Johdatus rasterointiin Illustratorissa

Monitorien evoluution ensimmäisinä päivinä keksittiin sana Rasterize. Monitori näyttää asioita näytöllä laskemalla pikseleitä rinnakkaisissa riveissä. Näyttää siltä, ​​että näyttö kerää pikseliä näytön poikki. Tällä hetkellä Rasterizea käytetään kaiken tyyppisessä pikselituotannossa, tulostimen, näytön sisällä tai ohjelmiston, kuten Illustrator, sisällä. Illustrator on vektorisuunnitteluohjelma, mutta se auttaa myös bittikarttojen kuvaamista. Illustrator-vektoriobjektit ovat grafiikoita, jotka tuotetaan matemaattisesti, kun taas rasteriobjektit käyttävät pikseliä tai pisteitä. Illustratorilla on myös potentiaalia muuntaa vektoriobjekteja rasteriobjekteiksi, joita käytetään usein niiden säilyttämiseen bittikarttatiedostoissa tai tulostettavissa asiakirjoissa. Kun objekti rasteroidaan Illustratorissa, muutat vektorista pikseleiksi ja menetät kaikki vektoritiedot.

Kuinka esineitä rasteroida Illustratorissa?

Illustratorilla on objektivalikossa Rasterize-komento, joka antaa sinulle mahdollisuuden rasteroida mitä tahansa Illustratorissa olevaa objektia. Rasterize-komento muuntaa vektoriobjektit bittikarttakuvoiksi.

Seuraavissa vaiheissa kerrotaan kuinka Rasteroida Illustratorissa.

Vaihe 1: Käynnistä Adobe Illustrator -ohjelmisto.

Vaihe 2: Valitse olemassa oleva projekti, tässä tapauksessa käytämme esimerkkiä lehtiä. Valitse asiakirja, joka koostuu jo vektorikuvista, jotka haluat rasteroida.

Vaihe 3: Valitse esine, jonka haluat rasteroida, valintatyökalun avulla. Kohteessa on nyt ohut sininen kehys, jossa on kulmat, joka kertoo, että objekti on nyt valittu ja sitä voidaan muokata. Jos haluat rasteroida useita objekteja, paina Control / Command (Windows / Mac) -painiketta napsauttaessasi haluamiasi kohteita.

Vaihe 4: Sinun on tehtävä päätös ja valittava, haluatko rasteroida objektin pysyvästi vai haluatko luoda pikselipohjaisen kuvan. Jälkimmäinen voidaan määritellä rasteritehosteiksi. Käytämme kahta erilaista menetelmää näiden vaihtoehtojen saavuttamiseksi. Ensin käydään läpi objektivalikossa olevan Rasterize-vaihtoehdon.

Vaihe 5: Kun napsautat Rasterize, saat ponnahdusikkunan.

Valitse värimalli, jota haluat käyttää. Sinulla on kolme vaihtoehtoa - CMYK, harmaasävy ja bittikartta. Voit valita minkä tahansa kuvan, näytön tai tulostimen mieltymysten mukaan. Tämä riippuvuus riippuu näytön proklitiivisuudesta tai tulostimesta. Tämä määrittelee heijastuvan säteilyn aallonpituudet. Oletusvalinta on CMYK. Syaani, magenta, keltainen, musta musteita käytetään yleisesti digitaalisessa maalauksessa ja taiteessa. Jos haluat tulostaa raportin etkä ole varma tulostimen suosimasta värimallista, on parempi tarkistaa ennen asiakirjan tai kuvien rasterointia.

Vaihe 6: Seuraava vaihe on valita tarkkuus. Tarkkuus päättää pikselien määrän tuumalla. Valittavana on viisi vaihtoehtoa:

 1. Näyttö (72 PPI), joka on paras kuvan julkaisemiseen verkossa (Internet).
 2. Keskipitkä (150 PPI).
 3. Korkea (300 PPI), joka soveltuu parhaiten tulostustarkoituksiin.
 4. Käytä asiakirjarasterointitehokkuutta.
 5. Muu, jota käyttäjän asetukseen käytetään, on edistynyt taso.

Vaihe 7: Seuraavaksi tulee tausta. Valikoimaa tai läpinäkyvää on kaksi vaihtoehtoa. Valitse valkoinen tausta, jos haluat, että Illustrator täyttää kohteen taustan. Valitse läpinäkyvä, jos et halua, että taustalla olisi vektorikuvia. Sitten tulee Anti-aliasing -vaihtoehto ja poistamalla sen valinnan voit estää objektin hämärtymisen, kun se on rasteroitu, ja säilyttää objektin terävät viivat.

 • Lopussa on vielä yksi vaihtoehto, johon voit lisätä tai poistaa tilaa objektin ympärillä Lisää-vaihtoehdolla.
 • Voit lisätä arvon manuaalisesti tai käyttämällä ylä- ja alanuolia.
 • Napsauta OK saadaksesi vektoriobjektisi rasteroiduksi pysyvästi.

Vaihe 8: Objektin rasterointi muuttaa sen vektorikuvasta pikselikuvaksi. Varmista, että kuvasi on korkea resoluutio, jotta et menetä laatuasi myöhemmin. Voit tehdä vektorikuvia suuremmiksi, kun laatu on ennallaan. Pikselikuvat sirpaleutuvat ja torjuvat, jos alkuperäinen kuva oli pienempi kuin suurempana.

Kun napsautat OK, et näe paljon eroa, mutta vektoriobjekti muuttuu nyt pikseliobjektiksi.

Vaihe 9: Valitse kohde S- vaalityökalulla .

Vaihe 10: Valikkopalkin efektivalikossa Rasterize-vaihtoehto on Illustrator-tehosteiden alla, kuten alla

Vaihe 11: Napsauta Rasterize ja saat saman ponnahdusikkunan kuin kohdevalikossa.

Vaihe 12: Kun napsautat OK, esineesi rasteroidaan. Voit muuttaa tai poistaa tehosteen alla olevan kuvan Ulkoasu-paneelissa. Löydät Rasterointi-vaihtoehdon tässä paneelissa ja kaksoisnapsauttamalla sitä voit tehdä muutoksia rasterointiasetuksiin verrattuna edelliseen Rasterointi-vaihtoehtoon kohdevalikossa, jossa objekti on pysyvästi rasteroitu.

Tällä tavalla voit rasteroida objektia kahdella tavalla riippuen siitä, haluatko rasteroida objektin pysyvästi vai väliaikaisesti.

johtopäätös

Rasteroituja kuvia voidaan pitää laatikkona, jossa kohdealue on muunnettu bittikarttaksi. Tämä tehdään kenties kuvan rasteroimiseksi kolmiulotteiselle pinnalle tai kokonaisvaltaisen kuvan vaikeuden vähentämiseksi. Jos esine on rasteroitu, säilytät sen pikselinä ikuisesti. Et voi enää pitää yhtälönä, mutta värillisten neliöiden korsage, jolla ei ole muistia siitä, että olisit koskaan tähti, ympyrä jne. Siksi rasterointia voidaan pitää jonkinlaisena sitoumuksena. Sinun on varmistettava, että kun rasteroit mitä tahansa objektia, vierailet uudelleen alkuperäisen, muokattavan, vektoriobjektin. Jos haluat muuttaa esinettäsi, on hyvä pitää se viivoina. Syynä on, että kun objekti on rasteroitu, sitä rajoittaa pisteiden / pikselien määrä neliötuumaa kohden.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Rasterize In Illustrator -sovellukseen. Tässä keskustelimme johdannosta ja vaiheista esineiden rasteroimiseksi kuvittajassa. Voit myös käydä läpi muiden aiheeseen liittyvien artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Adobe Illustratorin asennuksen vaiheet
 2. 3D-tehosteet Illustratorissa
 3. Mitkä ovat testitapausten suunnittelutekniikat?
 4. Oppaat kuvioiden piirtämiseksi Illustratorissa
 5. Adobe Illustrator Windows 8: lle
 6. 3D-tehosteet jälkitehosteissa
 7. Sumennus Illustratorissa
 8. Asenna Adobe Creative Cloud