Johdatus Python-versioihin

Seuraava artikkeli, Pythonin versiot, antaa sinulle yleiskuvan Pythonin uusimmista versioista. Python on ohjelmointikieli. Python antaa sinulle mahdollisuuden tehdä enemmän vähemmällä koodilla. Sitä käytetään enimmäkseen automaatioon. Ei ole jäljellä aluetta, jossa pythonia ei voida käyttää. Se on kaikkialla. Ihmiset rakastavat tätä kieltä sen lyhyemmän syntaksin ja helpon käytön takia. Voimme tehdä paljon asioita pythonilla. Sitä voidaan käyttää suurten tietojen, automaation, komentosarjojen ja web-kehityksen yhteydessä. Sillä on suuri kirjasto tuki. Numpy, panda jne. Ovat joitain niistä. Verkkosuunnittelussa meillä on verkkokehyksiä, kuten Django, Flask jne.

Pyido on keksitty guido Russom. Pythonilla on rajattomat ominaisuudet. Jos näemme python-koodin, se on erittäin helppo ymmärtää. Se ei käytä kiharanauhoja joka kerta määritelläksesi tietyn laajuuden. Sen sijaan se käytti välilyöntejä. Yleensä konvention mukaisesti neljää välilyöntiä käytetään kuvaamaan pythonin tiettyä laajuutta. Yleensä viitataan kahteen python-versioon eli 2.x ja 3.x. vuoteen 2020 mennessä python 2.x on ohitse. Koko tukea ei tarjota enää. Joten on hyvä käytäntö aloittaa 3.x-versiosta. Pythonin nykyinen versio on 3.7.3, kun kirjoitan tätä. Ja 3.8 on kehitteillä.

Python 2 V / S Python 3

Uutena tulijana kaikki kysyvät yhtä kysymystä siitä, opitaanko python 2 vai aloitetaanko python 3: lla. Ja vastaus on Python 3. Koska molemmat ovat pääosin samoja. Vain joitain uusia ominaisuuksia lisättiin python 3: een. Jos tiedät Python 2: n ja halusi hankkia python 3: n, voit tehdä sen helposti.

Ero on kuin Python 2: ssa tulostat jotain alla olevaa:

print “Hello World!”

Mutta Python 3: een lisäämme sulkuja lausunnon tulostamiseen seuraavasti:

print(“Hello World!”)

Yhden niistä valitsemiseen ei ole vaikeaa ja nopeaa sääntöä, mutta kyllä ​​minun mielestäni sinun pitäisi edetä Python 3: n kanssa.

Kuinka asentaa Python?

Jos sinulla on MAC / Linux, siinä on jo python-asennus koneellesi. Mutta entä jos olet ikkunassa? Windows-käyttöjärjestelmässä sinun on asennettava Python.

Voit käydä virallisella sivustolla https://www.python.org. Siirry sitten latauksiin. Ja asenna uusin versio vaatimuksesi mukaisesti.

Python 3

Python 3 on parannettu versio. Se tukee Unicode-merkkejä. Jos sukellamme jotakin kokonaislukua, se antaa tarkan tuloksen. Aikaisemmin python 2: ssa saamme pyöristetyn arvon samalle. Suurin osa IT-yrityksistä siirtyy python3: n suuntaan. Se nopeutuu jokaisen uudemman version kanssa. Pythonilla on myös iso kirjaston tuki python3: lle. Yritykset, kuten Facebook, Instagram, käyttävät kielenään Python 3: ta. Tärkein huomautuksen tekeminen on Python 2.7, jota ei tueta vuoden 2020 jälkeen.

Onko sitten Python2: lle tarvetta?

 • Kyllä, et voi sanoa sen kokonaan kadonnut. Jotkut yritykset ovat edelleen kiinni python 2.7: ssä. Käytetään joitain kirjastoja, joita python 3 ei tue kokonaan. Jos yrityksessäsi ne seuraavat koodinmuodostusta Python 3: lla, sinun on opittava python 2.7. Vaikka käytät 2.7-versioita, älä huoli. Koska kaikki python-vanhemmassa versiossa kirjoittamamme koodi voidaan helposti päivittää uudempaan python-versioon.
 • Nyt olemme nähneet paljon asioita, jotka liittyvät python-versioon. Nyt olet päättänyt oppia pythonin. Mutta seuraava kysymys on mistä aloittaa. Kuinka suunnitella python-oppiminen? Älä huoli tänään, aion jakaa kanssasi joitain oppimateriaaleja. Ensinnäkin, paljon asioita on saatavana verkossa ilmaiseksi. Ensin pythonin osalta on tarkistettava, onko se koneellasi.

Voit tarkistaa tämän seuraavalla komennolla.

 • Siirry komentokehotteeseen tai päätelaitteeseen, jos olet MAC-tilassa.
 • kirjoita “Python” ja kirjoita vain
 • Saat viestin, jonka versionumero ei ole python ja joitain tietoja.
 • Jos sitä ei ole koneessasi. Sitten saat viestin, kuten 'python', jota ei tunnisteta sisäiseksi tai ulkoiseksi komentoksi, toimivaksi ohjelmaksi tai eräajotiedostoksi.
 • Jos sinulla ei ole, asenna se joihinkin yksinkertaisiin asennusvaiheisiin, kuten yllä mainittiin pythonin viralliselta sivustolta.

Versioita Python2 ja Python3 voidaan käyttää samassa koneessa?

Kyllä, jos sinulla on vaatimus molemmille, voit käyttää molempia versioita samassa järjestelmässä. Mutta joka kerta kun työskentelet tietyllä projektilla tuolloin, sinun on muistettava versio, jolla työskentelet. Sinun on vältettävä ristiriitoja näiden kahden version välillä.

Jos oletuksena Python 2.7 on olemassa, sinun on hankittava python 3 nimenomaisesti.

Pythonin tuleva laajuus

 • Voimme sanoa, että Pythonilla on loputon laajuus. Koska python toimii tällä hetkellä kaikilla alueilla apukeskuksena. Python on kaikkialla Big data -palvelussa, web-suunnittelussa, automaatiossa, AI: ssä, koneoppimisessa jne., Ja nämä tekniikat ovat IT: n tulevaisuutta.
 • Pythonilla on paljon yhteisön tukea. Ja monet ohjelmoijat kasvavat tällä tuella erittäin nopeasti. Jos olet kiinni jonnekin, voit löytää tien näiden yhteisöjen kautta. Python on suunniteltu tavalla, joka tekee jotkut koodirivit yhdeksi riviksi. Ohjelmoijat rakastavat kirjoittamista tällä tavalla.

Katsotaanpa seuraavia kahta esimerkkiä.

Python-koodi:

Print (“Hello World!!!”)

Java-koodi:

class Abc(
public static void main(String() args)(
out.println(“Hello World!!!”);
)
)

Kuten näette, Python on suorempi kirjoittaa koodi. Python on tulkittu kieli, joten ajaminen vie vähemmän aikaa. Python on yksi ohjelmoijien suosikkikieleistä. Yksi suosituimmista asioista Pythonissa voidaan integroida helposti muihin kieliin. Jotta Python toimisi Javan kanssa, meillä on Jython.

Voit oppia tämän kielen sen virallisella sivustolla. Voit myös rekisteröityä verkossa eri python-oppaiksi.

Johtopäätös - Python-versiot

Jos haluat aloittaa uran ohjelmoinnissa, voit aloittaa Pythonin kaltaisella kielellä. Tämä on kieli, joka on saanut valtavan rakkauden kaikkien ohjelmoijien keskuudessa. Saat upeat uramahdollisuudet Pythonilla.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Python-versioihin. Tässä keskustellaan johdannosta, Python 2 V / S Python 3, miten asentaa Python jne. Voit myös käydä läpi muut ehdotetut artikkelimme saadaksesi lisätietoja -

 1. Python-avainsanat
 2. Käänteinen numero Pythonissa
 3. Python IDE Windowsille
 4. Fibonacci-sarja Pythonissa
 5. PHP-avainsanat
 6. C ++ avainsanat
 7. SQL: n 36 parasta avainsanaa ja esimerkkejä
 8. Opas Fibonacci-sarjaan JavaScriptillä