Ero Rawtherapeen ja Lightroomin välillä

Tässä artikkelissa näemme ääriviivat Rawtherapee vs Lightroomista. Rawtherapee-ohjelmisto ja Adobe Lightroom-ohjelmistot ovat kuvankäsittelyohjelmia, kuten Adobe Photoshop -ohjelmisto, mutta niillä on joissain ominaisuuksissa erilaisia ​​ominaisuuksia. Rawtherapee-ohjelmisto on yksi avoimen lähdekoodin ohjelmista, mikä tarkoittaa, että sitä voi käyttää vapaasti kaikille ja helpottaa useiden kuvien muokkaamista kerrallaan. Toisaalta Adobe Lightroom -ohjelmisto on osa Adobe-perhettä ja käyttää kuvan muokkaamiseen tuhoamatonta menetelmää. Tässä artikkelissa keskustelemme kaikista ohjelmistoista, kuten näemme askel askeleelta ohjelmiston avainerot, ohjelmiston vertailutaulukon ja muut Rawtherapee- ja Lightroom-ohjelmistoja koskevat tärkeät termit.

Head to Head -vertailut Rawtherapeen ja Lightroomin välillä (infografia)

Alla on 4 suosituinta vertailua Rawtherapee vs Lightroom:

Keskeiset erot Rawtherapeen ja Lightroomin välillä

Keskustelemme muutamista tärkeimmistä tärkeimmistä eroista Rawtherapee vs Lightroom:

Rawtherapee-ohjelmisto

 • Rawtherapee-kuvankäsittelyohjelmiston kehitti alun perin Unkarin Budapestin kansalainen Gabor Horvath, mutta myöhemmin se käynnistettiin GNU General Public License Version 3 -versiona avoimen lähdekoodin ohjelmana tammikuussa 2010. Alun perin se nimettiin ”Experimental Raw Photo Editor ', mutta myöhemmin se muuttui nimellä' Rawtherapee 'ja kirjoitettiin C ++ -tietokonekielellä.
 • Voit käyttää tätä ohjelmistoa erilaisissa käyttöohjelmissa, kuten Windows, Linux ja Mac OS. Jos haluat tämän ohjelmiston tietokoneellesi, siirry vain tämän ohjelmiston viralliselle verkkosivustolle, joka on www.rawtherapee.com, ja hanki versio ilmaiseksi sieltä ja nauti siitä.
 • Rawtherapee-ohjelmisto on saatavana myös monilla eri kielillä, joten tämän ohjelmiston kielen ymmärtämisestä ei ole ongelmia.
 • Tähän ohjelmistoon on lisätty joitain uusia työkaluja, jotka ovat Retinex-työkalu, Soft-Proofing -tuki tulostamiseen, Käyräpipetti oikean pisteen ottamiseksi käyrästä parempien tulosten saamiseksi ja monia muita mielenkiintoisia ominaisuuksia.

Adobe Lightroom -ohjelmisto

 • Lightroom-ohjelmisto, Adobe-perheohjelmisto, jota käytetään kuvien järjestämiseen ja manipulointiin käyttämällä sen jännittäviä ominaisuuksia. Se on kirjoitettu tietokonekielellä C ++ ja Lua, jonka on kehittänyt Adobe System helmikuussa 2007.
 • Voit käyttää tätä ohjelmistoa Windows 7: ssä, Windows 10: ssä ja sen uudemmissa versioissa, Mac OS: ssä ja sen uudemmissa versioissa. Viimeisin julkaisu oli Lightroom Classic -ohjelmisto, joka lanseerattiin marraskuussa 2019. Voit ladata tämän ohjelmiston Adobe Systemsin viralliselta verkkosivustolta www.adobe.com.
 • Etsi vain tällä verkkosivustolla selaimesi URL-osoitteesta, siirry tämän verkkosivun kotisivulle ja etsi sitten tätä ohjelmistoa sieltä. Adobe tarjoaa sinulle minkä tahansa ohjelmiston ilmaisen kokeilun, jotta ymmärrät paremmin ohjelmiston.
 • Se on myös erityyppinen automaattinen työkalu, joka auttaa kuvan sijoittamista ohjelmiston oikealle alueelle, koska Lightroom-ohjelmistossa ei ole kumoamisvaihtoehtoa kuvan asettamisen jälkeen. Voit säätää valkoisen ja mustan yhdistelmää tässä ohjelmistossa lisätäksesi minkä tahansa vaikutuksen tehokkuus.

Rawtherapee vs Lightroom -vertailutaulukko

Katsotaanpa parhaita vertailuja Rawtherapeen ja Lightroomin välillä:

Vertailun perusteetRawtherapee-ohjelmistoLightroom-ohjelmisto
Tuettu tiedosto Rawtherapee tukee joitain raakatiedostomuotoja, jotka ovat Canon Dual-Pixel, Pentax Pixel shift ja monet muut. Ei-raakatiedosto, jota tämä ohjelmisto tukee, ovat JPEG.webp, TIFF ja PNG.Lightroom tukee myös samoja raakatiedostomuotoja, jotka ovat JPEG.webp, TIFF, PNG, lukuun ottamatta näitä tiedostomuotoja, se tukee myös PSD- ja CMYK-muotoja.
Käyttöliittymä Rawtherapeella on kuvankäsittelytaulukko, säätöpaneeli kuvaerälle käyttöliittymässä, ja se tarjoaa myös JPEG.webp-kuvan esikatselunäytön 1: 1 sen käyttöliittymän työruudussa.Lightroomin käyttöliittymä on jotain erilaista Rawtherapee-ohjelmiston muotoa, koska se on jaettu kahteen osaan, jotka ovat Paneelit ja Välilehdet. Välilehdet ovat tämän ohjelmiston yläosasta, joka näyttää nykyisen ympäristön, jossa työskentelet. Meillä on tässä ohjelmistossa myös kirjasto-osa, joka näyttää luettelon kuvista.
Käsitellä asiaa Tiedoston käsittelyä tuetaan sivutiedostoilla, jotka mahdollistavat kuvien lataamisen kokonaan ja osittain ohjelmistossa. Kuvan parametria prosessoinnin aikana luo dynaamisen profiilin rakentaja, jotta saadaan parempia tuloksia.

Kirjasto tukee tiedoston käsittelyä. Kirjasto toimii yhdyskäytävänä Adobe Lightroom -ohjelmistossa ja järjestää kuvan hallitsemalla kuvien metatietoja.

Esikatsele tukea Rawtherapeella on erilainen esikatselutuki, kun käytämme tätä ohjelmistoa Windowsissa ja Linuxissa, mutta tuki on rajoitettua tämän ohjelmiston käytön aikana Mac OS: ssä.Voit luoda diaesityksen tähän ohjelmistoon ja ottaa sen esikatseluna projektityöstäsi. Voit myös lisätä musiikkia ja taustatietoja diaesitykseen parempien tulosten saavuttamiseksi.

Tämä on tämän ohjelmiston vertailutaulukko, ja vertaamalla tätä ohjelmistoa saat tietää, minkä tyyppisiä palveluita tämä kaksi eri ohjelmistoa tarjoaa.

johtopäätös

Nyt tämän artikkelin jälkeen löydät tärkeitä ja tehokkaita eroja Rawtherapee- ja Lightroom-ohjelmistoissa. Kun olet käynyt läpi tämän artikkelin alusta loppuun, löydät helposti sinulle sopivan kuvankäsittelyohjelmiston, ja harjoitellessasi ohjelmistoa voit hallita sitä.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Rawtherapee vs Lightroomiin. Tässä keskustellaan Rawtherapee vs Lightroom -näppäineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Voit myös käydä läpi muiden aiheeseen liittyvien artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Inkscape vs. Illustrator
 2. Photoshop vs. Illustrator
 3. QuarkXPress vs InDesign
 4. After Effect Vs Cinema 4D