Photoshopissa valintojen tekemisessä on todella kahta tyyppiä ihmisiä - ne, jotka osaavat käyttää Pen-työkalua, ja ne, jotka kamppailevat. Useimmat ihmiset lykkäävät kynätyökalun käytön oppimista niin kauan kuin mahdollista, kun taas toiset eivät koskaan pääse siihen oppimaan, uskoen, että se on aivan liian hämmentävä, liian monimutkainen ja yksinkertaisesti luonnoton.

Viime kädessä heidän työnsä Photoshopissa kärsii siitä, koska he ovat jumissa luottaa Lasso-työkaluun melkein kaikessa, mitä he eivät voi valita suorakaiteen tai elliptisen telttatyökalun avulla. Tässä Adobe Photoshop -oppaassa lopetetaan kärsimykset. Opimme kuinka helppoa on valintojen tekeminen kynätyökalulla.

Nyt kun sanon "helppo", en tarkoita, että aiot lukea tämän opetusohjelman ja muuttua heti kynämestariksi. Kynätyökalun käytön oppiminen on paljon kuin pyöräilyn oppiminen. Kun olet oppinut, se vaikuttaa täysin luonnolliselta ja ihmettelet, kuinka kukaan ei ehkä osaa käyttää jotain niin yksinkertaista. Mutta päästä siihen pisteeseen vaatii vähän harjoittelua ja vaivaa, ja kun luet jokaista pyörällä ajamista koskevaa kirjaa, voit opettaa sinulle perusteet siitä, kuinka polkimet, vaihteet ja jarrut toimivat, vasta kun olet pyörällä kamppailemassa pitääksesi tasapainon, että todellinen oppiminen alkaa.

Yksi hienoista kynätyökalun ominaisuuksista on, että se ei ole asia, joka on yksinomainen Photoshopille. Kaukana siitä! Lähes kaikki suositut valokuvien editointi-, grafiikka- ja sivuasetteluohjelmat käyttävät kynätyökalua muodossa tai toisessa, joten kun olet oppinut käyttämään sitä Photoshopissa, sinulla on jo hyvä käsitys siitä, kuinka sitä käytetään monissa myös muut ohjelmat!

Mistä löydän kynätyökalun?

Ennen kuin aloimme puhua siitä, mitä kynätyökalu on tai kuinka sitä käytetään, meidän on tutkittava, mistä se löytyy Photoshopista. Löydät Kynä-työkalun Työkalut-paletista, joka on ryhmitelty Muoto-työkalut, Tyyppi-työkalu ja Polun valinta (valkoinen nuoli) ja Suora valinta (musta nuoli) työkaluihin (katso kuva vasemmalla).

Photoshopin kynätyökalu

Tämä voi tietysti herättää kysymyksen siitä, miksi, jos voimme tehdä valintoja kynätyökalulla, eikö sitä ryhmitellä muihin valintatyökaluihin (suorakulmainen telttatyökalu, elliptinen telttatyökalu, Lasso-työkalu jne.) Osoitteessa Työkalut-paletin yläosa? Miksi se on niiden muiden työkalujen kanssa, jotka eivät selvästikään ole valintavälineitä?

Se on erinomainen kysymys, ja siihen vain sattuu olemaan yhtä erinomainen vastaus, johon päästämme hetkessä.

Miksi sitä kutsutaan "kynä" -työkaluksi?

Yksi ensimmäisistä kompastuskohdista kynätyökalun käytön oppimiselle, kuten monille muille Photoshopin asioille, on sen nimi, koska loppujen lopuksi, jos on yksi asia, jonka kaikki, jotka ovat koskaan yrittäneet käyttää sitä, tietävät, tämä asia ei ole kynä. Ainakin ei sellaista kynää, jonka normaalisti ajattelet kuuleessasi sanaa "kynä". Kokeile kirjoittaa nimesi sillä samalla tavalla kuin voit allekirjoittaa nimesi paperille paperilla kynällä ja pääset todennäköisesti kiertyneeseen, sekavaan sotkuun ja asioihin, jotka kiertävät toisiaan (luulen tietysti, että voisi hyvin olla se, kuinka allekirjoitat nimesi).

Pierre Bezier

Joten jos se ei toimi kuten perinteinen mustekynä, miksi sitä kutsutaan kynätyökaluksi? Kynätyökalua on kutsuttu vuosien varrella useaksi asiaksi, ja en tarkoita sitä, millaisia ​​asioita olet ehkä kutsunut turhautumisen hetkinä. Olet ehkä kuullut siitä, että sitä kutsutaan Bezier-kynäksi tai Bezier-työkaluksi, ja johtuu siitä, että sen on luonut mies nimeltä Pierre Bezier (se on hän vasemmalla), ranskalainen insinööri ja ympäröivä älykäs kaveri, joka keksi fancy matematiikka, joka käyttää työkalua työskennellessään Renault-autoyrityksessä (Pen Tool on alun perin luotu autoja suunnittelemaan).

Olet ehkä kuullut myös Paths Tool -nimisen kynätyökalun, ja se on todella sopivin nimi sille. Kynätyökalun tarkoituksena on piirtää "polkuja". Jos haluat tehdä valintoja kynätyökalulla, muuntamme yksinkertaisesti piirretyt polut tai polut valinnoiksi. Se alkaa kuitenkin aina polulta.

Lyhytkoodit, toiminnot ja suodattimet-laajennus: Virhe lyhytkoodissa (ads-basics-middle-2)

Mikä on polku?

"Polku" on rehellisesti sanottuna jotain, joka saattaa tuntua hiukan sopimatta Photoshop-kaltaisessa ohjelmassa. Syynä siihen, että Photoshop on ensisijaisesti pikselipohjainen ohjelma. Se vie miljoonia pieniä neliöpikseliä, jotka muodostavat tyypillisen digitaalisen kuvan ja tekee asioita niiden kanssa. Poluilla ei sitä vastoin ole mitään tekemistä pikselien kanssa, minkä vuoksi sanoin, että ne saattavat tuntua paikallaan ohjelmassa, jota käytetään pääasiassa pikselien muokkaamiseen ja piirtämiseen.

Polku ei todellakaan ole muuta kuin linja, joka kulkee pisteestä toiseen, linja, joka on täysin riippumaton ja ei välitä mitään sen alla olevista pikseleistä. Viiva voi olla suora tai kaareva, mutta se kulkee aina pisteestä toiseen, ja kuten mainitsin, sillä ei ole mitään tekemistä kuvan pikselien kanssa. Polku on täysin erillinen itse kuvasta. Itse asiassa polku on niin erillinen, että jos yrität tulostaa kuvan näytöllä näkyvällä polulla, polku ei tule näkyviin paperille. Jos tallensit kuvan JPEG.webp-tiedostona ja latasit sen verkkosivustolle, vaikka tallensit kuvan Photoshopissa näytöllä näkyvällä polulla, et näe sitä verkkosivustossa olevassa kuvassa. Polut ovat vain silmällesi ja Photoshopille. Kukaan muu ei koskaan näe niitä, paitsi jos he sattuvat kävelemään tietokoneesi ohi, kun työskentelet.

Tarvitsemme aina vähintään kaksi pistettä polun luomiseen, koska meidän on tiedettävä mistä polku alkaa ja missä se loppuu. Jos käytämme tarpeeksi pisteitä, joiden avulla pystymme palauttamaan polun takaisin samaan kohtaan, josta se alkoi, voimme luoda poluista erilaisia ​​muotoja, ja Photoshopin eri muotovälineet toimivat juuri näin. Suorakulmatyökalu käyttää pisteiden yhdistämiä polkuja suorakulmaisen muodon piirtämiseen. Ellipse-työkalu käyttää pisteiden yhdistämiä polkuja elliptisen muodon piirtämiseen ja niin edelleen. Se on myös miten Photoshopin Type Tool toimii, vaikka Photoshop käsittelee tyyppiä hieman eri tavalla kuin se käsittelee tavallisia muotoja, mutta Photoshopin kaikki tyypit ovat pääosin polkuja. Itse asiassa voit muuntaa tyypin muodoiksi, jolloin saat kaikki samat polunmuokkausvaihtoehdot tyypillä, jotka saat muotojen kanssa työskenneltäessä.

Olet ehkä kuullut myös polkuja, joihin viitataan ääriviivina, ja se on melko hyvä kuvaus siitä, mikä polku on tai ainakin mitä polku voi olla. Voimme piirtää neliömäisen reitin, ja jos emme tee mitään muuta sen kanssa, kuten emme täytä sitä värillä tai kohdista siihen viivaa, niin meillä on vain neliön peruspiirteet. Sama ympyrän tai muun piirtämämme muodon kanssa. Polku itsessään on vain muodon ääriviiva. Polusta tulee tosiasiallisesti jotain muuta kuin peruspiirtää, ennen kuin teemme jotain polulla, esimerkiksi täytämme sen, kohdistamme iskun tai muunnamme sen valinnaksi.

Voit valita koko reitin Polunvalintatyökalulla (tunnetaan myös nimellä "musta nuoli" -työkalu), tai voit valita yksittäisiä pisteitä tai polun segmenttejä käyttämällä suoraa valintatyökalua ("valkoinen nuoli" -työkalu). Polku "segmentti" tai "linja segmentti", kuten sitä joskus kutsutaan, on mikä tahansa reitti kahden pisteen välillä. Esimerkiksi suorakaiteen muotoinen polku koostuisi neljästä pisteestä (yksi jokaisessa nurkassa), ja yksittäiset polut, jotka yhdistävät pisteitä yhdessä ylä-, ala-, vasemmalla ja oikealla puolelle suorakaiteen muodon muodostamiseksi, ovat polun segmentit . Itse todellinen polku on yhdistelmä kaikista muodon muodostavista yksittäisistä reittisegmenteistä.

Se voi olla hieman hämmentävä, joten katsotaan mitä tarkoitan. Avaa uusi asiakirja Photoshopissa. Sillä ei ole väliä minkä kokoinen se on. Valitsen koko 640x480 esiasetusten luettelosta, mutta kuten totesin, sillä ei ole väliä minkä koon valitset. Valitse kynätyökalu Työkalut-paletista. Voit myös valita Kynätyökalun yksinkertaisesti painamalla näppäimistön P-kirjainta.

Kaksi kynätyökalutilaa
Nyt, ennen kuin jatkamme, meidän on ensin varmistettava, että työskentelemme polkujen kanssa, ja se johtuu siitä, että Pen-työkalussa on todella kaksi eri tilaa, joissa se voi toimia, ja oletusarvoisesti se käyttää toista. Kun Kynätyökalu on valittu, jos etsimme näytön yläosassa olevaa Asetukset-palkkia, näemme ryhmän, jossa on kolme kuvaketta:

Photoshopin Asetukset-palkki, joka näyttää kolmen kuvakkeen ryhmän, jotka edustavat kutakin kolmesta kynätyökalutilasta.

Tiedän, että sanoin, että kynätyökalu voi toimia kahdessa tilassa, ja silti ikään kuin asiat olisivat hämmentäviä, siinä on kolme kuvaketta, mutta oikealla oleva kuvake, joka on Täytä pikseli -kuvake, on harmaana eikä ole käytettävissä työskennellessään. kynätyökalulla. Se on käytettävissä vain, kun työskentelet eri muotovälineiden kanssa, joten meidän on tarkasteltava vain kahta kuvaketta.

Vasemmalla oleva kuvake on Muotokerrokset-kuvake, joka tunnetaan myös nimellä "ei haluamamme", ja se on oletusasetuksena valittu kuvake. Jos toimisimme kynätyökalun kanssa, kun kyseinen kuvake olisi valittu, piirtäisimme muotoja, aivan kuin käyttäisimme mitä tahansa muista Muototyökaluista paitsi, että sen sijaan, että piirtäisimme ennalta määritetyn muodon, kuten suorakulmion tai ellipsin, voisi piirtää minkä tahansa halusimme muodon. Kuten sanoin, sitä ei kuitenkaan halua. Haluamme sen viereisen kuvakkeen, Polut-kuvakkeen, joten siirry eteenpäin ja valitse se napsauttamalla sitä:

Photoshop-oppaat: Napsauta Asetukset-palkin "Polut" -kuvaketta, kun haluat käyttää polkuja Pen-työkalun avulla.

Kun Kynätyökalu on valittu ja Polut-kuvake valittu Asetukset-palkista, napsauta kerran missä tahansa dokumentin sisällä. Älä napsauta ja vedä, napsauta vain. Kun teet, lisäät pienen neliöpisteen. Olen laajentanut sitä täällä:

Napsauta kerran asiakirjan sisällä kynätyökalulla lisätäksesi pisteen.

Tämä ensimmäinen kohta, jonka juuri lisäsimme, on polkumme lähtökohta. Nyt tällä hetkellä meillä ei oikeastaan ​​ole polkua. Meillä on vain lähtökohta. "Pistettä" kutsutaan teknisesti ankkuripisteeksi tai ankkuripisteeksi, ja sille on annettu nimi, koska se kiinnittää polun paikoilleen. Tämä ensimmäinen kohta ankkuroi polun alkuun tähän kohtaan asiakirjan sisällä. Kun lisäämme lisää pisteitä, kukin niistä kiinnittää polun paikoilleen kyseiseen sijaintiin.

Lisäämme toisen asian. Napsauta jotain muuta asiakirjan sisällä. Minne tahansa tulee. Napsautan jonnekin lähtöpisteeni oikealla puolella:

Photoshop-oppaat: Lisää toinen kiinnityspiste napsauttamalla jotain muuta asiakirjan sisällä.

Olen nyt lisännyt toisen kiinnityspisteen, ja katso mitä tapahtui. Minulla on nyt suora viiva yhdistämällä kaksi pistettä yhteen! Tuo suora on minun tieni. Kuten aiemmin mainitsin, tarvitsemme vähintään kaksi pistettä polun luomiseen, koska meidän on tiedettävä mistä polku alkaa ja missä se loppuu, ja nyt kun meillä on sekä lähtö- että päätepiste, Photoshop pystyi yhdistämään kaksi pistettä yhdessä, luomalla polun.

Lisäämme vielä muutama kohta vain hauskanpitoa varten. Napsauta vielä muutama kerta dokumentin eri kohdissa. Älä taas napsauta ja vedä, napsauta vain:

Lisää lisäpisteitä napsauttamalla asiakirjan sisällä olevia eri kohtia.

Yllä olevaan kuvaan olen lisännyt vielä seitsemän kiinnityspistettä napsauttamalla eri kohtia kynätyökalulla, ja joka kerta kun lisäsin yhden, polkuni pituus kasvoi, koska edellisen pisteen ja uuden välin väliin lisättiin uusi polku "segmentti" uusi kohta. Polkuni koostuu nyt yhdeksästä ankkuripisteestä ja kahdeksasta polkusegmentistä. Voisin jatkaa napsauttamista asiakirjan sisäpuolella lisätäksesi lisää kiinnityspisteitä ja polkuosia, mutta mitä haluaisin nyt tehdä, on sulkea polkuni, jotta se muodostaa täydellisen muodon.

Polun sulkeminen
Polun sulkemiseksi meidän tarvitsee vain napsauttaa vielä kerran alkuperäistä lähtöpistettä. Kun viet hiiren osoittimen lähtöpisteen päälle, kynäkuvakkeen oikeassa alakulmassa näkyy pieni ympyrä:

Kynäkuvakkeen oikeaan alakulmaan ilmestyy pieni ympyrä, kun kohdistin viedään polun alkuperäisen lähtökohdan päälle.

Tämä ympyrä kertoo meille, että olemme tulossa "täysi ympyrä" polkamme kanssa, viimeistelemällä sen lähtökohtaansa. Sulje se napsauttamalla suoraan lähtökohtaa.
Alla näemme, että polustani on tullut suljettu polku ja se on nyt muodon peruspiirteet:

Polku on nyt suljettu, päättyen lähtöpisteeseen ja luo suljetun polun.

Vaikka tämä polku piirrettiin vain hauskanpitoa varten esimerkiksi siitä, kuinka piirtää peruspolku kynätyökalulla, voin helposti muuttaa tämän polun valinnaksi. Tätä varten tarvitsemme Photoshopin Paths-paletin, ja tarkastelemme sitä seuraavaksi.

Polun kääntäminen valinnaksi

Toistaiseksi olemme tarkastelleet, mikä polku on ja kuinka piirtää peruspolku Photoshopin Pen-työkalulla. Mutta miten teet valinnan polulta?

Helppo! On olemassa muutamia tapoja muuttaa polku valinnoiksi, mukaan lukien kätevä pikanäppäin, mutta katsotaanpa virallista tapaa ennen nopean tavan katsomista. "Virallinen tapa" tarkoittaa Photoshopin Paths-paletin käyttöä, joka löytyy ryhmitettynä Tasot-paletti- ja Kanavat-paletista:

Photoshopin polkupaletti.

Ensi silmäyksellä Paths-paletti näyttää hyvin samanlaiselta kuin Photoshopin Layers -paletti, ja Adobe teki siitä tarkoituksella, joten tunnet olosi mukavammaksi käyttää sitä. Voimme nähdä pikkukuvan esikatselusta juuri luomiamme polun muodosta, ja Photoshop nimeää oletuksena polun "Työpolku", joka on pohjimmiltaan hieno tapa sanoa "väliaikainen", ikään kuin luisit erilaisen polku nyt nimeämättä tätä polkua ensin jollekin muulle, tämä korvataan uudella polulla. Sinulla voi olla vain yksi "Työpolku", joten jos haluat pitää sen, sinun on kaksoisnapsautettava sen nimeä Paths-paletissa ja nimettävä se jollekin muulle ennen uuden polun luomista.

Koska polkuni näyttää vähän kruunulta, aion kaksoisnapsauttaa nimeä "Työpolku", joka tuo esiin Photoshopin Tallenna polku -valintaikkunan, ja aion nimetä polkuni uudelleen "Kruunu":

Voit tallentaa väliaikaisen "Työpolun" yksinkertaisesti nimeämällä sen uudelleen.

Napsautan OK, kun olen valmis, ja jos nyt tarkastelen Paths-palettini uudelleen, voin nähdä sen tarpeeksi varmasti, että "Work Path" on nimetty uudelleen "Crown":

Polkujen paletti, joka osoittaa, että polku on nimetty uudelleen "kruunu".

Nimeämällä se uudelleen, polku on nyt tallennettu, eikä se katoa minusta, jos aion luoda uuden polun. Lisäksi kaikki tallennetut polut tallennetaan Photoshop-dokumentin kanssa, joten nyt, jos tallennan asiakirjan, polku tallennetaan sen mukana ja seuraavan kerran avaessani asiakirjan, polku on silti Paths-paletissa.

Polun tallentaminen ei ole jotain mitä sinun täytyy tehdä, jotta se muuttuu valinnaksi. Useimmissa tapauksissa, kun valitset kynätyökalua, et tarvitse polkua, kun olet valinnut siitä, joten sitä ei tarvitse tallentaa. Jos kuitenkin haluat tallentaa sen, nimeä se vain jollekin muulle kuin "Työpolku" ja se tallennetaan.

Polun kääntämiseksi valinnaksi, jos tarkastelemme Paths-paletin alaosaa, näemme useita kuvakkeita. Näiden kuvakkeiden avulla voimme tehdä erilaisia ​​asioita polullamme. Ensimmäinen vasemmalla oleva kuvake on Täytä polku etualalla -värikuvake, ja kuten nimensä osoittaa, sen napsauttaminen täyttää reitin nykyisellä etualan värillä. Mielenkiintoista, mutta se ei ole mitä haluamme. Toinen kuvake vasemmalta on Stroke polku harjakuvakkeella, joka kohdistaa radan polullemme millä tahansa nykyisellä harjalla.

Tämä on loistava tapa luoda mielenkiintoisia tehosteita Photoshopiin, mutta sillä, mitä teemme täällä, kääntämällä polku valintaan, se ei ole myöskään haluamamme. Haluamme haluamasi kolmannen kuvakkeen vasemmalta, latauspolun valintakuvakkeeksi:

"Lataa polku valintana" -kuvake Polku-paletin alaosassa.

Heti kun napsautin tätä kuvaketta, polustani dokumentistani tulee valinta, ikään kuin olisin luonut sen jollain Photoshopin yleisimmistä valintatyökaluista:

Polku on nyt muutettu valintaksi.

Se on niin helppoa! Itse asiassa se on jopa helpompaa kuin siksi, että siellä on pikanäppäin polun muuttamiseksi valinnaksi ilman, että joudutaan vaihtamaan Polkuja-palettiin. Kun olet piirtänyt polun ja olet valmis muuttamaan sen valinnaksi, paina vain Ctrl + Enter (Win) / Command + Return (Mac) saadaksesi Photoshop muuntamaan polun valinnaksi.

Tähän mennessä voi olla sinulle selkeämpää, miksi, vaikka kynätyökalu onkin hyvin valintatyökalu, sitä ei ole ryhmitelty muihin työkalupaletin yläosassa oleviin valintatyökaluihin. Syynä on, että kynätyökalu on ensisijaisesti polkutyökalu. Se luo valintoja luomalla ensin polkuja, ja tästä syystä sillä on enemmän yhteistä erilaisten Muoto-työkalujen ja Tyyppityökalujen kanssa, jotka kaikki käyttävät polkuja, kuin se on perusvalintatyökalujen, kuten Suorakulmainen Marquee -työkalu tai Lasso, kanssa. Työkalu, joka tekee valinnat vain pikselien perusteella.

Katsotaanpa käytännön esimerkkiä siitä, mitä olemme oppineet tähän mennessä. Tässä meillä on valokuva pysäkkimerkistä joidenkin kallioisten kallioiden edessä:

Kuva stop-merkistä.

Oletetaan, että halusin valita tämän pysäytysmerkin, jotta voin kopioida sen omaan kerrokseen. Pysäytäkyltti koostuu vain yhdestä suoria linjoista, jotka tekevät tästä erittäin helpon. Ensinnäkin tarvitsen lähtöpisteeni polulleni, joten aloitan merkin vasemmassa yläkulmassa napsauttamalla kerran asettaaksesi ensimmäisen kiinnityspisteen. Tässä tapauksessa ei ole väliä missä aloitan polun, mutta aloitan vasemmasta yläkulmasta:

Napsauttamalla kerran pysähdysmerkin vasemmassa yläkulmassa aloittaaksesi polun alkuperäisellä kiinnityspisteellä.

Huomaa, kuinka olen lähestynyt tätä napsauttaessani. Löydät kuvasi hieman helpommaksi, kun teet valintoja Kynä-työkalulla. Tällä tavoin voit olla varma, että pysyt polullasi vain valitsemallasi alueella.

Tällä hetkellä minulla ei ole polkua, minulla on vain lähtökohta polulleni. Polun luomiseksi minun on mentävä vain kyltin ympäri, joka lisää kiinnityspisteen jokaiseen nurkkaan, missä polun on muutettava suuntaa. Kun lisään jokaisen ankkuripisteen, ilmestyy uusi reittiosa, joka yhdistää edellisen ankkuripisteen uuden kanssa, kunnes olen kulkenut kaiken kyltin ympäri. Suljekseni polun napsauttamalla takaisin alkuperäistä lähtökohtaa. Se on hiukan vaikea nähdä alla olevassa kuvakaappauksessa, mutta minulla on nyt polku koko pysäytysmerkin ympärillä, mukaan lukien kiinnitetty posti, yksinkertaisesti menemällä ympäri napsauttamalla nurkassa, missä polun täytyy muuttaa suuntaa:

Polku näkyy nyt kuvan stop-kyltin ympärillä.

Jos tarkastelen Paths-palettia nyt, voin nähdä selvästi, että minulla on polku stop-muodon muodossa:

Photoshopin Paths-paletti osoittaa polun, joka on piirretty stop-kyltin ympärille.

Huomaa, kuinka Photoshop on nimennyt polun "työpoluksi", mikä tarkoittaa, että tämä polku on väliaikainen ja kadon sen, jos luon toisen polun tallentamatta tätä ensin nimeämällä se uudelleen. Vaikka en luo uutta polkua, menetän sen silti sulkeessani asiakirjan, ellei tallenna sitä ensin. Minun ei kuitenkaan tarvitse tallentaa tätä polkua, joten en ole siitä huolissani. Useimmissa tapauksissa myöskään sinun ei tarvitse huolehtia siitä.

Muuntaakseni polkuni valinnaksi napsauttamalla Lataa polku -valintakuvaketta Tasot-paletin alaosassa, tai voisin yhtä helposti painaa Ctrl + Enter (Win) / Command + Return (Mac):

Napsauta "Lataa polku valintana" -kuvaketta Paths-paletissa tai paina "Ctrl + Enter" (Win) / "Command + Delete" (Mac) muuntaaksesi polun valinnaksi.

Heti kun teen, polkuni muunnetaan valinnaksi ja stop-merkki on nyt valittu:

Pysäytysmerkki valitaan nyt polun muuntamiseksi valinnaksi.

Siirtyen takaisin Tasot-palettiini ja kopioin pysäytysmerkin omaan kerrokseensa käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac), joka sijoittaa merkin omilleen kerros taustakerroksen yläpuolella:

Pysäytysmerkki on nyt kopioitu omaan erilliseen kerrokseen.

Kun merkki on nyt omalla kerroksellaan, voin tehdä sen, mitä haluan, vaihtamalla taustan toisella kuvalla tai tehdä taustasta mustavalkoisen ja jättäen merkin värilliseksi, mitä voin ajatella. Asia on, että pystyin helposti valitsemaan merkin napsauttamalla kulmia kynätyökalulla, joka loi polun merkin ympärille, ja sitten muutin polun yksinkertaisesti valinnaksi.

Tähän mennessä olemme tarkastelleet valintojen tekemistä Photoshopin kynätyökalulla, olemme oppineet, että kynä on joka kerta valinnan työkalu Photoshopin yleisimmin valintatyökaluina, kuten suorakulmainen teltta ja Lasso-työkalut, mutta että valintojen tekemisen sijaan pikselien tapaan kuin muut työkalut tekevät, Pen-työkalu piirtää polut, jotka voidaan sitten helposti muuntaa valinnoiksi joko Polku-paletista tai käyttämällä nopeaa pikanäppäintä.

Siksi kynää ei löydy työkalupaletin yläosasta muiden pikselipohjaisten valintatyökalujen kanssa, vaan se ryhmitellään sen sijaan polkutyökaluihin, kuten erilaisiin Muototyökalut, Tyyppi-työkalu ja Polunvalinta- ja Suoravalintatyökalut . Kynätyökalu sisältää polut, ei pikseleitä.

Olemme oppineet, että voimme lisätä asiakirjaan sisälle ankkuripisteitä, jotka ankkuroivat polun paikoilleen, napsauttamalla vain erilaisia ​​kohtia kynätyökalulla, ja kun lisäämme yhä enemmän ankkuripisteitä, luomme polun jokaisena uudena pisteenä yhdistetään edelliseen pisteeseen uudella polku-segmentillä. Olemme myös oppineet, että polkua kutsutaan tyypillisesti "tulostamattomaksi elementiksi", mikä tarkoittaa, että riippumatta siitä kuinka monta polkua lisäämme, mikään niistä ei ole näkyvissä paperilla, kun menemme tulostamaan kuvaa . Ne eivät myöskään tule näkyviin, jos näytämme kuvan verkkosivustolla. Polut näkyvät vain meille, kun työskentelemme Photoshopissa (vaikka muut ohjelmat, kuten Adobe Illustrator, tukevat myös polkuja). Polusta tulee jotain muuta kuin pelkkää muodon ääriviivaa, ennen kuin teemme jotain polulla, esimerkiksi täytämme sen värin avulla, kohdistamme siihen viivan tai muunnamme sen valintaan.

Näimme, kuinka helppoa on käyttää kynätyökalua valitaksesi jotain stop-merkkiä, hahmottamalla se polulla, joka koostuu sarjasta suoria reittisegmenttejä, ja kääntämällä sitten polku valintaan. Se on hienoa, mutta todellakaan, emme ole vielä tehneet mitään, jota emme olisi voineet tehdä helpommin jollain kuten Lasso-työkalulla, tai vielä paremmin, Polygonal Lasso -työkalulla, joka on rakennettu erityisesti valitsemalla litteä muotoinen muoto kuten pysäkki merkki. Mahdollisuudet ovat, ellei sinulla ole omituista kiehtovuutta liikennemerkeissä, ennemmin tai myöhemmin haluat valita jotain hieman mielenkiintoisempaa, ja "mielenkiintoisella" tarkoitan haastavampaa. Ja "haastamalla" tarkoitan jotain, joka sisältää käyriä. Kaarevan objektin valitseminen Photoshopissa tapahtuu yleensä silloin, kun menetät kaiken kunnioituksen perusvalintatyökaluille. Onneksi sattuu myös olemaan aika, jolloin kynätyökalu todella paistaa!

Ennen kuin jatkamme, minun on korostettava, että kaikki, mitä olemme tähän mennessä tehneet, on ollut melko yksinkertaista. Napsauta tätä, napsauta siellä, muunna polku valmiiksi, valmis. Tämä seuraava osa, jossa päästämme käyrien piirtämiseen, ei ole aivan yhtä helppoa, vaikka se ei todellakaan ole vaikeaa, mutta jos tämä on ensimmäinen kerta kynätyökalulla tai sinulla ei ole paljon kokemusta siitä, käyrien kanssa työskenteleminen saattaa tuntua vähän luonnoton ja jopa hiukan ylivoimainen. Tässä on ehdottomasti "pyöräily" -analogia. Voit pudota aluksi muutaman kerran ja ihmetellä, kuinka kukaan onnistuu tekemään sen, mutta mitä enemmän harjoittelet ja mitä enemmän pysyt kiinni, sitä järkevämpi se kaikki on alkaa tehdä. Missä tahansa vaiheessa se näyttää sinulle toiselta luonteelta ja ymmärrät yhtäkkiä, miksi niin monet ihmiset vannovat, että kynätyökalu on Photoshopin suurin yksittäinen valintatyökalu! Vakavasti se todella on.

Kahvan saaminen suuntakahvoista

Aloitetaan uudelleen kynätyökalulla. Avaa uusi tyhjä Photoshop-dokumentti tai poista vain aiemmin tekemäsi asiakirja nykyisessä asiakirjassa, jotta aloitamme tuoreen. Sitten valittuna Kynätyökalu ja Asetukset-palkissa valittuna Polut (muista, että oletusasetuksena on Muotokerrokset -vaihtoehto, joten sinun on varmistettava, että Polut-vaihtoehto on valittu), napsauta kerran missä tahansa dokumentin sisällä, aivan kuten teimme ennen. Tällä kertaa kuitenkin sen sijaan, että napsauttaisit vain kiinnityspisteen lisäämistä, napsauta ja vedä sitten hiirtä lyhyen matkan päässä kiinnityspisteestä ennen hiiren painikkeen vapauttamista:

Napsauta mitä tahansa asiakirjan sisällä olevaa kynätyökalua ja vedä sitten lyhyen matkan päässä kiinnityspisteestä.

Kun olet valmis, näet kiinnityspisteen, jossa kaksi viivaa ulottuu siitä. Ensi silmäyksellä saatat ajatella, että olemme jotenkin onnistuneet vetämään polun kynätyökalun avulla. Loppujen lopuksi näyttää siltä, ​​että meillä on kolme kiinnityspistettä, toinen molemmissa päissä ja toinen keskellä, ja kaksi polkuosaa yhdistää ne. Jos katsomme kuitenkin hieman lähemmäksi, voimme nähdä, että kummankin pään kärjet ovat hiukan pienemmät kuin keskellä, ja että ne ovat oikeastaan ​​eri muotoisia. Keskellä oleva neliö on neliö, ja kuten olemme nähneet, kiinnityspiste on neliö, mutta molemmissa päissä olevat näyttävät olevan timantin muotoisia. Ovatko jotkut kiinnityspisteet neliömäisiä ja jotkut timantin muotoisia?

Ei. Kaikki kiinnityspisteet ovat neliömäisiä ja ne ovat kaikki samankokoisia, mikä tarkoittaa, että pienemmät, timantin muotoiset pisteet päissä eivät ole kiinnityspisteitä. Ja jos ne eivät ole ankkuripisteitä, se tarkoittaa, että viivat eivät ole polun segmenttejä, koska tarvitsemme ainakin kaksi ankkuripistettä polun luomiseksi ja tällä hetkellä ainoa ankkuripiste on keskellä. Joten mitä tarkalleen ovat ne linjat, jotka sitten ulottuvat ankkuripisteestä? Ne ovat suuntakahvat!

"Ah, suuntakahvat!" sinä sanot. "Nyt saan sen!"

… … …………….

"Odota, en minä. Mitä helvettiä suuntakahvat ovat?"

Suuntakahvat ovat hyvin kahvoja, ja niitä käytetään vain luotaessa kaarevia reittisegmenttejä. Suoriin kahvoihin ei tarvitse luoda suoraa polkuosaa. Niitä on yleensä kaksi, vaikka joskus on vain yksi, ja kuten olemme jo nähneet, ne ulottuvat kiinnityspisteistä. Niitä kutsutaan "kahvoiksi", koska kuten näemme hetkessä, voit itse tarttua niihin ja liikuttaa niitä.

Suuntakahvat ohjaavat kahta asiaa. He hallitsevat käyrän kulmaa ja hallitsevat käyrän pituutta, ja tekevät sen todella siistillä tavalla. Syynä siihen, että niitä on yleensä kaksi, johtuu siitä, että yksi niistä hallitsee ankkuripisteeseen tulevan käyrän kulmaa ja pituutta, ja toinen ohjaa kiinnityspisteestä ulos virtaavan käyrän kulmaa ja pituutta.

Ennen kuin katsomme, kuinka piirtää käyrät suuntakahvoilla, katsotaan ensin, kuinka ohjataan itse kahvoja, koska menestyminen piirtämällä käyriä riippuu paljon kyvystämme hallita kahvoja. Älä huoli, se ei ole, kuten sanotaan, rakettitiede. On vain muutamia yksinkertaisia ​​asioita, jotka sinun täytyy oppia. Olemme jo nähneet kuinka luoda suunnankahvoja napsauttamalla kynätyökalulla ja vetämällä sitten pois kiinnityspisteestä. Mitä kauemmaksi kiinnityspisteestä vetämme, sitä pidemmät suuntakahvat ovat. Mitä pidempi kahva, sitä pidempi käyrä. Lyhyt kahva, lyhyt käyrä. Pitkä kahva, pitkä käyrä.

Yksi mukavista asioista, jotka opit melko nopeasti kynätyökalusta, on, että se on erittäin anteeksiantava. Ei ole mitään syytä huoleen saada asiat oikein ensimmäistä kertaa piirtämällä polkuja sen kanssa, koska voimme palata takaisin ja korjata asiat helposti, kun olemme valmiita! Laitoitko kiinnityspisteen väärään kohtaan? Ei ongelmaa! Siirrä vain haluamaasi paikkaan! Katsotaan kuinka tehdä se hetkessä. Veditkö suuntakahvan väärään suuntaan? Ei ole ongelma. Tartu kahvaan ja käännä sitä haluamaasi suuntaan. Jälleen näemme kuinka se tehdään. Onko yksi suuntasuhteistasi liian pitkä tai liian lyhyt? Ei ongelmaa. Napsauta vain sitä ja vedä sitä sitten pidempään tai lyhyemmäksi tarpeen mukaan (je, näemme myös, kuinka se tehdään). Polkuja voi muokata jatkuvasti, joten ei ole mitään syytä huolehtia virheen tekemisestä tai sen korjaamisesta ensimmäisellä kerralla. Eikö se tee sinusta tuntuu jo hiukan paremmalta?

Suuntakahvojen pyöriminen ja koon muuttaminen

Kuten mainitsin, niitä kutsutaan suuntaisiksi "kahvoiksi", koska voit tarttua niihin kuin kahvoihin ja liikuttaa niitä. Katsotaan kuinka se tehdään. Ensin tarkastellaan kuinka kiertää molempia kahvoja samanaikaisesti. Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna kiinnityspisteellä ja jo luomillamme kahdella suuntakahvalla. Näet Kynä-työkalukuvakesi muuttuvan väliaikaisesti suoran valinnan työkaluksi (valkoinen nuoli) ja siksi, että kun Kynä-työkalu on valittuna, "Ctrl / Komento" -näppäimen pitämisestä tulee nopea pikakuvake väliaikaiseen käyttöön suoravalintatyökalussa, mitä valitsemme polun eri osia. Napsauta sitten vain suoraan pienellä timantin muodolla jommankumman suuntakahvan päässä (itse "viivan" napsauttaminen ei toimi, joten sinun on aina napsautettava vinoneliön muotoa kahvan päässä, jotta voit tehdä mitä tahansa ja vedä sitä kiinnityspisteen ympäri kääntääksesi sitä. Kun kiertetään yhtä kahvoista, toinen kahva pyörii yhdessä sen kanssa vastakkaiseen suuntaan, tavallaan kuin saha. Saatat myös huomata, että heti kun alat vetää kahvaa, hiiren kohdistinkuvake muuttuu jälleen kerran, tällä kertaa Siirrä työkalu -kuvaketta, koska siirrymme jotain paikasta toiseen:

Pidä "Ctrl" (Win) / "Command" (Mac) painettuna ja napsauta jommankumman suuntakahvan päätä ja vedä kahvaa kääntääksesi sitä kiinnityspisteen ympäri. Kun vedät yhtä kahvaa, toinen pyörii vastakkaiseen suuntaan.

Voit vapauttaa Ctrl / Komento-näppäimen, kun olet alkanut vetää kahvaa. Sinun ei tarvitse pitää sitä koko ajan.

Jos haluat muuttaa suuntakahvan kokoa pyörittäessäsi, vedä kahvan päätä kohti kiinnityspistettä, jotta se lyhenee, tai vetämällä sitä pois kiinnityspisteestä, jotta se pidempään. Kuten edellä mainitsin, lyhyempi kahva tekee käyrästä lyhyemmän ja pidempi kahva tekee käyrän pidemmäksi. Et voi muuttaa molempien kahvojen kokoa samanaikaisesti, joten jos joudut muuttamaan molempien kahvojen kokoa, sinun on vedä kumpaakin pidempään tai lyhyemmäksi erikseen. Ainoa asia, jonka voit tehdä molemmille samanaikaisesti, on kääntää niitä. Jos olet jo vapauttanut hiiren painikkeen kahvojen kiertämisen jälkeen ja kohdistin on muuttunut takaisin Kynätyökalukuvakeksi ja joudut muuttamaan yhden kahvan kokoa, joudut pitämään Ctrl / Komento -painiketta alhaalla uudelleen väliaikaisesti siirry takaisin suoravalintatyökaluun ja napsauta ja vedä kahvan päätä sen koon muuttamiseksi:

Vedä kahvojen päätä sisään kiinnityspistettä kohti lyhentääksesi niitä, tai vetämällä ne pois kiinnityspisteestä, jotta ne pitenevät.

Nyt tarkastellaan kuinka kääntää kahvoja toisistaan ​​riippumatta. Jos haluat kiertää yhtä kahvaa vaikuttamatta toiseen, vapauta ensin hiiren painike, jos olet kiertänyt tai muuttanut kahvoja, jotta kohdistin muuttuu takaisin Kynä-työkalukuvakeksi. Sen jälkeen, kun pidät alhaalla "Ctrl / Command" -painiketta, joka liikuttaa molempia kahvoja kerralla, pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta jommankumman suuntakahvan päätä. Kohdistimesi muuttuu Muunna kohta -työkalukuvakkeeksi, joka näyttää yksinkertaistetulta nuolelta, joka koostuu vain kahdesta rivistä, melkein kuin ylösalaisin kirjain "v" (paitsi että se ei ole aivan ylösalaisin). Sitten vedä kahvaa vain kiinnityspisteen ympäri kääntääksesi sitä, kuten aiemmin teit, ja tällä kertaa kahva pyörii toisesta riippumatta, katkaiseen niiden välisen yhteyden:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) painettuna ja napsauta jommankumman suuntakahvan päätä ja vedä kahvaa kääntääksesi sitä kiinnityspisteen ympäri toisesta kahvasta riippumatta.

Voit jälleen vapauttaa Alt / Option-näppäimen vetämisen jälkeen. Sinun ei tarvitse pitää sitä alas koko ajan.

Voit myös muuttaa suuntakahvojen kokoa "Alt / Option" -näppäimellä täsmälleen samalla tavalla kuin "Ctrl / Command" -näppäimellä. Jos käännät kahvaa, vedä sitä vain kiinnityspistettä kohti, jotta se olisi lyhyempi tai kauempana kiinnityspisteestä, jotta se pidempään. Jos olet jo vapauttanut hiiren painikkeen ja kohdistimesi näyttää taas Kynätyökalu-kuvaketta, sinun on pidettävä alhaalla "Alt / Option" -painiketta, napsautettava sitten kahvan päätä ja vetämällä sitä koon muuttamiseksi.

Onko eroa kahvojen koon muuttamisessa käyttämällä "Ctrl / Command" ja "Alt / Option" sen tekemiseen? Kyllä on. Jos et ole vielä "katkennut yhteyttä" kahvojen välillä vetämällä toisistaan ​​riippumattomasti, kahvan koon muuttaminen "Ctrl / Command" -sovelluksella pitää kahvat kytkettynä toisiinsa. Se ei muuta molempien kahvojen kokoa kerralla, mutta se ei myöskään katkaise niiden välistä yhteyttä, joten pystyt silti kiertämään niitä yhdessä tarvittaessa. Jos muutat kahvan kokoa "Alt / Option" -sovelluksella, katkaiset kahvojen välisen yhteyden. Vaikka et kierrä kahvaa muutettaessa sitä, yhteys katkeaa silti.

Entä jos olet katkennut kahvojen välisen yhteyden kiertämällä niitä "Alt / Option" -vaihtoehdolla ja haluat sitten kiertää niitä uudelleen? Voitko "rakentaa yhteyden" niin sanotusti puhumaan valitsemalla yhden niistä pitämällä samalla Ctrl / Komento -painiketta alhaalla kuin aiemmin? Hyvä kysymys, ja vastaus on kieltävä. Kun olet katkennut yhteyden kahvojen välillä, "Ctrl / Komento" -näppäin yksin ei tuo sitä takaisin. Sinun on valittava yksi kahvoista pitäen samalla painettuna Ctrl + Alt (Win) / Command + Option (Mac) siinä vaiheessa, jotta kahvoja voi liikuttaa uudelleen.

Nopea yhteenveto toistaiseksi …

Olemme käsittäneet täällä paljon tietoa suuntakahvojen kanssa työskentelystä, joten teemme nopean kehyksen ennen kuin siirrymme eteenpäin ja alamme piirtää joitain todellisia käyriä.

  • Lisää kiinnityspiste napsauttamalla vain Kynä-työkalua.
  • Jos haluat lisätä kiinnityspisteen suuntaisilla kahvoilla, jotka ulottuvat siitä, napsauta kynätyökalulla ja vedä sitten kiinnityspisteestä pois ennen hiiren painikkeen vapauttamista. Mitä kauemmaksi vedät, sitä pidemmät suuntakahvat ovat.
  • Kiertääksesi suuntakahvoja yhdessä, pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -painiketta painettuna, mikä siirtää sinut väliaikaisesti suoravalintatyökaluun, napsauta sitten jommankumman kahvan päätä ja vedä sitä kiinnityspisteen ympäri. Toinen kahva pyörii vastakkaiseen suuntaan.
  • Kiertääksesi suuntakahvoja itsenäisesti, pidä painettuna Alt (Win) / Option (Mac), joka siirtää sinut väliaikaisesti Muunna kohta -työkaluun, napsauta sitten jommankumman kahvan päätä ja vedä sitä kiinnityspisteen ympäri. Toinen kahva ei pyöri.
  • Jos haluat muuttaa kahvojen kokoa katkaisematta niiden välistä yhteyttä, pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna siirtyäksesi suoravalintatyökaluun ja napsauta sitten jommankumman kahvan päätä. Vedä sitä kiinnityspistettä kohti saadaksesi sitä lyhyemmäksi, tai vedä sitä pois kiinnityspisteestä, kun haluat pidempään.
  • Voit muuttaa kahvojen kokoa ja katkaista niiden välisen yhteyden pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) -painiketta painettuna vaihtaaksesi kohtaan Pistetyökalu ja napsauttamalla sitten jommankumman kahvan päätä. Vedä sitä kiinnityspistettä kohti saadaksesi sitä lyhyemmäksi, tai vedä sitä pois kiinnityspisteestä, kun haluat pidempään.
  • Kierrä suuntakahvoja yhdessä yhteyden katkaisun jälkeen pitämällä Ctrl + Alt (Win) / Command + Option (Mac) painettuna, napsauttamalla sitten jommankumman kahvan päätä ja vetämällä sitä kiinnityspisteen ympäri. Toinen kahva pyörii jälleen sen mukana.

Okei, se kattaa melkoisesti perustiedot suunnankahvojen hallitsemisesta. Katsotaan kuinka voimme käyttää niitä piirtämään joitain käyriä!

Olemme toistaiseksi peittäneet paljon maata. Tiedämme kiinnityspisteistä ja suuntakahvoista. Tiedämme, että suoran polun segmenttien piirtämiseksi meidän tarvitsee vain asettaa sarja ankkuripisteitä missä vain tarvitsemme niitä yksinkertaisesti napsauttamalla kynätyökalulla, ja kun lisäämme yhä enemmän ankkuripisteitä, lisäämme suorampia osia polullemme. Tiedämme kuinka luoda suunnankahvoja ja kuinka kiertää niitä joko yhdessä tai erikseen ja kuinka muuttaa niiden kokoa.

Tiedämme kuinka muuttaa polun valinnaksi napsauttamalla "Lataa polku valintana" -kuvaketta Polkujen paletin alaosassa tai painamalla "Ctrl + Enter" (Win) / "Command + Return" (Mac) näppäimistö. Yksi asia, jota en vielä maininnut, on se, että riippumatta siitä, koostuuko polumme suorasta,
käyrät tai suoraviivojen ja käyrien yhdistelmä, muunnetaan se valintaksi tarkalleen samalla tavalla, ja olemme jo oppineet tekemään sen, mikä tarkoittaa, että olemme hyvin matkalla perehtymään valintojen tekemiseen kynällä ! Ainoa mitä meidän on tehtävä, on saada vähän harjoittelupiirrosten piirtämistä, mitä me juuri teemmekin!

Vieritkökö edelleen? Lataa tämä opetusohjelma PDF-muodossa!

Piirrä käyrä

Aloitetaan jälleen uudestaan ​​avaamalla uusi tyhjä asiakirja Photoshopissa tai poistamalla jo tekemäsi. Aiomme piirtää ensimmäisen käyrämme, jotta voimme laittaa kaikki vasta hankitut suuntakahvan tietomme käytettäväksi. Ensin, kun Kynä-työkalu on valittuna ja Asetukset-palkissa valittu Polut-vaihtoehto, napsauta kerran dokumentin kohdalla lisätäksesi kiinnityspisteen. Napsauta vain, älä napsauta ja vedä. Sinulla pitäisi olla yksi ainoa ankkuripiste näytöllä, kun olet valmis.

Siirrä sitten hiiren kohdistin ylöspäin ja alkuperäisen ankkuripisteen oikealle puolelle. Napsauta uudelleen lisätäksesi toisen kiinnityspisteen, mutta vedä tällä kertaa hiiriä hieman kiinnityspisteen oikealle puolelle vetääksesi suuntakahvat ulos. Pidä Shift-painiketta painettuna vetäessäsi rajoittaaksesi liikettä vaakasuuntaan. Vedäessäsi suuntakahvoja ulos, näet polkusi käyränä kahden kiinnityspisteen välillä! Mitä kauemmaksi vedät hiirtä, sitä kauemmin teet suunnankahvoja ja sitä enemmän käyrä luote:

Napsauta kerran lisätäksesi kiinnityspisteen, napsauta ja vedä sitten toinen kiinnityspiste suuntaisilla kahvoilla luomalla kaareva reittiosa kahden pisteen väliin.

Lisää kolmas kiinnityspiste napsauttamalla alaspäin ja oikeanpuoleista toista kiinnityspistettä. Tällä kertaa älä napsauta ja vedä, napsauta vain:

Lisää kolmas kiinnityspiste alaspäin ja oikealle puolelle napsauttamalla kynätyökalulla.

Heti kun lisäät kolmannen ankkuripisteen, ilmestyy toinen polkuosa, joka yhdistää toisen ankkuripisteen kolmanteen. Ja koska toisessa ankkuripisteessämme on suunnankahvat, jotka ulottuvat siitä, myös tämä uusi polkuosa on kaareva! Meillä on nyt mukava, sileä kaari, joka alkaa ensimmäisestä pisteestä vasemmalla, kulkee sitten ankkuripisteen läpi suunnankahvojen ollessa ylöspäin ja loppuu kolmanteen pisteeseen.

Yksi asia, jonka olet ehkä huomannut, ja voit nähdä sen yllä olevassa kuvakaappauksessa, on se, että kun lisäät kolmannen ankkuripisteen, toisen kiinnityspisteen vasemmalla puolella oleva suuntakahva katosi. Se on edelleen olemassa, Photoshop vain piilotti sen näkymästä. Jos haluat nähdä sen uudelleen, käytä jo opittuja pikanäppäimiä siirtyäksesi väliaikaisesti suoravalintatyökaluun, ts. Pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauttamalla sitten toista kiinnityspistettä valitaksesi se. Heti kun teet, puuttuva suuntakahva ilmestyy uudelleen ikään kuin se olisi olemassa koko ajan (mikä se oli):

Pidä "Ctrl" (Win) / "Command" (Mac) -näppäintä painettuna siirtyäksesi väliaikaisesti suoravalintatyökaluun, napsauta sitten ylimpiä kiinnityspistettä valitaksesi sen. Puuttuva ankkuripiste tulee uudelleen näkyviin.

Kun "Ctrl / Komento" -näppäintä pidetään edelleen painettuna, jotta sinulla on edelleen pääsy suoravalintatyökaluun, yritä muuttaa jokaisen suuntakahvan kokoa napsauttamalla kunkin päätä valitaksesi se ja vetämällä sitä sitten kohti kiinnityspistettä ja poispäin. Pidä jälleen "Shift" -painiketta vetäessäsi rajoittaaksesi liikettäsi vaakasuoraan, ja katso mitä tapahtuu. Kun lisäät kahvan pituutta, saat enemmän käyrää ja pienentäessäsi sen pituutta saat vähemmän käyrää. Huomaa myös, että jokainen kahva ohjaa omaa käyrän puoltaan. Vasemmalla oleva kahva ohjaa ankkuripisteeseen tulevaa käyrää vasemmalta, ja oikealla oleva kahva ohjaa käyrää, joka virtaa ulos ankkuripisteestä oikealta.

Täällä olen tehnyt vasemmasta kahvasta lyhyemmän, ja kuten näemme, käyrää on nyt paljon vähemmän kuin alun perin, melkein tulossa suoraksi. Olen myös tehnyt kahvasta oikealla puolella pidempään, ja seurauksena oikealla oleva käyrä on nyt paljon selvempi. Heikko käyrä on alkuperäinen vertailuun:

Muuta käyrien muotoa muuttamalla suuntakahvojen kokoa. Vasen kahva ohjaa vasenta käyrää ja oikea kahva ohjaa oikeaa käyrää.

Aion peruuttaa muutokseni painamalla Ctrl + Alt + Z (Win) / Command + Option + Z (Mac) muutaman kerran asettaaksesi suuntakahvani takaisin alkuperäiseen kokoonsa, jotta ne ovat jälleen yhtä pitkät. Yritämme nyt kääntää kahvoja. Pidä "Ctrl / Command" -painiketta alhaalla vielä kerran, kun haluat käyttää suoraa valintatyökalua, napsauta sitten jommankumman kahvan päätä valitaksesi sen ja yritä kääntää sitä kiinnityspisteen ympäri. Koska valitsimme kahvan painikkeella "Ctrl / Command", molemmat kahvat pyörivät yhdessä. Täällä olen vetänyt vasen kahvani alas ja oikealle, ja vasemmalla olevan käyrän kulma muuttui sen mukana, ja näyttää nyt enemmän kaltevuudelta, kun se nousee ylös kiinnityspisteeseen. Vedämällä vasenta kahvaa alas ja oikealle, aiheutin oikean kahvan kääntyvän ylös ja vasemmalle, ja taas oikeanpuoleisen käyrän kulma muuttui sen mukana, nouseen nyt hetkeksi kiinnityspisteen yläpuolelle ennen kuin jyrkkä kunnollinen alas oikealle olevaan kiinnityspisteeseen. Jälleen heikko käyrä on alkuperäinen vertailuun:

Kierrä suuntakahvoja muuttaaksesi käyrien kulmaa. Valitse kahva pitäen samalla painettuna "Ctrl" (Win) / "Command" (Mac) kääntääksesi molempia kahvoja yhdessä.

Pelätty "silmukka"
Yksi asia, jonka haluat välttää, on kahvojen kääntäminen liian pitkälle, mikä johtaa polkuosien päällekkäisyyteen ja luo silmukoita. Täällä olen kääntänyt kahvoja ympäriinsä niin, että vasen kahva on nyt oikealla ja oikea kahva vasemmalla, ja huomaan mitä tapahtui. Polku-segmenttini ovat nyt päällekkäin, luomalla silmukka:

Suuntakahvojen kiertäminen liian pitkälle aiheuttaa reittisegmenttien limittymisen, jolloin polulle muodostuu ei-toivottu silmukka.

Silmukoita voi aiheuttaa suuntaa kädensivien kääntö liian pitkälle, kuten olen tehnyt yllä, mutta useimmiten ne johtuvat kahvasta, joka on liian pitkä, jolloin käyrä on liian pitkä ja aiheuttaa sen, että se limittyy itsensä kanssa. Jos niin tapahtuu, mitä se tekee joskus polkua piirtäessäsi, lyhennä vain suuntaa kahvan pituutta. Useimmat ihmiset lopulta luovat kokonaisen joukon silmukoita polulleen, kun he alkavat työskennellä kynätyökalun kanssa, joten älä usko, että olet ainoa. Sinun ei tarvitse kuitenkaan paniikkia tai turhautua. Kuten sanoin, ongelma johtuu todennäköisimmin siitä, että suuntakahva on liian pitkä, ja sinun tarvitsee vain lyhentää kahvaa "poistaa silmukka" -silmukasta!

Aion painaa Ctrl + Alt + Z (Win) / Command + Option + Z (Mac) muutaman kerran uudelleen, kumota muutokset ja palauttaa polku takaisin mukavaan sileään kaariin, josta aloitin. Entä nyt suuntasuuntojen kääntäminen toisistaan ​​riippumatta? Kuten edellisellä sivulla opimme, kääntämään kahvat erikseen sen sijaan, että valitsisimme niitä näppäimellä "Ctrl / Komento", valitsemme ne vain pitämällä alhaalla Alt (Win) / Option (Mac), joka antaa meille väliaikaisen pääsyn muuntamaan Pistetyökalu. Napsauta kahvan päätä valitaksesi sen, vedä sitä hiirellä kiertääksesi sitä. Tällä kertaa toinen kahva pysyy paikoillaan ja katkaisee yhteyden niiden välillä.

Tässä olen valinnut kahvan oikealta pitäen samalla Alt / Option-painiketta ja kääntänyt sen sitten alas ja vasemmalle. Huomaa, kuinka jälleen oikean reitin segmentin kulma muuttuu vastaamaan kahvan uutta suuntaa, ja tällä kertaa vasemmalla oleva kahva yhdessä vasemman reitin segmentin kanssa pysyvät molemmilla paikoillaan. Polkuni näyttää nyt vähän kuin hain evä:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) painettuna, kun haluat siirtyä väliaikaisesti "Muunna kohtatyökalu" -vaihtoehtoon, napsauta sitten suuntakahvan päätä valitaksesi se ja kääntää sitä toisesta kahvasta riippumatta.

Ankkuripisteen siirtäminen

Yksi asia, jota emme ole vielä tarkastelleet, on kuinka siirtää kiinnityspistettä. Jos muistatte, mainitsin edellisellä sivulla, että kynätyökalu on erittäin anteeksiantava, ja yksi syy siihen on sen lisäksi, että pystymme kiertämään ja muuttamaan suunnankahvojamme niiden luomisen jälkeen, että voimme helposti siirtää ankkuria osoittaa paikasta toiseen, jos tarvitsemme. Kuten olemme jo oppineet, ankkuri kiinnittää polun paikoilleen. Itse kiinnityspisteitä ei kuitenkaan ole kiinnitetty paikoilleen. Voit siirtää ankkuripistettä missä tahansa, milloin tahansa, ja kaikki siihen kytketyt polun segmentit liikkuvat ja säädetään oikein sen mukana.

Siirrä ankkuripiste pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -painiketta painettuna, jotta pääset väliaikaisesti käyttämään suoraa valintatyökalua kuten olemme jo tehneet. Napsauta sitten kiinnityspistettä valitaksesi se ja vedä se uuteen sijaintiinsa hiiri. Kaikki siihen liitetyt polun segmentit siirtyvät sen mukana uuteen sijaintiin. Täällä olen vetänyt keskimmäisen kiinnityspisteeni vähän alaspäin alkuperäisestä sijainnistaan ​​(jälleen heikko polku merkitsee alkuperäisen sijainnin vertailuun). Huomaa, kuinka polku itsessään on muuttunut muotoonsa sopeutuakseen kiinnityspisteen uuteen sijaintiin:

Pidä "Ctrl" (Win) / "Command" (Mac) painettuna ja napsauta kiinnityspistettä valitaksesi sen, vedä se sitten uuteen sijaintiin. Kaikki pisteeseen liitetyt reittisegmentit liikkuvat sen mukana, muuttaen muotoa tarpeen mukaan.

Tavallisesti, kun hahmotat objektin polulla valitaksesi sen kynätyökalun avulla, sinun ei tarvitse siirtyä ankkuripaikkaan melko pitkälle, mitä olen tehnyt yllä, mutta on hyvin yleistä palata takaisin polullesi jälkeen olet luonut sen ja napauta muutama kiinnityspiste täällä ja täällä hienosäätääksesi polkua. Kun olet valinnut kiinnityspisteen, voit työntää sitä ylös, alas, vasemmalle tai oikealle näppäimistön nuolinäppäimillä.

Suoran polun yhdistäminen käyrille

Entä jos en halunnut, että molemmat reittisegmenttini ovat käyriä? Entä jos tarvitsin, että ensimmäinen reittiosa olisi kaareva, mutta toisen tarvitsisi olla suora? Katsotaan kuinka se tehdään. Aion poistaa nykyisen poluni ja aloittaa alusta. Ensin napsautan lisätäksesi kiinnityspisteen aloittamaan asiat. Sitten, kuten ennenkin, napsautin lisätäksesi toisen kiinnityspisteen yläpisteeseen ja oikealle puolelle, ja tällä kertaa vedän suuntakahvat, jotka luovat kaarevan reitin, joka yhdistää kaksi pistettä antaen minä tarkalleen mitä minulla oli ylös tämän sivun alussa:

Napsauta kerran lisätäksesi kiinnityspisteen, napsauta sitten lisätäksesi toisen kiinnityspisteen ja luo käyrä vetämällä suuntakahvat ulos.

Minulla on nyt alkuperäinen käyräni, mutta haluan seuraavan polku segmenttini olevan suora. Jos minun napsautettaisiin vain jonnekin lisätäksesi uuden kiinnityspisteen heti, saisin toisen käyrän, koska minulla on se suuntavarsi, joka ulottuu viimeisen lisäämäni kiinnityspisteen oikealta puolelta. Minun on tehtävä eroon tuosta yhden suunnan kahvasta. Ilman suuntakahvaa, joka säätelee käyrän kulmaa ja pituutta, saadaan suora viiva.

Kahvan poistamiseksi, jättämällä vain kahva ankkuripisteen vasemmalle puolelle, minun tarvitsee vain pitää alhaalla Alt (Win) / Option (Mac), joka siirtää minut väliaikaisesti Muunna kohta -työkaluun ja sitten minä napsauta vain kiinnityspistettä. Kun teen, oikealla puolella oleva suuntakahva katoaa ja vasemmalle jätetään vain yksi:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) painettuna ja napsauta suoraan kiinnityspistettä poistaaksesi oikealta tulevan suunnankahvan, jättäen vain vasemmalle.

Nyt kun suuntakahva on poissa, jos napsautin lisätäksesi uuden kiinnityspisteen, saan suoran polun segmentin kahden pisteen väliin:

Kun oikeanpuoleinen suuntakahva on nyt poissa, uuden kiinnityspisteen lisääminen napsauttamalla lisää suoran reitin segmentin kahden pisteen väliin.

Minulla on nyt kaareva polkuosa vasemmalla ja suora oikealla! Entä jos halusin aivan päinvastoin? Oletetaan, että minun piti aloittaa suoralla tieosuudella ja seurata sitä sitten käyrällä? Aluksi aloitan napsauttamalla lisätäksesi alkuperäisen ankkuripisteen. Sitten, koska haluan suoran polun segmentin, minun tarvitsee vain napsauttaa jonnekin muualle lisätäksesi toinen kiinnityspiste, ja saan automaattisesti suoran polun, joka yhdistää kaksi pistettä:

Napsauta kynätyökalulla lisätäksesi alkuperäisen ankkuripisteen, napsauta sitten taas jonnekin muualla lisätäksesi toisen ankkuripisteen ja luodaksesi niiden välille suoran polun segmentin.

Aion pitää hiiren painikkeeni painettuna napsauttamisen jälkeen lisätäkseni toisen kiinnityspisteeni, koska haluan seuraavan reittisegmenttini olevan kaareva, ja tiedämme, että käyrän luomiseksi tarvitaan suuntakahva. Lisätäksesi kahvan, joka ulottuu ankkuripisteeni oikealta, pidän Alt (Win) / Option (Mac) painettuna, ja hiiren painikkeeni edelleen painettuna, aion vain vetää oikealle ankkuripisteestä. Kuten minä, suuntakahva vetää ulos sen mukana:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) painettuna ja vedä suuntakahvaa ankkuripisteen oikealla puolella.

Huomaa, että suuntakahva ulottui vain ankkuripisteen oikealta, ei molemmilta puolilta, jättäen suoran reitin segmentin vasemmalle paikoilleen. Ja nyt, kun minulla on suuntakahvani oikealla puolella, kaikki mitä minun tarvitsee luoda käyräni on napsauttaa lisätä kolmas piste:

Napsauta lisätäksesi kolmannen ankkuripisteen, joka luo kaarevan reittisegmentin edellisen ankkuripisteen ja uuden väliin.

Ja siellä me menemme! Minulla on nyt suora polku segmentti vasemmalla, jota seuraa kaareva segmentti oikealla. Tietysti suurin osa piirtämistäsi poluista koostuu enemmän kuin vain kolmesta ankkuripisteestä. Oletetaan, että halusin jatkaa tätä polkua liikkumalla samaan yleiseen suuntaan oikealle ja haluan seuraavan polun segmentin olevan myös kaareva. Aivan kuten tein hetki sitten, jättäisin hiiren painikkeen painettuna napsauttamisen jälkeen lisätäkseni kolmannen pisteeni. Pidäisin Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja vetäisin toisen suunnankahvan ulos. Toistaiseksi olemme vetäneet kahvoja vain oikealle päin, mutta mitä todella haluat tehdä, on vetää kahvat ulos yleiseen suuntaan, jonka haluat käyrän seuraavan. Haluan luoda käyrän, joka menee ylöspäin ja oikealle, joten aion vetää pienen kahvan ulos samaan yleiseen suuntaan:

Vedä suuntakahvat ulos käyrän yleiseen suuntaan.

Kärki! Hyvä käytäntö päästä on pitää suuntasuuntasi pieninä vetäessäsi niitä ensin ulos, koska et koskaan tiedä kuinka kauan tai millä tarkalla kulmassa niiden on oltava, kunnes todellinen käyrä ilmestyy, ja käyrä ei näy ennen kuin Olemme lisänneet molemmat kiinnityspisteensä. Kun olet lisännyt molemmat pisteet ja käyrä ilmestyy, voit helposti palata takaisin ja tehdä tarvittavat säädöt kahvoihin. Voit jopa odottaa, kunnes olet laatinut koko reitin, ennen kuin huolet kahvojen säätämisestä.

Kun suuntakahvani on luotu, aion napsauttaa lisätäkseni neljännen ankkuripisteen, ja vetän myös siitä pois suunnankahvat:

Lisätään neljäs kiinnityspiste yhdessä siitä ulottuvien suuntakahvojen kanssa.

Minulla on nyt kolmas segmentti lisätty polulleni, tämä on käyrä. Huomaa, että tällä käyrällä on todella kaksi suuntaa kahvaa, jotka sitä hallitsevat, toinen ulottuu kolmannen kiinnityspisteeni oikealta ja toinen ulottuu neljännen pisteeni vasemmalta:

Kolmannessa reittisegmentissä on nyt kaksi suuntakahvaa, toinen kummassakin päässä, jotka toimivat yhdessä käyrän ohjaamiseksi.

Tämän käyrän yleistä muotoa hallitaan nyt näiden kahden kahvan pituudella ja suunnalla. Katso mitä käyrälle tapahtuu liikuttaessani kahvoja. Vedän alakahvaa alas ja oikealle ja vedän yläkahvaa ylös ja vasemmalle. Vedän myös molempia näitä kahvoja pidempään. Heikko käyrä on alkuperäinen vertailuun:

Kummankin kahvan suunnan ja / tai pituuden muuttaminen muuttaa käyrän yleisen muodon. Kummankin kahvan kiertämisen ja pidentämisen jälkeen käyrä näkyy nyt "S" -muodossa.

Käyrä on nyt hieman "S" -muotoinen, ja se johtuu siitä, että alakahva säätelee käyrän kulmaa ja pituutta, kun se virtaa ulos kolmannesta kiinnityspisteestä, kun taas yläkahva hallitsee käyrän kulmaa ja pituutta se virtaa neljänteen pisteeseen. Kummankin kahvan pituuden ja / tai suunnan muuttaminen muuttaa käyrän yleisen muodon.

Aion painaa Ctrl + Alt + Z (Win) / Command + Option + Z (Mac) muutaman kerran peruuttaakseni tekemäni muutokset, joten käyrä on jälleen kerran yksinkertaisessa kaaren muodossa, koska se oli hetki sitten, ja luulen että lopetan tämän tien toisella suoralla segmentillä, mikä tarkoittaa, että minun on poistettava suuntakahva, joka ulottuu neljännen kiinnityspisteen oikealta puolelta. Olemme jo oppineet, kuinka se tehdään pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja napsauttamalla itse itse kiinnityspistettä:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) painettuna ja napsauta suoraan kiinnityspistettä poistaaksesi oikealta tulevan suunnankahvan.

Kun suuntakahva on poissa, minun tarvitsee nyt lisätä suoran polun segmentti napsauttamalla lisätä toinen kiinnityspiste:

Oikealla oleva suuntakahva on nyt poissa, joten voimme lisätä suoran polun segmentin napsauttamalla lisätäksesi uuden kiinnityspisteen.

Voisimme jatkaa tätä polkua niin kauan kuin halusimme, lisäämällä enemmän suoria segmenttejä ja käyriä, mutta luulen, että pysähdymme tähän, koska olemme kattavasti kaikkea mitä tarvitsemme tietää polkujen piirtämisestä kynätyökalulla tällä hetkellä. Se oli paljon tietoa, joka oli otettava mukaan, varsinkin jos tämä on ensimmäinen kerta, kun opit polkuja. Kuten jo mainitsin alussa, sinusta ei tule kynämestaria yksinkertaisesti lukemalla tämä opetusohjelma, aivan kuten et oppia kuinka ajaa pyörällä tai ajaa autoa, oppia uimaan tai soittamaan pianoa yksinkertaisesti lukeminen siitä. Mutta toivottavasti sinulla on jotain järkeä tässä vaiheessa kuinka piirtää polkuja kynätyökalulla, kuinka piirtää suoria polun segmenttejä, kuinka piirtää käyriä vetämällä suuntakahvoja ulos, kuinka muuttaa käyrän pituutta ja kulmaa kiertämällä ja koon muuttamalla kahvat ja kuinka yhdistää suorat ja kaarevat segmentit polulle.

Katsomme lopuksi, että teemme valintoja kynätyökalulla, katsokaamme käytännöllinen esimerkki siitä, kuinka valita objekti käyrällä.

Täällä meillä on kuva parista delfiineistä, jotka hyppivät vedestä. Ehdottomasti pari erittäin kurvikas olentoa:

Kuva kahdesta delfiinistä hyppäämässä vedestä.

Oletetaan, että haluamme valita nämä delfiinit, jotta voimme käyttää niitä suunnittelussa tai kollaasissa tai missä tahansa tilanteessa. Jos yrittäisit valita niitä Lasso-työkalulla, mitä todennäköisimmin käytät, jos et tiennyt kynätyökalun käyttöä. Sen lisäksi, että sinulla olisi vaikea aika, sinulla olisi tasainen kovempaa aikaa yrittää vakuuttaa itsesi, että olet tyytyväinen tuloksiin, kun olet valmis. Syynä on, että Lasso-työkalu ei yksinkertaisesti kykene tekemään kaarevia valintoja erittäin hyvin. Sen suurin ongelma sen lisäksi, että se on pikselipohjainen valintatyökalu, on, että se riippuu siitä, että sinulla on tarpeeksi vakaa käsi liikuttaaksesi sitä sujuvasti käyrien ympäri. Vaikka sinulla ei olisi kofeiiniriippuvuutta, voit ajaa itsesi hulluksi yrittäessäsi piirtää täydellisen tasaisen käyrän hiirellä tai jopa kynätabletilla, ja kun olet vihdoin luopunut, olet silti jäljellä valikoima täynnä karkeita, rosoisia reunoja, jotka vain huutavat "amatööri!". Kukaan ei halua tulla amatööriksi, varsinkin kun sitä ei tarvita kynätyökalun ansiosta!

Tutki esine ensin
Aina kun valitset jotain kynätyökalulla, ennen kuin aloitat, tutkia kohdetta huolellisesti tutkiaksesi, missä sinun tulee sijoittaa kiinnityspisteet. Unohda kaikki kohteen yksityiskohdat ja keskity vain sen muotoon. Missä ovat alueet, joissa muoto muuttaa suuntaa? Mitkä muodon osat ovat suorat? Mitkä osat ovat kaarevia? Jos käyrä on, onko se sileä, jatkuva kaari vai muuttuuko kulma pisteessä käyrää? Kuvittele mielessäsi, mihin tarvitset sijoittaa kiinnityspisteesi, koska kun sijoitat yhden, sinun on aina ajateltava seuraavaa ja mitä polun segmentin kahden pisteen välillä tulee näyttää.

Työkalu eleganssia
Vielä yksi asia pidettävä mielessä, että kynätyökalun on tarkoitus olla tyylikkyyden työkalu. Se ei ole naula- tai niittiase. Et halua vain napsauttaa muotoasi ympäri ja lisätä ankkuripisteitä kaikki "willy nilly" (se on tekninen termi). Kun käytät sitä käyrien piirtämiseen, haluat, että nuo käyrät ovat mukavia ja sileitä, muuten voimme hyvinkin vain pysyä Lasso-työkalulla. Jotta käyrät virtaavat tasaisesti, meidän on rajoitettava niiden luomisen ankkuripisteiden lukumäärää. Siksi haluat hetken tutkia kohdetta ensin ja visualisoida missä ankkuripisteiden täytyy olla. Jos voit hahmotella suuren osan muotosta käyttämällä vain yhtä käyrää, jonka molemmissa päissä on kiinnityspiste, niin haluat tehdä, koska se antaa sinulle sellaisia ​​tuloksia kuin etsit. Sellaiset tulokset, jotka huutavat "ehdottomasti ole amatööri!".

Valitaan nämä delfiinit. Aion aloittaa tietäni kuvan keskellä, siinä kohdassa, missä vasemmalla olevan delfiinin sivu on päällekkäin oikealla olevan delfiinin takaosan läpän kanssa. Ei ole oikeaa tai väärää paikkaa polun aloittamiseen. Tässä olen juuri päättänyt aloittaa. Tuon läppäosan ensimmäinen osa on suora, joten koska en tarvitse suuntakahvaa suoran polun segmentin luomiseen, aion napsauttaa vain kerran Pen-työkalulla lisätäkseni ensimmäisen kiinnityspisteeni, joka toimii polun lähtökohta:

Ensimmäisen kiinnityspisteen lisääminen.

Kuten aiemmin mainitsin, sinun on todennäköisesti hyödyllistä lähentää kuvaa, kun olet polulla. Voit vierittää kuvaa näytöllä zoomatessasi pitämällä välilyöntinäppäintä, joka siirtää väliaikaisesti käsityökaluun ja antaa sinun siirtää kuvaa näytössä ympäri napsauttamalla ja vetämällä sitä.

Tuon läppäosan yläosassa on tosiaankin pieni käyrä siihen nähden, kun se lähestyy delfiinin häntäosaa, joten toisessa kiinnityspisteessäni napsautin siinä kohdassa, jossa läppä ja häntäosa kohtaavat, ja aion vedä lyhyitä suuntakahvoja ulos vetämällä ylös ja oikealle siihen suuntaan, johon hännän osa liikkuu. Huomaa, että olen nyt luonut pienen käyrän läppättäjää pitkin:

Toisen kiinnityspisteen lisääminen ja pienten suuntaisten kahvojen vetäminen ulos lisäämään pienen käyrän ensimmäiseen polkuosaan.

Jatkaessani ylöspäin häntä pitkin näen, että se pysyy suorana lyhyen matkan ajan, jota seuraa käyrä oikealle, joten aion napsauttaa lisätäkseni kolmannen kiinnityspisteen kohtaan, jossa käyrä alkaa. Tämä antaa minulle suoran reitin segmentin edellisen pisteen ja uuden välillä. Tiedän, että siellä on lyhyt suuntakahva, joka ulottuu edellisestä kiinnityspisteestä, mikä tarkoittaa yleensä, että uusi reittisegmenttini on käyrä, ei suora leikkaus, mutta koska kahva on niin lyhyt ja liikkuu myös samaan suuntaan kuin polku segmentti, siihen ei ole havaittavissa käyrää. Pidä sitä "enimmäkseen suorana" reitin segmenttinä:

Napsauta lisätäksesi kolmannen ankkuripisteen, luomalla (enimmäkseen) suoran polun segmentin.

Jatkamalla eteenpäin, olemme tulleet ensimmäiselle todelliselle käyrälle polullamme. Tätä varten minun täytyy vetää suuntakahva juuri lisäämästäsi kiinnityspisteestä, joten pidän Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja vedän sitten kahvan yleiseen suuntaan. missä haluan käyrän virtauksen alkaessaan. Huomaa, kuinka vedän vain kahvan kiinnityspisteen yhdeltä puolelta, ei molemmista:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) painettuna vetääksesi suuntakahvan ankkuripisteen yhdeltä puolelta.

Lisätäksesi käyrän napsautan ja vedän kohtaan, jossa käyrä loppuu, muotoileen käyrää vetäessäni kahvoja, kunnes se vastaa delfiinin pyrstön käyrää. Tarvittaessa voin myös mennä taaksepäin ja muuttaa kahvan pituutta ja suuntaa käyrän alussa hienosäätääksesi sitä, mutta tässä tapauksessa minun ei tarvitse tehdä sitä:

Lisäämällä ankkuripiste käyrän vastakkaisessa päässä ja vetämällä suuntakahvat siitä, kääntämällä ja muuttamalla niitä tarpeen mukaan, kunnes käyrä vastaa kohteen käyrää.

Seuraava delfiinialue on melko suora, ylöspäin, kunnes sen selkä alkaa sulautua selkäevänsä kanssa, jossa pisteessä on toinen käyrä, joten aion napsauttaa lisätäksesi kiinnityspisteen juuri ennen käyrää selässä alkaa, joka antaa minulle toisen "enimmäkseen suoran" polun segmentin edellisen pisteen ja uuden pisteen välillä. Sitten aion jälleen pitää alhaalla Alt (Win) / Option (Mac) ja vetää ulos suunnankahvan valmistellessani seuraavaa kaarevaa polkuosaa varten:

Napsauta lisätäksesi ankkuripisteen, pidä sitten alhaalla "Alt" (Win) / "Option" (Mac) ja vedä suunnankahva valmistautuaksesi seuraavaan polkuosaan.

Selkärangan vasen puoli koostuu pääasiassa yhdestä jatkuvasta käyrästä ylöspäin, kunnes se pääsee lähellä yläosaa, jossa vaiheessa muoto muuttuu, joten luomalla tämä käyrä, napsaan ja vedän kohtaan yläreunan kohdalla, jossa käyrä muuttaa suuntaa. Kuten kuvakaappauksessa voidaan nähdä, tämä lisää kaarevan reitin segmentin edellisen kiinnityspisteen ja uuden väliin, mutta käyrä ei vielä seuraa evän muotoa. Se tarvitsee hienosäätöä:

Lisäämällä käyrä selkäevän vasempaan reunaan. Käyrä vaatii vielä jonkin verran säätämistä.

Säädä käyrää pitämällä vain painettuna Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä, joka antaa väliaikaisen pääsyn suoravalintatyökaluun, ja aion vetää kahvaa, joka ulottuu alhaalta ankkuripiste kohti oikeutta pidentää sitä, joka vetää käyrän kulman oikealle päin yhdessä sen kanssa, vuoraten sen kauniisti evän käyrän kanssa. Olen myös kääntänyt yläsuuntaista kahvaa hieman myötäpäivään vain ollakseen nirso, mutta suurin osa säädöstä tehtiin alasuunnan kahvalla:

Säädä käyrää säätämällä sen suuntakahvoja.

Lisää käyrä evän yläosaan napsauttamalla ja vetämällä sen vastakkaiselle puolelle lisätäksesi uuden kiinnityspisteen lyhyillä suuntaisilla kahvoilla. Huomaa kuitenkin, että törmäsimme ongelmiin. Suuntakahva käyrän vasemmalla puolella on liian pitkä ja se vetää käyrän pois evän yläosasta:

Käyrän vasemmalla puolella oleva suuntakahva on liian pitkä, minkä seurauksena käyrä ei seuraa evän muotoa.

Korjaa tämä ja teen vain pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna vielä kerran, napsauttamalla sitten kahvan päätä ja vedä sitä lyhyemmäksi, kunnes käyrä on oikeanlainen:

Suuntakahvan pituuden lyhentäminen käyrän muodon säätämiseksi.

Lopetetaan polun luominen selän etupuolelle. Loppu evästä on pohjimmiltaan suoraa viivaa, joten aion napsauttaa evän pohjaan lisätäksenne toisen kiinnityspisteen, joka lisää suoran reitin segmentin loppuun saakka reitin ympärille:

Lisää kiinnityspiste evän pohjaan polun piirtämiseksi sen ympärille.

Koska sinä ja minä olisimme molemmat täällä koko päivän, jos jatkat kommentoida jokaista kiinnityspistettä, suuntakahvaa ja polkuosaa kulkiessamme hitaasti delfiinien ympäri, ja koska olemme peittäneet kaiken, mitä meidän on tiedettävä tässä vaiheessa, Aion mennä eteenpäin ja piirtää loput polun, ääriviivat molemmat delfiinit:

Molemmat delfiinit ovat nyt reitin varrella.

Delfiinit on nyt hahmoteltu polun kanssa, ja jos tarkastelemme Polkuja-palettia, voimme nähdä sen riittävän varmasti, että meillä on delfiinien muotoinen polku:

Photoshopin Paths-paletti, joka näyttää delfiinien ääriviivat esikatselukuvassa.

Kuten olemme oppineet, Photoshop nimeää polun automaattisesti "Työpolku", mikä tarkoittaa, että se on väliaikainen ja korvataan, jos aloitamme uuden polun. Jos haluat tallentaa sen, sinun on kaksoisnapsautettava nimeä "Työpolku" ja nimettävä se jollekin muulle, kuten "delfiinit" tässä tapauksessa. En aio huolehtia siitä, koska minua ei tarvitse tallentaa. Ainoa, mitä haluan tässä vaiheessa tehdä, on muuntaa polkuni valinnaksi, ja koska olen jo Paths-paletissa, teen sen napsauttamalla paletin alaosassa olevaa Lataa polku valintakuvaketta:

Napsauta "Lataa polku valintana" -kuvaketta Polkuja-paletin alaosassa.

Voisin käyttää myös pikanäppäimiä Ctrl + Enter (Win) / Command + Return (Mac). Kummallakin tapa muuntaa polkuni valinnaksi, ja jos katson valokuvia, voin nähdä, että polustani on todellakin tullut valinta delfiinien ympärillä:

Polku delfiinien ympärillä on nyt muutettu valintaksi.

Minne mennä seuraavaksi …

Ja siellä meillä se on! Delfiinit on nyt valittu ja valmiita mihin tahansa suunnitelmiin, joita meillä on heille. Ja sen avulla pystymme tarkastelemaan piirustuspolkuja ja tekemään valintoja Photoshopin kynätyökalulla! Lisätietoja Photoshopin valintatyökaluista on artikkelissa Kuinka tehdä valintoja Photoshop-sarjassa. Käy lisää Photoshop-aiheita Photoshop Basics -osiossa!