Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme kuinka luoda vanhanaikaisia, käsinsävytettyjä valotehosteita. Tarvitsee vain säätökerroksen, kerrossekoitustilan, jonkin verran epäselvyyttä, liukusäätimen ja muutaman minuutin ajasta.

Tässä on kuva, jota käytän:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä on "käsinsävytetty" -tehoste, jonka jälkeen olemme:

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Kun kuvani on avoinna Photoshopissa, näen Tasot-paletini, että minulla on tällä hetkellä vain yksi kerros, Taustakerros, joka sisältää alkuperäisen kuvani:

Photoshopin Tasot-paletti, joka näyttää taustakerroksen.

Minun on tehtävä jäljennös taustakerroksesta, joten käytän pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Minulla on nyt kaksi kerrosta Tasot-paletissa, alkuperäinen Taustakerros ja sen yläpuolella oleva kopio, jotka Photoshop nimeää "Taso 1":

Kopioi taustakerros painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac).

Vaihe 2: Piilota taustakopiokerros toistaiseksi

Meidän ei tarvitse vielä nähdä taustakopiokerrosta vielä, joten napsauta Tasot näkyvyys -kuvaketta (silmämuna) Tasot-paletin Taso 1 vasemmalla puolella piilottaaksesi sen väliaikaisesti asiakirjaikkunassa:

Napsauta Kerroksen näkyvyys (silmämuna) -kuvaketta piilottaaksesi kerroksen 1 väliaikaisesti.

Vaihe 3: Lisää kanavasekoittimen säätökerros taustakerroksen yläpuolelle

Napsauta takaisin alkuperäistä taustakerrosta valitaksesi sen ja napsauta sitten Uusi tasoituskerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta taustakerrosta valitaksesi sen ja napsauta sitten "Uusi säätökerros" -kuvaketta.

Valitse esiin tulevasta luettelosta Channel Mixer :

Valitse luettelosta "Channel Mixer".

Channel Mixer -säätökerroksen pitäisi nyt näkyä taustakerroksen ja kerroksen 1 välissä:

Kanavansekoitin näkyy kahden muun kerroksen välissä.

Vaihe 4: Luo kuvan mustavalkoinen versio kanavansekoittimen avulla

Aiomme käyttää Channel Mixer -sovellusta kuvan mukavan mustavalkoisen version luomiseen. Voisimme yksinkertaisesti poistaa kuvan tyydytyksen, mutta se antaa meille yleensä heikkolaatuisia tuloksia. Channel Mixer -sovelluksen avulla voimme luoda oman mukautetun mustavalkoisen version ja säätää sitä, kunnes olemme tyytyväisiä miltä se näyttää. Käyttämällä Channel Mixer -sovelluksen säätökerrosversiota emme kosketa alkuperäistä kuvaa millään tavalla.

Kun Channel Mixer -valintaikkuna tulee näkyviin, sinun on ensin tehtävä valitsemalla Monochrome- vaihtoehto vasemmasta alakulmasta:

Valitse Kanavansekoitin-valintaikkunan vasemmasta alakulmasta Yksivärinen vaihtoehto.

Näet kuvan muuttuvan mustavalkoiseksi asiakirjaikkunassa, kun valitset sen. Vedä sitten punaista, vihreää ja sinistä liukusäädintä vasemmalle ja oikealle luodaksesi mukautetun mustavalkoisen version kuvasta. Ajatuksena on, että kaikki kolme arvoa ovat 100%, mikä antaa sinulle kirkkaimman mahdollisen kuvan "puhaltamatta" mitään korosteiden yksityiskohtia. Arvot, jotka lopulta valitset kuvasi, riippuvat täysin itse kuvasta. Tässä olen valinnut 10% punaiselle, 45% vihreälle ja 45% siniselle, mikä antaa minulle mustavalkoisen version, josta olen tyytyväinen. Numerosi riippuvat jälleen kuvasta, jolla työskentelet.

Photoshopin kanavansekoitin. Säädä punaista, vihreää ja sinistä liukusäädintä luodaksesi mukautetun mustavalkoisen version kuvasta.

Jos haluat lisätietoja siitä, mitä nämä punaiset, vihreät ja siniset kanavat ovat, tutustu sivuston RGB- ja värikanavien selitykseen.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan kanavansekoittimesta. Tässä on minun kuvani sen jälkeen, kun olen muuttanut sen mustavalkoiseksi Channel Mixerillä:

Kuva sen jälkeen, kun Channel Mixer -sovellusta on käytetty muuntamaan se mustavalkoiseksi.

Vaihe 5: Tee "Kerros 1" uudelleen näkyväksi

Napsauta Tasot 1 -tasoa Tasot-paletissa valitaksesi sen, napsauta sitten sen Taso näkyvyys -kuvaketta uudelleen, jotta se näkyy asiakirjaikkunassa:

Napsauta "Kerros 1" valitaksesi sen ja napsauta Tason näkyvyys -kuvaketta, niin se tulee näkyviin asiakirjaikkunaan.

Kun teet niin, se piilottaa mustavalkoisen version väliaikaisesti näkymästä:

Mustavalkoinen versio on nyt piilotettu näkymästä.

Vaihe 6: Vaihda kerrossekoitustilaksi "Pehmeä valo"

Kun "Kerros 1" on valittu, siirry Tasoitus-moodin vaihtoehtoihin Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa. Napsauta alaspäin osoittavaa nuolta sanan "Normaali" oikealla puolella ja vaihda sekoitustilaksi Soft Light :

Vaihda "Kerroksen 1" sekoitustila tilaan "Pehmeä valo".

Tämä antaa meille aloituksen käsisävytyksestämme:

Kuva sen jälkeen kun sekoitustila on muutettu "Pehmeäksi valoksi".

Vaihe 7: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Silti, kun "Kerros 1" on valittuna, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Hämärtä ja valitse sitten Gaussian Blur . Aiomme käyttää epäselvyyttä sävytykseen, jotta se näyttää enemmän kuin se olisi tehty käsin eikä tietokoneella. Kun Gaussian hämärtää -valintaikkuna tulee näkyviin, kirjoita sädearvo, joka on noin 10 pikseliä :

Photoshopin Gaussian Blur -valintaikkuna. Anna sädearvo 10 pikseliä.

Tässä on kuva Gaussian Blur -suodattimen käytön jälkeen:

Kuva Gaussian Blur -suodattimen asettamisen jälkeen.

Vaihe 8: Palauta varjojen yksityiskohdat takaisin "Blend If" -liukusäätimillä

Asiat näyttävät hyvältä paitsi, että olen menettänyt osan yksityiskohdista kuvan varjoalueilla. Minun täytyy tuoda se takaisin, ja aion tehdä sen piilottamalla kuvan tummimmat osat "Kerroksessa 1" ja antamalla mustavalkoisen version näkyvän läpi. Kuinka teen sen? Käyttämällä Photoshopin Blend If -liukusäätimiä.

Napsauta Lisää tasotyyli -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Lisää tasotyyli -kuvaketta.

Valitse näyttöön tulevan luettelon yläosasta Blending Options … :

Valitse luettelosta "Sekoitusvaihtoehdot …".

Tämä tuo esiin Tasotyyli- valintaikkunan. "Blend If" -liukusäätimet ovat alareunassa:

Photoshopin tasotyyli -valintaikkuna. "Blend If" -liukusäätimet on ympyröity punaisella.

Vaihe 8: Vedä ylempää vasenta liukusäädintä kohti oikeutta palataksesi varjon yksityiskohdat

Vedä vasen yläosa mustaa liukusäädintä oikealle palataksesi varjojen yksityiskohdat. Vedäessäsi yhä enemmän oikealle, näet entistä enemmän varjojen yksityiskohtia. Tämä johtuu siitä, että "kerros 1" estää varjojen yksityiskohdat, joten mitä me teemme vetämällä tätä mustaa liukusäädintä oikealle, sanotaan Photoshopille piilottavan tason 1 tummimmat alueet ja sallivan mustan ja valkoisen kuvan sen alla. näkyä sen sijaan näillä alueilla. Jatka vetämistä oikealle, kunnes olet tuonut takaisin kaikki yksityiskohdat kuvan tummissa osissa. Täällä olen vetänyt kaivokseni 50: een:

Vedä vasenta ylhäällä olevaa mustaa liukusäädintä oikealle kohti saadaksesi takaisin varjon yksityiskohdat.

Ainoa ongelma on nyt, että alueilla, joilla "Kerros 1" ja sen alla oleva mustavalkoinen kuva kohtaavat, on tiukat viivat. Meidän on pehmennettävä näitä alueita ja luotava mukava siirtymä niiden välillä, ja voimme tehdä sen pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) alhaalla, napsauttamalla samaa mustaa liukusäädintä ja vetämällä sitä takaisin vasemmalle. Alt / Option-painikkeen pitäminen jakaa liukusäätimen kahdeksi ja vedät sen vasenta puolta vasemmalle. Kun vedät vasenta puolta edelleen vasemmalle, lisäät etäisyyttä vasemman ja oikean puolikkaan välillä, ja välinen tila luo pehmeän siirtymäalueen, jota etsimme kuvasta. Olen vetänyt vasemman puolen liukusäätimestä takaisin arvoon 10:

Vedä mustan liukusäätimen vasenta puolta taaksepäin vasemmalle luodaksesi kuvan pehmeän siirtymäalueen.

Kun olet valmis, napsauta OK poistuaksesi Tasotyyli-valintaikkunasta ja olet tehnyt efektin!

Tässä on jälleen alkuperäinen kuvani:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä on viimeistelty "vanhanaikainen, käsinsävytetty" -tehoste:

Lopullinen tulos.

Kuten mainitsin, voit käyttää tätä sävytehosteta kaikenlaisissa kuvissa. Tässä on toinen kuva:

Toisen kuvan käyttäminen efektiin.

Ja tässä se on, kun olet tehnyt saman vaikutuksen:

Lopullinen tulos.

Toisen kuvan tapauksessa hienosäädin vaikutusta laskemalla "Kerroksen 1" opasiteetti 50%: iin kuvan värimäärän vähentämiseksi:

Laske pintakerroksen opasiteetti vähentääksesi kuvan värimäärää tarvittaessa.

Jos sinun on lisättävä kuvaan enemmän värejä, laske Channel Mixer -säätökerroksen opasiteetti yksinkertaisesti. Tämän vaikutuksen lisäksi on helppo luoda, se on myös helppo säätää ja hienosäätää tarpeen mukaan.

Ja siellä meillä se on! Muita vanhanaikaisia ​​valotehosteita saat tutustumalla vanhan valokuvan tekemiseen ja vanhan paperin taustakuvio-oppaisiin. Tai käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!