Yleiskatsaus salaustekniikkaan

Internetin ja tallennusjärjestelmien, kuten kiintolevyjen ja USB-tikkujen, salaus on yleistymässä, koska yritys halusi suojata heidän yksityisiä tietojaan. Hakkereiden pääsyn ja tietojen käytön estämiseksi jokaisen henkilökohtaisia ​​tietoja käsittelevän yrityksen on käytettävä nykyisiä salaustekniikoita. Salaus on tekniikka turvallisuuden tarjoamiseksi koodaamalla viestit, jotta ne eivät olisi luettavissa.

Salaus käsittelee erilaisia ​​turvallisuusperiaatteita, jotka ovat seuraavat:

 1. Luottamuksellisuus - Siinä määritetään, että vain lähettäjä ja vastaanottaja tai vastaanottajat voivat päästä käsiksi viestiin. Luottamuksellisuus menetetään, jos valtuutettu henkilö pääse käsiksi viestiin.
 2. Todennus - Se tunnistaa käyttäjän tai tietokonejärjestelmän, jotta siihen voidaan luottaa.
 3. Eheys - Se tarkistaa, että viestin sisältöä ei saa muuttaa sen lähettämisen aikana lähettäjältä vastaanottajalle.
 4. Kieltäytyminen - Siinä määritetään, että viestin lähettäjälle ei voida kieltäytyä lähettämästä sitä myöhemmin riitatapauksissa.

5 suosituinta salaustekniikkaa

Tässä on joitain erittäin helppoja koodeja ja monimutkaisempia nykyaikaisia ​​salaustekniikoita, joita käytetään nykyään Internetissä.

1) Yksinkertaiset koodit

 • Tämä luokka on mikä tahansa tapa kirjoittaa vierekkäin viesti, jota kenenkään muun on vaikea lukea. Tähän sisältyy jutun kirjoittaminen toiseen aakkostoon. Täällä voimme nähdä, että Islannin riimut ja IPA sekä toinen markkinarako rakensivat aakkosia, kuten Deseret-aakkoset.

 • Tässä voidaan käyttää kieltä koodiin. Olemme tutkineet luomien kielten, kuten Elvish ja Esperanto, luomista.
 • Chester Naz ja Judith Schiess Avila -kirja Code Talker on kirja, joka selittää kuinka Navajo-kieltä oli käytetty koodina toisessa maailmansodassa eikä koskaan murtautunut erittäin koviin olosuhteisiin.
 • Jos Navajolla ei ollut sanoja tietylle käsitteelle, koodikaiuttimet valitsivat sen sijaan termin. Esimerkiksi Navajo-sanasta 'kolibri' oli tullut hävittäjälentokone, ja 'rautahattu' oli Saksa.

2) Symmetrinen salaus

 • Symmetrinen salaus on eräänlainen salaus, jota käytetään elektronisen datan salaamiseen ja salauksen purkamiseen vain yhdellä avaimella (salainen avain). Korvaavat salat ovat symmetrisiä salausmenetelmiä, mutta moderni symmetrinen salaus voi olla paljon monimutkaisempi.
 • Tiedot muunnetaan menetelmäksi, jota kukaan ei ymmärrä ilman salaa avainta salauksen purkamiseksi symmetristen salausalgoritmien avulla.
 • Symmetrinen salaus on vanha algoritmi, mutta se on nopeampi ja tehokas kuin epäsymmetrinen salaus. Koska suuri suorituskyky ja nopea symmetrinen nopeus verrattuna epäsymmetriseen salaukseen.
 • Symmetrisen avaimen salaus sisältää saman avaimen käytön salaamiseen ja salauksen purkamiseen. Asymmetrisen avaimen salaus sisältää yhden avaimen käytön salaamiseen ja toisen eri avaimen käytön salauksen purkamiseen.
 • Symmetrinen salaus on tyypillinen suurille tietomäärille, esimerkiksi tietokannan salaus, irtotavarassa. Tietokannan tapauksessa salainen avain voidaan salata tai salata vain itse tietokannassa.

Voimme nähdä Symmetric-salauksen toiminnan alla olevassa kuvassa:

Saatavana on kahdenlaisia ​​symmetrisiä salausalgoritmeja:

 1. Estä algoritmi
 2. Stream-algoritmi

A) Estä algoritmi

Bittisarja koodataan erityisellä salaisella avaimella elektronisissa datalohkoissa. Järjestelmä pitää tiedot muistissaan odottaessaan täydellisten lohkojen saamista, kun tiedot on salattu. Joitakin tärkeitä Block-salausalgoritmeja ovat DES, Triple DES, AES jne.

B) Suoran salausalgoritmi

Tässä tavallisen tekstinumerot tai merkit yhdistetään näennäissatunnaisella salausnumerovirtaan. Tärkeitä Stream-salausalgoritmeja ovat RC4, A5, BLOWFISH jne. Symmetrisessä avaimen salauksessa salauskoodi voidaan murtaa, jos joku löytää symmetrisen avaimen. Mutta tämä ongelma voidaan ratkaista Diffie-Hellman-algoritmilla. Diffie-Hellman-avainten vaihto- tai sopimusalgoritmissa lähettäjän ja vastaanottajan on sovittava symmetrisesta avaimesta tätä tekniikkaa käyttämällä. Tätä avainta voidaan sitten käyttää salausta tai salauksen purkamista varten.

3) Epäsymmetrinen salaus

 • Epäsymmetristä salausta kutsutaan myös julkisen avaimen salaukseksi. Epäsymmetrinen avaimen salaus auttaa ratkaisemaan symmetrisen avaimen salaustekniikan avaimenvaihtoongelman. Epäsymmetrisessä salaisuudessa kahta avainta käytetään salaamaan tavallinen teksti epäsymmetrisessä salaisuudessa. Internetin tai suuren verkon kautta salaiset avaimet vaihdetaan. On tarpeen huomata, että kuka tahansa salaisella avaimella voi purkaa viestin salauksen, joten epäsymmetrinen salaus käyttää kahta vastaavaa avainta turvallisuuden lisäämiseksi.
 • Jokaisella, joka haluaa lähettää sinulle viestin, on julkinen avain, joka on vapaasti käytettävissä, mutta toinen yksityinen avain pidetään salassa, jotta ymmärrät vain sinut. Julkisella avaimella salattu viesti voidaan dekoodata yksityisellä avaimella. Yksityisellä avaimella salattu viesti voidaan myös salata julkisella avaimella.

Voimme nähdä asymmetrisen salaustoiminnan alla olevassa kuvassa:

4) Steganografia

 • Steganografia on tekniikka, joka helpottaa viestin palkkaamista, joka on pidettävä salassa muissa viesteissä. Aikaisemmin ihmiset käyttivät menetelmiä piilottaakseen viestejä, kuten näkymätön muste, minuutin muunnelmat jne.
 • Mutta tekniikan aikakaudella steganografia on tekniikka piilottaa tietoja, jotka voivat olla tiedosto, viesti, kuva jne. Muiden tiedostojen, viestien tai kuvien sisällä.

5) Hajautus

 • Hajautus on salaustekniikka, joka muuntaa minkä tahansa muodon tiedot yksilöivään merkkijonoon. Määrästä tai tyypistä riippumatta, kaikki tiedot voidaan hajauttaa hajautusalgoritmin avulla. Se vie satunnaisen pituisen datan ja muuntaa sen kiinteään hajautettuun arvoon.
 • Hajautus eroaa muista salausmenetelmistä, koska hajautuksessa salausta ei voida perua, jota ei voida salata avaimilla. MD5, SHA1, SHA 256 ovat laajalti käytetyt hajautusalgoritmit.

johtopäätös

Tässä artikkelissa olemme nähneet, mikä on salaus ja erilaisia ​​salaustekniikkatekniikoita tietojen salaamiseksi ja salauksen purkamiseksi. Salausta käytetään kaikissa kentissä tietojen suojaamiseksi ja estämiseksi niiden tunkeutumiselta. Esimerkiksi salasanojen turvaamiseksi, pankkitapahtumien todentamiseksi jne. Nykyään kehitetään ja muutetaan erilaisia ​​uusia salaustekniikoita, joten on tärkeää olla tietoinen tietokoneuhista ja ryhtyä varotoimenpiteisiin niiden välttämiseksi parhaalla mahdollisella tavalla.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas salaustekniikoihin. Tässä keskustellaan salauksen kuvaus, turvallisuusperiaatteet ja tekniikat. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Salaus vs. salaus
 2. Mikä on salauksen purku?
 3. Mikä on verkkoturva?
 4. Johdatus salausvälineisiin
 5. Salakirjoitustyypit
 6. Suora salaus tai estä salaus
 7. Estä salausmenetelmät