Oletko kyllästynyt auringonlaskuvalokuvien väreihin, jotka näyttävät tylsiltä ja elottomilta? Opi parantamaan ja palauttamaan lämpimiä, kultaisia ​​sävyjä Photoshopilla käyttämällä yksinkertaista Gradient Map -säätöä ja kerrossekoitustilaa. Photoshop CC: lle ja CS6: lle.

Auringonlaskut ovat yksi eniten valokuvatuista luonnon näkökohdista. Kuitenkin valokuvat harvoin kaappaavat niiden voimakasta kauneutta. Taivas, joka on täynnä lämpimiä, kultaisia ​​sävyjä, päätyy usein näyttämään viileämmältä, vähemmän eloisalta ja viime kädessä vähemmän mielenkiintoiselta. Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opimme parantamaan auringonlaskuvalokuvia helposti ja palauttamaan lämpimät punaiset, appelsiinit ja keltaiset. Ja teemme sen käyttämällä vain muuta kuin yksinkertaista Gradient Map -säätökerrosta ja kerrossekoitustilaa!

Tämä versio lämpimästä, Golden Sunsets -opetusohjelmasta on päivitetty Photoshop CC: lle ja on täysin yhteensopiva Photoshop CS6: n kanssa. Jos käytät CS5: tä tai sitä aikaisempaa, sinun kannattaa seurata sitä alkuperäisen version mukana.

Tässä on kuva, jota käytän. Ammuin tämän kesäillan rannalla. Pidän kokonaisuudesta, aurinko laskee veden yli. Mutta ne rikkaat, eloisat värit, jotka muistan, näyttävät vaimeilta ja tylsiltä:

Alkuperäinen auringonlaskun valokuva. Kuva: Steve Patterson.

Tässä on sama kuva sen lämmittämisen ja värien parantamisen jälkeen. Kuten aina, peitän jokaisen askeleen matkan varrella, jotta voit seurata omaa kuvaa helposti:

Parannettu auringonlaskun vaikutus.

Aloitetaan!

Kuinka luoda lämpimiä kultaisia ​​auringonlaskuja Photoshopissa

Vaihe 1: Lisää kaltevuuskartan säätökerros

Äskettäin avatun Photoshop-kuvassamme kuvan näemme paitsi asiakirjaikkunassa myös Tasot-paneelissa. Se istuu taustakerroksessa, joka on tällä hetkellä ainoa kerros asiakirjassa:

Tasot-paneeli, joka näyttää auringonlaskun valokuvan taustakerroksessa.

Parannamme auringonlaskun värejä käyttämällä Gradient Map -kuvan säätöä. Mutta säätäminen suoraan kuvaan tekisi pysyvän muutoksen alkuperäiseen valokuvaan. Jotta vältetään pysyvien muutosten tekeminen, käytämme Gradient Map -säätökerrosta . Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros- kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros-kuvaketta.

Tämä avaa luettelon Photoshopin täyttö- ja säätötasoista. Valitse kaltevuuskartta luettelosta:

Gradient Map -säätökerroksen valitseminen.

Jos katsomme uudelleen Tasot-paneelista, näemme uuden Gradient Map -säätökerroksen, nimeltään "Gradient Map 1", joka istuu taustakerroksen kuvan yläpuolella. Koska säätökerros on erillinen itse kuvasta, mikään Gradient-kartalla tekemämme asia ei ole pysyvää. Alkuperäinen valokuva on aina turvallinen:

Tasot-paneeli, joka näyttää kaltevuuskartan säätökerroksen.

Kuinka kaltevuuskartan säätö toimii

Photoshopin Gradient Map -säätö saa nimensä siitä, mitä se tekee. Sen avulla voimme kartoittaa tai liittää kaltevuuden eri värit kuvan erilaisille sävy- tai kirkkausarvoille. Esimerkiksi, Gradient Map -sovelluksella voidaan määrittää yksi väri tummemmille alueille (varjot) ja toinen väri vaaleammille alueille (kohokohdat). Tai voimme viedä sen askeleen pidemmälle ja kartoittaa kolmas väri välipiirille. Itse asiassa, jos halusimme, voisimme kartoittaa koko kuvan sävyalueen värien sateenkaaren kanssa! Ja koska työskentelemme kaltevuuksien kanssa, Photoshop luo tasaiset siirtymät valitsemiemme värien välillä.

Oletuksena kaltevuuskartta käyttää nykyisiä etualan ja taustavärejä kaltevuuden väreinä. Jos etualan ja taustavärisi on asetettu oletusasetuksiin, kun etualan väri on musta ja taustaväri on valkoinen, näet kuvan väliaikaisesti mustavalkoisena. Tämä on melko päinvastainen kuin haluamme auringonlaskuamme, joten näemme kuinka muokata kaltevuusvärejä hetkessä:

Kuva on määritetty oletusarvoiseksi mustavalkoiseksi.

Vaihe 2: Napsauta esikatselupalkkia muokataksesi kaltevuutta

Gradient Map -säätökerroksen vaihtoehdot ovat Photoshopin Ominaisuudet-paneelissa . Vaakakuvauspalkki näyttää meille nykyiset kaltevuusvärit. Voit muokata värejä napsauttamalla esikatselupalkkia:

Napsauttamalla gradientin esikatseluruutua Ominaisuudet-paneelissa.

Vaihe 3: Vaihda vasemmalla olevan liukuvärin väri punaiseksi

Esikatselupalkin napsauttaminen avaa Gradient Editor -sovelluksen. Gradient Editor -sovelluksen alaosassa on suurempi kaltevuuden esikatselupalkki. Esikatselupalkin kummankin sivun alapuolella on pieni neliö, jonka yläpuolella on nuoli. Näitä kutsutaan väripysähdyiksi . Käytämme näitä väripysäyksiä muokataksesi kaltevuusvärejä. Aloitetaan muokkaamalla vasemmalla olevaa väriä. Tämä on väri, joka yhdistetään kuvan tummimpiin sävyihin. Kaksoisnapsauta mustan väripysäkin kaltevuuden vasemman reunan alapuolella:

Kaksoisnapsauta mustan värin pysäytintä.

Tämä avaa Photoshopin värinvalitsimen, josta voimme valita toisen värin. Valitse kirkas, tyydyttynyt punainen. Jos haluat käyttää samaa punaisen sävyä kuin minä, etsi R-, G- ja B- arvot Värivalitsimen alemmasta keskustasta. "R" tarkoittaa punaista, "G" on vihreää ja "B" on sinistä. Aseta R- arvoksi 240, G- arvoksi 15 ja B- arvoksi myös 15 . Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan värinvalitsimen:

Kirkkaan punaisen valitseminen värivalinnasta.

Meidän on vielä vaihdettava vaaleimpien sävyjen väri, joten älä sulje vielä Gradient Editor -sovelluksesta. Jos katsomme kuvaa, näemme tummemmat sävyt näkyvät nyt erilaisina punaisina kuin mustina. Saatat ajatella, että kirkkaan punainen on outo valinta kuvan tummimpiin sävyihin. Mutta älä huoli, se tummenee hienosti, kun muutamme Gradient Map -säätökerroksen sekoitustilaa muutamassa hetkessä:

Kuva tummeimpien sävyjen punaiseksi kartoittamisen jälkeen.

Vaihe 4: Muuta oikeanpuoleinen kaltevuusväri keltaiseksi

Seuraavaksi vaihdetaan väri, joka on kuvattu kuvan vaaleimpiin sävyihin. Kaksoisnapsauta edelleen Gradient Editorissa valkoisen värin pysäytintä kaltevuuden oikean reunan alapuolella:

Kaksoisnapsauta valkoisen värin pysäytintä.

Tämä avaa jälleen Värinvalitsimen. Valitse tällä kertaa kirkas, tyydyttynyt keltainen. Jos haluat käyttää samaa keltaisen sävyä kuin minä, aseta R- arvoksi 245, G- arvoksi 220 ja B- arvoksi 10 . Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan värinvalitsimen:

Keltaisen valitseminen kaltevuuden oikealle puolelle.

Jos katsomme Gradient Editor -sovelluksen esikatselupalkkiin, näemme, että meillä on nyt kaltevuus, joka siirtyy punaisesta vasemmalta keltaiseen oikealla. Ja koska Photoshop sekoittaa nämä kaksi väriä yhteen, meillä on myös mukava oranssi ääniääniin:

Uusi punaisesta keltaiseen kaltevuus (oranssi keskellä).

Olemme muuttaneet kaltevuuden, joten sulje Gradient Editor napsauttamalla OK. Kuvani näyttää tässä vaiheessa seuraavalta: tummeimmat sävyt on merkitty punaiseksi, vaaleimmat sävyt keltaiseksi ja keskimmäiset äänet oranssiksi. Tietenkään värit eivät sekoitu valokuviin niiden tapaan kuin niiden pitäisi olla, joten korjaamme seuraavan:

Kuva on liitetty punaiseen, oranssiin ja keltaiseen kaltevuuteen.

Vaihe 5: Vaihda kaltevuuskartan sekoitustila päällekkäiseksi

Ainoa mitä meidän on nyt tehtävä, on sekoittaa gradientin värit valokuvan kanssa. Voimme tehdä sen muuttamalla Gradient Map -säätökerroksen sekoitusmoodia. Blend Mode -vaihtoehto on Tasot-paneelin vasemmassa yläkulmassa. Sekoitustilaksi on oletuksena asetettu Normaali. Napsauta sanaa "Normaali" ja muuta sekoitustilaksi Peittokuva :

Gradient Map -säätökerroksen sekoitusmoodin muuttaminen Peittokuvaksi.

Photoshopin Overlay-sekoitustila lisää kuvan yleistä kontrastia, jolloin vaaleat alueet ovat vaaleampia ja tummat alueet tummempia. Se lisää myös värikylläisyyttä. Vaihdettuaan sekoitustilaksi Päällekkäisyys, gradienttimme punaiset, appelsiinit ja keltaiset sekoittuvat nyt luonnollisemmin valokuvan kanssa. Punaiset ovat nyt paljon tummempia, keltaiset ovat paljon vaaleampia ja syvä, kylläinen oranssi lämmittää alueet välillä:

Kuva sen jälkeen kun Gradient Map -kerroksen sekoitustila on vaihdettu Peittokuvaksi.

Vaihe 6: Laske kaltevuuskarttakerroksen opasiteetti

Ainoa jäljellä oleva ongelma on, että kaltevuusvärit näyttävät liian voimakkailta. Pienennämme niiden voimakkuutta niin, että valokuva näyttää enemmän auringonlaskulta ja vähemmän kuin maailman loppu. Meidän tarvitsee vain vähentää Gradient Map -säätökerroksen opasiteettia . Löydettävyysasetus on Tasot-paneelin oikeassa yläkulmassa, suoraan Blend Mode -vaihtoehdon vastapäätä. Pidä silmällä kuvaa, kun lasket opasiteettia löytääksesi parhaiten toimivan asetuksen. Lasen kaivoksen 50% : iin :

Säätökerroksen opasiteetin alentaminen.

Ennen ja jälkeen

Ja sen kanssa olemme valmis! Jos haluat verrata auringonlaskun parannettua versiota alkuperäiseen valokuvaan, sammuta Gradient Map -säätökerros napsauttamalla sen näkyvyyskuvaketta Tasot-paneelissa:

Napsauttamalla säätökerroksen näkyvyyskuvaketta.

Kun säätökerros on pois päältä, kaltevuuskartan vaikutukset ovat piilossa ja alkuperäinen valokuva tulee uudelleen näkyviin:

Alkuperäinen auringonlaskuvalokuva tylsillä, mykistetyillä väreillä.

Voit tarkastella parannettua versiota ottamalla Gradient Map -säätökerroksen uudelleen päälle napsauttamalla vielä kerran sen näkyvyyskuvaketta (tyhjä ruutu, jossa silmämuna näkyi). Ja tässä, kun opasiteetti on vähentynyt värien voimakkuuden vähentämiseksi, tässä on lopullinen "lämmin, kultainen auringonlasku" -tulokseni:

Parannettu valokuva auringonlaskusta.

Ja siellä meillä se on! Näin voit parantaa ja parantaa auringonlaskun valokuvia palauttamalla lämpimät, kultaiset värit käyttämällä yksinkertaista Gradient Map -säätökerrosta ja Peittokuva-sekoitustilaa Photoshopissa! Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita!