Johdanto luovaan työsuunnitelmaan

Luovuus on ihmisen luonnollinen kyky, joskus jopa siirretty geneettisesti. Jotkut ihmiset ovat vain luovampaa työsuunnitelmaa kuin toiset. Se ei riipu erityisesti siitä, missä he työskentelevät tai mistä taustasta he ovat kotoisin. Luovuus on taidetta, taitoa, joka tekee asioista täysin uusia. Sanotaan, että luovamman työn suunnittelijana olevat ihmiset ovat oikea-aivoisia, ts. He käyttävät enemmän aivojen oikeaa puolta, jonka sanotaan tuottavan ideoita ja luovia mehuja.

Luovuus on jokaiselle suurelle tai pienelle organisaatiolle avaintekijä tavoitteiden saavuttamisessa, markkina-aseman säilyttämisessä ja siten asiakkaiden ja voittojen kasvattamisessa. Työntekijät voivat tuottaa uusia ideoita silloin tällöin, olipa kyse sitten työpöydältä, kokouksesta tai jopa paineista. Luovuus tulee sisäpuolelta. On kuitenkin tärkeää pitää mielesi aktiivisena, positiivisena ja rentoutettuna samanaikaisesti jatkuvan mielikuvituksen luomiseksi.

Luovuus on organisaation elinlinja. Ei vain suunnitteluteollisuudelle, mutta mikä tahansa muu ala tarvitsee luovia ideoita, jotka virtaavat säännöllisesti menestyäkseen pitkällä tähtäimellä. Luovuus ja mielikuvituksellinen ajattelu eivät rajoita sinua mistään, toisin kuin logiikka, joka tulee sen tekemiseen ja kieltämiseen.

"Luovuus on vain yhdistämässä asioita", Applen perustaja Steve Jobs sanoi kerran haastattelussa. ”Kun kysyt luovilta ihmisiltä, ​​kuinka he tekivät jotain, he tuntevat olevansa hieman syyllisiä, koska he eivät oikeasti tehneet sitä, he vain näkivät jotain. Heille se näytti selvältä hetken kuluttua. Tämä johtuu siitä, että he pystyivät yhdistämään kokemuksensa ja syntetisoimaan uusia asioita. ”

”Liiketoiminnalla on vain kaksi perustoimintoa - markkinointi ja innovaatio .- Peter Drucker

Jatkuva uusien ja luovien mielikuvitusten virtaus on välttämätöntä uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi sekä uskollisten ylläpitämiseksi ja säilyttämiseksi. Se on säännöllinen asiakkaiden muuttuvien tarpeiden ja kysyntämallien täyttäminen, jotka pitävät liiketoimintaa jatkuvana. Tämä pitää asiakkaan tuotemerkin uskollisena ja levittää positiivista suusanallista markkinoille. Innovaatio on työntekijän positiivisen ja tasapainoisen mielen sekä terveellisen työympäristön työtä yhdessä.

Vuoden työntekijäksi tuleminen ei ole minkäänlaista kävelyä. Se vaatii ponnisteluja ja älykästä työtä ollakseen vastuullinen, luotettava ja innovatiivinen kaikista. Seuraavassa on tapoja tehdä luovampaa työsuunnitelmaa, missä sitä eniten vaaditaan.

10 vaihetta luovamman työsuunnitelman tekemiseksi

 1. Liikunta (älä ole laiska)

"Terve mieli asuu terveessä kehossa". Lainaus selittää oikein, että säännöllinen liikunta ja kehon liikkeet voitelevat mielen luovat alueet. On erittäin tärkeää pitää vartalo liikkeellä. Veri virtaa kehossa, luoden luovia ideoita ja ajatuksia. Ota aikaa viettääksesi luonnon ja suorittamalla joogaa, käydä kävelyllä puistossa tai aikaisin aamulla lenkkeily- ja juoksutunneille. Raikas ilma ja raikas ympäristö rauhoittavat mieltä, heittäen jännityksen pois ja tekemällä mielen ja kehon rentoutuneiksi.

Harjoittelu tai liikunta on yksi hienoista tavoista päästä irti irti ongelmasi. On hyvä vaihtoehto pitää tauko sen sijaan, että takertuisit rutaan. Tämä vie mielesi pois asiasta ja parantaa edelleen alitajuntaan kykyäsi ratkaista asioita.

 1. Inspiraatio (älä odota ilmoituksia)

Ole innostunut ja pysy positiivisena. Jatkuva inspiraation tekeminen parhaalle auttaa sinua tekemään luovan työn suunnitelman ja täynnä ideoita. Se rakentaa ja kehittää mielikuvitustasi. Ympäröi itsesi inspiraatiolla. Opi tutkimuksen tai työpöydän seinällä tila, jossa voit näyttää vain kaiken, joka kiinnittää huomioasi. Se voi olla mikä tahansa uusi luova asia: mainos lehdessä, televisiossa tai sosiaalisessa verkkosivustossa, istuva / seisova järjestely baarissa, hämmästyttävän suunniteltu toimisto tai jopa pienin yksinkertaisesti yksinkertaisesti tehtyjä asioita, jotka ylittävät mielesi. Muista: aktiivinen on hyvä, mutta aktiivinen on parempi!

 1. Sano kyllä ​​uusille ideoille (älä pelkää muutoksia)

Suurin osa ihmisistä sanoo "ei" jokaiselle, joka on heidän mukavuusalueensa ulkopuolella. Syynä on heidän hankaluus ja suljettu mieli muutoksiin. On asioita, jotka voimme tehdä silmillämme, mutta nämä myös sokeuttavat meidät mahdollisuuksiin, jotka ovat joka hetki käytettävissä. Muista: Elämä alkaa mukavuusalueesi lopusta. Olla avoin muutoksille ja uusille kokemuksille antaa meille rohkeuden kokeilla jotain uutta itse, silloin syntyy luova mieli.

On erittäin tärkeää pitää mielessä: Ainoa pysyvä asia on muutos . Siksi älä pelkää muutoksia. Joustavampi ja dynaamisempi olet, sitä tehokkaampi ja luotettavampi olet työpaikallasi ja muualla.

 1. Mietiskellä

Meditaatio, yksinkertaisin sanoin, on keskittymisen taito. Tämä selittää selvästi, mitä meditaatio tekee ihmiselle. Tarvitsemme maksimaalisesti luovia ja uusia ideoita työpaikalla. Kriittisessä tilanteessa ei ole varoitusta tai kylttiä. Työntekijöiden odotetaan antavan uusia ideoita kaikkina aikoina, olipa kyseessä sitten kokous, työpöytä tai palaute. Siksi, jos mielesi on keskittynyt ja pystyt keskittymään työhön, voit antaa positiivisella tavalla enemmän ideoita, jotka eroavat toisista.

Joka päivä meditoiminen on neuvo, jota jopa suositut yrityshahmot suosittelevat. Se auttaa sinua laajentamaan keskittymiskykyäsi ja keskittymiskykyäsi. Tämä on upea tapa ladata luovia mehujasi, koska se puhdistaa mielen kaikesta ja muuttaa keskittymistäsi hetkeksi. Siksi pystyt ajattelemaan selkeämmin ja laatimaan luovan työn suunnitelman.

 1. Älä oleskele koko yön

Kunnianhimoinen voi olla hyvä urallesi, mutta ei pitkällä tähtäimellä. Haluat ehkä omistaa kaiken aikaasi työllesi, varsinkin kun aloitat työskentelyn uudelleen. Mutta muista, rento mieli ja vartalo voivat tuottaa vain tehokkaita tuloksia. On erittäin tärkeää nukkua asianmukaisesti ja täydellisesti 7 tuntia, jotta voit työskennellä luovallasi parhaimmillaan.

Nukkuminen ongelmasi suhteen on mielen viimeinen ajatus, joka joskus ratkaisee ongelman herättäessäsi aamulla, kun aivot työskentelevät sen parissa. Jos haluat tehdä luovampaa työsuunnitelmaa ja innovatiivisempaa, aivoille tulisi antaa mahdollisuus alitajuiselle ajatteluprosessilleen ja nukkua hyvä yöllä.

 1. Aivoriihi

Tämä on toimintaa, joka tekee ihmeitä jokaiselle organisaatiolle. Aivoriihi on tiimitoiminta, jossa työntekijät voivat vapaasti antaa ideoita pelkäämättä, että heitä tuomitaan tai heitä halutaan arvostaa. Se ei vain rohkaise työntekijöitä esittämään uusia ja luovia ideoita, vaan myös lisää heidän moraaliaan ja itseluottamustaan ​​auttaen organisaatiota edelleen tekemään alan kilpailuedusta.

Kirjallinen tai suullinen on aina hyvä keskustella uusista ideoista ryhmän tai pomosi kanssa, jotta ideat virtaavat. Pienten ideoiden sekoittaminen ja sovittaminen auttavat organisaatiota saamaan luovan työsuunnitelman tuloksen.

Lannistuminen tai loukkaus voi tehdä tehokkaan työntekijän tuottamattomaksi. Tämä vahingoittaa organisaatiota myös työntekijöiden mielenterveyttä. Varmista, että aivoriihi tapahtuu säännöllisesti ja terveellisellä ja positiivisella tavalla. Joskus jopa melkein järjetöntä ideaa voidaan parantaa ja muokata jättämättä mitään kiveä kääntämättä.

 1. verkostoituminen

Verkottuminen on loistava tapa tuntea ihmisiä työpaikallasi ja ulos. Se auttaa sinua keräämään kokemuksia, ideoita, näkökulmia ja lähestymistapoja, mikä johtaa hoidettuun persoonallisuuteen. Nämä erilaiset oivallukset auttavat sinua ja organisaatioitasi arvioimaan tilannetta tarkasti, ja siten ideoita parantaa ja tehostaa organisaation prosessivirran runsautta.

Työskentely veteraanien tai asiantuntijoiden kanssa on kokonaan uusi kokemus. Niiden korvaamaton kokemus voi osoittautua erittäin hyödylliseksi. Veteraanien lisäksi myös esimiesten tai johdon tuki voi parantaa työntekijöiden tuottavuutta ja tehokkuutta. On erittäin tärkeää, että kaikilla johtotasoilla on sujuva ja vapaa viestintä, jotta voidaan varmistaa tuki työntekijöiden luoville pyrkimyksille kaikilla tasoilla.

Jos et koskaan kysy, vastaus on ei. Viestinnällä on siis tärkeä rooli. Kysy siitä, mitä epäilyksiä, ongelmia tai ongelmia, suuria tai pieniä, asiakkaiden on kohdattava. Keskustele toimittajien ja tuotantotiimien kanssa kaikista kustannustehokkaista ja laadun parantamista koskevista ideoistasi, jotka voivat osoittautua toteuttamiskelpoisiksi. Keskustele organisaatiossa olevien ja sen ulkopuolella olevien ihmisten kanssa heidän näkemyksistään ja mahdollisuuksistaan, jotka he voivat nähdä, etkä sinä. On välttämätöntä kysyä muilta sen sijaan, että teet omia johtopäätöksiä tilanteessa.

 1. Usko itseesi

Luovuus tulee sisäpuolelta. Siksi, jos et voi luottaa itseesi, et voi koskaan luoda luovia työideoita. Usko sinuun on ensiarvoisen tärkeää. Luovan työsuunnitelman laatimiseksi sinun on ensin menetettävä pelko erehdyksestä. Älä pelkää tehdä virheitä tai nojautua. Jopa maailman parhaimmat luovat ihmiset tekivät virheitä ja päätyivät ihmeisiin. Ota inspiraatiota näiltä erittäin luovilta ihmisiltä, ​​joilla on todella omituisia ja poikkeuksellisia tapoja, ja hyväksy erityispiirteesi luovuuden inspiroimiseksi sinussa.

Organisaatioilla on myös keskeinen rooli tässä prosessissa. Jos organisaatiorakenne on jäykkä ja viestintä on suljettua ja hierarkkista, työntekijät eivät voi avautua ja antaa parhaita ideoitaan. Organisaatioiden on oltava lempeitä ja avoimia, jotta luovan työn ideat eivät jää vain ajatukseksi, vaan todellinen suunnitelma palvella asiakkaita uusilla ja improvisoiduilla tuotteilla ja palveluilla.

 1. Älä ajattele liikaa

Luo tilaa tilaa tajuttomalle ajattelulle ja anna itsesi päästää irti tietoisesta ajatuksesta aiheesta tai ongelmaan, jota yrität ratkaista. Upea tapa tehdä tämä on estää sinut toistaiseksi tilanteesta. Aivosi tarvitsevat aikaa pois kaikesta meneillään olevasta kaaoksesta. Luovuus tulee parhaiten esiin, kun et ajattele. Se on vain ponnahdusikkuna ideasta, joka on tyhjästä.

”Luovuutta ei voi käyttää hyväksi. Mitä enemmän käytät, sitä enemmän sinulla on. ” - Maya Angelou

Ajattelu on hyvää. Liiallinen ajattelu voi lopettaa asiat ennen kuin edes saa edes mahdollisuuden tulla esiin todellisessa maailmassa. Liiallinen ajattelu ei vain pilaa sinua ja tilannetta, vaan myös vääntää ja pahentaa kaikkea ympäröivää, kuin se todellisuudessa on. Siksi se johtaa vähemmän tuottavuuteen, tehottomuuteen eikä luovuuteen, koska mieli on hämmennyksen, negatiivisuuden ja sotkuuden tilassa.

 1. Työskentele luovan työsuunnitelmasi kanssa jatkuvasti

Luovuus on jatkuvaa toimintaa. Luovuus ei ole jotain, joka loppuu, jos käytät sitä, sen sijaan se loppuu luovan työn ideoihin, jos et käytä sitä. Luovuuteen voi työskennellä jatkuvasti:

- Vältä väkijoukkoja, ei vain seisomista väkijoukosta.

- Pelaamalla satunnaisia ​​sanapelejä, kuten etsimällä uusi sana ja arvaamalla sen merkitys, tai pelaamalla nimet jne.

- Yhdistäminen uudelleen lapsuuden luoviin toimintoihin, kuten väritys, sarjakuvien lukeminen jne.

- Luovien ideoiden lopputuloksen visualisointi.

Nämä toiminnot auttavat luovia työideoitasi ja eivät menetä luovaa työssäsi ja mielikuvituksellista puolta. Ideat voivat olla outoja tai outoja; se ei kuitenkaan saa estää sinua suorittamasta edellä mainittuja toimintoja.

Aloita uudelleen. Muista olla kuljettamatta edellisen projektin matkalaukkuja uuteen, sen sijaan, että aloittaisi uudelleen, laukaisee uusia oivaltavia ideoita, mikä johtaa yllättäviin tuloksiin.

Mitä enemmän yrität ja sitä keskittyneempi olet, sitä yksinkertaisempana sinulle tulee, että saat kaiken irti luovuudestasi. Ironista on kuitenkin, että suurin osa tekemästämme suuresta työstä riippuu oivalluksellisuudesta ja luovuudesta, joka syntyy, kun emme keskity tiettyyn tehtävään tai ratkaise ongelmaa.

Yritysten on poistettava perinteiset näkökulmat, joilla ei ole ennakointia ja mielikuvitusta, ja vain otettava huomioon ylimpien organisaatioiden käytännöt. Meidän on kannustettava itsenäistä ja valmista ajattelua, koska ne antavat erilaisia ​​ja ainutlaatuisia panoksia, joista kukaan ei ole vielä ajatellut. "

Työntekijät ovat kaikkien organisaatioiden arvokkain omaisuus. Heidän ideat ja oivalluksensa pitävät organisaatiota toimimasta kurkkumailun kilpailumaailmassa. Siksi positiivisen ja terveellisen ympäristön tarjoaminen on avain. Työntekijät voivat seurata tapoja tehdä luovempia ideoita ja mielikuvituksellisia, ja auttavat siten antamaan parhaansa organisaatioon.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas luovamman työsuunnitelman laatimiseksi, aivoille tulisi antaa mahdollisuus alitajuiselle ajatteluprosessilleen ja saada hyvä nukkua yöllä. Nämä ovat seuraavat luovaan työsuunnitelmaan liittyvät ulkoiset linkit.

 1. 7 upeita vinkkejä olla luovia
 2. 10 parasta luovaa sosiaalisen markkinoinnin kampanjaa (täytyy tietää)
 3. Kuinka luoda verkkosivusto? Innoissaan tietää (luova)