Pitäisikö pikselikuvien kokoa muuttaa? Opi suurentamaan taidetta ja pitämään ne sulkevat muodot näyttävän teräviltä ja teräviltä Photoshopilla!

Tässä opetusohjelmassa opit kuinka saada hyviä tuloksia muutettaessa kuvapistekuvia Photoshopissa! Pikselitaide eroaa tavallisista kuvista ja asettaa ainutlaatuisia haasteita koon muuttamisessa. Tavallisesti, kun kuvaa suurennetaan ja lisätään lisää pikseleitä, Photoshop yrittää estää tulosta näyttämästä tukkealta ja pikselöitynä sekoittamalla pikselit yhteen ja tasoittamalla kaikki.

Mutta "blocky and pixelated" on koko pikselitaiteen piste! Joten pikselikuvien koon muuttamiseksi tarvitaan Photoshopille tapa lisätä vain lisää pikseliä, ja siinä se on. Asioiden tasoittamisen sijasta meidän on pidettävä taideteosten muodot ja reunat terävinä ja terävinä. Tässä oppitunnissa näytän sinulle tarkalleen kuinka se tehdään.

Pikselikuvien koon muuttamisen ohella käytän samaa tekniikkaa myös tutoriaalissani käytettyjen ruutukuvien koon muuttamiseen. Ja voit käyttää sitä minkä tahansa grafiikan koon muuttamiseen, jos haluat pitää terävät, kovat reunat tai luettavan tekstin. Saadaksesi parhaat tulokset tällä oppitunnilla, sinun on käytettävä Photoshop CC: tä, mutta kaikki Photoshop-versiot toimivat.

Käytän tätä pientä pikselikuvien hahmoa, jonka latasin Adobe Stock: sta:

Pikselitaiteen sankarimme. Luotto: Adobe Stock.

Tämä on oppitunti 7 Image Resizing -sarjassa. Aloitetaan!

Kuinka suurentaa pikselikuvaa Photoshopissa

Tässä on hahmo avoinna Photoshopissa. Ja kuten näette, hän näyttää melko pieneltä:

Pikselikuva alkuperäisessä koossa.

Vaihe 1: Avaa Kuvakoko-valintaikkuna

Paras tapa suurentaa kuvapistekuvaa on Photoshopin Image Size -valintaikkuna. Avaa se siirtymällä valikkorivin Kuva- valikkoon ja valitsemalla Kuvakoko :

Siirry kohtaan Kuva> Kuvakoko.

Photoshop CC: n valintaikkunassa on kätevä esikatseluikkuna vasemmalla ja kuvan kokoasetukset oikealla:

Kuvakoko-valintaikkuna Photoshop CC: ssä.

Nykyisen kuvan koon katseleminen

Kuvan nykyinen koko löytyy yläosasta. Mitat- sanan vieressä näemme, että taideteokseni on melko pieni, leveys ja korkeus vain 500 pikseliä:

Taideteoksen nykyiset pikselimitat.

Vaihe 2: Ota Resample-vaihtoehto käyttöön

Sanotaan, että minun on tehtävä hahmostamani paljon isompi. Ehkä haluan käyttää häntä julisteessa tai työpöydän taustana. Tätä varten minun on suurennettava kuvaa lisäämällä lisää pikseleitä.

Varmista ensin, että valintaikkunan Resample- vaihtoehto on käytössä . Kun Resample ei ole käytössä, pikselimitat lukittuvat ja muutamme vain tulostuskokoa. Pikselien lisäämiseksi tai poistamiseksi Resamplen on oltava käytössä:

Esimerkki tulisi olla päällä.

Vaihe 3: Kirjoita prosenttiosuus Leveys- ja Korkeus-ruutuihin

Sen sijaan, että pikselikuvia otettaisiin tiettyyn kokoon, paras tapa suurentaa sitä on käyttää prosenttimääriä . Vääristymien välttämiseksi ja jokaisen kappaleen lohkon pitämiseksi täysin neliömäisenä kannattaa pitää kiinni prosenttimääristä, jotka ovat 100: n kerrannaisia (niin 200%, 300%, 400% ja niin edelleen). Suurennan kuvaa asettamalla sekä leveydelle että korkeudelle 400 prosenttia :

Ylitä näytteen leveys ja korkeus 400 prosentilla.

Tämä lisää pikselimitat 500 pikseliltä 500 pikselillä enintään 2000 pikseliin 2000 pikselillä:

Uudet pikselimitat kuvan koon muuttamisen jälkeen.

Esikatseluruudun koon muuttaminen

Huomaa, että tekemällä leveys ja korkeus neljä kertaa suuremmaksi, taidetta on nyt liian iso mahtuakseen pieneen esikatseluikkunaan. Jos haluat tehdä esikatseluikkunan suuremmaksi, teen itse Kuvakoko-valintaikkunan isommaksi vetämällä oikeaa alakulmaa ulospäin. Napsauta sitten ja vedä esikatseluruudun sisäpuolelle keskittääksesi kuvan sisälle:

Kuvakoko-valintaikkunan koon muuttaminen suuremmaksi esikatseluksi.

Lisätietoja: Photoshop CC: n Image Size -valintaikkuna - Ominaisuudet ja vinkit

Pikselikuvien koon muuttaminen on ongelma

Toistaiseksi niin hyvä. Vai onko se? Jos tarkastelemme taidetta esikatseluikkunassa, huomaa, että se ei näytä oikealta. Raa'an ja terävän muodon ympärillä olevien reunojen sijaan ne näyttävät hieman pehmeiltä ja epäselviltä:

Reunat näyttävät liian pehmeiltä taidetta suurentamisen jälkeen.

Ja jos katsomme tarkemmin, voimme nähdä haloja muotojen ympärillä, etenkin korkeampien kontrastien alueilla. Lähennä taidetta käyttämällä esikatseluruudun alareunassa olevia zoomauspainikkeita . Ja täällä, 400% zoomaustasolla, voimme nähdä selvästi halot, erityisesti hahmon silmissä:

Pikselikuvien laajentuminen hämärtti muotoja ja lisäsi haloja niiden ympärille.

Huomaa kuitenkin, että jos napsautat ja pidät painettuna esikatseluruudussa olevaa kuvaa, halot katoavat ja reunat näyttävät erittäin teräviltä, ​​mitä haluamme:

Pikselikuva näyttää hyvältä napsauttamalla ja pitämällä sitä alhaalla.

Mutta heti kun vapautat hiiren painikkeen, näet takaisin halot:

Pehmeys ja halot palaavat, kun hiiren painike vapautetaan.

Kuvan interpolointimenetelmä

Syynä on, että napsauttamalla ja pitämällä painettuna esikatseluikkunassa näet ylitäytetyn kuvan, ennen kuin Photoshop soveltaa minkään kuvan interpolointia . Interpoloimalla Photoshop keskittää pikselit yhteen ja tasoittaa tuloksen. Kun vapautat hiiren painikkeen, näet kuvan interpoloimalla. Ja juuri interpolointimenetelmä aiheuttaa ongelmia ja luo tuon halo-vaikutuksen.

Interpolointi- vaihtoehto löytyy Resample-vaihtoehdon oikealta puolelta. Ja oletusasetuksena on, että se on Automaattinen :

Kuvan interpolointivaihtoehto.

Automaattinen asetus on yleensä hieno, koska sen avulla Photoshop voi valita työn parhaan menetelmän. Mutta tässä on ongelma, että Photoshop olettaa, että muutamme vakiokuvan kokoa, jossa on paljon hienoja yksityiskohtia. Joten se on valita menetelmä, joka tekisi vakiokuvasta näyttävän hyvältä. Mutta sama menetelmä tekee pikselikuvista ja samanlaisista grafiikoista näyttämään huonoilta. Joten pikselikuvan otosta varten meidän on itse valittava erilainen interpolointimenetelmä.

Vaihe 4: Aseta interpolointimenetelmäksi Lähin naapuri

Napsauta Interpolointi-vaihtoehtoa avataksesi luettelon menetelmistä, joista voimme valita. Jos käytät Photoshop CC -sovellusta, Photoshopin valitsema interpolointimenetelmä kuvien ottamiselle on Säilytä yksityiskohdat . Ja Photoshop CS6: ssa se valitsee Bicubic Smoothyn . Mutta kumpikaan niistä ei toimi hyvin pikselitaiteen kanssa:

Photoshopin interpolointimenetelmät.

Jos haluat ottaa näytteitä lisäämättä pikselien keskiarvoa, tarvitset interpolointimenetelmän Lähin naapuri :

Lähimmän naapurin valitseminen.

Heti kun valitset Lähin naapuri, esikatseluikkunan teokset näyttävät teräviltä ja teräviltä! Ja jos napsautat pitkään esikatseluikkunassa ja vapautat hiiren painikkeen, huomaat, että tällä kertaa mitään ei tapahdu. Taide näyttää yhtä terävältä ennen ja jälkeen interpolointimenetelmän.

Tämä johtuu siitä, että se on nyt sama interpolointimenetelmä molemmat kertaa. Photoshop lisää pikselit aina alun perin Lähin naapuri -sovelluksella. Mutta nyt kun olemme valinneet lähimmän naapurin itse, se ei käytä mitään muuta, mikä aiheuttaisi pikselikuvan näyttävän huonommalta:

Lähin naapuri on täydellinen pikselikuvien näytteenottoa varten.

Vaihe 5: Napsauta OK

Kun olet valmis ottamaan näytteen näytteestä, napsauta OK hyväksyäksesi asetukset ja sulkeaksesi Kuvakoko-valintaikkunan:

Napsauttamalla OK suurentaaksesi pikselikuvan ja sulkeaksesi Kuvakoko-valintaikkunan.

Ja nyt, pieni pikselitaiteen sankarini näyttää paljon isommalta, mutta silti hän ylläpitää samaa suljettua, pikselöityä ilmettä, jota odotimme:

Ylitäytetty pikselikuva.

Kuinka suurentaa pikselikuvia - nopea yhteenveto

Ennen kuin jatkamme eteenpäin, tehdään nopeasti yhteenveto parhaiden tulosten saamiseksi vaiheista, kun suurennetaan kuvapistekuvaa Photoshopissa.

 • 1. Avaa Kuvakoko-valintaikkuna (Kuva> Kuvakoko).
 • 2. Aseta Leveys ja Korkeus prosenttiyksiköksi ja saat parhaan tuloksen valitsemalla prosenttimäärä, joka on 100-kertainen (200%, 300%, 400% ja niin edelleen).
 • 3. Vaihda interpolointimenetelmä lähimmäksi naapuriksi.
 • 4. Napsauta OK.

Kuvien koon muuttaminen tarkkaan kokoon

Toistaiseksi olemme oppineet, että paras tapa suurentaa pikselikuvia on näytteistämällä se käyttämällä prosenttimäärää, joka on moninkertainen sataan. Mutta entä jos sinun on suurennettava sitä tiettyihin pikselimittoihin, etkä pääse sinne käyttämällä yhtä näistä prosentteista?

Esimerkiksi, lisäämällä näytteitä 400%, olen laajentanut leveyttä ja korkeutta 500 pikselistä 2000 pikseliin:

Ylitäytteisen teoksen mitat.

Mutta entä jos tarvitsin leveyden ja korkeuden olla jonkin verran pienempi, kuten 1600 pikseliä? Jos olisin valinnut 500 pikselin x 500 pikselin kuvan 300 prosentilla, se olisi tehnyt leveydestä ja korkeudesta vain 1500 pikseliä, jättäen sen silti liian pieneksi. Ja 400%: n näytteenotto teki siitä liian suuren. Tarvitsin todella jotain väliin. Tässä tapauksessa sinun kannattaa muuttaa kuvan kokoa kahdessa vaiheessa .

Vaihe 1: Otetaan näyte pikselikuvasta prosentteina

Yritä ensin pikselikuva käyttämällä prosenttimäärää ja 100-kertaista, mikä tekee siitä suurempia kuin tarvitset. Minun tapauksessani olen jo tehnyt sen ottamalla näytteen 400%, joten ensimmäinen askel on tehty.

Vaihe 2: Avaa Kuvakoko-valintaikkuna uudelleen

Muuta sitten sen kokoa toisen kerran, tällä kertaa pienentääksesi sitä tarkkoihin pikselimitat. Voit tehdä tämän avaamalla uudelleen Kuvakoko-valintaikkunan siirtymällä Kuva- valikkoon ja valitsemalla Kuvakoko :

Siirry kohtaan Kuva> Kuvakoko.

Vaihe 3: Jätä Resample-vaihtoehto päällä

Varmista, että Resample- vaihtoehto on edelleen käytössä, jotta voit muuttaa pikselien määrää:

Jätä Resample-vaihtoehto valittuna.

Vaihe 4: Aseta leveys ja korkeus pikseleinä

Kirjoita tarkka tarvitsemasi koko pikseleinä Leveys- ja Korkeus- kenttiin. Asetan ne molemmat 1600 pikseliin:

Syötä uudet pikselimitat.

Vaihe 5: Aseta interpolointimenetelmäksi Automaattinen

Ja lopuksi, vaikka Lähimmän naapurin interpolointimenetelmä toimii erinomaisesti pikselikuvien näytteenottoa varten, et halua käyttää sitä pienennettäessä. Sen sijaan terävimpien tulosten saamiseksi vaihda interpolointimenetelmä takaisin Automaattiseksi . Tämä ohjaa käsin takaisin Photoshopiin, ja pienentäessään kuvia se valitsee automaattisesti Bicubic Sharper :

Asettamalla interpolointimenetelmä takaisin Automaattiseksi.

Kun olet valmis muuttamaan kuvan tarkan koon, sulje valintaikkuna napsauttamalla OK, ja olet valmis:

Napsauttamalla OK, pienennä pikselikuva.

Ja siellä meillä se on! Näin saat parhaat tulokset muutettaessa pikselikuvien, kuvakaappausten tai vastaavien grafiikoiden kokoa Photoshopissa! Tämän sarjan seuraavassa ja viimeisessä oppitunnissa tarkastelemme parasta tapaa suurentaa kuvia Photoshop CC: ssä käyttämällä aivan uutta ominaisuutta, joka tunnetaan nimellä Säilytä yksityiskohdat 2.0!

Tai tutustu tämän sarjan aiempiin opetusohjelmiin:

 • 01 - pikseliä, kuvan koko ja resoluutio
 • 02 - Photoshopin Image Size -komento - Ominaisuudet ja vinkit
 • 03 - Kuvien koon muuttaminen tulostettavaksi Photoshopilla
 • 04 - Kuvien koon muuttaminen sähköpostien ja valokuvien jakamista varten
 • 05 - Kuvakoko lasketaan
 • 06 - Totuus kuvan tarkkuudesta, tiedoston koosta ja verkosta
 • 07 - Kuvien koon muuttaminen
 • 08 - Paras tapa suurentaa kuvia Photoshop CC: ssä

Ja älä unohda, kaikki oppaamme ovat nyt ladattavissa PDF-tiedostoina!