Edellisessä opetusohjelmassa kävimme nopeasti, yleisesti Adobe Bridge CS4: llä ja sen oletusasettelulla, paneeleilla ja vaihtoehdoilla. Bridge CS4 tunnetaan digitaalisena omaisuudenhoitajana, ja sen avulla on helppo löytää, hallita ja organisoida jatkuvasti laajeneva kuvakokoelma. Valokuvia ei tietenkään tarvitse hallita paljon, jos meillä ei ole hallintaa, joten tässä opetusohjelmassa opimme käyttämään Bridge CS4: tä kuvien saamiseksi kamerastamme tai muistikortilta tietokoneelle .

Yksi yleinen väärinkäsitys Bridgessä on, että se on tiedostojen tallennusohjelma ja että kun lataamme kuviamme, tuomme ne suoraan itse Bridgeen. Näin ei ole. Bridgellä ei ole lainkaan kykyä tallentaa tiedostoja. Se on yksinkertainen tapa pitää tietokoneesi kuvat järjestettyinä. Voimme käyttää Bridgeä valokuvien saamiseen kamerasta tietokoneelle, mutta ne tallennetaan kiintolevyn normaaliin kansioihin missä tahansa sijainnissa, jonka määritit lataamalla ne, aivan kuin olisit käyttänyt käyttöjärjestelmääsi kopioidaksesi kuvia kamerasta tietokoneellesi.

Bridge antaa meille yksinkertaisesti paremman tavan tehdä sama asia ominaisuuksilla ja vaihtoehdoilla, jotka eivät meille olisi muuten käytettävissä. Tietenkin, missä Bridge CS4 todella loistaa, on se, kun on kyse kuvien hallinnasta niiden lataamisen jälkeen, mutta ennen kuin saamme kaikki hyvät asiat esiin, siirrämme valokuvat ensin tietokoneelle.

Silta-asetusten määrittäminen

Ennen kuin aloitamme minkään lataamista, Bridge CS4 -asetuksissa on yksi vaihtoehto, jota meidän on tarkasteltava. Paina nopeasti näppäimistön Ctrl + K (Win) / Command + K (Mac) avataksesi Asetukset-valintaikkunan nopeasti. Yleiset asetukset -kohdan keskellä näet vaihtoehdon, jonka mukaan Kun kamera on kytketty, Käynnistä Adobe Photo Downloader :

Avaa Bridge CS4 -asetukset-valintaikkuna painamalla Ctrl + K (Win) / Command + K (Mac).

Photo Downloader -sovellusta käytetään kuvien lataamiseen kamerasta tai muistikortilta. Jos valitset tämän vaihtoehdon Preferences, Bridge CS4 käynnistää Photo Downloader -sovelluksen automaattisesti, kun kytket kameran tai muistikortin (kortilla) lukija) tietokoneelle. Suosittelen, että otat tämän vaihtoehdon käyttöön, jotta sinun ei tarvitse käynnistää Photo Downloaderia manuaalisesti joka kerta, mutta jos et ole suuri fani siitä, että valintaikkunat aukeavat näytölle ilmoittamatta, jätä se vapaaksi. Voit aina palata Asetuksiin myöhemmin, jos muutat mieltäsi. Napsauta OK poistuaksesi Asetukset-valintaikkunasta.

Vaihe 1: Käynnistä Photo Downloader

Kun Bridge CS4 on auki näytöllä, kytke digitaalikamera tai muistikortti tietokoneeseen. Oppimme, kuinka Bridge voidaan käynnistää Photoshop CS4 : stä, edellisessä opetusohjelmassa. Jos valitsit vaihtoehdon, jota juuri tarkastelimme Bridge-asetuksissa, Photo Downloader -valintaikkuna tulee automaattisesti näyttöön, joten voit siirtyä vaiheeseen 2. Jos et valinnut vaihtoehtoa, napsauta Hae valokuvia kamerasta -kuvake Bridge-ikkunan vasemmassa yläkulmassa (se on pieni kamerakuvake):

Napsauta Hae valokuvia kamerasta -kuvaketta, jos Photo Downloader ei tule automaattisesti näkyviin.

Juuri ennen Photo Downloader -sovelluksen avaamista Bridge kysyy, haluatko Photo Downloaderin avautuvan automaattisesti tästä eteenpäin. Jos valitset Kyllä tai Ei, sama vaihtoehto valitaan tai poistetaan valinnasta Asetukset. Voit jälleen palata Asetuksiin milloin tahansa muuttaaksesi mielesi. Napsauta Kyllä tai Ei sulkeaksesi valintaikkunan, jolloin Photo Downloader ilmestyy näytölle:

Valitse "Älä näytä uudelleen", jos valitset Ei ja et halua, että Bridge jatkaisi kyselyä.

Vaihe 2: Valitse Advanced Dialog Box

Photo Downloader esiintyy ensin vakiomuotoisessa valintaikkunassa, jossa on luettelo vaihtoehdoista, joilla valitaan kansio, johon kuvia ladataan, tiedostojen uudelleennimeäminen tarvittaessa, ja joitain muita vaihtoehtoja, joita tarkastelemme hetkessä, mutta ei tapaa nähdä oikein kuvat, joita olemme lataamassa. Sen sijaan, että pakotettaisiin tarttumaan jokaiseen yksittäiseen kuvaan kamerasta tai muistikortilta, haluammeko ne kaikki vai ei, napsauta Advanced Dialog -painiketta vasemmassa alakulmassa:

Ohita kaikki vakiovalintaikkunan vaihtoehdot ja napsauta Lisävalintaikkuna -painiketta.

Tämä muuttaa Photo Downloader -sovelluksen paljon hyödyllisemmäksi Advanced Dialog -muotoon, joka sisältää samat vaihtoehdot Standard Dialog -ruudusta, sekä suuren esikatselualueen, jolla näemme kaikkien ladattavien kuvien pikkukuvat. Se antaa meille myös mahdollisuuden lisätä kuviin kuvia tekijä- ja tekijänoikeustietoja. Jos et näe kuviasi, valitse kamera tai muistikortti esikatselualueen yläpuolella olevasta Lähde- vaihtoehdosta ja vieritä sitten kaikkia esikatselualueen oikealla puolella olevaa vierityspalkkia:

Valitse kamera tai muistikortti Lähde-vaihtoehdosta, jos haluat katsella kuvia esikatselualueella.

Vaihe 3: Valitse tarvitsemasi kuvat

Jos katsot jokaisen esikatselualueen pikkukuvan alapuolella, näet valintaruudun. Bridge olettaa, että haluamme ladata jokaisen kuvan, joten se menee eteenpäin ja valitsee ne kaikki meille asettamalla valintaruudut jokaiseen valintaruutuun. Jos on kuvia, joita et halua ladata, napsauta kuvan valintaruudun sisällä poistaaksesi valintamerkin. Jos luettelossa on vain muutama kuva, jonka haluat ladata, napsauta Esikatsele-alueen alapuolella olevaa Poista kaikki -painiketta poistaaksesi kaikkien kuvien valinnan kerralla, pidä sitten Ctrl (Win) / Komento (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta tarvitsemiesi kuvien pikkukuvilla. Kun napsautat jokaista kuvaa, sen ympärille tulee korostusruutu. Kun olet korostanut kaikki kuvat, jotka haluat tuoda kamerasta tai muistikortilta, napsauta minkä tahansa korostetun kuvan valintaruutua valitaksesi ne kaikki:

Photo Downloader antaa meille mahdollisuuden tuoda jokainen kuva tai vain tarvitsemmesi kuvat.

Vaihe 4: Valitse sijainti tiedostojen tallentamiseksi

Kun kaikki ladattavat kuvat on valittu, seuraava tehtävä on kertoa Photo Downloader -sovellukselle, mihin kansioon haluamme tallentaa kuvat tietokoneellemme. Oletuksena oletetaan, että haluamme tallentaa ne pääkuva-kansioon. Jos sinulla on eri sijainti mielessä, napsauta valintaikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa Valitse- painiketta ja siirry sitten kansioon, johon haluat tallentaa ne. Jätän asetetun Kuvat-hakemistoon:

Napsauta Valitse-painiketta valitaksesi, mihin haluat tallentaa kuvat tietokoneellesi.

Vaihe 5: Luo ja nimeä alikansiot kuvien tallentamiseksi

Photo Downloader luo automaattisesti alikansion hetkessä määrittämäsi tallennuspaikan sisään ja sijoittaa tuodut kuvat alikansioon. Tämä on loistava tapa auttaa kuvasi järjestämisessä, mutta oletusarvoisesti se antaa alikansiolle nimen vain valokuvien ottamispäivän perusteella, jota en pidä erityisen hyödyllisenä, koska minulla on tarpeeksi vaikea aika muistaa mitä tänään päivämäärä on. Jos haluat nimetä alikansioksi jotain kuvaavampaa, valitse Mukautettu nimi avattavasta luettelosta suoraan sen alapuolelta, jossa lukee "Luo alikansiot", ja kirjoita sitten haluamasi nimi. Koska kuvat on otettu Alaskassa, annan alikansion "Alaska":

Kuvien tallentaminen alikansioon on hyödyllistä, mutta kansiolle kuvaavan nimen antaminen on vielä hyödyllisempää.

Vaihe 6: Nimeä tiedostot uudelleen tarvittaessa

Toinen vaihtoehto, jonka Photo Downloader antaa meille, on nimetä kuvat uudelleen niiden lataamisen aikana. Oletuksena se ei nimeä niitä uudelleen, mutta aivan kuten valokuvien ottamispäivänä, en löydä kamerani nimeä niille (kuten "_MG_2301") kaikkia hyödyllisiä. Jos napsautat avattavaa Nimeä tiedostot uudelleen (suoraan Luo alikansio (t) -vaihtoehdon alapuolella), esiin tulee luettelo, jossa on paljon nimeämisvaihtoehtoja. Aion valita uudelleen mukautetun nimen ja kirjoitan uudelleen "Alaska" avattavan ruudun alla olevaan nimikenttään. Bridge nimeää nyt tiedostot uudelleen tuonnissa mukautetun nimeni ja 4-digitaalisen laajennuksen (esimerkiksi "Alaska_0001") perusteella. Voit kirjoittaa uuden nelinumeroisen laajennuksen aloitusnumeron syöttöruutuun suoraan nimikentän vastakkaiselta tai jättää sen oletusarvoon 1. Valitse Säilytä nykyinen tiedostonimi XMP -vaihtoehdossa, jos haluat upottaa alkuperäisen nimen. mukana kuvatiedostossa. Et todennäköisesti koskaan tarvitse sitä, mutta ainakin se on siellä, jos teet:

Kuville kuvaavien nimien antaminen on toinen tapa pitää ne järjestyksessä.

Vaihe 7: Muunna RAW-tiedostot DNG: ksi

Tallennusvaihtoehtojen alla on Lisäasetukset . Ensimmäinen, Open Adobe Bridge, on valittu oletuksena ja avaa Bridge automaattisesti, kun kuvat on ladattu kokonaan, jos se ei ole jo auki. Sen alla oleva vaihtoehto Muunna DNG : ksi on paljon tärkeämpi. DNG tarkoittaa "digitaalista negatiivista", ja jos kamerasi tallensi kuvat raa'assa muodossa, on erittäin hyvä idea valita tämä vaihtoehto ja muuntaa raakatiedostot DNG-tiedostoiksi. Tämä auttaa "tulevaisuuden todistamaan" kuviasi, koska ei ole takuuta siitä, että kameran erityinen raakamuoto on aina yhteensopiva Photoshopin tulevien versioiden kanssa tai muiden ohjelmien kanssa, joiden kanssa haluat ehkä käyttää niitä. Emme tutu tässä teknisiin yksityiskohtiin, mutta DNG on julkinen avoin vakiomuoto raakatiedostoille. Jos haluat pitää mahdollisuutesi käyttää raaka tiedostojasi tiellä, valitse tämä vaihtoehto ( Jos kuvat tallennettiin JPEG.webp- tai TIFF-tiedostoina, voit jättää ne huomioimatta):

Kameran erityinen raakamuoto voi kulkea dinosaurusten tiellä yhtenä päivänä, mutta DNG-muoto (todennäköisesti) ei.

Vaihe 8: Kuvien varmuuskopiointi

Älä koskaan valitse Poista alkuperäiset tiedostot -vaihtoehtoa, ellet halua riskiä kadottaa kuvia lopullisesti. Varmista aina, että kuvat on ladattu onnistuneesti Tallennusasetukset -kohdassa määritettyyn kansioon, ennen kuin edes ajattaisit poistaa niitä kamerasta tai muistikortilta. Jos olet poistanut ne, huomaat, että jotkut valokuvat puuttuvat tai jotkut tiedostot ovat vioittuneet.

Älä vain valitse koskaan Poista alkuperäiset tiedostot -vaihtoehtoa, vaan sinun tulee aina varmuuskopioida kuvat tallentamalla niistä kopio toiseen, erilliseen kansioon, ja haluat, että tämä kansio on erillisessä kiintolevyssä, mikäli ensisijainen asema kaatuu. Älä vain valitse erillistä osiota samasta asemasta, koska menetät kaikki osiosi, kun asema epäonnistuu. Valitse Tallenna kopiot -vaihtoehto, napsauta sitten Valitse- painiketta ja valitse, mihin haluat tallentaa kuvien kopiot joko erilliselle sisäiselle kiintolevylle tai ulkoiselle USB- tai FireWire-asemalle:

Tallenna aina kopio kuvista erillisen kiintolevyn kansioon.

Vaihe 9: Lisää tekijä- ja tekijänoikeustietoja

Viimeisenä, Lisäasetukset-kohdan alla on Käytä metatietoja -osa. Metatiedot, tässä tapauksessa joka tapauksessa, tarkoittavat "tietoja kuvista". Kirjoita nimesi Luoja- kenttään ja tekijänoikeustiedot tekijänoikeus- kenttään. Jos olet luonut oman mukautetun metatietomallin (jonka näemme miten tehdään toisessa opetusohjelmassa), voit valita sen avattavasta Käytettävä mallipohja -luettelosta, mutta pysymme nyt vain perustiedoissa . Lisää tekijänoikeussymboli tietokoneessa pitämällä Alt- näppäintä painettuna ja kirjoittamalla 0169 numeronäppäimistöltä. Pidä Mac-näppäin painettuna Optio- näppäintä ja paina kirjainta G :

Lisää nimesi ja tekijänoikeustietosi kuviin.

Vaihe 10: Lataa valokuvat

Kun olet valinnut kuvat esikatselualueelle, valinnut vaihtoehdot ja kirjoittanut tietosi, napsauta Hae valokuvia -painiketta Photo Downloaderin oikeassa alakulmassa:

Napsauta Hanki valokuvat -painiketta aloittaaksesi kuvien lataamisen.

Pieni valintaikkuna näyttää latauksen edistymisen. Napsauta Pysäytä- painiketta, jos haluat peruuttaa sen ennen loppumista tai vain istua, rentoutua ja odottaa. Jos tuot prosessissa monia korkearesoluutioisia raakatiedostoja ja muunnat ne DNG: ksi, voi nyt olla hyvä aika saada raitista ilmaa ja viedä koira kävelylle:

Bridge näyttää latausprosessin.

Kun kaikki kuvat on ladattu, ne näkyvät Bridgessä, jotta voit alkaa lajitella niiden läpi:

Bridge CS4 näyttää kuvat, kun lataus on valmis.