Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme kuinka antaa jonkun silmälle hauskaa ja helppoa luoda "zoom" -tehoste, epäteräviä raitoja, jotka näyttävät loukkaavan silmien keskustasta. Pysäytämme myös silmien kirkkautta ja värikylläisyyttä samaan aikaan, kaikki käyttämällä Photoshopin radial blur -suodatinta, perusvalintatyökalua, yksinkertaista kerrosmaskia ja kerrossekoitustilaa!

Tämä opetusohjelman versio on yhteensopiva Photoshop CS5: n ja aiemman kanssa. Katso Photoshop CS6: n ja CC: n (Creative Cloud) versiot täysin päivitetystä versiostamme.

Tässä kuva, jonka aloitan:

Alkuperäinen kuva.

Lopullinen tulos näyttää tältä:

Lopullinen vaikutus.

Luo radiaalinen zoom-tehostettu silmäefekti

Vaihe 1: Valitse elliptinen telttatyökalu

Aion aloittaa kuvan vasemmalla puolella olevalla silmällä. Käymme läpi vaiheet, joita tarvitaan efektin luomiseksi toiseen silmään, sitten on vain kysymys toistaa samat vaiheet toiselle silmälle. Aloita valitsemalla Työkalut-paneelista elliptinen telakkatyökalu. Oletuksena se on piilossa suorakulmaisen telttatyökalun takana, joten napsauta suorakulmaista telttatyökalua ja pidä hiiren painiketta painettuna, kunnes esiin tulee valikkovalikko, jossa on lueteltu muut työkalut, jotka ovat saatavilla samassa paikassa. Valitse elliptinen telttatyökalu luettelosta:

Elliptisen telttatyökalun valitseminen.

Vaihe 2: Valitse Iris

Aiomme käyttää elliptistä telttatyökalua piirtääksesi valinnan iiriksen (silmän värillisen osan) ympärille. Minun tapauksessani, koska iiriksen yläosa on peitetty naisen silmäluomalla, iiriksen valitseminen elliptisellä telttatyökalulla on kaksivaiheinen prosessi.

Aloitan napsauttamalla ja vetämällä valinnan ääriviivat iiriksen ympäriltä ottamatta huomioon tällä hetkellä, että valintani yläosa ulottuu silmäluomeen. Voit sijoittaa valinnan ääriviivat piirrättäessäsi, mikä on hyödyllistä, kun haluat saada valinnan tarkalleen missä tarvitset, pitämällä välilyöntiä painettuna, vetämällä valikon ääriviivat paikoilleen, vapauttamalla sitten välilyöntipalkki ja vetämällä edelleen valinta:

Alkuperäinen elliptinen valinta ulottuu silmäluomeen, mutta korjaamme sen seuraavana.

Jos haluat poistaa valinnan sen osan, joka ulottuu silmäluomen kohdalla, kun elliptinen telttatyökalu on edelleen valittu, valitsen Asetukset-palkin Intersect With Selection -vaihtoehdon napsauttamalla sen kuvaketta:

Napsauttamalla Risteys valinnalla -kuvaketta (neljäs kuvake vasemmalla rivillä).

Pieni "x" näkyy hiiren kohdistimen oikeassa alakulmassa, ilmoittaen minulle, että olen risteyttävä valintutilassa. Sitten, kun alkuperäinen valintani on edelleen aktiivinen, napsautin ja vedän toisen valinnan vain sen alkuperäisen valinnan osan ympärille, jonka haluan säilyttää, mikä on kaikkea muuta kuin silmäluomen yläpuolella oleva yläosa. Näyttökuvakaappauksessa näemme, että toisen valintani yläosa leikkaa alkuperäisen valintani ei-toivotun yläosan:

Piirrä toinen valinta sen alkuperäisen valinnan osan ympärille, jonka haluan säilyttää.

Kun toinen valinnan ääriviiva on paikallaan, vapautan hiiren painikkeeni, ja koska olin valinnan risteystilassa, Photoshop pitää vain sen osan alkuperäisestä valinnasta, jota toinen valinta ympäröi. Ei-toivottu silmäluomen yläosa on nyt poissa:

Alkuvalinnan yläosa on poistettu.

Vaihe 3: Kopioi valinta uuteen kerrokseen

Seuraavaksi kopioimme valintasi uudelle tasolle. Pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja siirry painikkeen ollessa painettuna, siirry näytön yläreunassa olevan valikkorivin Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla :

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Alt (Win) / Option (Mac) -näppäimen pitäminen painettuna valittaessa komentoa käskee Photoshopin avaamaan ensin Uusi kerros -valintaikkunan, jotta meillä on mahdollisuus nimetä uusi taso ennen sen lisäämistä. Nimeä kerros "Vasen silmä" (tai "Oikea silmä", jos työskentelet oikealla silmällä):

Nimeä uusi kerros "Vasen silmä".

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan. Mitään ei näytä tapahtuneen asiakirjaikkunassa (paitsi että valinnan ääriviivat katoavat), mutta Tasot-paneelissa näemme, että valintamme istuu nyt omalla kerroksellaan suoraan taustan pääkuvan yläpuolella:

Valinta näkyy nyt omalla kerroksella kuvan yläpuolella.

Vaihe 4: Piirrä ympyrän muotoinen valinta iiriksen ympärille

Kun elliptinen telttatyökalu on edelleen valittu Työkalut-paneelissa, napsauta oppilaan keskellä (musta alue silmän keskellä) ja aloita sitten vetämällä ulos toinen elliptinen valinnan ääriviiva. Kun olet aloittanut vetämisen, pidä näppäimistön näppäintä Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna, jatka sitten vetämistä. Pidä Vaihto-näppäintä painettuna vetäessäsi pakottaa valinnan täydelliseksi ympyräksi, kun taas Alt (Win) / Option (Mac) -näppäin kehottaa Photoshopia vetämään valinnan ulospäin napsauttamastasi kohdasta. Vedä pyöreää valintaa ulospäin, kunnes se on vain hiukan suurempi kuin iiris. Kun olet valmis, vapauta hiiren painike ja vapauta sitten Shift ja Alt (Win) / Option (Mac) -näppäimet (varmista, että vapautat hiiren painikkeen ennen kuin vapautat näppäimet, muuten et päätyisi ympyrävalintaan ):

Piirrä pyöreä valinta, joka on hiukan suurempi kuin iiris.

Vaihe 5: Lisää ääni valintaan

Lisäämme melu valintoihimme, mikä auttaa luomaan hämärtäviä raitoja. Tätä varten käytämme Photoshopin Lisää melu -suodatinta. Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Melu ja sitten Lisää melu :

Valitse Suodatin> Melu> Lisää melu.

Tämä avaa Lisää melu -valintaikkunan. Aseta kohinan määräksi noin 10% ja varmista, että Gaussian- ja Monokromaattiset- asetukset on valittu valintaikkunan alareunassa:

Aseta melutaso 10% ja varmista, että Gaussian ja Monokromaattiset on valittu.

Sulje valintaikkuna napsauttamalla OK. Valinnan sisällä oleva alue on nyt täynnä melua:

Kuva lisättyään kohinaa valitulle alueelle.

Vaihe 6: Levitä radiaalinen hämärtysuodatin

Kun melu on lisätty, palaa takaisin näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon ja valitse tällä kertaa hämärtäminen ja sitten radiaalinen sumennus :

Valitse Suodatin> Sumennus> Radiaalinen sumennus.

Tämä avaa Radial Blur -suodattimen valintaikkunan. Nosta valintataulun yläosassa oleva Määrä- arvo noin 80: ään ja aseta sitten Hämärtämismenetelmä -asetukseksi Zoomaus ja Laatu parhaaksi . Älä koske valintaikkunan oikeassa alakulmassa olevaan hämärtämiskeskukseen. Haluamme jättää hämärtämisen keskukselle tarkalleen missä se on (keskellä), jotta hämärtämämme raidamme näyttävät olevan loitontavia valitun alueen keskuksesta:

Radiaalinen hämärtää -valintaikkuna.

Sulje valintaikkuna napsauttamalla OK. Photoshop soveltaa hämärtymistä valintaan, joka luo "zoom" -tehosteen silmän keskustasta:

Kuva Radial Blur -suodattimen asettamisen jälkeen.

Vaihe 7: Käännä valinta kerrosmaskiksi

Meidän on puhdistettava iriksen ympäröivä alue silmän valkoiseen osaan ulottuvien hämärtävien raitojen poistamiseksi, ja siihen käytetään kerrosnaamaria. Kun valikon ääriviivat ovat edelleen aktiivisia, napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Tasoimaskikuvaketta:

Napsauta Layer Mask -kuvaketta.

Tämä lisää kerrosmaskin "Vasen silmä" -kerrokseen, ja koska valinta oli aktiivinen, Photoshop käytti valintaa maskin luomiseen. Jos tarkastelemme kerrosmaskin pikkukuvaa Tasot-paneelissa, näemme, että naamio on täytetty mustalla paitsi pienellä valkoisen alueella, joka on alue, joka oli valinnassa. Kerrosmaskin valkoiset alueet edustavat tasossa olevia alueita, jotka ovat näkyvissä asiakirjassa, ja musta edustavat piilotettuja alueita:

Kerrosmaskin pikkukuva kertoo meille, että maski on lisätty kerrokseen.

Vaihe 8: Valitse harjatyökalu

Maalaamme iiriksen ympäriltä ei-toivotut epäselvät alueet, mikä tarkoittaa, että tarvitsemme Photoshopin Brush Tool -työkalua . Valitse Harjatyökalu Työkalut-paneelista:

Harjatyökalun valitseminen.

Vaihe 9: Maalaa pois kaikki ei-toivotut alueet

Photoshop käyttää etualan väriä harjan värinä, joten tarkistamme, että etualan väri on asetettu mustalle painamalla näppäimistön kirjainta D, joka asettaa etualan ja taustavärin oletusasetuksiin, jolloin etualan väri on valkoinen ja taustaväri musta (normaalit oletusvärit käännetään, kun kerrosmaski on valittu). Vaihda sitten värit painamalla näppäimistön X- kirjainta, mikä asettaa etualan värin mustalle. Voit nähdä nykyiset etualan ja taustavärit työkalujen paneelin alaosassa olevilla värimallilla :

Etuosan (vasen yläosa) ja taustan (oikea alaosa) väriviivat ovat.

Kun etualan väri on musta, käytä pientä, pehmeäreunaista harjaa ja maalaa iriksen ulkoreunan ympärillä silmän valkoisen osan ei-toivottujen epäterävien raitojen puhdistamiseksi. Koska maalaamme kerrosmaskille, ei itse kerrokselle, kaikki alueet, jotka maalaamme mustalla, katoavat kuvasta. Voit säätää harjan kokoa ja reunan kovuutta suoraan näppäimistöltä. Vasemman haarukanäppäimen ( ( ) painaminen pienentää harjan kokoa 5 pikselillä joka kerta, kun painat näppäintä, kun taas oikean haarukointinäppäimen ( ) painalluksella harja suurenee 5 pikselillä. Jos pidät Vaihto- näppäintä painettuna samalla vasenta haarukointinäppäintä, saat harjan reunan pehmeämmäksi 25% joka kerta, kun painat näppäintä. Pidä Vaihto -painiketta painettuna ja oikeaa kiinnikepainiketta tekee reunasta kovemman 25% joka kerta:

Maalaa mustalla puhdistaaksesi silmän valkoisen osan iiriksen ympärillä.

Jos teet virheen ja maalaat vahingossa maalauksen yli, paina näppäimistön X- kirjainta vaihtaaksesi etualan ja taustavärit, mikä tekee etualallasi värin valkoiseksi . Maalaa virheen päällä palauttaaksesi epäterävyyden, paina sitten X uudelleen muuttaaksesi etualan värin takaisin mustaksi ja jatka maalausta iiriksen ympärillä.

Haluamme myös poistaa epäterävät raitoja oppilaan sisällä, joten maalaa taas pienellä, pehmeäreunaisella harjalla pupillin päällä mustalla pellon puhdistamiseksi. Kun olet valmis, epäselvyysraitojen tulisi olla näkyvissä vain itse iiriksen sisällä:

Maalaamalla pois epäterävät juovat oppilaassa.

Vaihe 10: Lisää sävyn kylläisyyden säätökerros

Olemme luoneet zoomaustehosteemme, joten kirkastamme iiristä ja lisäämme sen värikylläisyyttä. Pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja napsauta New Adjustment Layer -kuvaketta.

Valitse Sävy / kylläisyys ilmestyvästä säätökerrosluettelosta:

Valitse värisävy / kylläisyys luettelosta.

Alt (Win) / Option (Mac) -näppäimen pitäminen alhaalla valittaessa säätökerrosta käskee Photoshopin avaamaan ensin Uusi kerros -valintaikkunan, saman valintaikkunan, jonka näimme vaiheessa 3. Voit jättää säätökerroksen nimen asetukseksi sen oletusarvo, mutta valitse vaihtoehto suoraan nimen alla, Luo leikkausmaski Käytä edellistä kerrosta napsauttamalla sen valintaruutua. Vaihda sitten säätökerroksen tila (kerrossekoitustila) Normaalista näytölle :

Valitse "Käytä edellistä kerrosta leikkausmaskin luomiseen" ja muuta tila ruuduksi.

Napsauta OK sulkeaksesi valintaikkunan, jolloin Photoshop lisää uuden sävyn / kylläisyyden säätökerroksen suoraan "Vasen silmä" -kerroksen yläpuolelle. Kerrokset-paneelissa huomataan, että säätökerros on sisennetty oikealle pienellä nuolella osoittaen sen alapuolella olevaan kerrokseen. Tämä kertoo meille, että säätökerros on leikattu "Vasen silmä" -kerrokseen, mikä tarkoittaa, että se vaikuttaa vain "Vasen silmä" -kerroksen sisältöön. Tämä ei vaikuta taustakerroksen alkuperäiseen valokuvaan. Huomaa myös, että säätökerroksen sekoitustilaksi on asetettu Taso-paneelin vasemmassa yläkulmassa oleva näyttö:

Tasot-paneeli, joka näyttää juuri lisätyn sävyn / kylläisyyden säätökerroksen.

Näyttösekoitustila on yksi monista Photoshop-kerrossekoitustiloista, joiden vaikutus vaalentaa kuvaa, ja kun Sävy / kylläisyys-säätö on asetettu Näyttöön, silmän iiris on nyt paljon kirkkaampi:

Iris on nyt kirkkaampi Screen blend -tilan ansiosta.

Voimme lisätä värikylläisyyttä myös irisissa. Jos käytät Photoshop CS4: tä tai uudempaa, löydät Sävyn / kylläisyyden säätökerroksen säätimet ja vaihtoehdot säätöpaneelista, joka esiteltiin CS4: ssä ensimmäistä kertaa. Photoshop CS3: lle ja aiemmille käyttäjille erillinen sävy / kylläisyys -valintaikkuna avautuu näytölle. Voit lisätä värikylläisyyttä iirisessä vetämällä Kylläisyys- liukusäädintä oikealle. Pidä silmällä efekti asiakirjaikkunassa vetäessäsi liukusäädintä, jotta et työnnä kylläisyystasoa liian pitkälle. Aion asettaa kylläisyysarvon noin 60: ksi:

Vedä Saturation-liukusäädintä oikealle lisätäksesi värikylläisyyttä irisissa.

Photoshop CS3: n ja vanhempien käyttäjien tapauksessa napsauta OK, kun olet valmis, sulkemaanksesi Sävy / kylläisyys -valintaikkunan. Photoshop CS4 ja uudemmat käyttäjät voivat jättää Säätöpaneelin auki. Tässä on minun kuvani värikylläisyyden lisäämisen jälkeen iiriksessä. Alkuperäisestä silmien väristä riippuen lisääntynyt kylläisyys voi vaikuttaa hienoiselta, kuten se on täällä, tai voimakkaammalta:

Kuva iiriksen värikylläisyyden lisääntymisen jälkeen.

Vaihe 11: Kokeile erilaista valaisevaa sekoitustilaa (valinnainen)

Kuten mainitsin, Screen blend mode on vain yksi monista Photoshop-kerrossekoitustiloista, jotka on suunniteltu kuvan vaaleamiseksi, ja se on ylivoimaisesti yleisimmin käytetty valaistustiloista. Toisen tuloksen saamiseksi kokeile kuitenkin muuttaa värisävyn / kylläisyyden säätökerroksen sekoitusmoodia joko Color Dodge- tai Linear Dodge -asetuksiin, jotka molemmat antavat vahvemman, intensiivisemmän tuloksen. Vaihdan sekoitustilani näytöstä Väridodgeksi:

Säätökerroksen sekoitusmoodin vaihtaminen Color Dodge -asetukseksi.

Tässä on tulos, jonka Color Dodge antaa minulle:

Kuva sen jälkeen, kun sekoitustila on vaihdettu Väridodgeksi.

Seuraavaksi yritän vaihtaa sekoitusmoodin Colour Dodge -asetuksesta Linear Dodge -sovellukseen:

Kokeile Linear Dodge -sekoitustilaa.

Ja tässä on tulos. Minun tapauksessani tämän kuvan kanssa katson, että Linear Dodge -sekoitustila antaa minulle parhaan tuloksen, mutta muista kokeilla kaikkia kolmea sekoitustilaa ja valita kuvallesi parhaiten sopiva vaihtoehto:

Sama vaikutus Lineaarisen Dodgen sekoitustilassa.

Vaihe 12: Hienosäädä tulosta kerroksen opasiteettivaihtoehdolla

Kun olet päättänyt käyttää sekoitusmoodia, voit hienosäätää tuloksia edelleen alentamalla säätökerroksen opasiteettiarvoa, joka hallitsee tason läpinäkyvyyttä. Löydät opasiteetti- vaihtoehdon suoraan Tasot-paneelin yläosan Blend Mode -vaihtoehdosta. Aion jättää kaivokseni asetettuksi 100%: iin, mutta tarvittaessa voit vähentää kirkastavan vaikutuksen voimakkuutta yksinkertaisesti laskemalla opasiteettiarvoa:

Laske opasiteetti-arvoa tarvittaessa vähentääksesi kirkkautta.

Kun olet tehnyt efektin toisessa silmässä, toista samat vaiheet toisella silmällä. Ennen kuin aloitat, varmista kuitenkin, että olet valinnut alkuperäisen kuvan napsauttamalla Tasot-paneelin Tausta-tasoa aktivoidaksesi sen:

Varmista, että valitset taustakerroksen uudelleen, ennen kuin aloitat toisella silmällä.

Kun taustakerros valitaan uudelleen, voit toistaa samat vaiheet lisätäksesi efekti toiseen silmään. Tässä on millainen lopputulokseni näyttää:

Lopullinen "Radial Zoom Enhanced Eyes" -tehoste.