -asetukset.

Saatat joutua kokeilemaan hiukan itse näitä asetuksia kuvan koosta riippuen, mutta kun olet valmis, ääriviivatehosteesi pitäisi näyttää tällaiselta:

Kehystehoste sisältää nyt ulkoisen hehkua.

Napsauta OK poistuaksesi Tasotyyli-valintaikkunasta tässä vaiheessa. Olemme suorittaneet kerrostyyliemme soveltamisen.

Vaihe 6: Paranna päähenkilön väriä sävyn / kylläisyyden säätökerroksella

Pääkehotehoste on nyt valmis, mutta parannamme kuvaa entisestään pari värisäätöä ja joitain epäselvyyksiä. Ensinnäkin parannamme pääaineemme värikylläisyyttä. Tätä varten voimme käyttää sävyn / kylläisyyden säätökerrosta. Haluamme kuitenkin varmistaa, että säätökerros vaikuttaa vain pääkohteeseen, ei koko kuvaan, joten leikkaamme säätökerroksen tasolle 2, joka on pääaiheemme sisältävä taso. Pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa. Valitse Sävy / kylläisyys ilmestyvästä säätökerrosluettelosta:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) painettuna, napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta ja valitse luettelosta "Sävy / kylläisyys".

Pidämällä Alt / Optio-näppäintä painettuna napsauttamalla Uusi säätökerros -kuvaketta, kehotamme Photoshopia avaamaan uuden tason valintaikkunan, joka antaa meille asettaa joitain vaihtoehtoja ennen kuin säätökerros lisätään. Suoraan Nimi-vaihtoehdon alapuolella on vaihtoehto nimeltä Käytä edellistä kerrosta leikkausmaskin luomiseen . Tämä vaihtoehto, jos se valitaan, leikkaa säätökerroksen suoraan sen alapuolelle olevaan kerrokseen, mikä tarkoittaa meidän tapauksessamme, että mikä tahansa säätökerroksella tekemämme vaikuttaa vain pääkerrokseemme kerroksessa 2. Napsauta valintaruudun sisällä valitaksesi tämän vaihtoehdon ja napsauta sitten OK poistuaksesi Uusi kerros -valintaikkunasta:

Valitse "Käytä edellistä kerrosta leikkausmaskin luomiseen".

Heti kun poistumme valintaikkunasta, Sävy / kylläisyys -valintaikkuna tulee näkyviin. Haluamme käyttää sitä pääkohdemme värikylläisyyden lisäämiseen, joten napsauta valintaikkunan keskellä olevaa Kylläisyys- liukusäädintä ja vedä sitä oikealle. Mitä kauemmaksi vedät oikealle, sitä enemmän lisäät värikylläisyyttä, joten pidä silmällä kuvaa asiakirjaikkunassa vetäessäsi liukusäädintä varmistaaksesi, ettet liioittele sitä. Aion vetää Saturation-liukusäätimen arvoon noin +35, mikä antaa pääaineelleni hienon värivirheen:

Vedä Kylläisyys-liukusäädintä oikealle lisätäksesi väriohjelman värikylläisyyttä pääkohteessa.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta, kun olet valmis. Jos katsomme Kerrokset-palettiin hetkeksi, näemme värisävyn / kylläisyyden säätökerroksen istuvan kerroksen 2 yläpuolella. Huomaa, kuinka säätökerros on sisennetty oikealle. Tämä kertoo meille, että kerros on leikattu sen alapuolelle:

Tasot-paletti, joka näyttää värisävyn / kylläisyyden säätökerroksen, leikattiin kerrokseen 2 sen alapuolelle.

Tässä on minun kuvani, kun olen lisännyt pääaiheeni värikylläisyyttä:

Pääkohteen värikylläisyyttä on lisätty vaikuttamatta valokuvan muuhun osaan.

Vaihe 7: Levitä "Gaussian Blur" -suodatin kerrokseen 1

Olemme työskennelleet pääaiheemme parissa. Viimeistelemme asiat vähentämällä muun kuvan merkitystä. Napsauta Tasot 1 -tasoa Tasot-paletissa valitaksesi se. Tällä hetkellä valittu taso näkyy aina korostettuna sinisenä Tasot-paletissa. Hävitämme loput valokuvan, ja teemme siihen Photoshopin Gaussian Blur -suodattimen. Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten Gaussian hämärtää :

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Tämä tuo esiin Gaussian Blur -suodatin-valintaikkunan. Aseta epäterävyyden säde noin 10 pikseliin . Saatat joutua suurentamaan tai pienentämään tätä määrää käytetyn kuvan koosta riippuen, mutta 10 pikseliä toimii yleensä hyvin:

Gaussian hämärtää suodatinta.

Napsauta OK poistuaksesi Gaussian hämärtää -valintaikkunasta, ja jos tarkastelemme kuvaa asiakirjaikkunassa, voimme nähdä, että tausta on hienosti hämärtynyt, kun taas pääkohteemme pysyy terävänä:

Loput valokuva on nyt epäselvä, kun taas pääaihe pysyy koskemattomana.

Vaihe 8: Vähennä taustan värikylläisyyttä "Sävy / kylläisyys"

Viimeisenä askena lasketaan taustan värikylläisyys, mikä auttaa pääaihetta erotumaan entistä enemmän. Kun "Kerros 1" on edelleen valittuna, napsauta uudelleen Uusi tasoituskerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa ja valitse Sävy / Kylläisyys luettelosta. Alt / Option-painiketta ei tarvitse pitää tällä kertaa painettuna:

Valitse toinen sävyn / kylläisyyden säätökerros Tasot-paletista.

Kun Hue / Saturation -valintaikkuna tulee näkyviin, vedä Saturation- liukusäädintä vasemmalle vähentääksesi taustan värikylläisyyttä. Mitä kauemmaksi vedät vasemmalle, sitä enemmän vähentää kylläisyyttä. Aion vetää liukusäätimen arvoon noin -25 :

Vedä Kylläisyys-liukusäädintä vasemmalle vähentääksesi taustan värikylläisyyttä.

Napsauta OK, kun olet valmis, poistumaan valintaikkunasta, ja olemme valmis! Kun taustan värikylläisyys on vähentynyt, tässä on lopputulokseni:

Lopullinen tulos.