Esimerkkejä Excel-laskentataulukoista (sisällysluettelo)

 • Johdatus Excel-taulukkolaskentaesimerkkeihin
 • Kuinka luoda taulukkolaskentaesimerkkejä Excelissä?

Johdatus Excel-taulukkolaskentaesimerkkeihin

MS Excelissä on niin paljon sisäänrakennettuja laskentataulukoita, jotka on räätälöity helppokäyttöisiksi. Se auttaa parantamaan käyttäjän tuottavuutta, jolloin käyttäjä voi järjestää tiedot, lajitella tiedot ja laskea helposti. Markkinoilla on saatavana monia laskentataulumalleja, joita voidaan ladata ja käyttää uudelleen liiketoiminnan laskentaan ja seurantaan. Työkirja tai laskentataulukko koostuvat rivistä ja sarakkeista, jotka luovat ruudukon, josta käyttäjä voi näyttää nämä tiedot kaaviossa tai kaaviossa.

Kuinka luoda taulukkolaskentaesimerkkejä Excelissä?

Excel-taulukkolaskentaesimerkit ovat erittäin yksinkertaisia ​​ja helppoja. Ymmärretään kuinka luoda taulukkolaskentaesimerkkejä Exceliin.

Voit ladata tämän Excel-laskentataulukkoesimallin täältä - Excel-taulukkolaskentamalli

MS Excelissä on saatavana joitain malleja: Siirry tiedostoon, napsauta Uusi.

 1. Henkilökohtainen kuukausibudjetti
 2. Laskutuslausunto
 3. Verenpainemittari
 4. Kuluraportti
 5. Kuorman poistot
 6. Myyntiraportti
 7. Kellokortti

Esimerkki 1 - Yksinkertainen laskentataulukko myyntiraportille Excelissä

Oletetaan, että käyttäjällä on joitain myyntitietoja viimeiseltä vuodelta ja haluamme tehdä siitä houkuttelevamman ja helpomman analysoida tietoja Excelissä. Katsotaan kuinka MS-laskentataulukko voi auttaa tässä käyttäjän ongelman ratkaisemisessa.

Vaihe 1: Avaa MS Excel Käynnistä-valikosta, napsauta Excel-sovellusosaa.

Vaihe 2: Siirry Excel-valikkopalkkiin ja valitse Uusi, napsauta Tyhjä työkirja luodaksesi uuden ja yksinkertaisen laskentataulukon.

TAI - Paina vain Ctrl + N-painiketta. Uuden laskentataulukon luominen.

Vaihe 3: Nyt se luo Sheet1: n, täyttää myyntiraportin tiedot organisoidulla tavalla kuten ensimmäisessä sarakkeessa Tuotenimi ja antaa yksityiskohdat tuotteen kaikista nimistä.

Vaihe 4: Täytä seuraava sarake kunkin vuosineljänneksen myyntimäärillä.

Vaihe 5: Nyt käytämme SUM-kaavaa solussa B13.

Vaihe 6: SUM-kaavan käyttämisen jälkeen solussa B13 tulos esitetään alla.

Vaihe 7: Samaa kaavaa käytetään muissa soluissa.

Vaihe 8: Valitse nyt tuotteen nimi ja myyntitiedot, siirry Lisää Excel-valikkoriville.

Vaihe 9: Napsauta 'Lisää sarake tai Pylväskaavio', valitse 3-D-sarake -vaihtoehto avattavasta luettelosta.

Vaihe 10: Nyt käyttäjä voi tehdä joitain mukautuksia kaavioon ja muuttaa mallia valikkoriviltä, ​​antaa kaavion nimen vuoden 2018 myyntiraportiksi.

Yhteenveto esimerkistä 1: Koska käyttäjä haluaa tehdä myyntitiedoistaan ​​houkuttelevamman ja helpommin analysoida tietoja Excelissä. Se teki saman yllä olevassa esimerkissä kuin käyttäjä haluaa olla.

Esimerkki 2 - henkilökohtainen kuukausibudjettiraportti Excelissä

Oletetaan, että käyttäjällä on jonkin verran henkilökohtaisia ​​kustannuksia ja säästät suunnittelutietoja vuodeksi, hän haluaa tehdä siitä houkuttelevamman ja helpomman analysoida tietoja Excelissä. Jos käyttäjän palkka on 5000, 00 dollaria kuukaudessa.

Katso, miten MS-taulukko voi auttaa tässä käyttäjän ongelman ratkaisemisessa.

Vaihe 1: Luo uusi arkki Sheet2-työkirjaan, täytä myyntiraportin tiedot järjestetyllä tavalla kuten ensimmäisessä sarakkeessa laita Kulutyyppi ja anna yksityiskohdat tuotteen kaikista kustannuksista.

Vaihe 2: Täytä seuraava sarake palkalla, Ennakoidut kustannukset, Todelliset kustannukset sekä todellisen ja ennustetun erotuksella.

Vaihe 3: Nyt täytä kaikki käyttäjän suunnitteleman sarakkeen tiedot.

Vaihe 4: Valitse nyt taulukosta Kustannustyyppi, Lasketut kustannukset, Todelliset kustannukset ja Ero, Siirry lisätäksesi Excel-valikkopalkkiin.

Vaihe 5: Napsauta 'Lisää sarake tai Pylväskaavio', valitse avattavasta luettelosta 2-D-sarake 3. vaihtoehto, joka on 100% pinottu sarake.

Vaihe 6: Nyt käyttäjä voi tehdä joitain mukautuksia kaavioon ja muuttaa mallia valikkopalkista, antaa kaavion nimen henkilökohtaiseksi kuukausibudjetiksi.

Yhteenveto esimerkistä 2: Koska käyttäjä haluaa tehdä henkilökohtaisen kuukausibudjetin, houkuttelevampi ja helpompi analysoida tietoja Excelissä. Se teki saman yllä olevassa esimerkissä kuin käyttäjä haluaa olla.

Esimerkki 3 - Myyntiraportti Grand Totalilla Excelissä

Oletetaan, että käyttäjällä on jonkin verran myyntitietoja viimeiseltä vuodelta ja haluamme tehdä siitä houkuttelevamman ja helpomman analysoida tietoja Excelissä vuoden 2018 kokonaismyynnin kanssa.

Katso, miten MS-taulukko voi auttaa tässä käyttäjän ongelman ratkaisemisessa.

Vaihe 1: Luo yksi uusi arkki arkkina3.

Vaihe 2: Täytä nyt myyntiraportin tiedot järjestetyllä tavalla kuten ensimmäisessä sarakkeessa laita Tuotenimi.

Vaihe 3: Anna nyt myyntitiedot tuotteen nimestä.

Vaihe 4: Täytä seuraava sarake kunkin vuosineljänneksen myyntimäärillä.

Vaihe 5: Luo nyt viimeiseen sarakkeeseen kokonaisluku ja tee summaus kaikille vuosineljänneksille.

Vaihe 6: SUM-kaavan käytön jälkeen tulos näytetään alla.

Vaihe 7: Vedä sama kaava solussa F2 soluun F12.

Vaihe 8: Valitse nyt tuotteen nimi ja myyntitiedot. Siirry lisätäksesi Excel-valikkopalkkiin.

Vaihe 9: Napsauta 'Suositellut kaaviot' -työkalurivivalintaa ja valitse haluamasi avattavasta luettelosta.

Vaihe 10: Napsauta OK-painiketta. Nyt käyttäjä voi tehdä joitain mukautuksia kaaviossa ja voi muuttaa mallin valikkoriviltä, ​​Anna kaavion nimi vuoden 2018 myyntiraportiksi.

Yhteenveto esimerkistä 3: Koska käyttäjä haluaa tehdä myyntitietonsa houkuttelevammaksi ja helpommaksi analysoida tietoja Excelissä kaavion kokonaissumman kanssa. Se teki saman yllä olevassa esimerkissä kuin käyttäjä haluaa olla.

Muistettavat esimerkit Excel-taulukkolaskentaesimerkkeistä

 • Laskentataulukko on saatavana kuten muutkin MS Excel -sovelluksen sisäiset toiminnot, joita voidaan käyttää datan yksinkertaistamiseen.
 • Laskentataulukoita voidaan käyttää d valmistelemaan monenlaista rahoitussuunnittelua, taseen valmistelua, luokan läsnäoloa tai muita monia käyttötarkoituksia.
 • Laskentataulukolla on useita etuja, kuten se säästää aikaa ja käyttäjä voi luoda oman laskentataulukon.
 • Kuka tahansa voi käyttää sitä d tietämättä monia matemaattisia laskelmia, koska siinä on rikas sisäänrakennettu toiminto, joka auttaa tässä.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Excel-taulukkolaskentaesimerkkeihin. Tässä keskustellaan kuinka luodaan taulukkolaskentaesimerkkejä excel-muodossa, sekä käytännön esimerkkejä ja ladattavia excel-malleja. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

 1. Excel-kaavion mallit
 2. Kaavio-ohjattu Excel
 3. Budjetti Excelissä
 4. Projektin aikajana Excelissä
 5. Aikakorttipohja Excelissä | Kuinka luoda?

Luokka: