Jos pyöristäisit ryhmän pitkäaikaisia ​​Photoshop-käyttäjiä ja pyytäisit heitä nimeämään Photoshopissa ominaisuus, jota he eivät ole koskaan löytäneet käyttöä, on olemassa suuri mahdollisuus, että Dissolve-sekoitustila mainitaan uudestaan ​​ja uudestaan. Vaikka muut kerrossekoitusmoodit, kuten Näyttö, Kertominen ja Peitto, ovat joitain Photoshopin tärkeimmistä ja usein käytetyistä ominaisuuksista, Liuosta sekoitustila, joka luo näennäisesti satunnaisen "pilkullinen" kuvion sekoittaessaan kerroksia yhteen, jätetään yleensä huomioimatta.

Koska kukaan ei halua olla epäsuosittu lapsi, ajattelin, että olisi hauskaa tarkastella pari tapaa, jolla Dissolve-sekoitustila voidaan käyttää lisäämään valokuvan kiinnostavuutta nopeasti. Ensinnäkin, kun olemme lisänneet kuvaan yksinkertaisen seepian sävytehosteen, lisäämme siihen lisää taiteellisen ilmeen yhdistämällä Dissolve-tilan yhteen Photoshopin suodattimiin. Sitten näemme, kuinka Dissolve -sovelluksella luodaan helposti pilkullinen valokuvaraja! Käytän Photoshop CS4: tä tässä opetusohjelmassa, mutta kaikki uusimmat versiot toimivat hienosti.

Tässä on kuva, jota käytän:

Alkuperäinen kuva.

Näin se näyttää, kun olemme valmiita:

Lopullinen tulos.

Kuinka luoda tehosteita liuottamalla sekoitustilaa

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Kuten tavallista, ensimmäinen vaihe valokuvatehosteemme luomisessa on kopioida taustakerros, jotta emme vahingoita alkuperäistä kuvaa. Siirry siihen siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitsemalla Uusi ja valitsemalla sitten Kerros kopioimalla . Tai, jos haluat tason kopioida paljon nopeammin, paina vain pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac):

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Kummassakin tapauksessa Photoshop kehottaa luomaan kopion taustakerroksesta, ja jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että meillä on nyt kaksi kerrosta. Alkuperäinen kuva istuu turvallisesti pohjakerroksen taustakerroksessa, kun taas kuvan kopio istuu suoraan sen yläpuolella. Photoshop on nimennyt uuden tason automaattisesti tasolle 1:

Kuvan kopio näkyy kerroksessa 1, joka on nyt valittu kerros.

Vaihe 2: Lisää sävy / kylläisyyden säätökerros

Ennen kuin siirrymme käyttämään Liuosta sekoitus -tilaa, muutetaan ensin värivalokuva värikkääksi. Voimme tehdä sen nopeasti ja helposti sävyn / kylläisyyden säätökerroksen avulla. Napsauta Uusi täyttö- tai säätökerros- kuvaketta Tasot-paletin alaosassa. Se on ympyrä, joka on jaettu diagonaalisesti mustan ja valkoisen välillä. Valitse sitten Sävy / kylläisyys ilmestyvästä säätökerrosluettelosta:

Napsauta Uusi täyttö- tai säätökerros -kuvaketta ja valitse luettelosta "Sävy / kylläisyys".

Jos käytät Photoshop CS3: ta tai sitä aikaisempaa, tämä tuo esiin Värisävy / kylläisyys -valintaikkunan. Jos käytät Photoshop CS4: tä sellaisena kuin minä olen täällä, Sävy / kylläisyys -asetukset ilmestyvät säätöpaneeliin, joka on uusi Photoshop CS4: ssä. Jos haluaisimme muuntaa kuvan vain mustavalkoiseksi, voisimme tehdä niin vetämällä Kylläisyys- liukusäätimen kokonaan vasemmalle, mikä poistaisi kaikki värit ja jättäisi meille mustavalkoisen kuvan. Haluaisin mieluummin tehdä asioista hieman mielenkiintoisempia lisäämällä seepian sävytehosteen. Voit tehdä tämän valitsemalla Väritys- vaihtoehdon valintaikkunan alaosasta tai Säätöpaneelista, joka värittää koko kuvan yhdellä värillä. Aseta sitten sävyn arvoksi noin 40 joko vetämällä Sävy-liukusäädintä tai kirjoittamalla arvo suoraan syöttöruutuun:

Valitse "Väri" -vaihtoehto ja aseta sitten värisävy arvoon noin 40 seepiasävytehosteen saamiseksi.

Vaihe 3: Muuta säätökerroksen sekoitustilaksi "Väri"

Kuvasi pitäisi nyt värittää seepiasävyllä. Varmistakaamme, että vaikutamme vain kuvan väreihin välttäen kirkkausarvojen muutoksia muuttamalla säätökerroksen sekoitustilaa . Blend Mode -vaihtoehto on Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa. Oletuksena se on Normaali. Napsauta sanaa "Normaali" tai pieniä nuoleja sanan oikealla puolella, tuo esiin luettelo kaikista käytettävissä olevista sekoitusmuodoista ja valitse Väri sekoitustila alhaalta luettelon alaosasta:

Vaihda säätökerroksen sekoitustilaksi Väri.

Kuten tarkastelimme paljon yksityiskohtaisemmin Photoshopin viidessä välttämättömässä sekoitustilassa valokuvien muokkaamista varten, Väri-sekoitustila sekoittaa vain valitun kerroksen värit kerroksen tai sen alapuolella olevien kerrosten kanssa. Kirkkaus tai "valoisuus" -arvot jätetään koskemattomiksi. Tässä on minun kuvani lisäämisen jälkeen seepiasävy ja vaihtamalla sekoitustilaa:

Valokuvan ottamisen jälkeen yksinkertainen seepiasävytehoste.

Nyt kun olemme lisänneet seepiatehosteemme, lisäämme taiteellista tunnetta yhdistämällä Dissolve-sekoitustila yhteen Photoshopin suodattimista. Teemme sen seuraavana!

Vaihe 4: Valitse "Kerros 1"

Tällä hetkellä Sävyn / kylläisyyden säätökerros on valittu Tasot-paletista. Tiedämme sen, koska se on korostettu sinisellä. Käytämme yhtä Photoshopin suodattimista "Kerroksen 1" kuvan kopioihimme, mutta ennen kuin voimme tehdä sen, meidän on tehtävä "Taso 1" valituksi tasoksi. Napsauta sitä Tasot-paletissa valitaksesi sen:

Napsauta "Kerros 1" valitaksesi sen.

Vaihe 5: Levitä "Kulmaiskuja" -suodatin

Kun "Kerros 1" on nyt valittuna, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Harjaiskuvat ja sitten Kulmaiset iskut :

Siirry Suodatin> Harjaiskuja> Kulmaiskuja.

Tämä tuo esiin Photoshopin suuren suodatingallerian, joka on asetettu Kulmaiskuihin -asetuksiin oikeanpuoleisessa sarakkeessa. Aseta suuntatasapaino, joka ohjaa harjaiskujen suuntaa, arvoon 50, iskunpituudeksi 15 ja terävyyteen 3 (nämä ovat oletusasetuksia, joten sinun ei ehkä tarvitse muuttaa niitä ollenkaan):

Aseta suuntatasapaino arvoon 50, iskunpituus arvoon 15 ja terävyys arvoon 3.

Napsauta OK, jos haluat poistua Suodatingalleriasta ja käyttää Kuvakulma-suotimia -suodatinta. Kuva näyttää nyt enemmän kuin maalaus, jonka on luonut diagonaalisten siveltinsarjojen sarja:

Yksinkertainen maalaus -tehoste, joka on luotu Kulmaiskuvien suodattimella.

Vaihe 6: Laske kerroksen 1 opasiteetti

Kun "Kerros 1" on edelleen valittuna, siirry Tasoitus- vaihtoehtoon Tasot-paletin yläosassa ja laske kerroksen opasiteetti 50%: iin . Tämä sekoittaa siveltimen alkuperäisen kuvan kanssa taustakerroksessa:

Kerroksen opasiteetin pienentäminen antaa kerroksen (alapuolisten kerrosten) näkyä läpi.

Vaihe 7: Vaihda sekoitustila tilalle "Liuosta"

Palaa lopuksi takaisin Tasoitus-tila -asetukseen Tasot-paletin yläosassa ja vaihda "Taso 1" -sekoitustila Normaalista tilalle Liuosta :

Vaihda "Kerroksen 1" sekoitustilaksi Liukena.

Kun sekoitustila on asetettu Liuosta, harjaiskuilla on nyt pilkullinen ulkoasu, joka lisää kuvan vanhanaikaista ilmettä (pilkkuja on helpompi nähdä Photoshopissa avatulla omalla kuvalla kuin pienessä kuvakaappauksessa). :

Liuosta sekoitustila lisää täpliä ilmeen efektiin.

Vaihe 8: Valitse värisävyn / kylläisyyden säätökerros

Täplikokoisen valokuvareunuksen luomiseksi lisäämme yksivärisen täyttökerroksen, joka toimii reunuksen värinä. Täyttökerros on asetettava kuvan kaikkien muiden kerrosten yläpuolelle. Oletusarvoisesti Photoshop lisää uusia kerroksia suoraan valitun tason yläpuolelle, ja tällä hetkellä "Taso 1" on valittuna, mikä tarkoittaa, että jos lisäisimme uuden tason heti, Photoshop sijoittaisi sen "Tason 1" väliin. ja sävyn / kylläisyyden säätökerros. Sitä ei halua. Haluamme uuden kerroksen sijoittavan säätökerroksen yläpuolelle, mikä tarkoittaa, että ensin on valittava säätökerros napsauttamalla sitä Tasot-paletissa:

Napsauta säätökerrosta Tasot-paletissa valitaksesi se.

Vaihe 9: Vedä suorakulmainen valinta ulos

Ennen kuin lisäämme yksivärisen täyttökerroksen, valitaan alue, jota haluamme käyttää valokuvan reunaksi. Ensin vedämme suorakulmaisen valinnan valokuvan ympärille, jonka haluamme näkyvän reunan sisällä. Ota se käyttöön napsauttamalla suorakulmainen telttatyökalu Työkalut-paletista tai painamalla näppäimistön M- kirjainta valitaksesi se pikakuvakkeella:

Valitse suorakaiteen telttatyökalu.

Sitten, kun suorakulmainen telttatyökalu on valittu, napsauta kuvan sisällä ja vedä valinta alueen ympärille, jonka haluat pysyvän näkyvänä reunan sisällä. Valinnan ulkopuolelta tulee raja. Yritä pitää yhtä paljon tilaa kaikkien neljän sivun ympärillä vetämällä valintaa ulos. Jos joudut sijoittamaan valinnan uudelleen vetäessäsi sitä ulos, pidä välilyöntiä painettuna, vedä valintaa hiirelläsi siirtääksesi sitä uudelleen, vapauta sitten välilyönti ja jatka vetämistä:

Voit muuttaa valintaa uudelleen vetämällä pitämällä välilyöntinäppäintä alhaalla.

Vaihe 10: Käännä valinta

Meillä on nyt alue, jonka haluamme näkyvän valitun reunan sisällä. Ongelmana on, että todella tarvitsemme itse raja-alueen valintaa. Onneksi kaikki, mitä meidän on tehtävä, on kääntää valinta ylösalaisin, joka poistaa kaiken valinnan, joka on tällä hetkellä valittu (alueen sisäpuoli) ja valitsee kaiken, mitä ei tällä hetkellä ole valittu (raja-alue). Siirry näytön yläreunan Valitse- valikkoon ja valitse Käänteinen tai käytä kätevää pikanäppäintä valinnan kääntämiseen, Shift + Ctrl + I (Win) / Shift + Command + I (Mac):

Käännä valinta kääntääksesi nopeasti reuna-alueen ja poistamalla rajan sisäisen alueen valinnan.

Se ei ehkä aluksi tunnu siltä, ​​että jotain olisi tapahtunut, koska alkuperäinen valinnan ääriviiva on edelleen olemassa, mutta jos tarkastellaan tarkkaan, huomaat, että toinen reunan ääriviiva on nyt valokuvan reunojen ympärillä. Kahden valintakehyksen välinen alue on nyt valittu ja valmis tulemaan valokuvan reunaksi, kun taas reunan sisällä näkyvän alueen valinta on nyt poistettu:

Alue, josta tulee valokuvareunus, on nyt valittu.

Vaihe 11: Lisää yksivärinen täyttökerros

Napsauta uudelleen Uusi tasoitus- tai säätökerros- kuvaketta Tasot-paletin alaosassa ja valitse tällä kertaa luettelon yläosasta yksivärinen täyttökerros:

Täyttökerrokset näkyvät luettelossa olevien säätökerrosten yläpuolella. Valitse yksivärinen täyttökerros.

Tämä tuo esiin Photoshopin värinvalitsimen, jonka avulla voimme valita värin, jolla haluamme täyttää kerroksen. Aion pysyä mustan oletusvärin kanssa, joten napsautan vain OK hyväksyäkseni mustan täyttöväriksi ja poistan valintaikkunasta:

Napsauta OK, kun värinvalitsin näyttää hyväksyvän mustan reunuksen väriksi.

Tavallisesti yksivärinen täyttökerros täyttäisi koko kuvan valitsemillamme väreillä, mutta koska valokuvan ympärillä oleva reuna-alue valittiin lisättäessä täyttökerrosta, vain reuna-alue täytettiin mustalla:

Yksivärinen täyttökerros täyttää raja-alueen mustalla.

Vaihe 12: Valitse kerrosmaski

Yksi hienoista asioista Photoshopin täyttö- ja säätökerroksissa on, että niissä kaikissa on sisäänrakennettu kerrosmaski . Itse asiassa yksivärisen täyttökerroksen kerrosmaski aiheuttaa sen, että kiinteä musta väri näkyy vain valokuvan reunusalueella. Jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että yksivärinen täyttökerros (jonka Photoshop on nimeltään "Väritäyttö 1") sisältää kerrosmaskin esikatselukuvan . Huomaa, kuinka pikkukuvan keskellä oleva suuri suorakaiteen muotoinen alue on täytetty mustalla, kun taas sen ympärillä oleva alue on täynnä valkoista. Valkoinen edustaa asiakirjaikkunassa olevaa aluetta, jolla täyttökerros on näkyvissä (valokuvan reuna). Musta edustaa aluetta, jolla täyttökerros ei ole näkyvissä (alue valokuvan reunan sisällä).

Jos haluat luoda täplikäs reunustehoste, joudumme hävittämään valokuvareunuksemme reunat, mikä tarkoittaa, että meidän on sumennettava kerrosmaski. Tätä varten tarvitsemme kerrosmaskin valituksi, joten valitse se napsauttamalla suoraan tason esikatselukuvaa Tasot-paletissa. Tiedät, että se on valittu, koska pienoiskuvan ympärille ilmestyy valkoinen korostettu reunus:

Valkoinen korostettu reuna esikatselukuvan ympärillä osoittaa, että kerrosmaski on valittuna.

Vaihe 13: Vaihda kerrossekoitustilaksi "Liukena"

Palaa takaisin Blend Mode -asetukseen Tasot-paletin yläosassa ja vaihda Solid Colour -seoksen kerrostavan sekoitustila Normal-tilasta Dissolve :

Vaihda täyttökerroksen sekoitustilaksi Liukena.

Vaihe 14: Levitä "Gaussian Blur" -suodatin

Kun kerrosmaski on nyt valittu ja kerroksen sekoitustila on asetettu Liuosta, siirry jälleen Suodatin- valikkoon, valitse Hämärtä ja valitse sitten Gaussian hämärtä :

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Tämä tuo esiin Photoshopin Gaussian Blur -valintaikkunan. Napsauta valintaikkunan alaosassa olevaa Säde- liukusäädintä ja vedä sitä oikealle niin, että kerrosmaskiin lisätty epäterävyys lisääntyy, tai vähennä sumeuden määrää vetämällä sitä vasemmalle. Mitä teemme täällä, hämärtää valokuvareunuksemme reunoja, ja koska olemme asettaneet kerroksen sekoitusmoodiksi Liuosta, epäselvät reunat näkyvät satunnaisena pilkottuna kuviona. Pidä silmällä kuvaa asiakirjaikkunassa vetäessäsi liukusäädintä arvioidaksesi tuloksia. Mitä enemmän epäselvyyttä lisäät, sitä leveämmäksi pilkullinen reuna tulee näkyviin. Käytettävä määrä riippuu täysin henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Aion asettaa sädearvoni noin 16 pikseliin, mutta jälleen kerran, arvo voi olla erilainen:

Säädä valokuvan reunan ulkonäkö vetämällä Säde-liukusäädintä vasemmalle tai oikealle.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta ja soveltaa hämärtymistä kerrosmaskiin. Ja sen kanssa olet valmis! Tässä on lopputulokseni, kun olet lisännyt täplikäs valokuvareunustehoste:

Lopullinen tulos.

Photoshopin Dissolve-sekoitustila ei ehkä ole suosituin lapsi lohkossa, varsinkin kun kyse on vakavasta valokuvien muokkaamisesta, mutta kuten olemme nähneet muutamassa esimerkissä tässä opetusohjelmassa, sillä on potentiaalia luomalla erikoistehosteita. Seuraavan kerran kun etsit mielenkiintoista tapaa sekoittaa kerroksia yhteen, kokeile Dissolve-sekoitusmoodia ja katso mitä keksit! Muista vain, että Dissolve toimii vain puoliläpinäkyvien pikselien kanssa, joten joudut joko työskentelemään kerrosmaskin kanssa, kuten teimme täällä, kun loimme valokuvan reunan, tai sinun on pienennettävä kerroksen opasiteettiä ennen sinua ” Näen tuloksia Liuosta sekoitus -tilassa.