Photoshop CS5 on epäilemättä hämmästyttävän tehokkain Photoshop-versio tähän päivään mennessä, mutta jotta ohjelma toimisi mahdollisimman sujuvasti ja tehokkaasti, meidän on tutkittava Photoshopin asetukset ja varmistettava, että kaikki on asetettu oikein. Sen avulla voidaan välttää suorituskykyongelmia, mutta se antaa meille myös mahdollisuuden mukauttaa Photoshopia vastaamaan paremmin omaa henkilökohtaista työskentelytyyliä.

Tietenkin, jos olet vasta aloittamassa Photoshopista, sinulla ei todennäköisesti vielä ole "tyylityötä", mutta yksi mukavista Asetusten asetuksista on, että niitä voidaan muuttaa milloin tahansa, joten Koska ohjelma on mukavampaa, voit käyttää tätä opasta Photoshop CS5: n mukauttamiseen tavalla, joka tuntuu sinulle luonnollisemmalta.

Jotkut Photoshopin Preferences-asetukset vaikuttavat suoraan ohjelman suorituskykyyn, kun taas toiset ovat yksinkertaisesti henkilökohtainen valinta (mikä selittää miksi niitä kutsutaan "Preferences" eikä "You Need parem käyttää näitä asetuksia tai muita"). Emme kata jokaista vaihtoehtoa tässä opetusohjelmassa, koska suurin osa on täysin hienoja oletusasetuksillaan, mutta on olemassa muutamia tärkeitä, joita meidän on ehdottomasti tarkasteltava, aloittaen yhdestä vaihtoehdosta, jolla voi olla suuri vaikutus saamiin tuloksiin kun muutat kuvien kokoa! Aloitetaan!

Yleiset asetukset

Jos työskentelet Windows-järjestelmässä, voit käyttää Photoshopin asetuksia siirtymällä näytön yläreunassa olevan valikkorivin Muokkaa- valikkoon, valitsemalla Asetukset tietoluettelon alareunassa ja valitsemalla sitten Yleiset . Käytä Mac-tietokoneessa, jota käytän täällä (sillä ei ole väliä mitä käytät), siirry valikkopalkin Photoshop- valikkoon, valitse Asetukset ja valitse sitten Yleinen . Tai nopeammin päästäksesi Asetuksiin, paina näppäimistön Ctrl + K (Win) / Command + K (Mac). Kummassakin tapauksessa avautuu Asetukset-valintaikkuna, joka on asetettu Yleinen-luokkaan. Muut luokat, kuten käyttöliittymä, tiedostojen käsittely, suorituskyky ja niin edelleen, löytyvät valintaikkunan vasemmasta sarakkeesta. Pääset muutamiin näistä muista luokista vähän myöhemmin:

Asetukset-valintaikkuna.

Kuvan interpolointi

Kuten mainitsin, emme aio käydä läpi kaikkia vaihtoehtoja jokaisessa kategoriassa, koska suurin osa niistä on hienoa juuri sellaisena kuin ne ovat (ja myös, että me molemmat kuolimme ikävystykseen), mutta ensimmäinen vaihtoehto, jota tarvitsemme tarkastellaan on kuvan interpolointi ylöspäin valintaikkunan yläosaan. Kuvan interpolointi käsittelee sitä, kuinka Photoshop käsittelee kuvan pikseliä, kun muutat kuvan kokoa. Photoshopin yleinen sääntö on, että on oikein tehdä kuvia, jotka ovat pienempiä kuin alkuperäisessä koossa, mutta haluat välttää niiden tekemistä suuremmiksi aina kun mahdollista, koska kuvan suurentaminen johtaa yleensä siihen, että se näyttää pehmeältä, tylsältä ja muuten mustaa.

Suurimman osan ajasta (kuten 99, 99% ajasta) pienennämme kuvan koon muuttamista, joten meidän pitäisi valita interpolointivaihtoehto, joka antaa meille parhaat tulokset pienentämällä kuvan kokoa, ja tämä vaihtoehto on Bicubic Sharper . Oletuksena kuvan interpolointi on asetettu Bicubic-arvoon. Napsauta avattavaa valikkoa ja valitse luettelosta Bicubic Sharper. Tämä asetus vaikuttaa tuloksiin, joita saamme muutettaessa kuvia Photoshopin Image Size -valintaikkunassa, samoin kuin Rajaa työkalulla ja Free Transform -komennolla, minkä vuoksi on niin tärkeää asettaa se oikein täällä:

Vaihda kuvan interpolointi -asetukseksi Bicubic Sharper.

Vie leikepöytä

Toinen tärkeä vaihtoehto Yleiset asetukset -luokassa, joka voi vaikuttaa järjestelmän suorituskykyyn, on Vie leikepöytä . Kun Vie leikepöytä on käytössä, voit kopioida kuvan Photoshopista tietokoneesi muistiin ("leikepöytä") ja liittää kuvan suoraan toiseen avoimeen ohjelmaan, kuten InDesign, Microsoft Word ja niin edelleen. Ongelmana on, että Photoshopissa työskentelevät kuvat voivat olla erittäin suurikokoisia, ja näiden suurten tiedostojen kopioiminen leikepöydälle voi aiheuttaa vakavia suorituskykyongelmia. Ei ole kovin usein (jos koskaan), että joudut kopioimaan kuvia Photoshopista ja liittämään ne muihin ohjelmiin, joten ellet työskentele pääasiassa hyvin pienten kuvien kanssa (kuten webissä), on hyvä idea jättää Vie leikepöytä pois käytöstä. poistamalla valinta:

Sammuta Vie leikepöytä -vaihtoehto.

Käytä vaihto-näppäintä työkalukytkimessä

Tämä seuraava vaihtoehto ei vaikuta Photoshopin suorituskykyyn, mutta vaikuttaa tapaan, jolla valitset Photoshopin eri työkalut, ainakin jos olet tyyppi, joka haluaa valita ne kätevillä pikanäppäimillä. Photoshopissa on niin paljon työkaluja, että Adobe ei voinut sovittaa niitä kaikkia Työkalut-paneeliin sijoittamatta joitain työkaluja muiden taakse. Esimerkiksi Polygonal Lasso -työkalu ja Magneettinen Lasso-työkalu ovat molemmat sisäkkäin tavallisen Lasso-työkalun takana. Jotta jompikumpi niistä valitaan Työkalut-paneelista, meidän on napsautettava Lasso-työkalua ja pidettävä hiiren painike painettuna sekunnin tai kahden ajan, kunnes ilmestyy valikko, ja valitse sitten ne valikosta:

Monet työkalut on sijoitettu muiden takana Työkalut-paneeliin.

Entä jos haluamme valita heidät pikanäppäimellä? Kaikilla kolmella työkalulla on sama L- kirjain kuin pikanäppäimellä, samoin kuin muilla työkaluilla, jotka on sijoitettu toistensa taakse samaan paikkaan, on sama kirjain (esimerkiksi suorakulmainen telttatyökalu ja elliptinen telttatyökalu jakavat molemmat M-kirjaimen pikavalinta). Kun Käytä vaihtonäppäintä työkalukytkimelle -vaihtoehto on otettu käyttöön Photoshopin oletusasetuksissa, voimme selata kaikkia saman korttipaikan työkaluja pitämällä Shift-näppäintä painettuna samalla, kun painat pikanäppäintä toistuvasti. Kun vaihtoehto on poistettu käytöstä, Shift-näppäintä ei tarvitse pitää painettuna. Selaa työkaluja vain painamalla pikanäppäintä toistuvasti. Tämä on täysin henkilökohtainen mieltymys, mutta mieluummin jätän tämän vaihtoehdon käytöstä (valitsematta), koska joudut lisäämään Vaihto-näppäintä pyöräillen, vaikka työkalut vaikuttavat vain tarpeettomalta lisätyltä vaiheelta:

Jätä tämä vaihtoehto käyttöön, jos haluat lisätä Shift-näppäimen, kun pyöräilet työkaluilla pikanäppäimillä.

Zoomausasetukset

Seuraavien kolmen vaihtoehdon, jotka meidän on tarkasteltava, on oltava tekemistä Photoshopin käyttäytymisen kanssa zoomaamalla kuvia loitolla, ja suosittelen kaikkien näiden kolmen vaihtoehdon ottamista käyttöön. Jos työskentelet Vakio-näyttötilassa (joka on Photoshopin oletusnäyttötila), Zoom Resizes Windows -vaihtoehto kehottaa Photoshopia muuttamaan asiakirjaikkunan kokoa sinua zoomaamalla ja pienennettäessä. Kun Zoom Clicked Point to Center -vaihtoehto on käytössä, Photoshop keskittää kuvan näytöllä uudelleen kohtaan, jota napsautit Zoom-työkalulla. Lopuksi, jos hiirellä on vierityspyörä, Zoomaus vierityspyörä -vaihtoehdon avulla voit zoomata ja loitontaa kuvaa … arvasit sen, vierityspyörä:

Zoomaus muuttaa Windowsin kokoa, Zoomaa vierityspyörällä ja Zoomaus napsauttamalla osoittaa keskusta -vaihtoehtoja.

Liitäntäasetukset

Valitse valintaikkunan vasemmalla puolella oleva liitäntäkategoria nähdäksesi Photoshopin käyttöliittymän asetusvaihtoehdot:

Valitse Liitäntä vasemman reunan luetteloista.

Kuvan reuna

Photoshop CS5 antaa meidän kuvailla näyttöä hiukan lisäämällä ohut reunus, varjo tai molemmat kuvaan, jota käsittelemme. Kumpikaan niistä ei oikeastaan ​​ole osa kuvaa, eikä niitä tallenneta sen kanssa. Ne eivät myöskään tule näkyviin, jos tulostat kuvan. Ne ovat vain yrityksiä tekemään työalueeltasi näytön hiukan mielenkiintoisempi. Tämä on täysin henkilökohtainen mieltymys, mutta saatat huomata, kuten minäkin, että he häiritsevät enemmän kuin mikään muu. Suosittelisin, että poistat molemmat käytöstä asettamalla Reunusta- asetukseksi Ei mitään jokaiselle Photoshop CS5: n kolmelle näytölle (vakio, koko näyttö valikoilla ja koko näyttö):

Reunus ja varjo voivat näyttää viileiltä, ​​mutta voivat myös olla häiritseviä. Paras sammuttaa ne.

Näytä työkaluvihjeet

Toinen henkilökohtainen asetus on Näytä työkaluvihjeet -vaihtoehto. Kun Näytä työkaluvihjeet ovat käytössä (koska se on oletuksena), Photoshop näyttää lyhyen kuvauksen käyttöliittymäkohdista, kun viet hiiren niiden päälle. Tämä voi olla erittäin hyödyllinen, jos olet vasta aloittamassa Photoshopilla tai jos olet päivittänyt CS5: ään ja yrität silti oppia missä uudet asiat ovat ja mitä ne tekevät. Jos olet Photoshop CS5: n suhteen mukava, työkaluvihjeiden avaaminen aina voi aiheuttaa hieman ärsyttävää, joten suosittelen, että poistat ne käytöstä. Voit aina palata tänne myöhemmin aktivoidaksesi tai poistaaksesi ne käytöstä tarpeen mukaan:

Photoshopin työkaluvihjeet voivat olla hyödyllisiä tai häiritseviä sen mukaan, kuinka perehtyt ohjelmaan.

Välilehdessä olevat asiakirjat

Takaisin Photoshop CS3: een ja aiempaan, aina kun avasimme kaksi tai useampia kuvia kerralla, kukin kuva näkyy ruudulla omassa riippumattomassa, kelluvassa asiakirjaikkunassa. Photoshop CS4 esitteli välilehtidokumentti-ikkunat, joissa kaikki kuvat näkyivät sisäkkäin yhden asiakirjan sisällä, jotka erotettiin sarjan nimivälilehdillä yläreunassa. Kuvien välillä vaihtaminen tapahtui napsauttamalla niiden välilehtiä, kuten ikkunoiden vaihtamista arkistokaapissa.

Photoshop CS5 käyttää oletusarvoisesti myös välilehtiä sisältäviä asiakirjoja. Vaikka jotkut luulevat niiden olevan mahtavia, toiset mieluummin vanhat kelluvat asiakirjaikkunat, joiden avulla kuvien tai tasojen vetäminen asiakirjasta toiseen on helpompaa. Jos olet välilehdetiedostojen fani, asetuksissa ei tarvitse muuttaa mitään, mutta jos haluat mieluummin, että kuvat avataan erillisissä asiakirjaikkunoissa, poista valinta Avaa asiakirjat välilehdinä ja Ota käyttöön kelluvat asiakirjat -ikkunan telakointiasetukset Paneelit ja asiakirjat -valintaikkunan osa. Kuten kaikki Photoshop-asetukset, voit palata tänne milloin tahansa ottaaksesi käyttöön tai poistaaksesi käytöstä seuraavat asetukset:

Jos haluat työskennellä välilehdessä olevien asiakirjojen kanssa, jätä nämä kaksi vaihtoehtoa valittuna.

Käyttöliittymän fonttikoko

Jos huomaat, että Photoshopin käyttöliittymäteksti on hiukan liian pieni mukavuuden vuoksi, voit suurentaa sen kokoa muuttamalla käyttöliittymän fonttikokoasetukseksi Keskitaso tai Suuri . Ja ei, tämä vaihtoehto ei ole vain vanhoille, joilla on huono näkökyky. Erittäin korkearesoluutioisella näytöllä työskentely voi tehdä Photoshopin käyttöliittymätekstistä erittäin pienen. Henkilökohtaisesti haluan asettaa kirjasinkokoani Suuri, mikä mielestäni auttaa välttämään silmien rasitusta. Sulje ja avaa sitten Photoshop uudelleen, jotta muutos tulee voimaan:

Muuta fonttikokoa lisätäksesi osaa tekstistä Photoshopin käyttöliittymässä.

Tiedostojen käsittely-asetukset

Valitse valintaikkunan vasemmalla puolella Tiedostojen käsittely- asetusten luokka:

Valitse vasemmalla File File Preferences -luokka.

Kysy ennen kerrostettujen TIFF-tiedostojen tallentamista

Yksi suosituimmista Photoshopissa käytetyistä tiedostomuodoista on TIFF-muoto, mikä johtuu erinomaisesta kuvanlaadusta ja kyvystä työskennellä kerrosten kanssa. Ainoa ärsyttävä ongelma on se, että joka kerta kun tallennat TIFF-tiedostoasi, Photoshop kysyy, haluatko tallentaa tasot tiedostolla, ikään kuin on syy, miksi et halua säilyttää niitä. Jos haluat estää Photoshopia kysymästä, poista valinta Tiedostojen yhteensopivuus -kohdan Kysy ennen kuin tallennat kerrostettuja TIFF-tiedostoja -asetuksesta:

Haluan pitää kerrokseni? Tietenkin haluan pitää kerrokseni! Älä kysy minulta sitä! Ge'ez.

Lyhytkoodit, toiminnot ja suodattimet-laajennus: virhe lyhytkoodissa (mainokset-perusteet-keskellä)

Maksimoi PSD- ja PSB-tiedostojen yhteensopivuus

Toinen tärkeä vaihtoehto on maksimoida PSD- ja PSB-tiedostojen yhteensopivuus . Mitä se tekee, se tallentaa kuvan tasoitetun version yhdessä kerrostetun Photoshop-tiedoston kanssa, jotta tiedosto saadaan yhteensopivaksi muiden ohjelmien tai Photoshopin vanhempien versioiden kanssa, jotka eivät voi avata tiedostoa tai toimia sen kanssa, ellei kyseistä litistettyä versiota ole mukana . Ongelmana on, että litistetyn version sisällyttäminen voi lisätä jopa 50% enemmän tiedostokokoosi, mikä tarkoittaa, että et halua sisällyttää sitä, jos sinun ei tarvitse. Joten kysymykseksi tulee sitten, pitääkö minun sisällyttää se?

Jos käsittelet vain kuvia Photoshopissa ja vain ohjelman viimeisimmässä versiossa, vastaus on ei, joten suosittelen, että valitset tämän vaihtoehdon Ei koskaan . Jos toisaalta olet myös Lightroom- käyttäjä, Lightroom tarvitsee kyseisen tasoitetun version sisällytettäväksi tiedostoon, joten aseta tässä tapauksessa vaihtoehto Kysy, mikä tarkoittaa, että Photoshop kysyy, haluatko maksimoida tiedoston. yhteensopivuus tallennettaessa Photoshop-tiedostoa, jolloin voit napsauttaa joko Kyllä tai Ei riippuen siitä, käytetäänkö tiedostoa myös Lightroomin kanssa:

Aseta Lightroom-käyttäjille tämän vaihtoehdon arvoksi Kysy, muuten aseta se arvoon Ei koskaan.

Viimeaikainen tiedostoluettelo

Kolmas ja viimeinen vaihtoehto, jota meidän tulisi tarkastella Tiedostonkäsittely-luokassa, on Viimeisimmät tiedostoluettelo, joka asettaa viimeksi avattujen tiedostojen määrän, jota voit käyttää Photoshopissa, kun siirryt ruudun yläosassa olevaan Tiedosto- valikkoon ja valitset Avaa Viimeaikaiset . Oletusarvo on 10, mikä on melko alhainen. Suosittelen nostamaan sen vähintään 20: ään, koska sillä ei ole kielteistä vaikutusta Photoshopin suorituskykyyn:

Nosta tämä vaihtoehto 20: ään tai enemmän, jos haluat käyttää viimeksi avattuja tiedostoja.

Suoritusominaisuudet

Kun siirryt luetteloa alaspäin, valitse valintaikkunan vasemmalla puolella Suorituskyky- luokka:

Valitse Suorituskyky-luokka.

Muistin käyttö

Kuten luokan nimi viittaa, näillä vaihtoehdoilla voi olla suuri vaikutus Photoshopin suorituskykyyn alkaen ensimmäisestä tarkastelemastamme vaihtoehdosta - Muistin käyttö . Photoshop rakastaa muistia. Mitä enemmän muistia (RAM) on tietokoneessasi, sitä parempi, varsinkin jos työskentelet erittäin suurilla tiedostoilla, joissa on paljon tasoja. Itse asiassa lisäämällä muistia järjestelmään (näytönohjaimen päivittämisen lisäksi) on paras tapa lisätä Photoshop CS5: n suorituskykyä. Oletusarvoisesti Photoshop varaa noin 70% tietokoneesi käytettävissä olevasta muistista itselleen, mikä jättää osan käytettävissä muihin ohjelmiin, jotka sinulla voi olla samanaikaisesti avoinna. Useimmille käyttäjille tämä oletusasetus on tarpeeksi hyvä, mutta jos olet energiankäyttäjä, joka tarvitsee jokaisen viimeisen tavun muistia, yritä sammuttaa kaikki muut ohjelmat (voit keskustella ystävien kanssa myöhemmin) ja nostaa Photoshopin muistin käyttöprosentin noin 90: ään. % vetämällä liukusäädintä oikealle:

Oletusmuistin käyttöprosentti 70% on yleensä hieno, mutta virrankäyttäjät voivat haluta lisätä sitä.

Historia ja välimuisti

Photoshop CS5: n Historia ja välimuisti -osiossa on joitakin melko omituisia äänivaihtoehtoja - Pitkä ja Ohut, Oletus (okei, Oletus ei ole niin outo kuulostava) ja Big and Flat . Älä huoli, näillä ensimmäisellä ja kolmannella vaihtoehdolla ei ole mitään tekemistä kehon muodon kanssa. Sen sijaan ne auttavat mukauttamaan Photoshopin suorituskykyä tyyppiseen tiedostoon, jota käsittelet. Jos työskentelet suhteellisen pienikokoisena kuvana, mutta olet lisännyt paljon tasoja, kokeile valitsemalla Korkea ja ohut -vaihtoehto ja katso, suorittaako Photoshop paremmin. Jos työskentelet suurella kuvalla, jossa on vain muutama kerros, kokeile Suuri ja litteä -vaihtoehtoa. Useimmissa tapauksissa oletuksena pitäminen on hienoa.

Historiatilat- vaihtoehto määrittää, kuinka monta poistoa saat kuvan käsittelyssä (ja kuinka monta vaihetta näytetään Historia-paneelissa). Jos lisäät sitä yli oletusarvon 20, saat enemmän peruutuksia, mutta se vie myös enemmän järjestelmän muistia. Jos työskentelet suurella tiedostolla ja Photoshop näyttää hidastavan, yritä vähentää historiatilojen määrää vapauttaaksesi muistia:

Uusi historia ja välimuisti -osa.

Raaputuslevyt

Jos tietokoneellasi loppuu muisti kuvan käsittelemisen aikana, Photoshop ei lakkaa yhtäkkiä toimimasta. Sen sijaan se käyttää osaa tietokoneen kiintolevystä ikään kuin se olisi järjestelmän muistia. Photoshopin käyttämä kiintolevyn osa tunnetaan nimellä raaputuslevy . Valitettavasti kiintolevy ei ole läheskään yhtä nopea kuin järjestelmän todellinen muisti, joten aina kun Photoshopin on käytettävä tyhjästä, se toimii paljon hitaammin. Kuten aiemmin mainitsin, paras tapa parantaa Photoshopin suorituskykyä on lisätä tietokoneeseen enemmän muistia, mutta toisinaan mikään muistin määrä ei riitä.

Voimme auttaa tilannetta hiukan varmistamalla, että Photoshop käyttää järjestelmämme nopeinta kiintolevyä tyhjästä. Jos järjestelmässäsi on vain yksi kiintolevy (kuten minäkin iMacissa), sinulla ei tietenkään ole muuta vaihtoehtoa kuin käyttää sitä. Ihannetapauksessa, jos sinulla on vaihtoehto, asentamalla toinen nopea sisäinen kiintolevy ja määrittämällä se raaputuslevyksi, saat parhaat tulokset. Älä käytä ulkoista USB-asemaa raaputuslevyltä, koska yhteysnopeus on liian hidas. Jos haluat määrittää sisäisen kiintolevyn raaputuslevyksi, aseta valintamerkki sen nimen viereen luetteloon ja jätä kaikki muut kiintolevyt tarkistamatta:

Scratch Disks kertoo Photoshopille, mitä kiintolevyä käytetään, jos sen muistia loppuu.

Ota OpenGL-piirtäminen käyttöön

Yksi Photoshop CS5: n suurista vahvuuksista on sen kyky hyödyntää OpenGL-tekniikkaa, joka löytyy useimmista nykypäivän kalliimmista näytönohjaimista. Jos haluat käyttää OpenGL-ominaisuuksia, varmista, että Enable OpenGL Drawing -asetus on valittu GPU-asetukset-osiossa. Jos sinulla on uudempi näytönohjain, joka tukee OpenGL: tä, Photoshop CS5 tunnistaa sen todennäköisesti ja valitsee vaihtoehdon automaattisesti sinulle. Jos vaihtoehto on harmaana ja et voi valita sitä, varmista ensin, että olet asentanut näytönohjaimeesi uusimmat ohjaimet, muuten näytönohjaimesi on todennäköisesti vanhentunut ja sinun on päivitettävä uudempaan, joka tukee OpenGL:

Photoshop CS5 tukee OpenGL-tekniikkaa niin kauan kuin videokortti toimii.

Osoittimen asetukset

Valitse seuraavaksi Kohdistimet-asetusluokka valintaikkunan vasemmalla puolella:

Valitse kohdistimet vasemmalla olevasta luettelosta.

Suurin osa Kohdistimet-luokan vaihtoehdoista liittyy harjaan liittyvien työkalujen kohdistimiin (varsinainen Harjatyökalu, Healing Brush, Spot Healing Brush jne.). Oletusarvoisesti Normal Brush Tip -vaihtoehto on valittu, ja se on hieno. Ainoa toinen vaihtoehto, jonka haluat ehkä valita, on Show Crosshair in Brush Tip, joka sijoittaa pienen ristin harjakohdistimen keskelle, joten sen tarkan keskipisteen näkeminen on helppoa maalaamisen aikana. Tykkään työskennellä tämän vaihtoehdon ollessa käytössä, mutta se on toinen niistä henkilökohtaisista mieltymyksistä:

Valitse Show Crosshair in Brush Tip -vaihtoehto, jos haluat pienen ristin harjakohdistimen keskelle.

Yksiköt ja hallitsijat -asetukset

Voimme ohittaa Läpinäkyvyys- ja Gamut-luokan, koska mitään meidän ei tarvitse muuttaa. Valitse yksiköt ja hallitsijat -luokka valintaikkunan vasemmalla puolella:

Valitse yksiköt ja hallitsijat vasemmalla.

hallitsijat

Yksi tärkeä vaihtoehto, joka meidän on muutettava tässä, on yksiköt-osion valintaikkunan yläosassa. Oletuksena Viivaimet on asetettu tuumiksi, mikä ei ole mitään järkeä. Photoshop on pikselipohjainen ohjelma. Photoshopin koko tarkoitus on muuttaa kuvan pikseliä jollain tavalla. Mittatyypeillä, kuten tuumina, senttimetreinä ja niin edelleen, ei ole mitään tekemistä kuvan kanssa, ennen kuin jatkat tulostamaan sitä myöhemmin. Koska työskentelemme pikselien kanssa, muuta Säätimet-vaihtoehdon mittaustyyppi pikseliksi:

Photoshop on pikselipohjainen ohjelma, joten viivoittimien tulisi mitata pikseliä, ei tuumaa tai muuta tulostustyyppiä.

Kirjoita asetukset

Siirry lopuksi valintaikkunan vasemmalla puolella olevaan Tyyppi- luokkaan:

Valitse vasemmalta Tyyppi-luokka.

Fontin esikatselukoko

Kun valitset fontin Asetukset-palkista (kun Tyyppityökalu on valittu), Photoshop CS5 näyttää meille esikatselun siitä, miltä kirjasin näyttää jokaisen fontin nimen oikealla puolella. Fonttista riippuen sen esikatselu voi kuitenkin näyttää liian pieneltä käytöstä. Voimme lisätä fontin esikatselukokoa muuttamalla asianmukaisesti nimettyä Fonttien esikatselukoko -asetusta Photoshopin Preferences -kohdassa. Oletusarvo on Medium. Haluan vaihtaa kaivokseni suureksi (voit myös valita joko Extra Large tai Huge, jos haluat todella hulluksi):

Suurenna fontin esikatselun kokoa, jos haluat suuremman fontin esikatselun Asetukset-palkissa.

Kun asetukseksi on valittu Suuri, saan nyt mukavan, helposti nähtävän esikatselun jokaisesta kirjasimesta vierittäessäsi niitä Asetukset-palkissa:

Kunkin kirjasimen nimi on lueteltu vasemmalla, esikatselussa oikealla.