Mihin Patch-työkalu tarkalleen on?

Laastari-työkalua käytetään vaurioituneiden valokuvien retusointiin tai korjaamiseen. Sitä löytyy osana parantavia harjatyökaluja. Voit käyttää sitä myös komponenttien poistamiseen kuvasta. Se tarjoaa tehokkaan tavan kiinnittää kaikki suuret tai pienet kuvan osat. Paranemisharjatyökalulla on samankaltaisuuksia, koska laastari-työkalu vastaa myös valitun alueen väriä, rakennetta ja valaistusta lähteelle. Tässä aiheesta aiomme oppia Patch-työkalusta Photoshopissa.

Ero on siinä, että toisin kuin harja, se toimii vain valinnan perusteella. Yksi korjaustyökalun ominaisuuksista on, että se antaa hieman erilaisen tuloksen, kun käytät sitä useita kertoja. Voit työskennellä vaivattomasti suuremmilla kuvan alueilla erinomaisin tuloksin. Valokuvan osia voi kloonata tai kopioida määränpäänäkymän avulla laastari-työkalun kanssa. Keskustelemme siitä, miten se tehdään edelleen artikkelissa. Lisäksi käyttäjät voivat käyttää myös läpinäkyviä tai kuviovaihtoehtoja.

Vaikka joitain niistä ei ehkä käytetä melko usein, on silti hyvä olla tietoinen vaihtoehdosta. Ennen Photoshop CS6: n julkaisua ei ollut vaihtoehtoa työskennellä tyhjillä kerroksilla korjaustyökalun avulla. Siksi käyttäjien piti kopioida tasot ja työskennellä sitten kuvien kanssa. Photoshop CS6: n avulla esitelty uusi ominaisuus on sisältötietoinen, mikä voi parantaa tuloksia yhdistettynä korjaustyökaluun. Siksi korjaustyökalusta on tullut tehokkaampaa ja hyödyllisempää kuin aiemmat versiot.

Missä Patch-työkalu sijaitsee?

Laastari-työkalu voidaan valita parannusharjatyökalun alla olevasta työkalupaneelista. Se on rivin kolmas.

Kuinka korjaustiedosto toimii?

 1. Ensinnäkin, sinun on valittava alue korjaustyökalun valitsemisen jälkeen. Sen toiminnallisuus on samanlainen kuin lassotyökalu, jos olet jo perehtynyt siihen.
 2. Seuraavaksi sinun täytyy vain siirtää osoitin ympäri ja vetää mihin tahansa suuntaan.
 3. Kun olet valinnut lähde- tai kohdemoodin asetuspalkista, voit löytää kuvan esikatselun vetäessäsi.
 4. Heti kun vapautat hiiren, Photoshop sekoittaa pikselit tasaisesti tavalla, joka vastaa alkuperäisiä valokuvia. Jos haluat poistaa valinnan, käytä pikavalintaa: Ctrl + D Windowsissa ja Cmd + D Macissa.

Objektin valinnassa on oltava varovainen, koska jopa pieni reunus voi vaikuttaa tulokseen merkittävästi.

Ei-toivottujen elementtien poistamiseksi kuvasta

Voit myös käyttää korjaustyökalua normaalitilassa poistaaksesi asiat kuvasta heti ja helposti. Se ei kuitenkaan takaa 100-prosenttista tulosta aina. Varmista myös, että et työskentele alkuperäisen kerroksen parissa. Käytä päällekkäistä BG-kerrosta tai tyhjää kerrosta. Huomautus: Voit määrittää valinnan millä tahansa muulla valintatyökalulla kuin korjaustyökalulla.

Alla on esimerkki objektista, joka on poistettu korjaustyökalulla.

Vaihe 1: Siirry Tiedosto-valikkoon ja valitse Avaa. Tämän jälkeen näet ponnahdusikkunan, kuten alla oleva kuva.

Vaihe 2: Seuraavaksi sinun on valittava kuva, jonka haluat muokata

Vaihe 3: Kun kuva aukeaa, valitse ei-toivottu alue kuvasta korjaustyökalun avulla

Vaihe 4: Siirrä valittua aluetta korjaustyökalulla vastaamaan taustaa, jonka haluat sen olevan alla olevan kuvan osoittamalla tavalla.

Nyt näet, että pikkukiviä sisältävä kuvaosa on poistettu kokonaan.

Kuvan klooniosat

Katsotaanpa kuinka voimme kopioida kuvan osia korjaustyökalun avulla.

Alla olevassa esimerkissä olemme kopioineet punaista krikettipalloa ja lisänneet uuden

Katsotaan tapa, jolla se tehdään vaiheittain

Vaihe 1: Tee valinta krikettipallin ympärille

Vaihe 2: Valitse kohdepalkki valintaruudusta

Vaihe 3: Siirrä valintaa paikan päälle laastari-työkalun avulla.

Valitse kohdevalintanappi kloonataksesi tai kopioidaksesi tietyn kentän. Kopioi kuva korjaustiedoston avulla työkalulla. Mutta reunat saattavat pikselöidä. On parempi menetelmä, jolla on erinomaiset tulokset. Kun olet tehnyt valinnan, paina Ctrl + Alt + T Windowsissa ja Cmd + Alt + T Macissa. Tämä aktivoi ilmaisen muunnostyökalun. Sen jälkeen siirrä valinta uuteen paikkaan. Jotta se toimisi, napsauta rasti-ruutua tai voit painaa enter-näppäintä. Huomaat silti valintatyökalun, kun katkoviiva on näkyvissä. Nyt sinun on siirrettävä hiiri valitun alueen yli, siirrettävä sitten aluetta hiukan ja vapautettava kohdistin. Tämä saa ympäröivät pikselit sulautumaan paremmin.

Patch-työkalu sisällöllisessä tilassa

On myös toinen tapa käyttää ilmaista muunnostyökalua, kun kohdetila on aktiivinen laastari-työkalussa. Patch-työkalua voidaan käyttää sekä normaalissa että sisältötietoisessa tilassa. Entinen on hyvä yleiseen valokuvien muokkaamiseen, kun työskentelet kuvilla, joissa on terävä kontrasti tai reunoilla. Myöhemmät häiriöt, kun on kyse reunan sulkemisesta. Jos haluat käyttää korjaustyökalua sisältötietoisessa tilassa, sinun on siirryttävä Asetukset-palkkiin. Sieltä sinulla on mahdollisuus vaihtaa normaalitilasta sisältötietoiseen tilaan. Huomaa myös, että kun työskentelet tyhjän kerroksen kanssa, tarkista “ota kaikki tasot”. Voit myös valita useista vaihtoehdoista, jotka voit valita sekoitusvaatimustesi perusteella.

johtopäätös

Patch-työkalu on Photoshopissa tehokas työkalu, jota käytetään palauttamaan vahingoittuneet kuvat alkuperäiseen tilaansa. Voit myös kloonata kuvia kuvista tarpeen mukaan. Valmistuttuaan se on erittäin helppo menetelmä kuvien käsittelemiseen. Riippumatta valokuvan alueesta, voit työskennellä suurilla tai pienillä osilla. Edellyttäen, että sinulla on jotain aluetta kuvan lähteenä. Toivottavasti olet löytänyt tämän artikkelin auttamaan uuden työkalun ymmärtämisessä Photoshopissa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Patch Tool -sovellukseen Photoshopissa. Täällä keskustelimme kuinka Patch Tool toimii Photoshopissa ja sen vaiheissa kuvakaappauksilla. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Johdanto Photoshopiin
 2. Kuinka käyttää pyyhetyökalua Photoshopissa?
 3. Eyedropper-työkalu Photoshopissa
 4. Suorakulmatyökalu Photoshopissa
 5. Valintatyökalu Illustratorissa
 6. Lasso-työkalu Photoshopissa
 7. Photoshop-mikseriharjatyökalu | Käyttövaiheet
 8. Eyedropper-työkalu Illustratorissa värinkorjauksella