Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opitaan luomaan yksinkertainen galleriatyylinen valokuvakehysasettelu, joka täydentää sen alla olevaa tekstitystä, kuin valokuva olisi näytössä taidegalleriassa. Tämä voi olla erittäin tyylikäs ja tyylikäs tapa esitellä työtäsi, ja asettelun luominen on helppoa.

Tässä on mitä lopputulos näyttää (tietysti valokuvasi ja tekstisi ovat erilaiset):

Viimeinen galleriatyylinen valokuvakehyksen asettelu.

Kuinka luoda galleriatyylinen valokuvakehys

Vaihe 1: Luo uusi asiakirja

Aloitetaan luomalla uusi asiakirja. Siirry valikkopalkin Tiedosto- valikkoon näytön yläreunassa ja valitse Uusi :

Valitse Tiedosto> Uusi.

Tämä avaa Photoshopin Uusi asiakirja -valintaikkunan. Haluan, että lopullinen asetteluni tulostetaan 8x10: n vaakasuunnassa, joten annan arvon 10 tuumaa leveydelle ja 8 tuumaa korkeudelle (varmista, että olet asettanut mittaustyypiksi tuumaa, ei pikseleitä) ). Asetteluasi varten tarvittavat mitat saattavat olla erilaisia. Koska haluan tulostaa sen korkealaatuisena, annan resoluution arvoksi 240 pikseliä / tuuma . Aseta lopuksi taustan sisällöksi Valkoinen, joka täyttää uuden asiakirjan taustan valkoisella, vaikka muuttamme sitä hetkessä (tämä vain pitää meidät samalla sivulla):

Aseta leveys, korkeus, tarkkuus ja taustaväri Uusi asiakirja -valintaikkunassa.

Sulje valintaikkuna napsauttamalla OK. Uusi valkoisella täytetty asiakirja ilmestyy näytölle.

Vaihe 2: Täytä uusi asiakirja mustalla

Täytämme sen uudella dokumentillamme mustalla, josta tulee asettelun taustaväri. Siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Tämä tuo esiin Täytä-valintaikkunan. Aseta valintaikkunan yläosan Käytä-asetukseksi Musta :

Aseta Käytä-asetukseksi Musta.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta, ja Photoshop täyttää asiakirjan mustalla mustalla:

Musta on nyt asettelun taustaväri.

Vaihe 3: Lisää uusi tyhjä kerros ja nimeä se "Photo Area"

Lisäämme uuden tyhjän kerroksen asiakirjaan napsauttamalla Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Tämä lisää uuden tyhjän kerroksen, jonka Photoshop nimeää automaattisesti "Taso 1", Tasot-paneelin Tausta-tason yläpuolelle. Kaksoisnapsauta nimeä "Kerros 1" ja muuta nimi kuva-alueeksi . Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään nimenmuutoksen:

Kaksoisnapsauta uuden tason nimeä ja muuta se "valokuva-alue".

Vaihe 4: Vedä valinta pääkuva-alueen ympärille

Meidän on tehtävä valinta alueesta, jossa valokuva näytetään. Valitse työkalupaneelista Suorakulmainen telttatyökalu :

Valitse suorakaiteen telttatyökalu.

Kun suorakulmainen telttatyökalu on valittu, näytön yläreunassa oleva Asetukset-palkki muuttuu, jotta näytetään tämän työkalun asetukset. Aion suunnitella asetteluni kuvan näyttämiseksi vakiona 4x6-kuvasuhteella vaakasuunnassa. Tätä varten vaihdan ensin Asetukset-palkin Tyyli- vaihtoehdon kiinteään suhteeseen, sitten annan 6 leveydelle ja 4 korkeudelle (valokuva-alueellesi haluamasi kuvasuhde voi olla erilainen) :

Vaihda tyyli -asetukseksi Kiinteä suhde, kirjoita sitten 6 leveydelle ja 4 korkeudelle.

Napsautan sitten noin tuumaa noin asiakirjan vasemmasta yläkulmasta ja vedän valinnan, josta tulee alue, jolla valokuva näytetään. Vedäessäni Photoshop lukitsee valinnan Asetukset-palkin asettamaan kuvasuhteeseen:

Vedä valinta alueelle, jolla valokuva näytetään.

Vaihe 5: Täytä valinta harmaalla

Kun valinta on paikoillaan, siirry Muokkaa- valikkoon ja valitse uudelleen Täytä . Tällä kertaa, kun Täytä-valintaikkuna tulee näkyviin, aseta Käytä-asetukseksi 50% harmaa :

Aseta Käytä-arvoksi 50% harmaa.

Napsauta OK, ja Photoshop täyttää valokuva-alueen harmaalla. Poista valinta ääriviivat painamalla Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac):

Kuva-alue on nyt täynnä harmaata.

Vaihe 6: Kohdista valokuva-alue vaakatasossa asiakirjan kanssa

Varmista ennen jatkamista, että valokuva-alue on kohdistettu vaakasuoraan asiakirjan kanssa. Paina näppäimistön Ctrl + A (Win) / Command + A (Mac), joka valitsee koko asiakirjan heti (valintaikkuna ilmestyy asiakirjaikkunan reunoihin). Paina nopeasti näppäimistön V- kirjainta valitaksesi nopeasti Photoshopin Siirrä-työkalun . Napsauta sitten valitsemalla Siirrä-työkalu Asetukset-palkin Tasaa vaakasuorat keskukset -vaihtoehto:

Kohdista valokuva-alue asiakirjan kanssa Kohdista vaakatasot.

Jos valokuva-alue oli hieman vaakatasossa, keskipisteen ulkopuolella, Photoshop napsauttaa sen täydelliseen kohdistukseen asiakirjan kanssa. Kun olet valmis poistamaan asiakirjan valinnan, paina Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac).

Vaihe 7: Lisää ohut valkoinen reunus

Lisäämme ohuen valkoisen reunan valokuva-alueen ympärille. Tätä varten käytämme yhtä Photoshop-tasotyyliä. Napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta:

Napsauta Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse sitten luettelo lopusta Stroke :

Valitse aivohalvaus luettelosta.

Tämä avaa Photoshopin Tasotyyli-valintaikkunan, joka on asetettu keskimmäisen sarakkeen Stroke-asetuksiin. Napsauta ensin väri-mallia sanan Väri oikealla puolella, mikä avaa Värinvalitsimen, ja valitse väri valkoiseksi valkoinen . Napsauta OK sulkeaksesi värinvalitsimen, kun olet valmis. Vaihda sitten iskun asema sisäpuolelle . Säädä lopuksi iskun koko vetämällä Koko-liukusäädintä oikealle. Näet asiakirjan ikkunassa reaaliaikaisen esityksen iskun koosta, kun vedät liukusäädintä. Koska haluamme ohut reunus, aion asettaa iskuni koon 4 px :

Muuta aivohalvauksen väri valkoiseksi ja Asennus sisäksi, säädä sitten iskun koko liukusäätimellä.

Napsauta OK poistuaksesi Tasotyyli-valintaikkunasta. Ohuessa valkoisella viivalla näkyy nyt asiakirjaikkunan valokuva-alueen ympärillä (syy siihen, että täytimme valokuva-alueen harmaalla eikä valkoisella aikaisemmin, oli, että pystyisimme näkemään sen ympärillä olevan valkoisen reunan):

Näkyviin tulee ensimmäinen kahdesta valkoisesta reunasta. Lisäämme toisen hetkessä.

Vaihe 8: Kopioi valokuva-aluekerros

Kun valokuva-aluekerros on valittu Tasot-paneelissa (valitut tasot on korostettu sinisellä), paina näppäimistön Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kopion kerroksesta, jonka Photoshop sijoittaa alkuperäinen. Huomaa, että myös viivakerroksen tyyli kopioidaan:

Photoshop nimeää uuden tason automaattisesti "valokuva-alueen kopio".

Vaihe 9: Nimeä kerros uudelleen ja vedä se kahden alkuperäisen kerroksen väliin

Kaksoisnapsauta nimeä "valokuva-alueen kopio" ja muuta kerroksen nimi reunaksi, koska lisäämme sen ulkokehyksen kuva-alueeseen hetkessä. Hyväksy nimenmuutos painamalla Enter (Win) / Return (Mac). Napsauta sitten reunustasoa Tasot-paneelissa ja vetämällä sitä samalla hiiren painikkeella, vedä sitä taustakerroksen ja valokuva-aluekerroksen välillä. Vapauta hiiren painike pudottaaksesi sen paikalleen, kun kahden kerroksen väliin tulee korostuspalkki:

Vedä uusi kerros kahden alkuperäisen välillä.

Vaihe 10: Laske rajakerroksen täyttö 0%: iin

Käytämme reunuskerroksen harmaalla täytettyä aluetta lisätäksesi toisen, paksumman iskun kuvan ympärille. Ongelma on, ettemme oikeastaan ​​halua, että harmaa alue näkyy tällä kerroksella. Ainoa mitä haluamme nähdä, on sen ympärillä oleva valkoinen aivohalvaus. Piilota harmaa ja pidä vain viiva näkyvissä laskemalla reunuskerroksen Täytä vain 0% . Täytä piilottaa tason sisällön, mutta pitää kaikki tasotyylit näkyvissä. Löydät Täytä-vaihtoehdon Taso-paneelin yläosassa olevan Läpinäkyvyys-vaihtoehdon alapuolella. Mikään ei näytä muuttuneen asiakirjaikkunassa vielä, koska valokuva-aluekerros estää reunustason näkymästä:

Aseta Täytä arvoon 0% piilottaaksesi harmaan piilottamatta iskua sen ympärille.

Vaihe 11: Käytä ilmaista muunnosta lisätäksesi tilaa valokuva-alueen ympärille

Kun Täyttö -asetus on 0%, paina Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) avataksesi Photoshopin Free Transform -ruudun ja käsittelemään reunuskerroksen harmaan alueen ympärillä. Pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna, napsauta sitten joko vasenta tai oikeaa kahvaa (pieni neliö) ja pidä hiiren painiketta painettuna vetämällä sitä ulospäin lisätäksesi vähän tilaa kummallekin puolelle toinen ajoitus ja harmaa valokuva-alue. Huomaa, että vain valkoinen aivohalvaus on näkyvissä. Reunakerroksen harmaa on piilotettu näkymästä, jolloin meillä on mustan alueen (joka näkyy taustakerroksen läpi) tämän toisen valkoisen viivan ja alkuperäisen väliin.

Pidä Alt / Option painettuna ja vedä joko ylä- tai alakahvaa ulospäin lisätäksesi yhtä paljon tilaa toisen iskun ja harmaan valokuva-alueen ylä- ja alaosaan:

Käytä Free Transform -vaihtoehtoa lisätäksesi tilaa toisen iskun ja valokuva-alueen väliin.

Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutoksen.

Vaihe 12: Lisää ulkorajan paksuutta

Kaksoisnapsauta Sana- arvoa tasot-paneelin reunakerroksen alla:

Mahdolliset tasot, joita kerroksessa käytetään, luetellaan suoraan sen alla.

Tämä avaa Tasotyyli-valintaikkunan, kun taas se on asetettu keskimmäisen sarakkeen Stroke-asetuksiin. Tehdään ulkoreuna hiukan alkuperäistä paksummaksi vetämällä Koko- liukusäädintä edelleen oikealle. Voit jälleen nähdä live-esikatselun viivan asiakirjaikkunassa vetäessäsi liukusäädintä. Aion kasvattaa ulkoisen iskun koon 12 pikseliin . Jätä kaikki muut vaihtoehdot samoiksi:

Suurenna toisen iskun kokoa paksumman ulkoreunan kohdalla.

Napsauta OK poistuaksesi uudelleen Tasotyyli-valintaikkunasta. Meillä on nyt ohut reuna suoraan valokuva-alueen ympärillä ja paksumpi reunus sen ulkopuolella, mikä täydentää peruskehystämme:

Kuva-alue ja yksinkertainen kaksipuolinen kehys ovat nyt paikoillaan.

Vaihe 13: Avaa valokuva, jonka haluat näyttää

On aika lisätä valokuva valokuva-alueelle! Avaa näytettävä valokuva, joka näkyy erillisessä asiakirjaikkunassa. Tässä on kuva, jota käytän:

Avaa kuva, joka näkyy valokuva-alueella.

Vaihe 14: Valitse ja kopioi kuva

Valitse koko valokuva nopeasti painamalla Ctrl + A (Win) / Command + A (Mac). Kopioi sitten leikepöydälle painamalla Ctrl + C (Win) / Command + C (Mac).

Vaihe 15: Valitse valokuva-aluekerros

Kun valokuva on kopioitu leikepöydälle, siirry takaisin alkuperäiseen asiakirjaikkunaan (gallerian valokuvakehyksen asettelu) ja valitse se napsauttamalla Tasot-paneelin valokuva- aluekerrosta:

Valitse valokuva-alue kerros.

Vaihe 16: Liitä valokuva asiakirjaan

Paina Ctrl + V (Win) / Command + V (Mac) liittääksesi hetken sitten leikepöydälle kopioimamme kuvan asiakirjaan. Photoshop sijoittaa valokuvan automaattisesti omaan kerrokseensa suoraan minkä tahansa kerralla valitun kerroksen yläpuolelle (siksi valitsimme valokuvaaluekerroksen ensin), kuten voimme nähdä tarkastelemalla Tasot-paneelia. Photoshop nimitti valokuvakerroksen kerrokseksi 1, joka on hieno. Sitä ei tarvitse nimetä uudelleen:

Valokuva näkyy omalla kerroksellaan suoraan valokuva-aluekerroksen yläpuolella.

Jos katsomme asiakirjaikkunassa, näemme kuitenkin, että kuva on tällä hetkellä liian iso sopiakseen valokuva-alueen sisälle ja estää sitä näkymästä:

Valokuva on tällä hetkellä liian iso, jotta se mahtuu alueelle, jossa se näytetään.

Vaihe 17: Luo leikkausmaski

Tarvitsemme tavan saada kuva sopivaksi valokuva-alueelle, ja voimme tehdä sen leikkausmaskin avulla . Napsauta ensin kerrosta, joka sisältää valokuvan ("Taso 1") Tasot-paneelissa, sen valita. Siirry sitten näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon ja valitse Luo leikkausmaski :

Valitse valokuvakerros Tasot-paneelista ja siirry sitten Taso> Luo leikkausmaski -kohtaan.

Valokuvakerros juontuu oikealle Tasot-paneelista ilmoittaen meille, että se on nyt "leikattu" sen alapuolelle olevaan tasoon:

Valokuva-aluekerrosta käytetään nyt kuvan maskina.

Leikkausmaskin ansiosta vain kuvan ala, joka putoaa suoraan sen alla olevan harmaan valokuvaalueen yläpuolelle, on nyt näkyvissä asiakirjaikkunassa. Kuva-alueen rajojen ulkopuolella olevat alueet ovat piilotettu näkymästä:

Vain kuvan ala, joka on suoraan kuvan alapuolella, pysyy näkyvänä.

Vaihe 18: Muuta kuvan kokoa ja aseta se uudelleen ilmaisella muunnoksella

Toistaiseksi niin hyvä, mutta kuvani on silti liian iso sopiakseen kokonaan valokuva-alueen pienempiin rajoihin, ja se on myös sijoitettava uudelleen. Voimme tehdä nämä molemmat asiat Free Transform -sovelluksen avulla. Paina uudelleen Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) tuodaksesi esiin Free Transform -ruudun ja kahvat, tällä kertaa valokuvan ympärillä. Pidä Shift- näppäintä painettuna ja vedä mitä tahansa kulmakahvoista kuvan koon muuttamiseksi tarpeen mukaan, kunnes se mahtuu valokuva-alueen sisälle. Siirrä valokuva napsauttamalla Free Transform -ruudun sisällä olevaa kohtaa ja vetämällä kuva paikalleen. Jos kuvasi käyttää samaa kuvasuhdetta kuin valokuva-alue (kuten minunkin), sinun pitäisi pystyä sovittamaan koko kuva sen sisälle. Jos ei, muuta kuvan kokoa vain niin paljon kuin mahdollista on näkyvissä. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään muutoksen:

Käytä ilmaista muunnosta kuvan siirtämiseen ja koon muuttamiseen, kunnes se sopii valokuva-alueen sisälle.

Vaihe 19: Lisää teksti kuvan alle

Tässä vaiheessa kaikki, mitä jäljellä on, on lisätä tekstitys kuvan alle. Valitse Vaakatyyppityökalu Työkalut-paneelista:

Valitse kirjoitustyökalu.

Kun Tyyppityökalu on valittu, valitse kirjasin ja fonttikoko Asetukset-palkista. Aion käyttää Trajan Prota 24 pisteellä:

Valitse fontti ja fonttikoko Asetukset-palkista.

Napsauta värimallia Asetukset-palkissa ja valitse tekstiväriksi valkoinen Värinvalitsimesta. Napsauta lopuksi väripiirron vasemmalla puolella olevaa Keskitettävä teksti -vaihtoehtoa, joka tekee hieman helpommaksi tekstin keskittämisen asiakirjaan kirjoittaessamme:

Valitse tekstinväriksi valkoinen ja valitse Keskitetyn tekstin kohdistusvaihtoehto.

Napsauta sitten vain valokuvan keskellä olevaa mustaa aluetta Tyyppityökalulla ja lisää teksti. Aion kirjoittaa "Steve Patterson Photography". Haluat todennäköisesti lisätä jotain erilaista, ellet tietenkään halua antaa minulle kunniaa työstäsi. Huomaa, että paikasta, jonka napsautit Tyyppityökalulla, tulee tekstin keskipiste kirjoittaessasi Asetukset-palkissa valitun Keskitetyn tekstin valinnan avulla:

Kun keskimmäinen teksti -vaihtoehto on valittu, teksti ulottuu molemmissa suunnissa napsauttamastasi kohdasta.

Kun olet valmis, napsauta valintamerkkivalintaa Asetukset-palkissa hyväksyäksesi teksti:

Napsauta valintamerkkiä poistuaksesi tekstinkäsittelytilasta.

Vaihe 20: Kohdista teksti vaakatasossa tarvittaessa

Varmista, että teksti on kohdistettu vaakasuoraan dokumentin kanssa, noudattamalla samaa tapaa, jota käytimme vaiheessa 6. Kun Tasot-paneelissa valitaan tekstikerros, paina Ctrl + A (Win) / Command + A (Mac) valitaksesi koko asiakirja. Paina V- kirjainta valitaksesi nopeasti Siirrä-työkalun, napsauta sitten Kohdista vaakatason asetukset -vaihtoehto Asetukset-palkissa. Photoshop kohdistaa tekstin täydellisesti dokumentin vaakatasossa olevaan keskikohtaan. Kun olet valmis poistamaan asiakirjan valinnan, paina Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac). Kun valinta on poistettu, voit painaa näppäimistön Ylös- ja Alas-nuolinäppäimiä, jos joudut työntämään tekstiä hieman korkeammalle tai alhaisemmalle:

Käytä uudelleen Kohdista vaakatasot -vaihtoehtoa, tällä kertaa kohdistaaksesi teksti asiakirjaan.

Ja sen kanssa olemme valmis! Tässä on viimeinen "galleriatyylisen valokuvakehyksen" asetteluni:

Lopullinen tulos.