Adobe Photoshop -komennot

Jos aiot muokata grafiikkaa tai antaa valokuvillesi uuden ilmeen, Photoshop on paras vaihtoehto sinulle. Adobe kehitti ohjelmiston vuonna 1988, ja siitä lähtien sitä pidetään parhaana työkaluna rasterigrafiikan muokkaamisessa, kuvan uudelleenmuokkaamisessa jne. Adobe Photoshop -komentojen ymmärtäminen ei ole iso rakettotiede. Se mitä sinun on ymmärrettävä Photoshopilla työskennellessäsi, on luovuutesi. Adobe Photoshopia käytetään monissa asioissa, jopa gif-animaatioiden tekemiseen. Tärkein ja tehokas käyttö on kuitenkin rasterigrafiikan ja kuvien muokkaaminen. Jos olet työskennellyt ohjelmiston parissa, saatat olla tietoinen tosiasiasta, että on olemassa paljon erilaisia ​​tapoja tehdä samat asiat. Alla on joitain hyödyllisimmistä dan-kätevistä Adobe Photoshop -komennoista, jotka voivat auttaa sinua ymmärtämään ja käyttämään ohjelmistoa.

Adobe Photoshop -komennot

Ymmärrämme Adobe Photoshop -komennot

 • Uusi tiedosto: Käyttöliittymä voi vaihdella versioittain, mutta Adobe Photoshop -käskykomennot ovat kaikissa samat. Joten kun käynnistät Photoshopin, ikkuna avautuu ja antaa sinulle erilaisia ​​vaihtoehtoja. Voit valita vaihtoehdosta, luoda uuden tai avata. Avaa avaa jo tallennetun Photoshop-tiedoston. Luo uusi auttaa sinua aloittamaan uudesta asiakirjasta. Voit myös käyttää cntrl + n -sovellusta Windowsille ja komentoa + n Mac-tietokoneille avataksesi uuden tiedoston.
 • Mitat: Kun napsautat Luo uusi ikkuna, ponnahdusikkuna kysyy sinua valitsemaan tiedoston mitat. Voit joko valita Photoshopin jo määrittämistä malleista. Tai voit syöttää mitat manuaalisesti, jos haluat jotain tiettyä kokoa varten.

 • Muiden mittojen määritteleminen: Kun olet asettanut uuden asiakirjan korkeuden ja leveyden, sinun on päätettävä tarkkuudesta, väritilasta ja tausta-vaihtoehdoista. Voit myös nimetä tiedostosi esiasetettuihin tietoihin. Voit myös nähdä ulottuvuuden eri mitta-asteikolla, kuten pikseli, tuuma, senttimetri, piste jne. Photoshop-tiedosto pidetään yleensä pikseliasteikolla, mutta se voi riippua sinusta, mitä haluat. Tarkkuus riippuu myös tekemäsi työn tyypistä. Parhaan resoluution saavuttamiseksi se yleensä pidetään 300 dpi: ssä. Väritila valitaan RGB: n ja CMYK: n välillä. Jos asiakirjaa aiotaan käyttää verkossa, sinun tulisi valita RGB. Ja jos se tulostetaan, sinun tulisi valita CMYK. Tausta voi olla mielesi mukaan.

 • Käyttöliittymä - Voit asettaa käyttöliittymän itsesi mukaan. Voit valita työkalut ja palkit, jotka haluat nähdä. Yleensä käyttöliittymä pidetään välttämättömänä (oletus). Voit muuttaa käyttöliittymää haluamallasi tavalla Windows - työtila -vaihtoehdosta.

 • Asiakirjaikkuna - Suuri alue käyttöliittymän keskellä, jossa tiedosto on avoinna, tunnetaan asiakirjaikkuna. Voit siirtyä koko näytön ja normaalin näkymän välillä yksinkertaisesti painamalla näppäimistön F-näppäintä.
 • Kuvan sijoittaminen - Voit joko vetää ja pudottaa kuvan suoraan tai tuoda kuvan siirtymällä tiedostoon - tuo - kuviin laitteesta.

 • Tasot - Photoshopissa työskennellessä tasot ovat yksi tarvittavimmista työkaluista. Voit joko avata sen Windows-kerroksista. Tai avaa se painamalla f7 suoraan.

 • Tallentaminen - Voit joko siirtyä Tiedosto - Tallenna -kohtaan, antaa tiedostolle nimen, jos sitä ei vielä ole annettu, ja napsauttaa Tallenna-painiketta. Tämä tallentaa tiedoston oletus Photoshop-muodossa, joka on PSD. Voit myös tallentaa tiedoston painamalla cntrl + s Windowsille ja Komento + s Macille

 • Tallenna nimellä - sinulla on myös tallennusvaihtoehto. Tässä voit valita useista muodoista, joihin haluat tallentaa tiedoston. Kuten tallennusvaihtoehto, voit valita Tallenna tiedostona -valikosta tai painaa cntrl + shift + s ikkunoille ja komento + shift + s Macille.

 • Muodot - Tiedoston tallentamiseen on saatavana erilaisia ​​oletusmuotoja. Yleensä yleisimmät tiedostomuodot ovat JPEG.webp ja PNG. Voit kuitenkin valita haluamasi muodon avattavasta luettelosta tallentaessasi tiedostoa.

Välittömät Adobe Photoshop -komennot

Nyt kun tiedämme kuinka aloittaa Photoshop-komennolla, siirrytään vähän eteenpäin ja ymmärretään muut Adobe Photoshop -komennot ohjelmiston käyttämiseksi.

 • Siirtotyökalu - Yksi perustyökaluista on siirtotyökalu . Voit valita sen työkaluriviltä tai paina V-näppäintä sen saamiseksi.
 • Pyyhetyökalu - Voit poistaa kaiken valitsemalla pyyhetyökalun työkaluriviltä tai painamalla
 • Kynätyökalu - Kynätyökalu on yksi Photoshopin eniten käytettyjä työkaluja. Voit saada sen työkaluriviltä tai voit käyttää photoshop-komentoa eli painaa P.
 • Suora valintatyökalu - Tätä käytetään enimmäkseen tietyn solmun tai alueen valintaan. Valitse se työkaluriviltä tai paina A saadaksesi se.
 • Kumoa - Jos joudut kumoamaan jonkin tai palaamaan edelliseen vaiheeseen, voit painaa Ctrl + z Windowsille ja komento + z Macille. Mutta tämä Photoshop-komento vie vain yhden askeleen taaksepäin. Jos haluat siirtyä useita vaiheita taaksepäin, paina ctrl + alt + z Windowsissa ja komento + option + z Macissa.
 • Rajaus - kuvan rajaamiseksi voit tehdä sen suoraan valitsemalla rajaustyökalun työkaluriviltä tai painamalla
 • Teksti - Jos haluat kirjoittaa mitä tahansa, voit valita tekstityökalun painikkeiden työkaluriviltä
 • Muodot - Voit piirtää erilaisia ​​muotoja, kuten suorakulmioita, neliöitä, ellipsejä, monikulmioita jne., Valitsemalla minkä tahansa niistä työkaluriviltä tai painamalla. Voit vaihtaa eri muotojen välillä painamalla U, kunnes saat haluamasi muodon.
 • Käsiväli - Jos haluat laajentaa kuvaa työtilassa, voit tehdä sen valitsemalla käsityökalun työkaluriviltä. Tai pidä ja paina välilyöntiä ja siirrä kohdistinta.
 • Zoom - Lähennä tai loitonna valitsemalla suurennustyökalu työkaluriviltä tai painamalla Ctrl ja +, kun haluat lähentää ikkunoita ja cntrl, ja - pienentää, kun ikkunoita. Mac-tietokoneessa voit painaa Komento ja + lähentääksesi ja komentaa ja - loitontaaksesi.

Edistyneet Adobe Photoshop -komennot

Jotkut Advanced Adobe Photoshop -komennoista ovat:

 • Vaihda värejä - Voit vaihtaa etualan ja taustavärien välillä painamalla X
 • Uusi kerros - Kun painat Cntrl + Alt + Shift + N, voit lisätä uuden tyhjän kerroksen aktiivisen kerroksen yläpuolelle ikkunoihin. Mac-käyttäjille komento on komento + vaihtoehto + vaihto + N
 • Kopiokerros - Voit kopioida valitun tason painamalla Ctrl + J Windowsille ja komento + J Macille. Jos aktiiviseen kerrokseen tehdään valintaa, valittu alue kopioidaan uudeksi kerrokseksi.
 • Yhdistä kerros - Voit yhdistää kaksi tai useampia kerroksia valitsemalla ne ja painamalla Ctrl + e Windowsille ja Komento + e Macille.
 • Ryhmäkerrokset - cntrl + g ikkunoissa ja komento + g Macissa ryhmittelevät valitut tasot.
 • Vapaa muuntaminen - cntrl + T Windowsille ja komento + T Macille. Tämä Photoshop-komento on erittäin kätevä, kun haluat käyttää ilmaista muunnostyökalua.
 • Valitse Kaikki - cntrl + a ja komento + a, valitaksesi kaikki näkyvän objektin valitussa kerroksessa Windowsissa ja Macissa.
 • Valitse sama väri - voit valita saman värin piippaustyökalulla. Valitse se työkaluriviltä tai paina 'I'.
 • Poista valinta - Jos haluat poistaa minkä tahansa alueen valinnan, paina Ctrl + d Windowsille ja komento + d Macille.
 • Käännä valinta - Jos haluat kääntää valinnan, voit tehdä sen painamalla Ctrl + I Windowsille ja Komento + I Macille.

Nämä ovat joitain Adobe Photoshop -sovelluksen perus-, välitöntä ja edistyneitä komentoja, joiden avulla voit edetä ohjelmiston kanssa entistä helpommin ja tehokkaammin.

Suosittele artikkeleita:

Tämä on opas Adobe Photoshop -komentoihin. Tässä olemme keskustelleet sekä perus- että edistyneistä Adobe Photoshop -komennoista ja joistakin välittömistä Photoshop-komennoista ohjelmiston helppokäyttöiseksi käyttämiseksi. Voit myös tarkastella seuraavaa artikkelia saadaksesi lisätietoja -

 1. Tiedätkö mikä Adobe Photoshop sopii sinulle?
 2. Adobe Photoshop | 10 parasta ominaisuutta | Sinun pitäisi tietää
 3. 10 parasta käyttöliittymäpakettia Photoshopille Vapaa
 4. Ero Adobe Photoshopissa ja CorelDrawissa
 5. Suoran valintatyökalun kuvittaja