Pivot-taulukkosuodatin Excelissä (sisällysluettelo)

 • Johdanto Pivot-taulukkosuodattimeen
 • Kuinka suodattaa Pivot-taulukko Excelissä?

Johdanto Pivot-taulukkosuodattimeen

Pivot Table on käyttäjäystävällinen taulukkolaskentatyökalu, joka antaa meille mahdollisuuden tehdä yhteenveto, ryhmittely, suorittaa matemaattisia toimintoja, kuten SUM, AVERAGE, COUNT jne., Tietokantaan tallennetusta järjestetystä tiedosta. Matemaattisten operaatioiden lisäksi Pivotilla on yksi parhaista ominaisuuksista, ts. Suodatus, jonka avulla voimme poimia määritellyt tulokset tiedoistamme.

Tarkastellaan useita tapoja käyttää suodatinta PIVOT-ohjelmassa.

Kuinka suodattaa Pivot-taulukko Excelissä?

Katsotaanpa joitain esimerkkejä ja niiden selityksiä suodattaa Pivot-taulukko Excelissä.

Voit ladata tämän Pivot-taulukkosuodattimen täältä - Pivot-taulukkosuodatin

Esimerkki 1 - Sisäisen suodattimen luominen PIVOT-taulukkoon

Vaihe 1: Pidämme tiedot yhdessä laskentataulukoissa.

Yllä oleva tieto koostuu 4 erilaisesta sarakkeesta, joissa on Sl.No, Flat No's, Carpet Area & SBA.

Vaihe 2: Siirry Lisää-välilehteen ja valitse Pivot-taulukko alla olevan kuvan mukaisesti.

Kun napsautat kääntötaulua, ”Luo ​​kääntötaulu” -ikkuna aukeaa.

Meillä on mahdollisuus valita taulukko tai alue luodaksesi kääntötaulukon tai voimme käyttää myös ulkoista tietolähdettä. Meillä on myös mahdollisuus sijoittaa Pivot-taulukkoraportti samaan laskentataulukkoon tai uuteen laskentataulukkoon, ja voimme nähdä, kuten yllä olevassa kuvassa näkyy.

Vaihe 3: Kääntötaulun kenttä on saatavana arkin oikeassa päässä alla olevalla tavalla. Voimme tarkkailla Suodatin-kenttää, jossa vetämällä kentät suodattimiin luodaan suodatin Pivot-taulukkoon.

Vedämme Flat no -kenttä suodattimiin ja näemme, että Flat no -kentän suodatin olisi luotu.

Tästä voimme suodattaa tasaiset no-vaatimukset vaatimuksemme mukaisesti ja tämä on normaali tapa luoda suodatin Pivot-taulukkoon.

Esimerkki 2 - suodattimen luominen arvoalueille

Yleensä, kun otamme tietoja arvoalueille, niihin ei luoda mitään suodattimia. Voimme nähdä sen alla.

Voimme selvästi huomata, että arvoalueille, ts. SBA: n summa ja mattoalueen summa, ei ole suodatinvaihtoehtoa. Mutta voimme todella luoda sen ja se auttaa meitä erilaisissa päätöksentekoissa. Ensinnäkin, meidän on valittava mikä tahansa taulukon vieressä oleva solu ja napsautettava data-välilehden suodatinta. Voimme nähdä, että suodatin pääsee arvoalueille.

Kun saimme suodattimet, voimme nyt suorittaa erityyppisiä operaatioita arvoalueilta samoin kuin lajitella ne suurimmasta pienimmäksi saadaksesi tietää ylin myynti / alue / mikä tahansa. Samoin voimme lajitella pienimmästä suurimpaan, lajittelu värin mukaan ja jopa suorittaa numerosuodattimia, kuten <=, =, > ja monia muita. Tällä on tärkeä rooli päätöksenteossa missä tahansa organisaatiossa.

Esimerkki 3 - Useiden kohteiden luettelon näyttäminen kääntötaulukkosuodattimessa

Yllä olevassa esimerkissä olimme oppineet luomaan suodattimen Pivotiin. Katsotaan nyt tapaa, jolla luetteloa esitetään eri tavoin. Kolme tärkeintä tapaa näyttää useiden kohteiden luettelo kääntötaulukkosuodattimessa ovat: -

 • Leikkureiden käyttö
 • Luettelon luominen soluille suodatinkriteereillä
 • Luettelo pilkuilla erotetuista arvoista

1. Leikkureiden käyttö:

Otetaan yksinkertainen niveltaulukko, jossa on eri sarakkeet, kuten alue, kuukausi, yksikön numero, toiminto, teollisuus, ikäkategoria.

Tästä esimerkistä aiomme harkita toimintoa suodattimissamme ja tarkistetaan, miten se voidaan luetteloida viipaloimilla ja vaihtelee valintamme mukaan.

Se on yksinkertaista, koska valitsemme vain minkä tahansa solun kääntötaulun sisällä ja menemme analysoimaan nauhan välilehteä ja valitsemaan lisää viipaloija ja lisäämme sitten viipalointi suodatinalueellemme, joten tässä tapauksessa ”Toiminto” arkistoitu suodatinalueellemme ja napsauttamalla sitten Ok, ja se lisää viipaloijaa arkkiin.

Voimme nähdä, että kohteet on korostettu viipaloijassa ja ne, jotka on korostettu suodatinkriteereissä avattavassa suodattimessa. Nyt tämä on melko yksinkertainen ratkaisu, joka näyttää suodatuskriteerit. Tällä voimme suodattaa helposti useita kohteita ja nähdä tuloksen vaihtelevan arvoalueilla. Oheisesta esimerkistä on selvää, että olimme valinneet viipaloijassa näkyvät toiminnot ja voimme saada selville eri toimialojen ikäluokkien määrän (jotka ovat rivimerkkejä, jotka olemme vetäneet rivimerkintäkenttään), jotka liittyvät ne toiminnot, jotka ovat viipaloijassa. Voimme muuttaa toimintoamme vaatimuksemme mukaan ja havaita, että tulokset vaihtelevat valittujen kohteiden mukaan.

Jos listallasi on kuitenkin paljon kohteita täällä ja se on todella pitkä, niitä ei ehkä näytetä oikein ja joudut ehkä tekemään paljon vierittämällä nähdäksesi mitkä kohteet on valittu niin, että se johtaa meidät pesäratkaisuun luetellaan suodatuskriteerit soluissa.

Joten ”Luo luettelo soluista suodatuskriteereillä” tulee pelastukseen.

2. Luo soluluettelo suodatinkriteereillä:

Aiomme käyttää kytkettyä kääntötaulua ja käytännössä käytämme yllä olevaa viipaloijaa yhdistämään kaksi kääntötaulua yhteen. Nyt luomme kopio olemassa olevasta kääntötaulusta ja liitä se uuden arkin tyhjään soluun.

Joten nyt meillä on kaksoiskappale kääntötaulustamme ja aiomme muokata vähän osoittaaksesi, että Toiminnot- kenttä rivialueella. Tätä varten meidän on valittava mikä tahansa solu pivot-taulukkomme sisällä ja siirryttävä pivot-taulukkokenttäluetteloon ja poistettava teollisuus riveistä, poistettava ikäluokka arvoalueelta ja otamme toiminto, joka on suodatinalueemme rivialueella ja joten nyt voimme nähdä, että meillä on luettelo suodatinkriteereistämme, jos tarkastelemme täällä avattavassa suodatinvalikossa, meillä on luettelo kohteista, jotka ovat siellä leikkureissa ja funktiosuodattimissa .

Nyt meillä on luettelo suodatuskriteereistämme ja tämä toimii, koska viipaloija on liittänyt molemmat näistä kääntölaitteista. Jos napsautamme hiiren kakkospainikkeella viipalointiasemaa ja ilmoitamme yhteyksistä - kääntötaulukkoyhteydet, se avaa valikon, joka osoittaa meille, että molemmat näistä kääntötaulukoista on kytketty, kun valintaruudut on valittu.

Mikä tarkoittaa, että kun yksi muutos tehdään ensimmäisessä niveltavassa, se heijastuu automaattisesti toiseen. Taulukoita voidaan siirtää minne tahansa, sitä voidaan käyttää kaikissa rahoitusmalleissa ja rivin etikettiä voidaan myös muuttaa.

3. Luettelo pilkuilla erotetuista arvoista:

Joten kolmas tapa näyttää suodatinkriteerimme on yhdessä solussa, jossa on pilkuilla erotettujen arvojen luettelo, ja voimme tehdä sen TEXTJOIN- toiminnolla. Tarvitsemme edelleen aiemmin käyttämiämme taulukoita ja käytä vain kaavaa tämän arvojonon luomiseen ja erottamiseen pilkuilla.

Tämä on uusi kaava tai uusi toiminto, joka otettiin käyttöön Excel 2016: ssa, ja sen nimi on TEXTJOIN (Jos sinulla ei ole Excel 2016: ta, voit käyttää myös ketjutettua toimintoa) tekstin yhdistäminen helpottaa tätä prosessia.

TEXTJOIN antaa periaatteessa meille kolme erilaista argumenttia.

Erotin - joka voi olla pilkku tai välilyönti.

Ohita tyhjä - tosi tai epätosi jättääksesi tyhjät solut pois tai ei.

Teksti - lisää tai määritä solualue, joka sisältää ne arvot, jotka haluamme yhdistää.

Kirjoita meidän teksti yhdistää- (erottava - mikä olisi tässä tapauksessa “, ” TOSI (koska meidän pitäisi jättää tyhjät solut huomioimatta), A: A (koska suodattimesta valittujen kohteiden luettelo on saatavana tässä sarakkeessa) liity mihinkään arvoon ja ohita myös tyhjät arvot Pivot-taulukkosuodattimessa)

Nyt näemme luettelon saamisesta kaikista suodatinkriteereistämme, jotka yhdistetään merkkijonolla. Joten se on periaatteessa pilkuilla erotettu luettelo arvoista ja jos emme halunneet näyttää näitä suodatusehtoja kaavassa, voimme vain piilottaa solun.

Valitse vain solu ja mene ylös analysoidaksesi vaihtoehdot-välilehteä, napsauta kenttäotsikoita & joka piilottaa solun.

Joten nyt meillä on luettelo arvoista niiden suodatuskriteereissä. Nyt jos teemme muutoksia kääntösuodattimeen, se heijastuu kaikissa menetelmissä. Voimme käyttää mitä tahansa niistä. Mutta lopulta pilkulla erotetulle ratkaisuleikkurille ja luettelo vaaditaan. Jos et halua näyttää taulukoita, ne voidaan piilottaa

Muistettavat asiat

 • Suodatus ei ole lisäys, koska kun valitsemme yhden kriteerin ja jos haluamme suodattaa uudelleen toisella kriteerillä, ensimmäinen hylätään.
 • Saimme suodattimessa erityisominaisuuden, ts. “Search Box”, jonka avulla voimme poistaa valinnan manuaalisesti joistakin tuloksista, joita emme halua. Esimerkille: Jos meillä on valtava luettelo ja siellä on myös tyhjiä kappaleita, niin tyhjän valitsemiseksi voimme helposti valita valinnan etsimällä tyhjää hakukenttään sen sijaan, että vierittäisimme loppuun asti.
 • Meidän ei ole tarkoitus sulkea pois tiettyjä tuloksia suodattimen olosuhteilla, mutta voimme tehdä sen käyttämällä ”tarrasuodatinta”. Esimerkille: Jos haluamme valita minkä tahansa tuotteen, jolla on tietty valuutta, kuten rupia tai dollari jne., Voimme käyttää etikettisuodatinta - 'ei sisällä' ja sen tulisi antaa ehto.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Pivot-taulukkosuodattimeen Excelissä. Tässä keskustellaan kuinka luoda Pivot-taulukkosuodatin Excelissä, esimerkkejä ja Excel-malleja. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Lajittele tiedot Pivot-taulukossa
 2. Pivot-taulukko, jossa useita arkkeja
 3. Excel-ehdollinen muotoilu kääntötaulussa
 4. VBA-kääntötaulukko | Excel-malli
 5. VBA Refresh Pivot Table (esimerkit)

Luokka: