Vinkkejä luovaan strategiaan

Kaikista hauskaa rakastavista toiminnoista "elokuvien katseleminen teatterissa" on varmasti suosikkini. Varsinkin tieteellisiä fiktioita, joissa on erikoistehosteita ja satunnaisia ​​elokuvia, joita ei kannata jättää väliin. Ja keskustelemalla elokuvan katselusta sen katselun jälkeen, saatte loppuun visuaalisen herkkupala.

Voin mukavasti muistaa yhden näistä keskusteluista, jotka minulla oli viime vuosina serkkuni kanssa. Me molemmat olimme täysin lumme, kun katselimme Interstellaria kolmiulotteisena suurella näytöllä. Saatuaan paljon kiitosta veljen Nolanin ilmiömäisestä työstä, tästä alkoi tulla epämiellyttävää minulle.

Hän sanoi: ”Maailma tarvitsee sellaisia ​​ihmisiä. Itse asiassa vain sellaiset ihmiset, ei tavalliset kuin sinä ja minä. Voimmeko edes kuvitella tällaisen asian koskaan? Tai luoda jotain jopa yhden prosentin lähellä sitä? Tavallisuus rajoittaa kaikkea. Me tulemme, selviämme ja jätämme planeetan jonain päivänä ilman mitään, mikä meille voidaan muistaa. Mikä sääli! Elämän tuhlausta ja …… .. -jätettä. ”Pessimistinen viritys oli vähitellen hermostunut.

Minun piti leikata hänet sinne ja kysyä, mitä hän tarkoitti ja miksi verrata näitä kahta täysin erilaista asiaa? Ja tunnin keskustelun jälkeen sain vain samanlaisen näkökulman, jossa oli paljon itsekritiikkiä ja negatiivisuutta. En sanonut mitään ja päätin vastata tähän parhaalla työkalulla, jota voin käyttää. Selvästi, koska serkkuni ei ollut ainoa, johon vastattiin. Minulla oli tämä halu muuttaa tätä kaikkien tuntevien näkemystä. Se on aina tehnyt minusta levoton kuulla lausuntoja, kuten "Vain maalareiden, taiteilijoiden tai mainosalan ihmisten pitäisi olla luova strategia."

Muutaman vuoden lukeminen on auttanut minua paljon oppimaan joitain silmien avaamisen oppitunteja. Nämä oppitunnit ja joitain käytännön kokemuksia ovat kannustaneet minua tekemään tämän yrityksen. Toivottavasti jollain tapaa löydät siitä hyödyllisen.

Olen iloinen voidessani jakaa nämä ' 7 luovan strategian vinkkiä' kaikille teille, jotka haluavat hyödyntää luovaa puoltaan.

7 vinkkiä luovasta strategiasta

 1. Älä pelkää
 2. Kokeile jokaista satunnaista ideaa
 3. Älä pelkää tehdä virheitä
 4. Älä ole kiusallinen / ujo olemaan utelias
 5. Kognitiivinen psykologia
 6. Älä rajoitu yhteen keskipisteeseen
 7. Tee muistiinpanoja heti

 1. Älä pelkää

Ensimmäiset päivät Bharatanatyam-tanssitunnillani olivat säälittäviä. Teini-ikäisenä äitini oli pakottanut minut liittymään. Hänellä oli suuria toiveita, kun hän havaitsi minut tanssivan tuntikausia peilin edessä. Vihasin tanssitunteja. Seurauksena olin epäonnistunut käytännön kokeissa. Siitä huolimatta jatkoin. Yllättäen päivien kuluessa aloin rakastaa tanssilla soitettua musiikkia, tablan ja tattakalin rytmit kuulostivat korvilleni rauhoittuneina, rakastin tarttuvaa rytmiä ja ghungroon värisevää ääntä, ja mikä tärkeintä, olin upotettu omiin liikkeihini. tapaan kuin minä peilin edessä

No, tärkein 2 ero näiden kahden luokan vaiheen välillä oli se, kuinka koin sen. Ensimmäisessä vaiheessa hämmästyin muiden tanssijoiden tyylikkäistä asennoista, ilmaisuista ja joustavuudesta. Jo heikko itseluottamukseni sai minut tuntemaan niin ala-arvoisuuden näiden ammattilaisten edessä. Saavuttuaan tämän kyllästymispisteen kävelin hitaasti toiseen vaiheeseen. Koko ympäristö oli muuttunut minulle. Ja vähitellen kehitin henkilökohtaista tyyliäni. Opettajat, vanhemmat ja minua ylistävät tanssijani olivat varmasti innostavia, mutta tärkeämpää olivat nuo jännittävät uratunnit. Joten olisin sitten lavalla monien katsojien taputtelemana tai peilin edessä, minä kunnioitin samaa innosta.

Tärkein tärkeä vaihe luovan strategian luomiseksi on kiinnostaa itseäsi. Korvaa pelottelu oppimalla ympärilläsi olevilta asiantuntijoilta. Käytä sitä työkaluna pysyäksesi motivoituneena. Luodaksesi jotain uutta sinun täytyy päästä irti taakasta. Taakka kenen tahansa lyömisestä tai kenenkään todistamisesta. Minun mukaan haastetussa tilassa kaikki energiasi keskittyy vain joku muu. Katkaise tämä linkki. Itsesi vapauttaminen työntää sinut lähemmäksi itseäsi, käyttämättömäsi luovuuttasi.

 1. Kokeile jokaista satunnaista ideaa

Lopettanut vieraanvaraisuusalan, kun minulla ei ollut aavistustakaan siitä, mitä seuraavaksi tapahtui, päätin hyödyntää kaiken tämän vapauden. Kun työskentelin minulla, minulla oli toivelista harjoittaa erilaisia ​​toimintoja. Joten päätin toteuttaa toiveeni tuon tauon aikana. Aloitin opiskelemaan tanssitunnit, opetin englanninkielistä kommunikointia heikoimmassa asemassa oleville ihmisille Britannian neuvoston kautta, aloin opiskelemaan koulutusta ja kehitystä, maalasin kankaalle suosikkiväreilläni, harrasin näyttelyä teatterissa, harkitsin uuden yrityksen perustamista ystävieni kanssa. Löysin itseni hulluksi ja suunnattomaksi. Mutta kaikkien näiden vaihtoehtojen kokeilu oli niin tyydyttävää.

Muistan kerran, kuinka turhautunut yksi vanhoista ystävistäni oli, hän ei pystynyt hallitsemaan alaisiaan. Uutena johtajana hänellä oli erittäin vaikea olla vastuussa ylin pomoille ja saada työ työtovereidensa tehtäväksi. Ollessaan erittäin sitkeä työssään, hän yritti yksi kerrallaan kaikkia suunnittelemattomia tekniikoita, kuten antaa alaisille liian paljon työtaakkaa, palkita heitä tavoitteiden saavuttamisesta, joskus käydä aivoriihikeskustelua ongelmien ratkaisemiseksi, keskustella selkeästi tehtävistä, viedä heidät ulos joukkueillallinen, jolloin he tuntevat olevansa integroituneita erilaisiin aktiviteetteihin. Lopulta hän oli melkein ratkaissut tiiminsä johtamisen vaikean kysymyksen.

Luota vaistoihisi. Mene eteenpäin ja kokeile kaikkea, mikä jatkuu ponnahdusikkunassa. Se voisi olla pienimmästä suurimpaan ideoista. Voisiko se olla pikakuvake, jonka olet suunnitellut päästäksesi toimistoon, tai toteuttaa joitain ajanhallintavinkkejä tai ehdottaa uusia strategioita työpaikallasi tai lisätä lisää laskelmia päivittäiseen harjoitteluun tai antaa panoksia lapsesi projektille. Jopa asiat, jotka saattavat tuntua tuntemattomilta, harkitsevat sen ilmentämistä. Voit tehdä itsellesi palvelus, jonka avulla luova puoli paljastuu.

 1. Älä pelkää tehdä virheitä

Sir Ken Robinsonin TED-puhe “tappavatko koulut luovuuden?” On katsotuin organisaation historiassa. Hän on johtava ajattelija luovuuden ja inhimillisten voimavarojen kehittämisessä ja New York Time -myynnin kirjailija. Hän selittää tämän asian niin kauniisti tuolla. Hänen mielessäni rekisteröitynyt huomattava lausunto oli: "Jos et ole valmis olemaan väärässä, et koskaan keksisi mitään alkuperäistä".

Yhdessä haastattelussaan hän kertoo esimerkistä, jossa hänen ystävänsä on voittanut jalopalkinnon kemiasta. Sir Robinson kysyi häneltä kysymystä: "Kuinka monta kertaa hänen kokeilunsa epäonnistuivat?", Hän vastasi: "90% kertaa, mutta epäonnistuminen ei ole oikea sana, se oli vain selville mikä ei toimi".

Molemmat videot kiinnittivät huomioni siihen, että yritämme pienin tavoin, kunnes löydämme ratkaisun. Muistan vaikeita matemaattisia ongelmia, joita yritimme ratkaista useita kertoja koulussa, ristisanatehtäviä, haastetta avata tiukka Tiffin-laatikon kansi, tehdä tekosyitä kerrostaloille tai toimistoihin nykyään, kirjoittaa tärkeitä sähköpostiviestejä, joita käytämme niin usein taaksepäin. ja paras on ajaa Mumbain liikenteessä - niiden ohitettujen kanssa osoitamme varmasti luovuutemme. Kaikissa näissä tapauksissa otamme riskin epäonnistua tai löytää vastausta ensimmäisessä vaiheessa. Pidämme siitä vai ei, sinnikkyytemme ei lopu koskaan.

Kaikki nämä tehtävät osoittavat, kuinka luonnollisesti jokaisella ihmisellä on kyky olla pelkäämättä tehdä virheitä. Jos käytämme tietoisesti samaa kykyä, kun saamme olla luova strategia, se luo ihmeitä. Tämän epäonnistumisen pelon lisäksi on runsas oppiminen ja lopullinen läpimurto. Kuuluisan kirjailijan Paulo Coelhon ihana lainaus sopii vain tähän: ”Älä anna periksi. Yleensä se on renkaan viimeinen avain, joka avaa oven. ”

 1. Älä tunteudu hankalalta tai ujoltä olla utelias luova strategia

Tässä on tunnustus, olen peloissani koulussa ja yliopistossa aina kysyäni opettajalleni. En ole koskaan nostanut käteni selventääkseni epäilyksiäni. Minulla oli niin häpeä, että erätoverini haastasi minua, en ajatellut antaa kysymyksen roikkuvan ilmassa. Se sai minut tuntemaan huonoa, hämmentynyttä, heikkoa; silti jatkoin tätä tyhmyyttä. Todisti kiinalaisen sananlaskun: ”Se, joka kysyy, pysyy typeränä viiden minuutin ajan, ja joka ei kysy, pysyy tyhmänä ikuisesti.” Pitkäaikainen kompleksini ajautti minut hulluksi, ja pahoillani pakotti minut saamaan muutoksen aikaan.

Oppituntini lisäsi sitä, että rajoitan itseni lisäämään tietämystä, mutta pidän itsekin löytämästä omaa potentiaaliani.

Termi 'luova luottamus' oli kiinnittänyt huomioni kuullessani sitä ensimmäistä kertaa. Toisen duon David & Tom Kelleyn kehittämä konsepti rikkoo kaikki perinteiset uskomuksemme luovuudesta. Tämä stimuloiva teoria näkee luovuuden jotain, joka on olemassa meissä kaikissa. Ja se opastaa sinua ymmärtämään oman vahvan vakaumuksen.

Spiritualismi, filosofia, psykologia nämä aiheet ovat aina olleet kiinnostukseni alueilla. Tutkiessani, katsellen, lukeessani sitä, en näe itseni olevani vain utelias ottamaan tietoa; mutta sen perusteella, havaintoni ja kognitiivinen analyysiin, se rohkaisee minua tuottamaan joitain täysin uusia panoksia. Loppujen lopuksi luovuus perustuu kaikki alkuperäiseen löytöön. Jotta pääset sinne, luonnollisen uteliaisuuden virtauksen antaminen on melko tärkeää. Täällä uteliaisuus toimii kuin paras navigaattorisi. Ehkä alla oleva kärki kuvaa tätä henkistä prosessia mikroskooppisilla yksityiskohdilla.

 1. Kognitiivinen psykologia

Mikään alkuperäisistä luovista ideoista ei tule yhtäkkiä kenenkään mieleen. Kyllä, kun niitä syntyy, näyttää siltä, ​​että jotain vain iski sinua. Ne kuitenkin ilmenevät alitajunnan tasolla & joihinkin yhdistäviin olosuhteisiin.

Edellä oleva esimerkki kiinnostuksestani tietystä aiheesta, tiedon keräämisestä aiheesta, analysoinnin ja prosessoinnin mielessäsi ja sitten siihen vastaamiseen korostaa tarkalleen ”kognitiivisen psykologian” käsitettä. Siinä tarkastellaan sitä, miten käsittelemme saamiamme tietoja ja miten näiden tietojen käsittely johtaa vastauksiin. Termiä 'kognitiivinen psykologia' käytti ensimmäisen kerran Ulric Neisser vuonna 1967. Ja siitä lähtien monet psykologit ovat lisänneet erilaisia ​​teorioita interventioihin.

Aion ehdottaa täällä, että jos voidaan käyttää tätä käsitettä tietoiseksi ajatusprosessista, se tulee automaattisesti helpommaksi tutkimaan omaa henkistä prosessiasi. Ehkä voidaan hävittää myytti siitä, että vain älykkääillä, lahjakkailla tai taiteilijoilla, joilla on tällainen henkilö, on kyky kutsua luovaa strategiaa. Tämä voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta itse asiassa se on yksinkertaista.

Esimerkiksi, jos minua pyydetään laatimaan strategia myynnin lisäämiseksi organisaatiossani, voin sanoa, että luovuuteni on haastettu. Tällainen normaali tehtävä voidaan suorittaa tekemällä ensin yhteistyö kaikista tosiseikoista, kuten edellisen vuoden myynti, nykyiset kilpailijat, yrityksen vahvuudet ja heikkoudet, kustannukset, ainutlaatuinen myyntipiste jne. Seuraava vaihe ohjaa minua kokemukseni, luottamukseni ja taidotani perusteella käsitellä sellaista tehtävää, ja tämä on varmasti tärkeä vaihe, jossa kognitiivisella tietoisuudellasi on merkitys. Viime kädessä luovan kehitykseni muodostuu kaikkien aiempien vaiheiden suodattamisen jälkeen. Näin tutkisin luovaa strategiakykyäni käyttämällä kognitiivista psykologiaa.

Siksi työnnä itsesi olemaan mahdollisimman henkisesti aktiivinen päivittäisessä elämässäsi.

 1. Älä rajoitu yhteen keskipisteeseen

Olin esittänyt muutamia kysymyksiä yhdelle kollegalleni, jota arvostetaan hänen kyvystään aina myötävaikuttaa uusiin ja mielenkiintoisiin luoviin strategioihin ja ideoihin. Olin utelias ymmärtämään, mikä hänen taianomainen salaisuutensa on.

No, tämän voin arvioida hänen selittämästään. Tällaisissa tilanteissa, joissa vaadit mieltäsi tuottamaan jotain omaperäistä, se toimii tavallaan erilaisten ajatusten verkossa. Ja se hyppää ajatuksesta toiseen. Nämä kaksi ovat jossain, jolla on yhteys, joka yhdistää. Tämä linkki voi toimia stimulantteina. Siihen liittyminen tapahtumiin tai vain niiden korrelaation määrittäminen muotoilee uuden idean. Varmasti riippuen ihmisen mielialasta, ympäristöstä, asenteesta, käsityksestä jne., Se etenee.

Meidän on oltava varovaisia, kun näin tapahtuu, ettemme pidä kiinni vain yhdestä ratkaisusta, vaan tutkimme kaikkia sen oksia.

Minulla on klassinen esimerkki tästä. Kun minua pyydetään suunnittelemaan tiettyyn aiheeseen liittyvä koulutusmoduuli, se alkaa pohtimalla kaikkia olemassa olevia tietoja, jotka ovat saatavilla ulkopuolella ja omasta mielestäni. Tämä ketju jatkuu sitten, kun muutan ja luon aktiviteetin jostakin teoreettisesta käsitteestä. Toisaalta joku toinen puoli inspiroi minua hyödyntämään yhteiskunnan nykyaikaista trendiä käyttämään sitä toisena resurssina roolipelien luomiseen. Jostain äskettäisestä keskustelusta ystävän kanssa voi myös olla kysymys-vastausmenetelmän lisääminen koulutukseen. Lopulta lopullista mallia muokataan, mutta pitämättä kiinni vain yhdestä käsitteestä tai välineestä laajennan mahdollisuuksiani purkaa keksinnölliset tulokset. Tämä William Plomerin lainaus selittää sen paremmin: "Luovuus on voima yhdistää näennäisesti kytkemättä."

Dr. Edward De Bono on perustanut termin "lateraalinen ajattelu". Yksi luovan strategisen ajattelun pioneereista, psykologi, kirjailija, keksijä ja konsultti sanoo, että läpimurtoideoiden kehittämisen ei tarvitse olla onnen tai ampuma-aseen tulosta. Dr. De Bonon todistetut lateraalisen ajattelun menetelmät tarjoavat tarkoituksellisen, systemaattisen prosessin, joka ajaa innovatiivista ajattelua. Yksi hänen "Alternative" -menetelmistään voi tukea tätä kärkeä, se ehdottaa konseptien käyttämistä uuden luovan strategian ja ideoiden kasvattamiseksi ja miten etsiä ilmeisten vaihtoehtojen ulkopuolelle. Omat suosikkini ovat kaksi muuta tapaa, nimittäin ”Random Entry” ja “Provocation”. Satunnainen merkintä, koska nimi on itsestään selvä, viittaa kaikkiin epäsystemaattisiin energisoijiin uuden idean stimuloimiseksi yrittämällä yhdistää se. Provokointi tarkoittaa provosoivan lausunnon esittämistä uuden idean levittämiseksi.

 1. Tee muistiinpanoja heti

Mikään ei olisi järkeä, jos unohdat tämän. Voin käyttää kaikkia eksoottisia käsitteitä ja pyrkiä alkuperäisiin, ja lopulta, jos lukitsen kaiken pääni, voi olla liian paljon odottaa aivojen muistavan. Kaikkia mielessä ei välttämättä voida rekisteröidä heti.

Valitettavasti en kirjoittanut uutta ajatusta heti, kun se tapahtuu minulle. Voi olla liian myöhäistä yötä herätä sängystä tai liian kiireinen aikataulu saattaa estää meitä viettämästä kahta minuuttia. Ei väliä mitä, merkitse vain mielestäsi mielenkiintoinen ajatus. Sinun ei tarvitse arvioida tai arvioida mitään, läikytä vain sydämesi paperille.

Minun ei tarvitse olla kirjailija, toimittaja, bloggaaja, toimittaja tai henkilö, jonka selviytyminen on riippuvainen mistään kirjoitusalasta. Hyväksyn vain tosiasian, että kaikkia tärkeitä tietoja ei voida tallentaa, ja arvostan kaikkia abstrakteja aivotöitäni. Tämä syy riittää motivoimaan sinua tekemään heti muistiinpanoja. Olemme erittäin onnekkaita, että älä tuhlaa paperia, älypuhelimemme voivat tallentaa kaikki tiedot, jotka haluamme kirjoittaa.

Kun aloitat tämän käytännön, yllätät oppia kuinka tehokas olet luovan kehityksen suhteen.

Uuden käytännön muotoilemiseen organisaatiossa, ryhmärakennukseen, matkan suunnitteluun, projektin loppuun saattamiseen, nimen löytämiselle uudelle yrityksellesi, ongelmanratkaisuun, päätöksentekoon, työn organisointiin, esitysten hienosäätöön, kirjoittaa blogejasi, löytää soitto musiikin tekemiseen, keksiä uusi resepti, löytää vaivatonta tekniikkaa arkipäivän tai monimutkaisen tehtävän suorittamiseksi tai jopa lisätä huumoria elämään. Luovuutta tarvitaan kaikkialla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että luovuus on läsnä kaikissa. Pikku määrittelemätön vaisto ohjaa sinut kohti luovaa kehitystäsi. Ympäri maailmaa on saatavana useita muita lähteitä, jotka herättävät luovan kehityksen teissäsi. Nämä luovan kehityksen vinkit ovat muutamia niistä. Kyse on yksinkertaisesti uskoon itseesi, kaikkien merkityksettömien tuomioiden jättämisestä huomiotta, lukemattomien virheiden tekemisestä, tunnettujen käytäntöjen toteuttamisesta ja oman tunnustustasi tutkimisesta.

”Halu luoda on yksi ihmisen sielun syvimmistä ikävöistä” - Dieter F Uchtdorf

Suositellut artikkelit

Tämä on opas luovan strategian tärkeimmälle askeleelle on olla kiinnostunut itsestäsi. Voit tehdä itsellesi palvelus, jonka avulla luova puoli paljastuu. Nämä ovat seuraavat luovaan strategiaan liittyvät ulkoiset linkit.

 1. 10 luovaa vaihetta täydelliseen verkkosivustojen suunnitteluun
 2. Strategian suunnittelutyökalut Merkitys ja tärkeät vaiheet
 3. Luo digitaalisen markkinoinnin strategia näiden tärkeiden vinkkien avulla