Opi kuinka kääntää, peilata ja kiertää yksittäistä kuvaa Photoshopissa luodaksesi hauskoja ja mielenkiintoisia kuvioita ja kuinka luoda ainutlaatuinen ilme vaikutukselle Photoshopin kerrossekoitustiloilla!

Edellisessä valokuvatehoste-opetusohjelmassa opimme kuinka luoda yksinkertainen peilitehoste Photoshopissa kääntämällä kuvan toinen puoli vaakasuoraan heijastamaan toista puolta. Tässä opetusohjelmassa otamme saman perusidean ja menemme sen kanssa paljon pidemmälle luomalla mielenkiintoisia tehosteita, malleja ja kuvioita yksinkertaisesti kääntämällä, kääntämällä ja peilaamalla samaa kuvaa uudestaan ​​ja uudestaan! Kokeilemme myös Photoshopin kerrossekoitustiloja nähdäksesi kuinka erilaiset sekoitusmoodit voivat muuttaa tuloksia dramaattisesti.

Seurataksesi voit käyttää mitä tahansa kuvaa, mutta saat usein parhaat tulokset, jos kuva sisältää paljon yksityiskohtia.

Tässä on valokuva, jota käytän (kukkavalokuva Adobe Stock: lta):

Alkuperäinen kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Ja tässä on vain yksi esimerkki siitä, minkä tyyppisestä suunnittelusta voimme luoda siitä vain muutaman helpon vaiheen. Näemme muita esimerkkejä kulkiessamme eteenpäin. Jokainen valokuva antaa sinulle ainutlaatuisia tuloksia, joten kun osaat luoda tehosteen, kokeile sitä erityyppisillä kuvilla nähdäksesi mitä keksit:

Yksi mahdollinen muotoilu. Tulokset riippuvat valokuvastasi ja valitsemastasi sekoitusmoodista.

Aloitetaan!

Kuvien kääntö, peilaus ja kierto Photoshopissa

Käytän tässä opetusohjelmassa Photoshop CC: tä, mutta jokainen vaihe on yhteensopiva Photoshop CS6: n ja aiemman kanssa.

Voit myös seurata tämän opetusvideoni videota YouTube-kanavallamme. Tai lataa tämä opetusohjelma PDF-muodossa ja saat bonuksena uusi täydellinen opas kerrossekoitustiloihin!

Vaihe 1: Rajaa valokuva tarvittaessa

Ensinnäkin, rajataan kuvan kaikki alueet, joita emme oikeastaan ​​tarvitse tähän vaikutukseen. Jos sinun ei tarvitse rajata kuvaa, voit siirtyä eteenpäin vaiheeseen 2.

Yleensä haluat rajata tiukasti kohteen ympärille ja poistaa ympäröivät alueet, joiden yksityiskohdat ovat vähäisiä (kuten kirkas sininen taivas), jotka eivät todellakaan lisää mitään lopputulokseen. Minun kuvassani ei oikeastaan ​​ole mitään yksityiskohtia. Itse asiassa se kukkii yksityiskohtaisesti (pieni kukkahuumori siellä). Voisin vain käyttää koko kuvaa sellaisena kuin se on ja päätyä todella hulluun suunnitteluun. Mutta yksinkertaistaakseni asioita vähän, aion rajata osa kukista pois.

Rajaa kuvaa valitsemalla näytön vasemmalla puolella olevalta työkaluriviltä Photoshopin Rajaustyökalu:

Rajatyökalun valitseminen.

Kun Rajaus-työkalu on valittuna, varmista, että Poista rajatut pikselit on valittuna Asetukset-palkissa, koska meidän on tosiasiallisesti poistettava rajatut pikselit, ei vain piilotettava niitä näkymästä (huomautus: Poista rajatut pikselit -vaihtoehto on käytettävissä vain Photoshop CC: ssä ja CS6: ssa. Jos käytät aikaisempaa versiota, Photoshop poistaa pikselit oletuksena, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä):

Varmista, että "Poista rajatut pikselit" on valittu.

Napsauta sitten ja vedä rajausreuna alueelta, jonka haluat säilyttää. Minun tapauksessani vedän reunan kuvan oikean reunan ympärille. Tämä tarkoittaa sitä, että pidän oikean reunan ja rajaan vasen reuna pois:

Vedämällä rajausreunaani kuvan oikean reunan ympärille.

Paina näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis rajaamaan kuvaa:

Kuvan jäljellä olevan osan tulisi luoda mielenkiintoisia kuvioita.

Vaihe 2: Kopioi taustakerros

Jos katsomme Kerrokset-paneelissamme, näemme kuvan istuvan Taustakerroksessa, joka on tällä hetkellä ainoa kerros dokumentissa:

Tasot-paneeli, joka näyttää rajatun kuvan taustakerroksessa.

Meidän on luotava kopio tästä kerroksesta. Napsauta taustakerrosta ja vedä se alas Tasot-paneelin alareunassa olevan uuden tason kuvakelle (toinen kuva oikealta):

Vedä taustakerros New Layer -kuvaketta.

Photoshop tekee kopion taustakerroksesta, nimeää sen "taustakopioksi" ja sijoittaa sen alkuperäisen yläpuolelle:

"Taustakopio" -taso tulee näkyviin.

Vaihe 3: Tuplaa kankaan leveys

Siirry näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon ja valitse kankaan koko :

Siirry kohtaan Kuva> Kankaan koko.

Tämä avaa Photoshopin kankaan koko -valintaikkunan, jota lisäämme lisää kangastilaa kuvan ympärille. Meidän on kaksinkertaistettava kankaissamme nykyinen leveys ja haluamme, että kaikki ylimääräinen kangastila näkyy kuvan oikealla puolella. Tätä varten aseta Leveys- arvoksi 200 prosenttia ja jätä korkeudeksi 100 prosenttia (mikä jättää kankaan korkeuden nykyisellä koossa). Jätä Suhteellinen- vaihtoehto valinnatta. Voit pakottaa ylimääräisen kangastilan valokuvan oikealta napsauttamalla Ankkuri- ruudukon vasempaa keskimmäistä neliötä :

Asetukset kankaan leveyden kaksinkertaistamiseksi.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan. Photoshop kaksinkertaistaa kankaan leveyden lisäämällä kaiken ylimääräisen tilan valokuvan oikealle puolelle. Oletuksena Photoshop täyttää ylimääräisen kangastilan valkoisella. Jos omasi ei jostain syystä ole valkoinen, älä huoli, koska se ei ole tärkeää:

Lisäkangastila näkyy kuvan oikealla puolella.

Vaihe 4: Vedä valokuva taustakopiosta oikealle

Nyt kun olemme lisänneet ylimääräistä kangastilaa, meidän on vedettävä kopio valokuvastamme "Taustakopio" -kerroksessa uudelle alueelle. Valitse työkaluriviltä Photoshopin Siirrä-työkalu :

Siirrä-työkalun valitseminen.

Varmista, että Taustakopio-taso on valittu Tasot-paneelista. Pidä Vaihto- näppäintä painettuna, napsauta sitten kuvaa ja vedä se alkuperäisen kuvan oikealle puolelle. Vaihto-näppäimen pitäminen vetäessäsi rajoittaa liikkuvaa suuntaa, joten on helppo vetää suoraan poikki. Kun olet valmis, vapauta hiiren painike ja vapauta sitten Shift-näppäin. Sinun pitäisi nyt nähdä kaksi kopiota valokuvasta istuen vierekkäin:

Vedä kuvan kopio alkuperäisen oikealle.

Vaihe 5: Käännä kuvaa oikealle vaakasuoraan

Toistaiseksi meillä on vain kaksi identtistä kaksosta. Luomme ensimmäisen peilitehosteemme kääntämällä kuvaa oikealta vaakasuoraan niin, että se näyttää heijastavan vasemmalla olevan kuvan. Siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon, valitse Muunna ja valitse sitten Käännä vaakatasossa :

Siirry kohtaan Muokkaa> Muunna> Käännä vaakatasossa.

Oikealla olevasta valokuvasta tulee heti vasen valokuvan peilikuva, mikä luo ensimmäisen vaikutelman:

Nämä kaksi kuvaa ovat nyt toistensa peilikuvauksia.

Vaihe 6: Yhdistä kaksi kerrosta yhteen

Toistaiseksi niin hyvä, mutta kuten sanotaan, mutta olemme vasta alkaneet. Yhdistämme kaksi kerrosta yhdeksi kerrokseksi siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon ja valitsemalla Yhdistä alas :

Siirry tasoon> Yhdistä alas.

Mitään ei näytä tapahtuneen asiakirjassa, mutta jos tarkastelemme Tasot-paneeliamme, näemme, että kaksi kerrostamme on sulautettu yhdeksi taustakerrokseksi:

Taustakerros pitää nyt peilitehosteemme.

Vaihe 7: Kopioi kerros

Aivan kuten teimme takaisin vaiheessa 2, kopioidaan taustakerros napsauttamalla sitä ja vetämällä se alas uuden tason kuvaketta:

Vedä uudelleen taustakerrosta Uusi kerros -kuvaketta.

Photoshop kopioi taas taustakerroksen, nimeää sen "taustakopioksi" ja sijoittaa sen alkuperäisen yläpuolelle:

Tasot-paneeli, joka näyttää uuden "Taustakopio" -tason.

Vaihe 8: Tuplaa kankaan korkeus

Aiomme luoda uuden kuvan heijastuksesta, tällä kertaa pystysuoraan. Sitä varten meidän on kaksinkertaistettava kankaamme korkeus ja saatava uusi kangastila näkymään nykyisen kuvan alla. Tuokaamme jälleen kankaan koko -valintaikkuna siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon ja valitsemalla kankaan koko :

Siirry kohtaan Kuva> Kankaan koko.

Kun valintaikkuna tulee näkyviin, aseta Leveys 100 prosenttiin (joka jättää leveyden nykyiseen kokoonsa) ja Korkeudeksi 200 prosenttia . Jälleen kerran, jätä Suhteellinen- vaihtoehto valinnatta. Voit pakottaa ylimääräisen tilan näkymään kuvan alapuolella napsauttamalla Ankkuri- ruudukon keskimmäistä neliötä :

Asetukset kankaan korkeuden kaksinkertaistamiseksi.

Sulje valintaikkuna napsauttamalla OK. Photoshop lisää ylimääräisen kangastilan kuvan alapuolelle. Jos et näe koko kangasta tässä vaiheessa, koska se on nyt liian suuri, jotta se mahtuu näytölle, siirry Näytä- valikkoon ja valitse Sovita näytölle -komento tai paina Ctrl + 0 (Win) / Command + 0 ( Mac) näppäimistöllä. Photoshop zoomaa asiakirjan ulos tasolle, jota tarvitaan sen sopivuuteen:

Ylimääräinen kangastila näkyy kuvan alla.

Vaihe 9: Vedä kuvaa alkuperäisen alle

Kun Siirrä-työkalu on edelleen valittuna ja Tasot-paneelissa valittuna "Taustakopio" -taso, napsauta kuvaa ja vedä se alas lisäkangastilaan. Pidä vaihtonäppäintä painettuna vetäessäsi rajoittaaksesi suuntaa, johon voit siirtyä. Valokuvan vetäminen on helppoa suoraan alaspäin:

Vedä kuvaa alkuperäisen alapuolella olevasta "Taustakopio" -kerroksesta.

Vaihe 10: Käännä pohjakuvaa pystysuunnassa

Jos haluat muuttaa alakuvan yläpeilin peilikuvaksi, siirry Muokkaa- valikkoon, valitse Muunna ja valitse sitten Käännä pystysuunnassa :

Siirry kohtaan Muokkaa> Muunna> Käännä pystysuoraan.

Meillä on nyt toinen peiliheijastus, tällä kertaa pystysuoraan. Asiat ovat jo alkaneet näyttää mielenkiintoisilta:

Pohjakuva heijastaa nyt yläkuvaa.

Vaihe 11: Yhdistä molemmat kerrokset uudeksi kerrokseksi

Toistaiseksi olemme tehneet vain kopioita kuvasta ja kääntäneet niitä vaaka- tai pystysuunnassa. Katsotaan kuinka paljon enemmän voimme viedä asioita kiertämällä kuvan kopioita ja kokeilemalla erilaisia ​​kerrossekoitustiloja!

Yhdistämme ensin molemmat olemassa olevat tasomme aivan uudelle tasolle. Voit tehdä tämän pitämällä näppäimistön Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna. Pidä näppäintä edelleen painettuna, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon ja valitse luettelon alareunan lähellä oleva Yhdistä näkyvä :

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja siirry kohtaan Layer> Yhdistä näkyvä.

Normaalisti Merge Visible -komento olisi yhdistänyt kaksi kerrostamme yhdeksi kerrokseksi, aivan kuten Yhdistä alas -komento aiemmin. Mutta pitämällä Alt / Option-näppäintä painettuna, kun valitsimme Merge Visible, käskimme Photoshopia luomaan upouuden tason ja yhdistämään nykyiset tasomme uuteen tasoon.

Voimme nähdä Kerrokset-paneelissamme, että meillä on nyt kolmas kerros, nimeltään "Kerros 1", ja sen esikatselukuvassa näemme, että siinä on yhdistetty kopio kuvista alkuperäisistä kahdesta kerroksesta sen alla:

Kaksi alkuperäistä kerrosta on sulautettu kolmanteen kerrokseen.

Vaihe 12: Kierrä uutta kerrosta 90 ° myötäpäivään

Kierrämme kuvaa kerroksessa 1. Mene Muokkaa- valikkoon, valitse Muunna ja valitse sitten Kierrä 90 ° myötäpäivään :

Siirry kohtaan Muokkaa> Muunna> Kierrä 90 ° myötäpäivään.

Tämä kiertää kerrosta 90 ° myötäpäivään jättäen kaksi kerrosta sen alapuolelle alkuperäiseen suuntaan:

Tulos kiertäessä "Kerros 1" 90 astetta.

Vaihe 13: Rajaa asiakirja käännetyn kuvan ympärille

Seuraavaksi rajaamme asiakirjan kääntyneen kuvan ympärille. Pidä näppäimistön Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta suoraan Kerros-paneelin "Kerroksen 1" esikatselukuvaa :

Napsauttamalla esikatselukuvaa pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) alhaalla.

Tämä lataa valinta ääriviivat kääntyneen kuvan ympärille. Kun valinta on paikallaan, siirry näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon ja valitse Rajaa :

Siirry kohtaan Kuva> Rajaa.

Photoshop rajaa kuvan ylä- ja alapuolella olevat alueet. Jos haluat poistaa valinnan ääriviivat, koska emme enää tarvitse sitä, siirry näytön yläosassa olevaan Valitse- valikkoon ja valitse Poista valinta tai paina näppäimistön Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac):

Siirry kohtaan Valitse> Poista valinta.

Nyt kun olemme rajatut ylhäältä ja alhaalta, näemme nyt vain kääntyneen kuvan. Korjaamme sen seuraavan, kun alamme kokeilla Photoshopin kerrossekoitustiloja:

Tulos, kun kuvan ylä- ja alapuolella olevat alueet on rajattu pois.

Vaihe 14: Kokeile kerrossekoitustiloja

Tässä vaiheessa asiat alkavat muuttua hieman kokeellisemmiksi ja henkilökohtaisen maun asiaksi. Tällä hetkellä "Kerroksen 1" kuva estää sen alapuolella olevat kerrokset kokonaan näkymästä, mikä ei ole mitä haluamme. Meidän on sekoitettava yläkerros sisään sen alapuolella olevien kerrosten kanssa, ja voimme tehdä sen muuttamalla kerroksen sekoitustilaa.

Blend Mode -vaihtoehto on Tasot-paneelin vasemmassa yläkulmassa. Se ei sano "Blend Mode" missään, mutta se on vaihtoehto, joka on oletusarvoisesti asetettu normaaliksi . "Normaali" tarkoittaa, että kerros ei sekoitu ollenkaan sen alla olevien kerrosten kanssa. Se vain estää heitä näkymästä. Kokeillaan muutamia erilaisia ​​sekoitusmuotoja nähdäksesi mitä saamme. Aloitan vaihtamalla sekoitusmoodini normaalista kertoimelle :

"Layer 1" -sekoitustilan muuttaminen kerrokseksi.

Moninkertaista sekoitus -tila tekee hienosta työstä sekoittamalla kuviani yhteen mielenkiintoisen suunnittelun luomiseksi. Mutta koska Kertominen on yksi monista Photoshop-sekoitustiloista, joiden vaikutelma tummentaa koko kuvaa, voimme nähdä, että sen luoma tehoste on melko tummempi kuin mitä meillä oli aiemmin:

Kertominen luo mielenkiintoisen mutta tumman kuvion.

Yritän erilaista sekoitusmoodia, tällä kertaa Lighten :

"Layer 1" -sekoitustilan muuttaminen vaaleammaksi.

Valaisu on yksi monista sekoitustiloista, jotka tekevät kokonaiskuvasta kirkkaamman. Se toimii vertaamalla valitun kerroksen pikseliä sen alapuolella olevien kerrosten pikseliin ja pitämällä sen jälkeen, kumpi pikseli on vaaleampi. Täällä näemme, että se on ehdottomasti valaistanut asioita ja antanut minulle uuden mielenkiintoisen suunnittelun. Henkilökohtaisesti pidän tästä paljon paremmin:

Lighten luo uuden mielenkiintoisen ja paljon kevyemmän suunnittelun.

Jos haluat jotain psykedeelisempää, kokeile joko Ero tai Poissulkeminen- sekoitustiloja. Yritän eroa:

Sekoitustilan muuttaminen Eroksi.

Ero-sekoitustila etsii eroja kerroksen ja sen alla olevien kerrosten välillä, ja näyttää sitten nämä erot eri väreinä. Totisesti nimelleen tulos näyttää ehdottomasti erilaiselta:

Vaikutus sekoitustilassa asetettu Eroon.

Pyöräily Blend-moodien läpi näppäimistöltä

Toistaiseksi olen vain napsauttanut Blend Mode -vaihtoehtoa Tasot-paneelissa ja valinnut satunnaisia ​​kerroksia kokeillaksesi luettelosta. Mutta tässä on paljon helpompi tapa kokeilla sekoitustiloja. Varmista, että Siirrä-työkalu on edelleen valittuna. Pidä sitten painettuna näppäimistön Vaihto- näppäintä ja selaa luetteloa ylös tai alas + ja - näppäimillä.

Kun olen kokeillut niitä kaikkia, luulen pysyväni keventämään sekoitustilaa. Voit ehkä mieluummin erilaista sekoitusmuotoa kuvallesi, mutta tässä tapauksessa Lighten antaa minulle tuloksen, josta pidän parhaiten.

Vaihe 15: Yhdistä molemmat kerrokset uudeksi kerrokseksi

Yritämme tehdä vielä yksi kopio kuvasta, kääntää sitä ja muuttaa sen jälkeen sekoitustilaa nähdäksesi mitä saamme. Ensin yhdistämme kaikki kolme tasomme uudelle tasolle. Pidä uudelleen Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna, kun siirryt Tasot- valikkoon ja valitset Yhdistä näkyvä :

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja valitse Taso> Yhdistä näkyvä.

Tämä yhdistää kaikki kolme kerrosta neljännelle kerrokselle, "Kerros 2", niiden yläpuolelle:

Kaikki kolme kerrosta yhdistetään nyt kerrokseen 2.

Vaihe 16: Kierrä uutta kerrosta 45 °

Kun "Kerros 2" on valittu, siirry Muokkaa- valikkoon, valitse Muunna ja valitse sitten Kierrä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Muunna> Kierrä.

Kirjoita sitten näytön yläosan Asetukset- palkkiin 45.0 Kulma- syöttöruutuun, jotta Photoshop kiertää kuvaa kerroksessa 2 45 ° myötäpäivään:

Syötä "45.0" Kulma-ruutuun.

Paina näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac) -painiketta kerran hyväksyäksesi syöttämäsi kulma, paina sitten Enter (Win) / Return (Mac) toisen kerran, poistuaksesi Rotate-komennosta. Tässä on kuvioni, jonka yläkuva on nyt käännetty:

Vaikutus kiertäessä tasoa 2 45 °.

Vaihe 17: Vaihda sekoitustila

Kokeile lopuksi erilaisia ​​sekoitustiloja aivan kuten ennenkin nähdäksemme, miten kukin vaikuttaa siihen, miten "Kerroksen 2" kiertynyt kuva sekoittuu sen alapuolella olevien kerrosten kanssa. Jälleen helpoin tapa tehdä tämä on pitämällä Shift- näppäintä painettuna ja käyttämällä + ja - näppäimiä selataksesi sekoitustiloja.

Kun olen kokeillut niitä kaikkia, menen tällä kertaa Darker Colour -sekoitustilaan. Kuten aikaisemmin kokeiltu Kerto-sekoitus-moodi, myös tummempi kuva tummentaa kuvaa, mutta se on hiukan edistyneempi. Se toimii vertaamalla valitun kerroksen pikseliä sen alapuolella olevien kerrosten pikseliin, ja sitten se pitää sen mukaan, mitkä pikselit ovat tummempia:

Yläkerroksen asettaminen tummemmaksi.

Ja tässä on tulos:

Vaikutus sen jälkeen, kun yläkerroksen sekoitustila on muutettu tummemmaksi.

Tietysti voit aina palata takaisin tässä vaiheessa ja vaihtaa tason 1 sekoitusmoodin, jos haluat jatkaa kokeilua. Napsauta "Kerros 1" valitaksesi sen. Sitten vaihdan sen sekoitusmoodin jotain täysin erilaista, kuten Luminosity :

Valitaan "Kerros 1" ja vaihdetaan sen sekoitustilaksi Luminosity.

Luminosity-sekoitustila sekoittaa valitun kerroksen luminanssin (kirkkausarvot) sen alapuolella olevien kerrosten väreihin, ja tässä näemme, että se luo hyvin erilaisen tuloksen kuin aiemmat tarkastelemasi esimerkit:

Tulos kerroksella 1 asetettiin Luminosity-arvoon.

Napsauta lopuksi tasoa 2 valitaksesi sen uudelleen. Sitten vaihdan sen sekoitustilan väreksi:

Valitaan "Kerros 2" ja muutat sen sekoitustilaksi Väri.

Photoshopin värien sekoitustila on vastakohta luminoksisuudelle. Se sekoittaa valitun kerroksen värin alla olevien kerrosten kirkkauteen. Toisin sanoen se värittää kuvan, antaen meille vielä yhden ainutlaatuisen tuloksen:

"Kerroksen 2" tulos on nyt asetettu väriin.

Tietysti sinun ei tarvitse tietää, kuinka kukin Photoshopin 27 eri kerrossekoitustilaa (Photoshop CC 2017: n mukaan) toimii tämän vaikutelman luomiseksi. Ainoa mitä sinun on tiedettävä, on selata niitä läpi ja valita paras, josta pidät! On kuitenkin kourallinen sekoitustiloja, joita käytät koko ajan Photoshop-työssäsi. Lisätietoja kaikista niistä on Photoshopin viiden välttämättömän sekoitustilan oppaassa.

Ja siellä meillä se on! Näin voit luoda mielenkiintoisia malleja ja kuvioita kuvalle yksinkertaisesti kääntämällä, kiertämällä ja peilaamalla kuvaa ja kokeilemalla kerrossekoitustiloja Photoshopissa! Katso samanlaisia ​​opetusohjelmia peilikuvan tehosteesta tai Blend Textures With Photos -oppaistamme. Tai käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!