Ero RedHatin ja Debianin välillä

Aluksi RedHat vs Debian -artikkelista haluaisin kertoa yritysten (tai tuotteiden) taustasta ja myös joistakin terminologioista, joita käytämme melko usein tässä RedHat vs Debian -artikkelissa.

RedHat - on Pohjois-Carolinassa (USA) toimiva monikansallinen ohjelmistoyritys. He aikovat tarjota avoimen lähdekoodin ohjelmistotuotteita globaalisti vakautetulle yritysyhteisölle. He omistavat ja käyttävät yrityksen käyttöjärjestelmää (alias OS), joka tunnetaan nimellä Red Hat Enterprise Linux.

Avoimen lähdekoodin (OSS) on ohjelmisto, jonka lähdekoodi (perustava rakennuslohko) julkaistaan ​​lisenssillä tutkia, muuttaa tarpeen mukaan ja ohjelmistojen jakelu kenelle tahansa.

Käyttöjärjestelmä (OS) on perussarja ohjelmia ja apuohjelmia, jotka hallitsevat tietokonettasi. Se on käyttöjärjestelmä, joka vastaa synkronoidun linkin luomisesta järjestelmän ohjelmistojen ja laitteistokomponenttien välille.

Debian - on myös ilmainen käyttöjärjestelmä.

Mielenkiintoinen asia sekä RedHatin että Debianin suhteen on, että he molemmat ovat käyttöjärjestelmiä, mutta niiden luokassa on silti ero, jonka käsittelemme 'Ero-osiossa.

HeadHap-vertailu RedHatin ja Debianin välillä (Infographics)

Alla on 12 parasta eroa RedHat vs. Debian välillä

Keskeiset erot RedHatin ja Debianin välillä

Sekä RedHat vs. Debian ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin merkittävistä eroista RedHatin ja Debianin välillä:

 1. Markkinaosuus: Markkinaosuus molemmista osakkeista voidaan todeta ratkaisevana ja avaintekijänä toista johtaville. Seuraava on osa markkinaosuuksien jakautumista (analyyttinen näkymä). Debian johtaa 10 000 parhaan sivuston, 100 000 suosituimman sivun, 1 miljoonan suosituimpien sivustojen ja koko verkkokategorian joukossa, kun taas RedHat on jäljessä markkinaosuuksien luokasta, se menettää Debianin kaikissa segmenteissä.

 1. Verkkosivustokategoriat: Koska me kaikki olemme hyvin tietoisia valtavasta määrästä verkkosivustoja, joita on käytettävissä ympäri maailmaa. Nämä verkkosivustot on jaettu enemmän tai vähemmän luokkiin tavoitteiden tai palvelemisen tarkoituksen perusteella. Puhuminen yritysseollisuudesta, taiteista ja viihteistä, ostosmahdollisuuksista, televiestinnästä ja monista muista Debian on johtava, koska sen käyttökattavuus on parempi näissä web-luokissa, kun taas RedHat vaikuttaa vain harvoihin verkkokategorioihin, kuten hammaslääketiede ja miesten terveys.

 1. Maantieteellinen: Maantieteellisesti Debian on hyväksytty useamman maan kansoihin verrattuna RedHatiin. Kuten toisella puolella, Debianilla on vahva vaikutus sellaisiin maihin kuin Saksa, Venäjä, Ranska, Yhdysvallat ja 220 muuta maata, kun puhutaan RedHatista, se loi menestyksekkäästi markkinapohjansa Japanissa, Taiwanissa, Bahamassa, Sveitsissä. Maan näkökulmasta voimme helposti selvittää Debianin vaikutukset Intian verkkomarkkinoilla.

 1. Paketit: RedHat sisältää noin 3000 pakettia, kun taas viimeisin Debian-julkaisu (joka on Wheezy) sisältää yli 38000 pakettia. Pakkausten yleinen vertailu sanoo selvästi, että Debian tarjoaa noin 80% enemmän paketteja kuin RedHat tarjoaa käyttäjilleen. Vertaamalla Debian-paketteja, kuten OpenOffice, Transmission BitTorrent -asiakas ja mp3-koodekkeja jne. RedHat: iin, joka on asennettava manuaalisesti tai kolmannen osapuolen arkistosta.
 2. Virheiden / ongelmien korjaaminen: RedHat-ongelman ratkaiseminen vie yleensä huomattavasti aikaa, koska pienempi RedHat-työntekijöiden yhteisö hallitsee sitä ja laadunvarmistusta, kun taas Debianin virheiden korjaaminen on paljon nopeampaa, koska Debian-yhteisön ihmiset ovat saatavilla eri maantieteellisillä alueilla ja ovat omistautuneet ratkaisemaan sen nopeammin.
 3. Julkaisupäivitysmukavuus: RedHat-päivitysjulkaisut vievät yleensä vähintään kuusi kuukautta. Käyttäjä löytää päivitysprosessin todella tuffiksi, missä sinun on asennettava kaikki uudelleen. Toisaalta Debian-päivitykset ovat erittäin usein (päivittäin) ja melko helpompia, ja ne vievät muutaman napsautuksen.
 4. Debian on edistyneempi ja älykkäämpi erottamaan asetustiedostot ja muut tiedostot. Tämä johtaa helppoon asennukseen. Tässä Debianissa koskemattomat tiedostot päivitetään automaattisesti, kun taas käyttäjän lupaa tarvitsevat asetustiedostot muutetaan käyttäjän päätöksen mukaisesti. Tämä ominaisuus puuttuu RedHatista.

RedHat vs Debian -vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu RedHatin ja Debianin välillä

Vertailun perusta RedHatin ja Debianin välillä

Punainen hattu

Debian

Ohjelmiston lisenssityyppiAvoin lähdekoodiVapaa
Vakaa julkaisu (viimeisin)7, 5, 6.10, 5.11 / 10. huhtikuuta 20189.5 (venytys) (14. heinäkuuta 2018)
Suunniteltu ja kehitettyRed Hat Inc.Debian-projekti (yleisen edun mukaiset ohjelmistot).
OS-perheLinuxUnix-
Alkuperäinen julkaisu22. helmikuuta 2000Syyskuu 1993
PlatformsARM64, tehoarkkitehtuuri; S / 390; z / Architecture,Amd64, is64, i386, arm64, armel, armhf, mipsel, ppc64, z / arkkitehtuuri, RISC-V
Ytimen tyyppiMonoliittinen (Linux)Monoliittinen (Linux, kFreeBSD, micro, GNU hurd)
Jakelu tyyppiRedHat on kaupallinen Linux-jakeluDebian on ei-kaupallinen Linux-jakelu
Pakkausten tyyppiRedHat käyttää rpm-pakettia. RedHat käyttää RPM-paketinhallintaa.Debian käyttää deb-paketteja. Debian käyttää dpkg-paketinhallintaa.
Ratkaisijan tyyppiRedHat käyttää yum-riippuvuusratkaisua.Debian käyttää apt-get-riippuvuusratkaisua
ominaisuudetVirtualisointimahdollisuudet (Linux 5: stä eteenpäin)

Ydin ja suorituskyky - optimoitu moniytiminen prosessori, dynaamisesti vaihdettavat ennakkojonon I / O-aikataulut. Pakkaukset palvelimille ja työpöydälle, tietoturva, verkko ja yhteentoimivuus, tallennusten hallinta.

X.org 7.3 -integraatio, uusi painotus turvallisuuskysymyksiin, Java-ystävällinen asennus,
Missio / VisioRedHat on MNC-yritys, jonka tavoitteena on voitto jokaisen pakettimyynnin perusteellaDebian tai Debian -hankkeen on perustanut ja kehittänyt SPI (yleisen edun mukaiset ohjelmistot), joka on voittoa tavoittelematon organisaatio.

Johtopäätös - RedHat vs. Debian

Palvelimen ylläpito on erittäin kallista, ja tämä koskee kaikkia yrityksiä sen koosta riippumatta. Mitä suurempi yritys, sitä enemmän haasteita on. Sen lisäksi, että palvelin ylläpitää muita haasteisiin vaikuttavia tekijöitä ennen kuin sopivin ratkaisu kattaa organisaatiosi, on sovelluksen vakaus, yrityspaino ja sen ominaisuudet, asennuksen kustannukset. RedHatin tarkoituksena on vakaa ja turvallinen, mutta aidosti sanottuna RedHatin Enterprise-versio saa yrityksesi kuluttamaan tuhansia dollareita ja hankkimaan jossain määrin vanhentuneita ohjelmistoja, mikä tekee siitä yrityksille vähemmän suositeltavia. Debianin suosio maailmanlaajuisesti ja sen helppokäyttöisyydestä johtuva maailmanlaajuinen hyväksyntä tekevät siitä parempana monille yrityksille.

Tämä Debian vs RedHat -artikkeli kattaa joitain erittäin kriittisiä päättäviä tekijöitä, jotka mielestäni selvästi suosivat Debiania. Tätä Debian vs RedHat -artikkelikeskustelua ei voi hyväksyä, mutta totuudesta ei voida päästä eroon. Ainoa tarkoitus tämän Debian vs RedHat -artikkelin takana on heittää valoa saatavuuteen ja asioihin, joista sekä yrityksellä että käyttäjillä puuttuu. Jokaisella on edut ja haitat. Kaikki tällä hetkellä saatavilla olevat Debian-jakelut johtuvat vain tukevasta yhteisöstä ja käyttäjäryhmästä.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas RedHatin ja Debianin väliseen eroon. Täällä keskustellaan myös RedHat vs Debian-avaineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Redhat vs Ubuntu Amazing vertailut
 2. CentOS vs. Debian
 3. Linux vs. Mac - tärkeimmät erot
 4. Linux vs. Android
 5. 4 tärkeintä Hadoop-aikataulutyyppiä
 6. iPhone vs. Android | 33 suosituinta eroa, jotka sinun pitäisi tietää