Edellisessä opetusohjelmassa tarkastelimme raa'an tiedostomuodon etuja JPEG.webp: n suhteen, kun sieppaat kuvia kamerallamme. Opimme, että kameramme JPEG.webp-muuntamisprosessi toimii kuin pienoiskuvalaboratorio, kehittäen kuviamme sen mukaan, miltä sen mieltä heidän tulisi näyttää, ilman meiltä mitään panosta, ja samalla hylkäämällä suuren osan alkuperäisen kuvan tiedoista, jotka meidän kameran anturi. Loppujen lopuksi on jo kehitetty kuva, jonka pikseliin on jo tehty pysyviä muutoksia, ja paljon (mikä olisi ollut) hyödyllistä kuvan yksityiskohtia puuttuu ja on poistettu ikuisesti.

Raaka tiedosto toisaalta sisältää jokaisen kuvan yksityiskohdat suoraan kameran anturilta ilman minkäänlaista käsittelyä, jotta voimme kehittää kuvan itse tyhjästä sen mukaan, kuinka meidän, ei kameran, mielestämme sen pitäisi näyttää. Paitsi, että saamme prosessista täydellisen luovan vapauden, mutta kuva-informaation runsaus tarkoittaa sitä, että voimme usein pelastaa ja palauttaa yksityiskohdat korosteissa ja varjoissa, jotka JPEG.webp: nä todennäköisesti olisivat kadonneet.

Olemme myös oppineet, että raakatiedostojen käsittelemiseksi meidän on käytettävä ohjelmaa, kuten Adobe Camera Raw . Camera Raw -sovellusta voidaan kuitenkin käyttää myös JPEG.webp- ja TIFF-kuvien muokkaamiseen, jolloin monet ihmettelevät: "Mitä minun pitäisi käyttää valokuvien muokkaamiseen - Photoshop tai Camera Raw?" Tässä opetusohjelmassa vastaamme tähän kysymykseen tarkastelemalla nopeasti sitä, missä Camera Raw sopii tavanomaiseen kuvankäsittelytyöhön, sekä joitain etuja, joita Camera Rawilla on Photoshopiin nähden kuvien kehittämiseen ja käsittelyyn.

Mikä on Camera Raw?

Ei ole epäilystäkään siitä, että Photoshopista on tullut maailman suosituin ja tehokas kuvankäsittelyohjelma, mutta yksi asia, jota Photoshop ei voi yksin tehdä, on raakatiedostojen käsittely. Jos muistat edellisestä opetusohjelmasta, raakatiedostot eivät sisällä mitään muuta kuin kameran anturin kaappaamaa raakatietoa ilman minkäänlaista käsittelyä (josta nimeltä raaka nimi tulee). Työskennelläksesi näiden tiedostojen kanssa, meidän on käytettävä erityisiä ohjelmistoja, jotka tietävät mitä tehdä raakatiedoille. Adobe keksi kaksi hienoa ratkaisua. Yksi on täysin erillinen, itsenäinen sovellus, joka tunnetaan nimellä Adobe Lightroom . Toinen on ilmainen laajennus Photoshopille itselleen - Adobe Camera Raw -, joka toimitetaan ja asennetaan Photoshopilla. Lightroom on itsenäinen sovellus (se on ostettava erikseen), joka sisältää lisäominaisuuksia, jotka auttavat yleisessä työnkulussa, kuten kyky luetteloida valokuvia. Camera Raw on ehdottomasti kuvankäsittelysovellus. Sekä Lightroom että Camera Raw käyttävät kuitenkin täsmälleen samaa kuvankäsittelymoottoria, mikä tarkoittaa, että molemmat pystyvät yhtä paljon antamaan sinulle upeita tuloksia.

Kuten Adobe Lightroom, myös Camera Raw tarjoaa kaiken, mitä tarvitset raakatietojen käsittelemiseen.

Camera Raw tai Photoshop? Kumpi on parempi?

Camera Raw rakennettiin alun perin käsittelemättömään kuvankäsittelyyn, mutta ajan myötä se on kehittynyt sisältämään kyvyn käsitellä myös JPEG.webp- ja TIFF-kuvia. Joten mitä sinun tulisi käyttää kuvien, Camera Raw: n tai Photoshopin muokkaamiseen? Yksinkertainen vastaus on - molemmat! Ajattele Camera Raw: ta kuvankehittäjänä, kun taas Photoshop on kuvankäsittelyohjelma. Aluksi avaamme kuvan Camera Raw -tuotteessa alkuperäistä kehittämistä varten, aivan kuten käsittelisimme negatiivisen elokuvan pimeässä. Sitten kun olemme käsitelleet kuvan ja se näyttää hyvältä, voimme avata sen Photoshopissa edelleen muokata ja parantaa.

Kamera Raw / Photoshop -prosessinvaiheessa Kamera Raw on se, missä teemme kaikki alustavat käsittelyt - asetamme yleisen valkotasapainon, valotuksen, kontrastin ja värikylläisyyden, lisäämme jonkin verran alustavaa teroitusta, vähentämme kohinaa ja paljon muuta. Yleensä voit ajatella Camera Raw -työmme tekemistä globaaleina muokkauksina. Toisin sanoen muokkaukset, jotka vaikuttavat koko kuvaan kokonaisuutena. Kun kokonaiskuva näyttää haluamallasi tavalla, voimme siirtyä Photoshopiin tarkempia paikallisia muokkauksia varten, missä Photoshop on erinomainen. Kuten näemme muissa opetusohjelmissa, on varmasti mahdollista tehdä joitain paikallisia muokkauksia Camera Raw -työkaluilla, mutta yleensä Camera Raw -sovelluksen tarkoituksena on tehdä alkuperäisestä kokonaiskuvasta hyvä. Tietysti on myös mahdollista tehdä globaaleja muokkauksia Photoshopissa käyttämällä ominaisuuksia, kuten Tasot ja Käyrät. Joten mikä tekee Camera Raw: sta niin erityisen?

Virtaviivainen kuvan muokkaamiseen

Photoshopista on tullut niin suuri ja voimakas vuosien varrella, että alun perin valokuvien muokkaamiseksi toteutetulla ohjelmalla käytetään nyt paitsi valokuvausmaailmassa myös käytännöllisesti katsoen kaikilla mahdollisilla luovuusaloilla, mukaan lukien graafinen ja multimediasuunnittelu, videon editointi, 3D renderointi, jopa lääketieteellinen tutkimus! Voisit väittää melkein ( melkein ), että Photoshopilla on nyt ylikuormitus kuvien muokkaamiseen, ei siksi, että se ei voi tehdä kaikkea mitä tarvitset, vaan koska valokuvaajana se voi tehdä myös paljon enemmän kuin mitä koskaan tarvitset. Valokuvaajalle, joka on uusi Photoshop, kaikki nämä ylimääräiset kyvyt voivat olla hämmentäviä. Ne tekevät ohjelman oppimisesta vaikeamman ja aikaa vievämmän kuin sen täytyy olla, ja ilman selkeitä ohjeita siitä, mistä aloittaa, kun kuva on avattu näytölle, voit helposti jättää miettimään: "Mitä nyt? Missä helvetissä minä teen alkaa?"

Camera Raw ratkaisee tämän ongelman. Vaikka se on Photoshopissa (tai Adobe Bridgessä - enemmän kuin toisessa opetusohjelmassa) toimiva laajennus, se näyttää täysin erilliseltä ohjelmalta, ohjelmalta, joka on rakennettu valokuvaajien mielessä ja virtaviivaistettu valokuvien muokkaamista varten. Se on järjestetty loogisessa muodossa ja rakenteessa, joka noudattaa tavanomaista kuvankäsittelyn työnkulkua, joten aloituskohtaa ei tarvitse arvata. Kuten Photoshop, se käyttää työkaluja ja paneeleja kuvien kehittämiseen ja käsittelemiseen, mutta ne on esitetty yksinkertaisella, intuitiivisella ja helposti ymmärrettävällä asettelulla. Ja toisin kuin Photoshop, Camera Raw ei ole täynnä ominaisuuksia, joita valokuvaajina et koskaan tarvitse. Joten se on etu # 1. Valokuvaajille Camera Raw on vain helpompi käyttää.

Tämänkaltaiset paneelit tekevät kuvien käsittelystä Raw Raw -sovelluksessa yksinkertaisen ja intuitiivisen.

Tuhoamaton, joustava kuvankäsittely

Itse Photoshop on pikselipohjainen editori. Tämä tarkoittaa, että kun työskentelemme valokuvan kanssa, Photoshop tekee muutoksia sen kuvapisteisiin. Tätä kutsutaan tuhoavaksi muokkaamiseksi, koska se muuttaa alkuperäisen kuvan tietoja. Pikselipohjaisen muokkauksen vastakohta on parametrinen muokkaaminen, ja Camera Raw on parametrinen kuvaeditori. Parametrinen muokkaaminen ei ole tuhoisaa, koska siinä ei käytetä muuta kuin ohjeiden sarjaa ( metatietoja ) kertoa sovellukselle, kuinka kuva näytetään näytöllä. Kun käsittelemme ja kehitämme kuvaa Camera Raw -palvelussa, se tallentaa ja tallentaa kaikki asetukset ohjeluettelona (periaatteessa se tekee muistiinpanoja), ja se, mitä näemme ruudulla, ei oikeastaan ​​ole muokattua kuvaa. Pikemminkin se on suora esikatselu kuvan ulkoasusta nykyisten ohjeiden perusteella. Jos siirrämme liukusäädintä tai vaihtamme vaihtoehtoa yhdessä paneelista tai käytä jotain Camera Raw -työkalua kuvan muuttamiseen millään tavalla, Camera Raw päivittää vain ohjeet samoin kuin reaaliaikaisen esikatselun, jotta näemme miten muutoksemme vaikuttavat kuvaan tosiasiallisesti tekemättä muutoksia kuvaan!

Tärkeä asia ymmärtää on se, että Camera Raw -sovelluksessa alkuperäinen valokuva ja valokuvan käsittelyohjeet ovat kaksi täysin erillistä asiaa . Alkuperäiseen kuvatietoon ei koskaan tehdä muutoksia. Kaikki mitä teemme sanomme Camera Raw: lle: "Näytä minulle, miltä valokuva näyttäisi, jos lisääisin valotusta, tehostaisin värikylläisyyttä tai muuntaisin kuvan mustavalkoiseksi. Miltä näyttäisi, jos rajaaisin kuvan 8x10? Entä 4x6 tai 5x7? Voinko päästä eroon hieman teroittamalla? Entä jos voin lisätä vinjettivaikutuksen? " Annamme Camera Raw -ohjeet kuvan näyttämiseen sen työkaluilla ja paneeleilla, ja voimme muuttaa näitä ohjeita niin monta kertaa kuin haluamme ilman, että kuvanlaatu huononee. Itse asiassa riippumatta siitä, kuinka paljon prosessointia olemme tehneet, voimme palata takaisin alkuperäiseen kuvaan milloin tahansa yksinkertaisesti tyhjentämällä ohjeet ja aloittamalla alusta!

Tietysti Photoshopissa voi työskennellä myös tavalla, joka ei ole tuhoava, kuten kuvan kopiointi, tasojen, säätökerrosten, älykkäiden esineiden ja muiden käyttäminen. Mutta Camera Raw on luonteeltaan tuhoamaton, joten siitä ei tarvitse huolehtia. Ainoastaan ​​kun avaamme kuvan Photoshopissa muokattavaksi edelleen tai tallennamme kuvan JPEG.webp- tai muuna tiedostotyyppinä, Camera Raw -ohjeitamme käytetään tosiasiassa kuvan pikseleissä. Siihen asti Camera Raw: n tuhoamaton muokkauskyky antaa meille kaiken vapaus ja joustavuus, jota tarvitsemme valokuvien näyttämiseksi parhaimmilta.

Riippumatta siitä, mitä teemme Camera Raw -palvelussa, alkuperäinen kuva pysyy vahingoittumattomana.

Muokkaa useita kuvia helposti kerralla

Toinen suuri Camera Raw -edun etu on, että voit helposti muokata useita kuvia kerralla, mikä ei ole mahdollista Photoshopilla. Jos olet ottanut useita kuvia samasta aiheesta tai samasta sijainnista, kaikissa samanlaisissa olosuhteissa, voit valita kuvia Adobe Bridgessä, avata ne kaikki kerralla Camera Raw -sovelluksessa ja yhden kuvan käsittelemisen jälkeen voit synkronoi kaikki asetukset heti muiden kuvien kanssa, mikä säästää paljon aikaa ja vaivaa!

Lisäksi voit kopioida ja liittää Camera Raw -asetukset yhdestä kuvasta toiseen suoraan Adobe Bridgen kautta. Voit käyttää edellisen kuvan asetuksia uuteen kuvaan, ja voit jopa tallentaa asetukset yhdestä kuvasta esiasetuksena, jota voidaan sitten soveltaa muihin kuviin joutumatta tekemään mitään työstä uudelleen!

Kun olet käsitellyt yhden valokuvan Camera Raw -palvelussa, voit synkronoida asetukset heti useiden kuvien välillä.

Camera Raw - Nopein tapa toimia

Kun yhdistät kaikki nämä edut yhdessä - että Camera Raw on virtaviivaistettu valokuvien muokkaamiseen, että se ei ole täysin tuhoamaton ja että voit muokata kahta tai useampaa kuvaa samanaikaisesti - keksit kiistatta tosiasian. Camera Raw on tavallista nopeampaa kuin Photoshop. Sen työkalujen ja paneelien intuitiivisen, loogisen esitystavan avulla Camera Raw voi tuntea melkein toisen luonteen. Koska parametrieditori ei käytä muuta kuin ohjeita kuvan reaaliaikaisen esikatselun näyttämiseen, renderöintiaikaa ei ole! Jokainen työkalulla tai paneelilla tekemä muutos tapahtuu meille heti ruudulla. Lisää kyky synkronoida tai kopioida ja liittää asetukset yhdestä kuvasta toiseen (tai moniin muihin!), Samoin kuin valinnat kuvien tallentamiseksi JPEG.webp- tai muina tiedostotyypeinä suoraan Camera Raw: sta, ja sinulla on tehokas, erittäin tehokas ja helppokäyttöinen kuvankäsittelysovellus riippumatta siitä, käsitteletkö raakatiedostoja, JPEG.webp- tai TIFF-tiedostoja - sovellus, joka olisi jokaisen pennin arvoinen, jos se ei olisi ehdottoman ilmainen osana Photoshopia!

Jotta asiat voidaan tiivistää nopeasti, kysymys Camera Raw: sta ja Photoshopista ei ole se, mitä kannattaa käyttää, vaan pikemminkin mikä järjestys käyttää niitä. Camera Raw ei ole kilpailussa Photoshopin kanssa eikä korvaa sitä. Molemmilla on vahvuutensa ja tietäminen, milloin kumpaakin käytetään, on avain tehokkaaseen työnkulkuun. Camera Raw -sovelluksen tulisi olla lähtökohta, digitaalinen pimiö. Siellä tapahtuu kaikki kuvan alkuperäinen kehittäminen ja käsittely. Sitten kun olemme tehneet kaiken voitavan kuvan kokonaisuudeksi Camera Raw -tuotteessa, siirrämme sen pimeästä huoneesta pääkuvanmuokkausohjelmaan, itse Photoshopiin.

Ja siellä se on! Katso Photo Retouching -osiosta lisää Photoshop-kuvankäsittelyohjeita!