Johdatus monimuotoisuuteen työpaikalla

Monimuotoisuus työpaikalla tapahtuvassa toiminnassa on nyt organisaation kukoistuksen menestys. Sen sijaan, että kohdellaan ihmisiä huonosti tai syrjivästi, jos kiinnität huomiota heidän ainutlaatuisuuteensa kulttuurissa, iässä, etnisyydessä ja arvoissa, organisaation johtaminen olisi paljon helpompaa. Joillekin työnantajille monimuotoisuus työpaikoilla on kuitenkin uusi käsite. Edes globalisaation jälkeen he eivät näytä uskovan osallisuuteen ja monimuotoisuuteen työpaikalla. He haluavat ihmisiä etnisyydeltään ja paikaltaan. He eivät halua laajentaa näköpiiristään. He eivät halua ajatella oman laatikonsa ulkopuolella. Ja kun he yrittävät laajentaa liiketoimintaansa, he epäonnistuvat. Epäonnistumisesta tulee niin asteittaista, että he eivät ymmärrä epäonnistuvansa, koska siellä ei ole välitöntä pudotusta.

Liiketoiminnassa on kyse ihmisistä. Jos käsittelet niitä esineinä, luonnollisesti he jättävät organisaatiosi nyt tai lähitulevaisuudessa. Ihmiset eivät ole asioita. Meidän pitäisi rakastaa ihmisiä ja käyttää asioita. Mutta työnantajat, jotka johtavat suuria yrityksiä, eivät usein ymmärrä ihmisten arvoa. Siten he tekevät virheen käyttäessään ihmisiä ja rakastaessaan sellaisia ​​asioita kuin lisää voittoja, enemmän etuja, parempi markkinaosuus ja parempi tuotemerkki. He eivät ymmärrä, että jos he kohtelevat ihmisiä rakkaudella ja huolella, he antavat sinulle takaisin enemmän ja paljon enemmän kuin voit koskaan odottaa.

Voisitko kertoa meille, mitä tehdä työpaikkojen monimuotoisuudesta ihmisten huonoon kohteluun? Sanomme kaiken. Jos organisaatio haluaa olla kestävä pitkään, sen on investoitava ihmisiin. Ja muutaman koulutusohjelman ja johtamisen kehittämisohjelman suorittaminen silloin tällöin ei ratkaise ongelmaa. Sinun on ymmärrettävä ihmisiä ja heidän monipuolisia tarpeitaan. Jokainen henkilöstöresurssi on eri kaliiperi ja sillä on ainutlaatuinen persoonallisuus ja ominaisuudet. Siksi sinun on kohdeltava heitä eri tavalla ja samalla rakkaudella ja kunnioituksella. Jos pystyt ylläpitämään optimaalisen jakauman monimuotoisuuden suhteen työpaikan toiminnoissa (ei enempää, ei vähemmän; lue ei harhaa ), sinun olisi helpompaa tehdä organisaatiostasi kestävä. Kulumisaste vähenee ja voitot nousevat taivaalle ja lisäksi sinä ja työntekijäsi olette onnellinen päivän päätteeksi.

Tässä artikkelissa puhumme siitä perusteellisesti. Ensin puhutaan pintatason monimuotoisuudesta ja syvätasosta. Sitten puhumme siitä, mikä on tärkeämpää monimuotoisuuden kannalta työpaikalla - tasa-arvo vai oikeudenmukaisuus? Ja lopuksi annamme sinulle vinkkejä ollaksesi parhaimmillasi.

Aloitetaan.

Tyypit monimuotoisuudesta työpaikoilla

Kuvalähde: pixabay.com

Jos haluamme tehdä siitä tiivistelmän, voimme jakaa sen kahteen tyyppiin -

 • Pintataso
 • Syvä taso

Pintataso

Nimi itsessään määrittelee pinnan tason monimuotoisuuden työpaikan toiminnassa. Organisaatiossa työskentelevät ihmiset ovat yhdistelmiä, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ikä, etnisyys, rotu ja kulttuuri. Erot, jotka näkyvät vain katsomalla tai puhumalla heille kerran tai kahdesti, kutsutaan pinnan tason monimuotoisuudeksi työpaikan toiminnassa.

Ikä, etnisyys, uskonto, kulttuuri, rotu jne. Ovat pinnan tason monimuotoisuutta työpaikan toiminnassa.

Jos pystyt vaalimaan ihmisiä huolehtimalla pintatason monimuotoisuudesta työpaikoilla, syvälle meneminen olisi helpompaa. Mutta vaalimatta osallisuutta ensin pinnan tasolla, et voi mennä syvälle ja katsoa sisälle.

Jälleen, jos et arvioi ihmisiä heidän henkilökohtaisten erojensa perusteella, pystyt näkemään heidän syvän tason monimuotoisuuden työpaikalla tapahtuvissa toiminnoissa ja kykenemään katsomaan heidän silmiinsä ja kokemaan myös syvän tason monimuotoisuuden.

Syvä taso

Tämä on joukko arvoja, periaatteita ja persoonallisuusominaisuuksia, jotka yksilöt piiloutuvat pintatason monimuotoisuutensa alla työpaikan toiminnassa. Jos pintatason monimuotoisuus työpaikoilla on noin 10%, syvän tason monimuotoisuus työpaikkaharjoituksissa on noin 90%. Voit siis ymmärtää, että syvällä monimuotoisuustasolla työpaikalla tehtävissä harjoituksissa voi olla valtava rooli, jos maksat huomion.

Kuinka käsitellä syvän tason monimuotoisuutta työpaikkaharjoitteluissa, joko vie organisaatiosi kohotettuun määränpäähän tai hajottaa yrityksesi paloiksi. Koska ensin sinun on ymmärrettävä jokainen henkilö hyvin ja sitten osoitettava työ heidän persoonallisuutensa ja arvojensa mukaan, jotta saat parhaan hyödyn. Jos pyydät introverttia menemään ulos puhumaan tuhannen ihmisen kanssa, se olisi epäsuhta. Se ei tarkoita, että introvertit eivät voi puhua ihmisille. Mutta yleensä he mieluummin ovat hiljaisia. Strategiatyö, markkinointi olisivat heille sopivia sen sijaan, että he menisivät markkinoille ja tekisivät suoramyyntiä. Tämä on hypoteettinen tilanne, mutta tällä tavalla sinun on ymmärrettävä, kuinka käsitellä syvän tason monimuotoisuutta työpaikkaharjoituksissa.

Mikä on tärkeämpää käsiteltäessä monimuotoisuutta työpaikoilla - oikeudenmukaisuutta vai tasa-arvoa?

Kuvalähde: pixabay.com

Monimuotoisuuden käsitteleminen työpaikoilla on vaikeaa työtä. Usein asiat menevät käsistä, eikä edes ylin johto pysty selvittämään, mitä tehdä. Tässä osassa kerromme sinulle kuinka lähestyä monimuotoisuutta työpaikalla tapahtuvassa toiminnassa riippumatta siitä, mikä se on - pinnan tai syvän tason.

On yksi tapa, jota monet organisaatiot seuraavat, ja se on tasa-arvo. Ihmiset sanovat, että sinun on kohdeltava kaikkia yhtäläisesti riippumatta siitä, mihin he kuuluvat, mitä he tekevät ja mitä he ovat ihmisinä. Mutta jos kohdella kaikkia yhtäläisesti, siinä on merkittävä ongelma. Asia on, että kaikki eivät ole tasa-arvoisia.

Jos esimerkiksi päätät ostaa kenkiä työntekijöiltäsi ja päätät kohdella niitä yhtäläisesti. Nyt menet ulos ja ostaa 50 paria kenkiä samankokoisia. Palaat takaisin ja ilmoitat haluavasi lahjoittaa yhden kenkäparin jokaiselle työntekijällesi. Kuuntelemalla sinua, he tulevat onnelliseksi ja tulevat tarkistamaan kengänsä. Yllätyksekseen he huomaavat, että kaikki kengät ovat samankokoisia. Harvat ihmiset, joiden varpaat ovat suurempia kuin toiset, eivät pysty laittamaan varpaitaan kenkiin, ja ihmiset, joiden varpaat ovat pienempiä, eivät ole mukavia käyttää kenkiä. Harvat, joiden koko on samankaltainen kuin ostetut, ovat erittäin onnellinen siitä, että saavat nämä kengät.

Tämä on tasa-arvon ongelma.

Mikä sitten vaihtoehto on? Vaihtoehto on pääoma.

Ottamalla saman esimerkin voimme näyttää sinulle kuinka pääoma toimii. Oletetaan, että päätät lahjoittaa kenkiä jokaiselle työntekijällesi. Mutta tällä kertaa haluat nähdä ensin kunkin työntekijän koon ja sitten tilata kenkä niin, että kengät sopivat kaikille. Vakuutat työntekijöille, että ylin johto on päättänyt lahjoittaa kenkiä kaikille työntekijöille. He ovat niin onnellinen ja antavat koonsa vastaavalle toimeenpanijalle. Toimitusjohtaja kerää kaikki nimet ja koot ja menee kauppaan tilaamaan kenkiä kaikille, mutta tällä kertaa erikokoisilla. Kun tilatut kengät saavuttavat toimiston, jokaiselle työntekijälle annetaan oman kokoinen kenkä, ja he laittavat varpaat siihen ja saavat onnelliseksi. Nyt ei ole onnettomuutta, koska kaikki saavat saman tuloksen.

Niinpä nyt voit ymmärtää, että tasa-arvo ei ratkaise kaikkea. Sinun on tunnettava jokainen organisaatiosi henkilö ja kohdeltava heitä oikeudenmukaisesti. Tasa-arvo on puutteellinen. Ihmiset ovat monimuotoisia. Odottaa siis monimuotoisuutta työpaikoilla. Vaikka palkkaat ihmisiä alueeltasi tai omasta etnisyydestäsi, he ovat erilaisia ​​syvällä tasolla. Ajattele tasa-arvoa ja pystyt käsittelemään monimuotoisuutta paremmin työpaikoilla.

Kuinka käsitellä monimuotoisuutta työpaikoilla parhaalla mahdollisella tavalla?

Ensinnäkin, ei ole parasta tapaa lähestyä monimuotoisuutta työpaikalla. Jokainen organisaatio on erilainen, ja monimuotoisuuskysymys kaikissa organisaatioissa ei ole samanlainen. Joten sinun on ensin ymmärrettävä, että kaikki alla mainitut vinkit eivät välttämättä sovellu yhtä lailla sinulle tai organisaatiollesi.

Sukellaan sisään.

 • Kohtele kaikkia ensin ihmisarvoisesti:

  Ei ole väliä kuinka erilaisia ​​ne näyttävät tai puhuvat tai niille on ominaista, siellä on yksi yhteinen säie ja se on ihmiskunta. Jos ymmärrät ensin tuon inhimillisen lähestymistavan ja kohdella kaikkia rakkaudella, kunnioituksella ja arvokkaasti, muut asiat tulevat helpommaksi. Monimuotoisuus työpaikoilla on vain pinta-alaa. Vaikka puhumme syvätason monimuotoisuudesta, meissä on joitain yhteisiä tarpeita - tarve olla arvostettu, tarve olla rakastettu ja ymmärrettävä. Jos täytät nämä kansasi tarpeet, kansasi antavat sinulle takaisin monin tavoin.

 • Luo synergiaa käyttämällä monimuotoisuutta työpaikkatilastoissa:

  Monimuotoisuutta työpaikkaharjoituksissa voidaan käyttää positiivisesti. Voit helposti luoda synergiaa monimuotoisuudesta työpaikkatilastoissa. Kuvittele, että luot ryhmän, joka on täysin eri taustasta. Nyt, koska monimuotoisuutta on, hyödyt tulevat joukkueelle ja ryhmän tuotokselle. Jos et ole kuullut synergiasta, tässä se on yksinkertaisesti 1 + 1 = 3. Se tarkoittaa, että yhdistetty lähtö on

Kuvalähde: pixabay.com

parempi kuin yksittäisten osien summa. Jos ymmärrät synergian tarpeen oikeassa projektissa, monimuotoisuus auttaa sinua tulemaan edistyneemmäksi.

 • Anna heidän puhua välillä:

  Jos annat työntekijöidesi puhua ja kokoontua jonnekin ympärille olematta sinä siinä paikassa. Tee ympäristöstä niin kaunis, koska se voi avautua ja puhua välillä. Vaikka heidän kielensä ei olisi samankaltaista, he voivat ilmaista itseään tavalla, jolla ihmiset yhdistyvät toisiinsa. Sinun on luotava tämä viinirypäle, jos haluat niiden sekoittuvan keskenään ja tuntevansa paremmin toisistaan ​​eroistaan ​​riippumatta. Tämä yksinkertainen ympäristömuutos muodollisesta epäviralliseen saa heidät tuntemaan olonsa mukavaksi toistensa kanssa ja sitten rakentamaan tiimejä ja pyytämään heitä työskentelemään yhdessä olisi hauskaa. Kokeile tätä, kun tunnet, että työpaikallasi on liikaa monimuotoisuutta, ja katso mitä tapahtuu.

 • Keskity kulttuuriin:

  Tukeeko organisaatiokulttuurisi monimuotoisuutta työpaikkatilastoissa? Jos ei, niin paremman tuloksen luominen olisi vaikeaa. Miksi? Koska organisaatiossa kaikki virtaa kulttuurista. Jos kulttuurisi tukee monimuotoisuutta työpaikkatilastoissa, sen toimittaminen henkilöresursseihisi on helppo tehtävä. Joten, jos haluat luoda poikkeuksellisen herkkyyden monimuotoisuuden ympärille organisaatiosi työpaikkatilastoissa, keskity sitten kulttuuriin. Jos teet niin, loput huolehtivat itsestään.

 • Luo kehys:

  Jos käsittelet monimuotoisuutta organisaatiossasi ilman asianmukaista rakennetta, olisi vaikea hallita sitä laadullisesti. Pikemminkin luoda puitteet mittaukselle. Luo vertailuarvo, johon jokaisen käyttäytyminen kirjataan, ja sitten käyttäytymisensä mukaan merkit. 5 olisi optimaalinen herkkyys työssä, kun taas 10 on korkein (erinomainen) ja 1 on alhaisin. Kaikkia alle viittä on parannettava. Henkilöille, joiden työpaikkaharjoittelujen monimuotoisuuteen liittyvä käyttäytyminen on alle viisi, olisi annettava herkkyyskoulutusta. Tällä tavoin monimuotoisuus työpaikkaharjoituksissa paranee. On parempi luoda jonkinlainen rakenne kuin luoda mitään rakennetta.

Kuvalähde: pixabay.com

Monimuotoisuus työpaikkatilastoissa ei ole uusi käsite. Globalisaation jälkeen siitä keskustellaan, ja organisaatiot ovat yrittäneet parantaa monimuotoisuusosuuttaan. Mutta nyt kun globalisaatio on kyllästymispisteessä ja kaikki voi olla globaalia muutamassa minuutissa, työpaikkatilastojen monimuotoisuuden tarve on toteutettu paljon enemmän kuin koskaan ennen. Organisaatiot ovat järjestäneet koulutusohjelmia varmistaakseen, että heidän työvoimansa ymmärtää monimuotoisuuden käsitteen työpaikkatilastoissa ja pystyy sopeutumaan siihen.

Lisäksi organisaatiot johtavat omistajat palaavat piirustuslautaansa ja esittävät kysymyksiä omasta herkkyydestään monimuotoisuuden suhteen työpaikalla. He esittävät kysymyksen, kuten: “Olenko riittävän yhteistyökykyinen eri kulttuurin ihmisen kanssa?” “Kuinka katson heitä?” “Kuinka suhteen heihin?”

Ja sitten he muuttavat kulttuurin ydintä täysin ymmärtäen, että jos työpaikalla tapahtuvaa monimuotoisuutta ei käsitellä kunnolla eikä sitä käytetä hyväksi, lopulta kaikki jakautuu paloiksi. Nyt on sinun vuorosi ymmärtää monimuotoisuuden arvo työpaikkatoiminnoissa ja tehdä jotain sen suhteen organisaatiossasi.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas pitämään optimaalinen jakauma monimuotoisuuteen työpaikalla, jolloin sinun olisi helpompaa tehdä organisaatiostasi kestävä. Nämä ovat seuraavat ulkoiset linkit, jotka liittyvät monimuotoisuuteen työpaikalla.

 1. Kattava opas organisaation työkulttuurin ymmärtämiseen
 2. 8 Tärkeitä affiniteettiryhmän ominaisuuksia työpaikalla
 3. 10 Upeaa tapaa osallistua työympäristöön
 4. 8 tärkeätä tapaa rikkoa ryhmittymä organisaatioissa