Kuvalähde: pixabay.com

Johdanto aivoriihiistuntoihin

Jos olit yrityksen toimitusjohtaja, sinulla on kaksi päätehtävää. Ensinnäkin sinun on varmistettava, että yrityksesi tuottaa parempia tuloja kuin viimeinen vuosineljännes / vuosi / vuosikymmen. Ja toiseksi, sinun on varmistettava, että lisäämällä tuloja vähennät tosiasiallisesti tuotannon tai toiminnan kustannuksia.

Huolimatta mistä tahansa teollisuudenalasta olet, tämä artikkeli auttaa sinua suunnattomasti. Miksi? Koska puhumme täällä aivoriihistä! Aivoriihi tuntuu tylsältä sanalta, mutta kun olemme päässeet siihen, huomaat, että hyvä aivoriihiistunto työtovereidesi kanssa tekee valtavan eron tapaan lähestyä todellisia ongelmia yrityksissä.

Ja tässä on saalis. Kun olet lukenut tämän artikkelin, et vain suorita tehokkaita aivoriihiistuntoja; sen sijaan teet ne ikään kuin olet yrityksen toimitusjohtaja (vaikka et olekin)!

Kuulostaa hyvältä?

Aloitetaan.

Harvat myytit katkesivat Aivoriihi-istunnoissa

Ensinnäkin meidän on puhuttava muutamasta myytistä aivoriihistä. Useimmat ihmiset eivät pidä aivoriihistä, koska sitä pidetään mielettömänä, aikaa vievää toimintaa. Mutta onko niin? Näemme alla olevat myytit ja ryöstämme ne yksitellen.

 • Aivoriihi-istunnot ovat tylsää: Onko niin? Saatat sanoa niin, että on useita syitä. Olet ehkä osallistunut yhteen tai kahteen aivoriihen istuntoon, joissa istunnon johtaja ei ehkä tiennyt miten tehdä istunnoista mielenkiintoisia tai kuulut muuten ryhmään, joka ei osallistunut niin paljon kuin heidän pitäisi. Mutta aivoriihi voi olla niin hauskaa, kuin voit luulla suosikkilomasi olevan. Kuvittele istuvan huoneessa ja sinua pyydetään ratkaisemaan ongelma ja teit sen. Käyttämällä ideasi, yrityksesi kolminkertaisti voitot ja puolitti toimintakustannukset. Eikö se kuulosta kiehtovalta? Sanoisitko silti, että aivoriihi on tylsää?

 • Aivoriihi-istunnot ovat ajanhukkaa: Todellako? Yritykset ovat kaikki ideoista. Ja jos ideat ovat ajanhukkaa, niin et ehkä ole siinä tai et ole ajatellut sitä tarpeeksi. Aivoriihen istunnot tuottavat uusia ideoita hankalien tai ei niin hankalien ongelmien ratkaisemiseksi. Ideat eivät voi olla ajanhukkaa. Kyllä, se voi johtaa ylimääräiseen aikaan, jolloin joudut laittamaan mielesi jotain erittäin monimutkaista ja uuvuttavaa. Mutta se ei koskaan voi olla ajanhukkaa ja vaivaa, jos sitä hoidetaan oikein.
 • Aivoriihiistunnot eivät tuota hyödyllistä ratkaisua: Tiiminä organisaatiolla on enemmän tilaa ongelman ratkaisemiseksi kuin yksilön ainoalla panoksella. Kyllä, aivoriihi-istunnot eivät joskus tuottaa ratkaisua, jota organisaatio etsii, mutta ei aina. Joskus ihmiset kokoontuvat ratkaisemaan ongelman ja tekevät sen siten, että paitsi ongelma ratkaistaan ​​myös joukko järjestelmiä, jotka asennetaan organisaatioon oikein tulevia hyötyjä varten. Google-kaltaiset organisaatiot käyttävät aina aivoriihi-istuntoja ongelman ratkaisemiseksi.
 • Aivoriihi on vanha koulu: Kyllä, saatat sanoa sen. Mutta me opetamme sinulle tekniikan tämän artikkelin lopussa, joka vakuuttaa sinut, kuinka aivoriihi versio 2.0 on edelleen kuvassa ja voi ratkaista monia organisaation ongelmia.

Mennään kohtaan. Kuinka sinä aivoriiheesi kuin yrityksen toimitusjohtaja?

Aivoriihi kuin toimitusjohtaja

Kuvalähde: pixabay.com

Aivoriihiksi kuten toimitusjohtaja, tarvitset menetelmän, jota noudatat joka kerta ja joka kerta. Ennen kuin siirrymme menetelmään, selitämme mitä tarkoitamme aivoriihalla kuten toimitusjohtaja.

Aivoriihi kuten toimitusjohtaja tarkoittaa sitä, että ajattelet toimitusjohtajana sen sijaan, että ajattelisit kuin organisaation työntekijä.

Työntekijänä sinulle maksetaan kuukausipalkka ja teet niin paljon työtä kuin sinun täytyy tehdä. Olet hyvä työntekijä, mutta silti olet työntekijä. Sinulla ei ole juurikaan ideaa tai halua selvittää miten organisaatiotasi johdetaan.

Täältä tulee toimitusjohtaja. Hän tietää tarkalleen, mitä tehdä tietyssä tilanteessa (ei välttämättä aina). Mutta hän on valmis ratkaisemaan ongelman mahdollisimman nopeasti. Hän on halukas. Hän on motivoitunut. Hän ei vastaa siitä, kuinka hän ansaitsee enemmän korvauksia itsestään, vaan siitä, kuinka hän tuottaa enemmän ideoita ongelmien ratkaisemiseksi.

Kyllä, sinulla ei aina ole valtaa ja valtaa organisaatiossa idean toteuttamiseksi. Mutta voit jakaa ne. Ole valmis työskentelemään idean parissa vapaa-ajallasi. Voit myös auttaa toimitusjohtajaasi ja ylimmää johtoasi selvittämään porsaanreikiä, jota he eivät löydä.

Seurauksena on, että kun olet aivoriihiistunnossa, et tunnu olevan ajanhukkaa tai tylsää. Voit osallistua ja auttaa muita kollegoja tekemään saman.

Tässä on tarkka menetelmä aivoriihen istunnoille

 • Ota vastuu: Suurin osa aivoriihiistunnoista hukkaantuu, koska siihen osallistuvat ihmiset eivät osallistu istunnoihin. Miksi? He eivät ole halukkaita. Jos olet se, joka istuu aivoriihi-istunnon johtimen edessä, kysy, mistä hänen mielestään koko aivoriihiistunto menee. Vaikka hänellä olisi vähän suunnitelmia tai ei ollenkaan, voit auttaa häntä panoksillasi. Mutta varmista, ettet tee tätä muiden edessä. Pikemminkin kysyä häneltä erikseen. Paras aika on juuri ennen aivoriihi-istunnon alkamista. Jos olet kapellimestari, älä usko, että olet täällä johtamassa istuntoa. Et vain johda istuntoa, mutta olet myös yhtä vastuullinen antamaan istunnolle suunnan. Jos aivoriihiistunto on jännittävää, se on sinun syytäsi. Joten valmistaudu istuntoon. Etsii suunnitelma siitä, kuinka harjoittaisit istuntoa.

Kuvalähde: pixabay.com

 • Älä kutsu kaikkia: Jos kutsut kaikki aivoriihi-istuntoon, sinun on kiirellistä hallita sitä. Ota selvää ihmisistä, jotka ovat tällä alueella huipputekijöitä, ja kutsu heitä aivoriihi-istuntoihin. Tee se julkisesti. Voit seurata tätä tapaa - jokaisen kuukauden parhaat esiintyjät saavat mahdollisuuden istua kanssasi aivoriihiistuntoihin. Jos noudatat tätä tapaa, johtajuutesi on avointa. Mutta mitä tekisit, jos et ole joku ylimmästä johdosta? Kysy vain ylimmän johdon johtajalta ongelmasta ja vaikka et olekin huipputekijä, ajattele sitä ja lähetä vastauksesi kyseiselle henkilölle yksityisesti. Ylimpänä toimeenpanijana, jos kutsut liian monta ihmistä, niin parhaat ideat eivät törmää. Lopulta keskustelemme tietystä tekniikasta, joka auttaa sinua kaventamaan aukon.
 • Suorita se puitteissa: Parhaat aivoriihi-istunnot ovat niitä, jotka seuraavat järjestelmää. Esimerkiksi istunnon johtaja sanoo: ”Meillä on yksi ratkaistava ongelma. Ja tarvitsemme 3 parasta ideaa. Kehyksemme on "kuinka lisätä myyntiä tällä vuosineljänneksellä?" Älä poistu keskustelusta. ”Jos kapellimestari viestii puitteet selvästi, osallistujien olisi helpompaa seurata niitä. Jopa jonkin verran jäsennelty kehys on parempi kuin ei puitteet. Entä jos olet joku, joka istuu kollegoidesi kanssa? Kuinka toimisit puitteissa ja auttaisit kollegoitasi tekemään saman? Voit kysyä kapellimestarilta kehystä, jos hän ei ole maininnut sitä alussa. Tai muuten, jos kapellimestari selitti kehyksen, kun keskustelu etenee toiseen suuntaan, voit muistuttaa siitä kohteliaasti kollegoillesi. Tällä tavalla aivoriihiistunto tulee todella vakaa ja tuottaa tuloksia, joita sinä ja ryhmäsi haluat saada.
 • Älä tee mitään subjektiivisia päätöksiä: Ideat ovat subjektiivisia. Mutta sinun on valittava ideoita aivoriihistä niin, että sen takana on jonkinlainen objektiivisuus tai logiikka. Et voi sanoa ideasta hyötyä, jos sinulla ei ole sitä tukevia tietoja. Jos ajattelet aivoriihi-istuntoja, varmista, että parhaimpana ideana valitsemillasi ideoilla on oltava objektiivisuutta. Ja sinun on myös selitettävä, miksi, mitä, mitä, miten ja missä nuo ideat. Esimerkiksi aivoriihistä valitaan 3 parasta ideaa. Ensinnäkin sinun on kerrottava osallistujille, miksi he ovat parhaita (voit käyttää äänestystä myös, jos et halua valtuuttaa päätöstä) ja miten organisaatio toteuttaisi heidät. Voit myös allokoida toteuttamisideoita niille ihmisille, jotka ovat kyvykkäimpiä kyseisillä alueilla (älä valitse ihmisiä sinisestä alueesta tai sinusta johtuen, kuten pidät heistä; valitse heidät aiemmin suoritustasostaan). Mutta jos et ole kapellimestari, sinun täytyy vain kysyä kapellimestarilta sama, jos et ole selvillä parhaista ideoista ja miksi ne ovat parhaita. Voit jopa löytää yhden tai kaksi rajoitusta (jos on) näihin ideoihin, jotta parhaista ideoista tulee täydellisiä todisteita.
 • Lopeta istunto toimintastrategialla: Aivoriihi-istunnot epäonnistuvat, kun ongelman ratkaisemiseen käytetty aika ja vaiva eivät luo mitään toimintavaiheita. Kyllä, tulokset ovat tärkeitä. Mutta miten saavuttaisit ne? Yksinkertaisesti seuraamalla tarvittavia vaiheita. Joten jos olet aivoriihi-istuntojen johtaja, varmista, että lopetat istunnon toimintastrategialla. Ideat ovat hienoja, mutta jos niitä ei toteuteta kunnolla, heillä ei ole mitään arvoa. Joten tee suunnitelma parhaimmista ideoistasi saadaksesi täytäntöön. Jos päätät yhdestä ideasta, se olisi myös hyvä. Älä vain jätä hämmennystä siitä, mitä tehdä aivoriihiistunnoissa syntyneiden parhaiden ideoiden kanssa.

Jos noudatat yllä olevia neuvoja, pystyt aivoriihiksi kuin toimitusjohtaja. Mutta tämä ei ole keskustelun loppu. Meillä on myös joitain panoksia siitä, kuinka voit parantaa aivoriihi-istuntojasi yksinkertaisesti tekniikkaa käyttämällä. Kuinka käyttää tätä tekniikkaa? Tässä on miten.

Aivokirjoitus (Aivoriihi-versio 2.0)

Kuvalähde: pixabay.com

Aivoriihiistunnoissa tapahtuu usein, että kun yksi idea esitetään, idean kuuntelevat ihmiset ajattelevat sitä kohti. Jos näin tapahtuu, ihmiset, jotka voisivat antaa alkuperäisiä ideoita, sitoutuvat vain yhteen ensimmäisen henkilön antamaan ajatukseen.

Kelloggin koulun professorit Leigh Thompson ja Loran Nordgren suosittelevat tätä tekniikkaa käytettäväksi aivoriihi-istuntojen maksimaalisen hyödyn saamiseksi.

Aivoriihi-istuntojen päähaaste on, että ensimmäiset esitetyt ideat saavat enemmän näkyvyyttä kuin mikään muu ideo, vaikka esitetyillä ideoilla olisi enemmän ansioita ja arvoa.

Siksi seuraamalla molempien professorien neuvoja suosittelemme, että jaat istunnon kahteen osaan.

Alkupuoliskolla pyydät osallistujia kirjoittamaan omat ideansa osallistumatta kokoukseen. Esität ongelman. Ja jokaisen osallistujan on keksittävä 10–15 ideaa ongelmien ratkaisemiseksi yksilöllisesti.

Kun ideat on kirjoitettu yksilöllisesti, voit nyt kutsua heitä keskusteluun ja ymmärtää, mitkä ideat ansaitsevat enemmän kuin muut.

Tämä tekniikka auttaa luomaan parempia aivoriihi-istuntoja, koska luotavaa pääproponenttia ei uhrata.

Noudata tätä tekniikkaa ja näet huomattavan eron kuin mitä normaalissa aivoriihiistunnoissa näet.

Viime kädessä voimme sanoa, että aivoriihi on edelleen toimiva, jos haluat työskennellä sen parissa. Se on työkalu kerätä parempia ideoita ja löytää parhaat ideat näistä vaihtoehdoista. Se ei missään nimessä voi olla vanhaa tai olla turhaa. Jos haluat parantaa organisaatiota, tämä on asia, jota sinun tulisi käyttää. Säädä, muuta ja siirrä, jotta se olisi muokattavissa organisaatiollesi. Opi uusia ideoita, joita voidaan toteuttaa aivoriihissä. Vaikka puhutkin virtuaalitiimisi kanssa, se voi olla hyödyllinen työkalu vaikeiden ja monimutkaisten ongelmien ratkaisemiseksi. Tarvitset vain muutamia ihmisiä, jotka ovat valmiita osallistumaan ja jakamaan aivonsa kanssasi ja samalla kykenemään hyväksymään ideansa ilman vastarintaa.

Muista, että aivoriihi ei ole väline auktoriteetin käyttämiseen. Ole avoin, tue, ole raittiista ilmaa huoneessa. Näet kuinka lahjakkaat ihmiset ovat, jos annat heille tilaa ajatella paremmin.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas aivoriihiistuntoihin. Täällä olemme keskustelleet myytteistä, tarkista menetelmistä ja aikatestatusta aivoriihiistunnosta. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. 14 parasta tapaa hallita ihmisiä kuin rock-tähden toimitusjohtaja
 2. Ylätaso 10 välttämättömimpien johtamistaitojen luettelo
 3. 11 Tärkeitä taitoja, joita digitaalisen markkinoinnin johtajalla on oltava
 4. 9 tärkeätä tapaa parantaa toimitusketjun hallintaa