Johdanto PHP Boolean -sovelluksiin

Ennen kuin ymmärrämme, mikä on PHP Boolean, ymmärretään mikä on Boolean?

Boolean on tietotyyppi, jota käytetään useimmissa tietokoneohjelmointikielissä, kuten Java, Python, C, PHP jne. Se on tietotyyppi, jolla on yksi tai kaksi mahdollista arvoa (joko tosi tai väärä). Sen on tarkoitus edustaa logiikan ja Boolen algebran kahta totuusarvoa. Edellytyksistä riippuen se asettaa arvoksi 1 (tosi) tai 0 (väärä). Tätä tietotyyppiä käytetään monissa ohjelmointikielissä tarkistaakseen ehto täyttyykö ja lauseet suoritetaan.

PHP Boolen

PHP: ssä boolean-datatyyppiä käytetään muuttujien arvojen asettamiseen. Sitä käytetään enimmäkseen ehdollisissa lauseissa, kuten If, kun taas, For, Kytke jne. Nämä ehdolliset ja iteratiiviset komennot määritetään enimmäkseen näiden boolean-arvokkaiden lausekkeiden testaamiseksi. Boolen arvo palauttaa vain kaksi arvoa, ts. Joko tosi tai väärä. niin, sitä käytetään ehdollisissa lauseissa kyseisen ehdon läpi seuraavien sitä vastaavien lauseiden suorittamiseksi.

Tyypit PHP Boolen arvo

Katsotaanpa erityyppisiä boolean-arvoja:

 • Kokonaisluku: Tätä Boolean-arvoa käytetään tarkistamaan, onko muuttujan lähtö nolla. Jos lähtö on nolla, ehto on väärä ja lauseita ei suoriteta tällä hetkellä silmukan sisällä ja se ohittaa silmukan ja suorittaa lisälausekkeet.
 • Liukuluku : Tätä Boolean-arvoa käytetään tarkistamaan, onko muuttujan lähtö kelluva luku esimerkiksi 0, 0: lle. Jos ulostulo ei ole nolla, silloin ehto on totta ja silmukkalausekkeet suoritetaan. Jos lähtö on nolla, silmukan sisällä olevat lauseet ohitetaan ja jatketaan jatkotoimenpiteiden suorittamiseksi.
 • Merkkijonot: Tätä Boolean-arvoa käytetään tarkistamaan, onko merkkijono tyhjä vai ei . Jos ehdollisen lauseen tulos on totta, niin lähtö on merkkijonoarvo ja silmukan sisällä olevat lauseet suoritetaan. Jos lähtö on väärä, ulostulo on joko nolla merkkijono tai tyhjä merkkijono.
 • Taulukko : Tätä Boolen arvoa käytetään tarkistamaan, onko taulukossa elementtejä. Jos ehto on totta, siinä täytyy olla ainakin yksi määrä elementtiä ja silmukan sisällä olevat lauseet suoritetaan. Jos ehto on väärä, lähdön on oltava tyhjä taulukko, joka ohittaa silmukan sisällä olevat lauseet ja jatkaa suorittamalla lisäkäskyjä.
 • NULL: Tätä Boolean-arvoa käytetään tarkistamaan, onko muuttujan arvo NULL. Muuttujan arvo on NULL, jos se alustetaan NULL: ksi itse tai jos sitä ei ole asetettu tai arvoa ei ole asetettu. Jos ehto on totta, silmukan sisällä olevat lauseet suoritetaan. Jos lähtö on väärä, se ohittaa silmukan sisällä olevat lauseet ja jatkaa suorittaaksesi seuraavat lauseet.
 • Objektit: Tätä Boolean-arvoa käytetään tarkistamaan onko esine läsnä vai ei. Jos se on läsnä, ehto on totta ja lauseet suoritetaan ja ehto on väärä, silloin se ohittaa silmukan sisällä olevat lauseet ja jatkaa suorittamalla lisäkäskyjä.

Kuinka Boolean-arvo toimii?

Boolen arvot ovat vain 0 ja 1, ts. Joko tosi tai vääriä. Jos ehto täyttyy, on totta, muuten se on väärä.

Esimerkki # 1

Tarkastellaan yksinkertaisia ​​esimerkkejä ymmärtääksesi kuinka Boolen arvo toimii.

Koodi:

<_?php
$selling_price = 75.5;
$cost_price =50;
if ($selling_price == 0)
(
echo "The selling price should be a non zero";
)
else
(
echo "The selling price is $selling_price";
)
?>

lähtö:

Yllä olevassa esimerkissä lähtö on nolla. Siksi lauseet sisällä, jos käskyä ei suoriteta.

Esimerkki 2

Otetaan toinen esimerkki Boolean-merkkijonoarvosta:

Koodi:

<_?php
$a="Leela";
$b="Swamy";
if ($a)
(
echo "The name of the person is ".$a.$b;
)
else
(
echo "The string is empty";
)
?>

lähtö:

Yllä olevassa esimerkissä nimi ei ole tyhjä eikä myöskään vertailuoperaattoria käytetä. PHP muuntaa arvon automaattisesti ja asettaa sen todelliseksi Boolen vastineeksi. Joten lausunnot suoritetaan kirjoitettuna jos lause.

Esimerkki 3

Otetaan toinen esimerkki:

Koodi:

<_?php
$var=NULL;
$var1=500;
if ($var == NULL)
(
$var=$var1;
echo "The value of var is $var";
)
?>

lähtö:

Yllä olevassa esimerkissä $ var -muuttuja on alustettu nollaksi. Joten ehto tulee totta ja silmukkaan kirjoitettu lause suoritetaan ja asetetaan arvoksi 500.

Esimerkki 4

Toimintoa is_bool () voidaan käyttää tarkistamaan, sisältääkö muuttuja Boolean-arvoa vai ei. Is_bool () on sisäänrakennettu toiminto PHP: ssä. Se on Boolean-funktio, joten se palauttaa TOSI, kun arvo on Boolen arvo, muuten FALSE. Otetaanpa yksinkertainen esimerkki.

Koodi:

<_?php
$a=TRUE;
$b=FALSE;
echo $a.'
';
echo $b.'
';
echo is_bool($a).'
';
echo is_bool ($b).'
';
?>

lähtö:

Yllä olevassa esimerkissä funktion is_bool () lähtö on joko 0 tai 1. Tässä esimerkissä lähtö on 1 ja tauon jälkeen myös 1. Se tarkistaa vain, onko Boolen arvo asetettu arvoon ja tässä esimerkissä molemmat muuttujat on alustettu Boolen arvoilla.

Esimerkki 5

Samoin kuin is_bool () -toiminto, meillä on toiminto nimeltään var_dump (), joka tulostaa sekä tyypin että arvon tulosteena. Tätä toimintoa käytetään tulostamaan tietotyyppi, joka liittyy muuttujaan, jonka kehittäjät haluavat tulostaa näytölle.

Koodi:

<_?php
$a = true;
echo $a.'
';
echo is_bool($a).'
';
var_dump($a).'
';
?>

lähtö:

Yllä olevassa esimerkissä is_bool () -funktion ja var_dump -funktion () lähtö eroaa. Var_dump () -toiminto tulostaa tietotyypin yhdessä muuttujan arvon kanssa.

johtopäätös

Tässä artikkelissa käsiteltiin Boolen arvoa ja sen tyyppejä. Monia Boolen tyyppejä käytetään monissa ohjelmissa ja sovelluksissa. Boolen arvot ovat tärkeässä asemassa monissa ohjelmointikielissä, etenkin PHP: ssä, jossa käytämme evästeitä ja istuntoja tarkistaaksemme, onko ne asetettu vai ei.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas PHP Booleans -tuotteisiin. Tässä keskustellaan erityyppisistä PHP-tooleista, se toimii yhdessä esimerkkien ja koodin toteutuksen kanssa. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja-

 1. Palindromi PHP: ssä
 2. Tiivistelmäluokka PHP: ssä
 3. Perl vs. PHP
 4. Objekti PHP: ssä
 5. Palindromi C ++: ssa
 6. Palindrome JavaScript-muodossa
 7. Java Booleans
 8. Täydellinen opas evästeisiin JavaScript-muodossa