Digitaalisten valokuvien ja kuvien käsitteleminen on totta. Joskus meidän on pakattava niitä tiedostojen koon pienentämiseksi, varsinkin jos lähetämme sähköpostia asiakkaalle tai perheenjäsenille tai postitamme ne verkkosivustolle.

Koska JPEG.webp-tiedostomuoto on edelleen valittu muoto digitaalisille valokuville, vaikka se on ollut olemassa jo yli 15 vuotta, kuvien pakkaaminen tarkoittaa yleensä JPEG.webp-pakkaamista, mikä tekee hienosta työstä tiedostokokojen pienentämisessä. Valitettavasti se heikentää myös kuvan laatua, vaikka ei aina ole helppoa nähdä, millaisia ​​kielteisiä vaikutuksia pakkauksella on kuvaan, varsinkin kun katsot sitä tietokoneen näytöllä. Mutta Photoshopin ja yhden harvoin käytetyn sekoitusmoodin ansiosta jpeg.webp-pakkauksen kauhat käyvät selvästi ilmeisiksi.

Käytämme Photoshopin Erotuskerroksen sekoitustilaa nähdäksesi tarkalleen, mitä kuvillemme tapahtuu. Ero-sekoitustila saa nimensä siitä, että se etsii eroja kahden kerroksen välillä. Molempien kerrosten kaikki alueet, jotka ovat täsmälleen samat, näyttävät puhtaalta mustalta, kun taas alueet, jotka ovat jollain tavalla erilaisia, näyttävät omituisilta väreiltä. Ero-sekoitusmoodia ei käytetä kovin usein erikoistehostemaailman ulkopuolella, mutta se on hieno työ osoittamalla meille, kuinka paljon roskaa (kyllä, sanoin roskaa) lisäämme JPEG.webp-kuviin pakkaamalla niitä. Nyt tämä ei tarkoita, että meidän kaikkien on lopetettava valokuvien pakkaaminen. Täydellisessä maailmassa, varmasti, mutta se ei vain ole realistista. Se auttaa kuitenkin meitä näkemään ja ymmärtämään, mitä kuvillamme tapahtuu, etenkin niille meistä, jotka ovat tähän asti olleet vakuuttuneita siitä, että pakatun ja pakkaamattoman digitaalisen kuvan välillä ei ole eroja kuvanlaadussa.

Minulla on Photoshopissa auki kaksi asiakirjaikkunaa, joista jokaisessa on sama kuva:

Kaksi asiakirjaikkunaa aukeaa Photoshopissa, joissa molemmissa on kopio samasta valokuvasta.

Mutta ovatko ne todella samaa kuvaa? Esiintymiset voivat olla harhaanjohtavia, etenkin tietokoneen näytöllä. Totuus on, että he eivät ole samoja. Oikealla oleva on alkuperäinen pakkaamaton valokuva, ikään kuin se olisi ladattu suoraan digitaalikamerasta. Vasemmalla on kopio valokuvasta, joka on tallennettu Photoshopissa 60%: n kuvanlaadulla, mikä on melko tyypillinen asetus. Tämä tarkoittaa, että vasemmalla oleva kuva on pakattu.

Ymmärrän, että yllä olevan kuvakaappauksen suhteen on vähän vaikea sanoa, mutta jos tarkastelit näitä molempia kuvia Photoshopin ruudulla, sinulla olisi vaikeuksia kertoa, mikä niistä on pakattu ja kumpi ei. Jos tulostamme ne, erot selviävät, mutta tietokoneen näytöllä, jonka resoluutio on paljon pienempi kuin painetun kuvan olisi, eroja ei ole niin helppo havaita. Ainakin etkä käyttämättä Photoshopin Difference-sekoitustilaa auttamaan meitä.

Sanoin hetki sitten, että Ero-sekoitustila etsii eroja kahden kerroksen välillä ja että kahden kerroksen väliset alueet, jotka ovat täsmälleen samat, näyttävät puhtaalta mustalta. Toteutettakoon tämä. Aion valita alkuperäisen pakkaamattomani kuvan ja kopioida sen taustakerroksen Tasot-paletissa painamalla Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Minulla on nyt kaksi kerrosta Tasot-paletissa - alkuperäinen taustakerros pohjassa ja kopio taustakerroksesta, jonka Photoshop on nimeltään "Taso 1", sen yläpuolella:

Alkuperäisen pakkaamattoman kuvan Kerrokset-paletti, joka näyttää taustakerroksen ja sen yläpuolella olevan taustakerroksen kopion.

Koska "Kerros 1" on kopio taustakerroksesta, molempien kerrosten tulisi olla identtisiä. Voimme käyttää Ero-sekoitusmoodia todistaakseen, että ne ovat. Siirryn Tasot-moodin vaihtoehtoon Tasot-paletin yläosassa ja vaihdan "Taso 1" -sekoitustilan "Normaali" -asetukseksi Ero:

"Kerroksen 1" sekoitusmoodin muuttaminen "Eroksi".

Kun "Kerros 1" on asetettu Ero-sekoitustilaan, jos tarkastelen asiakirjaikkunassa olevaa kuvaa, huomaan, että koko kuva on nyt täynnä kiinteää mustaa, mikä on Ero-sekoitus-tilan tapa kertoa minulle, että molemmat kerrokset ovat itse asiassa identtinen:

Kuva on nyt täysin täynnä kiinteää mustaa, mikä osoittaa, että sekä "kerros 1" että taustakerros ovat identtisiä kaikin tavoin.

Otetaan vielä pidemmälle ollaksemme täysin varmoja siitä, että kaikki, mitä nyt kuvassa näemme, ei ole muuta kuin puhdasta mustaa. Tätä varten käytämme Tasojen säätökerrosta. Napsautan Uusi tasoituskerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauttamalla "Uusi säätökerros" -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa Photoshopissa.

Sitten valitsen tasot ilmestyvästä säätökerrosluettelosta:

Napsauttamalla "Uusi säätökerros" -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa Photoshopissa.

Tämä tuo esiin Tasot-valintaikkunan. Voin käyttää valintaikkunan keskellä olevaa histogrammia nähdäksesi tarkalleen, mitkä sävytiedot näkyvät kuvassani. Jos jokainen kuvan pikseli näyttää puhdasta mustaa, niin pitäisi olla, jos molemmat kerrokseni ovat identtisiä, sitten minun pitäisi nähdä histogrammissani vain yksi pystysuora palkki vasemmalla puolella, mikä sattuu olemaan juuri se, Näen:

Tasot-valintaikkunan keskellä olevassa histogrammissa on yksi pystysuora palkki vasemmalla reunalla, joka kertoo, että kuvasi jokainen pikseli on puhdasta mustaa.

Histogrammi vahvistaa, että kuvassa ei ole tällä hetkellä muita värejä kuin puhdas musta, mikä tarkoittaa, että "Kerros 1" ja taustakerros ovat 100% identtisiä. Toistaiseksi niin hyvä. Olemme nyt todistaneet sen, mitä useimmat meistä tiesivät, että kun teemme kopion kerroksesta, kopio on kaikin tavoin identtinen alkuperäisen kanssa. Jännittäviä juttuja, eikö niin? Siirrytään eteenpäin.

Lyhytkoodit, toiminnot ja suodattimet-laajennus: Virhe lyhytkoodissa (mainokset-tärkeät-keskellä)

Napsautan Peruuta-painiketta Tasot-valintaikkunan oikeassa yläkulmassa poistuaksesi siitä toistaiseksi, ja poistan "Taso 1" Tasot-paletistani napsauttamalla sitä ja vetämällä sen alas roskakorikuvakkeeseen:

Vedä "Kerros 1" alaspäin roskakorikuvakkeeseen Tasot-paletin alaosassa poistaaksesi sen.

Olen nyt jäljellä vain alkuperäisen taustakerrokseni:

Tasot-paletti, joka näyttää alkuperäisen taustakerroksen.

Katsotaan nyt, mitä tapahtuu, kun vertaamme täsmälleen samaa menetelmää valokuvan pakkaamattoman version vertaamiseen sen pakattuun versioon. Kuten mainitsin, niiden välillä ei ole helppoa nähdä eroja yksinkertaisesti tarkastelemalla niitä tietokoneen näytöllä, mutta katsotaanpa mitä Difference-sekoitusmoodilla on siitä sanottavaa. Kun jokainen valokuvan versio on avoinna omassa asiakirjaikkunassaan, napsautin pakatun version asiakirjaikkunan (vasemmalla) sisällä Move-työkalua ja vedän kuvan pakkaamattoman version asiakirjaikkunaan ( oikealla):

Siirrä-työkalun avulla ja vetämällä vasemmalla olevan kuvan pakattu versio pakkaamattoman version asiakirjaikkunaan oikealla.

Koska molemmilla kuvilla on täsmälleen samat pikselimitat (leveys ja korkeus), pidän Shift-näppäintä painettuna ja vapautan sitten hiiren painikkeen, joka kohdistaa kaksi kuvaa täydellisesti asiakirjaikkunan sisällä:

Molemmat kuvat ovat nyt kohdistettu täydellisesti toistensa yläpuolelle samassa asiakirjaikkunassa.

Jos tarkastelen Tasot-palettiani, voin nähdä, että minulla on nyt taas kaksi kerrosta. Kuvan pakkaamaton versio on taustakerroksessa, ja versio, joka tallennettiin kuvanlaadulla 60 prosenttia, on nyt sen yläpuolella "Tasossa 1":

Tasot-paletti, joka näyttää pakkaamattoman version taustakerroksessa ja pakatun version kerroksessa 1.

Aion vaihtaa jälleen kerran kerroksen 1 sekoitusmoodin "Normaali" - "Ero":

"Kerroksen 1" sekoitusmoodin muuttaminen "Eroksi".

Ja nyt, kun kerroksen 1 sekoitustilaksi on asetettu "Ero", jos kuvan pakattujen ja pakkaamattomien versioiden välillä ei todellakaan ole eroa, minun ei pitäisi nähdä mitään muuta kuin puhdasta mustaa, kun katson kuvaa kuvassani asiakirjaikkuna:

Asiakirjaikkuna sen jälkeen, kun "Kerroksen 1" (kuvan pakattu versio) sekoitustila on vaihdettu "Ero" -asetukseksi.

Hmm. Näetkö yllättävän kuvan heikon melun? Se riippuu siitä, kuinka näyttösi on asetettu. Saatat vain nähdä mustan, mutta näen näytölläni, että se ei todellakaan ole puhdasta mustaa kuin se oli ennen, kun vertailimme taustakerrosta identtiseen kopioon siitä. Siellä on jotain muuta, ja "jokin muu" kertoo meille, että kuvan pakatut ja pakkaamattomat versiot eivät ole samat. Mutta kuinka he ovat erilaisia? Onko JPEG.webp-pakkauksella todella paljon eroa?

Käytämme taas tasojen säätökerrosta ja anna histogrammin vastata tähän kysymykseen meille. Napsautan Uusi säätökerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa ja valitsen luettelosta Tasot:

"Tasot" -säätökerroksen valitseminen Tasot-paletista.

Tämä avaa uudelleen Tasot-valintaikkunan. Muista viimeisimmästä ajasta, jolloin Histogrammissa oli yksi pystysuora palkki vasemmalla puolella, joka kertoi meille, että kuvassa ei ollut mitään muuta kuin puhdasta mustaa. Tällä kertaa näemme jotain hieman erilaista:

Histogrammi ei ole enää vain yksi pystysuora palkki.

Histogrammin vasemmalla puolella näyttää tällä hetkellä tapahtuvan paljon enemmän, mikä vahvistaa, että silmäni eivät pelanneet temppuja minua kohti. Kuvassa on ehdottomasti jotain muuta. Yksi pystysuora palkki on korvattu suuremmilla mustan alueilla, mikä tarkoittaa, että kuva itse sisältää nyt enemmän kuin pelkän mustan, ja tarkoittaa, että valokuvan kahdessa versiossa on alueita, jotka eivät ole enää identtisiä.

Joten mitä heillä on erilaista? Yksinkertainen - roskaa. Pakkaamalla kuvan yksi versio olemme ottaneet puhtaat, koskemattomat kuvatiedot ja lisänneet siihen paljon roskia. Melu, roskaa, soita siitä mitä pidät. Tärkeintä on, että olemme vahingoittaneet kuvaa. Kuinka paljon roskaa jpeg.webp-pakkaus lisäsi? Se ei välttämättä näytä vielä paljon, ja se on silti vaikea nähdä itse kuvassa, joten napsautin pientä, valkoista liukusäädintä histogrammin oikeassa alakulmassa ja vedän sen kokonaan vasemmalle. kunnes se on mustan kaltevuuden alkupisteen alapuolella:

Vedä valkoista liukusäädintä histogrammin oikeasta alakulmasta vasemmalle pisteeseen, josta musta kaltevuus alkaa.

Laskematta pitkään keskusteluun Tasot-valintaikkunan toiminnasta, mitä juuri tein, otetaan kaikki kuvan heikko kohina ja tehdään siitä paljon kirkkaampi, jotta näemme sen helpommin. Muista, että kaikki omat värit edustavat alueita, jotka eroavat valokuvan alkuperäisestä, pakkaamattomasta versiosta ja jpeg.webp-pakkauksella tallennetuista versioista:

Melu on nyt paljon näkyvämpi kuvassa.

Ei hieno näky, eikö niin? Nyt kun pystymme näkemään asiat helpommin, kaikki nämä omituiset värit edustavat kaikkia vaurioita, jotka olemme tehneet kuvan pakkaamalla. Kuva on nyt täynnä niitä, joita yleisesti kutsutaan "pakkauksen esineiksi", mikä on vain hieno tapa sanoa "otimme täysin hyvät kuvatietosi ja sekaisin ne kaikki". JPEG.webp-kuvan pakkaaminen voi pienentää tiedostosi kokoa huomattavasti, mutta koska Ero-sekoitustila näyttää meille, se voi myös heikentää kuvan laatua huomattavasti. Jälleen kerran, ei ole aina helppoa nähdä, kuinka paljon vahinkoa kuvasi on kärsinyt katsomalla sitä tietokoneen näytölle, mutta huomaat ehdottomasti eron tulostaessasi korkealla resoluutiolla.

Joten nyt, kun olemme nähneet, kuinka paljon vahinkoa digitaalivalokuvalle voi tehdä pakkaamalla se, mitä voimme tehdä sille? Valitettavasti ei paljon. JPEG.webp-muoto on edelleen paras vaihtoehto digitaalisten valokuvien tallentamiseen, ja kun tiedostokoko on ongelma, meillä ei todellakaan ole muuta vaihtoehtoa kuin pakata ne. Jos työskentelet verkkoprojektin parissa, voit yleensä päästä eroon melko pienestä pakkauksesta, ennen kuin kuvanlaadusta tulee ongelma, mutta jos projektisi tulostetaan, kannattaa käyttää alkuperäisiä, pakkaamattomia kuvia aina kun mahdollista. Ja siellä meillä se on!