Haastattelun selvittäminen on helppoa, jos pääset rekrytoijan mieleen ja pystyt ohjelmoimaan hänen mielensä vastaavasti. Ei, et tekisi sitä vain temppuilla; mutta myös sinun rehellisyydelläsi ja tiedollasi hakemasi työtehtävissä. Mutta entä jos voit räjäyttää rekrytoijasi ja neuvotella palkasta, jonka vain harvat voivat saavuttaa? Entä jos vain pakotat rekrytoijan haluamaan sinut hinnalla millä hyvänsä yksinkertaisella säätämällä valmisteluasi? Kyllä, se olisi hienoa. Mutta miten tekisit sen? Kuinka hallitset taiteen olla haastattelun päällikkö joka kerta, kun tulet haastatteluhuoneeseen?

Kyllä, esittelemme täällä upea tekniikka, joka kirjaimellisesti puhaltaa mieltäsi. Sitä kutsutaan salkkutekniikksi, ja yrittäjä ja yksi upeista ura-asiantuntijoista Ramit Sethistä tukevat sitä.

Tämän salkku tekniikan hallitsemiseksi sinun on ymmärrettävä perusta ja miksi se toimii. Tässä artikkelissa kerromme ensin sinulle salkutekniikasta, sitten puhumme yksityiskohtaisesti kuinka se toimii; Seuraavaksi artikuloimme miksi se toimii ja lopuksi kuvaamme missä tämä salkutekniikka toimii.

Mikä on salkkutekniikka?

Haastattelu on keskustelu, ei taistelu. Tämän keskustelun aikana molemmat osapuolet neuvottelevat nähdäkseen, sopivatko ne toisiinsa. Jos kyllä, he menevät eteenpäin ja työskentelevät yhdessä. Jos ei, molemmat etsivät muita mahdollisuuksia. Joten ensinnäkään koskaan ajattele, että olet heikompi osapuoli kaupassa. Vaikka työnantaja olisi jättiläinen yritys, älä kohtele itseäsi merkityksettömien henkilöiden joukossa; mieluummin luottamus kykyihisi ja taitoihisi.

Jos et luota omaan kykyysi, salkutekniikka ei ole sinua varten. Salkutekniikassa sinun on vedettävä ulos salkustasi asiakirja, joka osoittaa työnantajallesi, kuinka hän voi parantaa yhtä tai useampaa yritystä koskevaa asiaa.

Muista, että työnantaja ei aina istu haastatteluun; rekrytoijat tekevät kuka ovat yrityksen kasvot. Joten sinun on tiedettävä, milloin sinun on esitettävä asiakirjasi. Jos osoitat sen rekrytoijille, he eivät ehkä ymmärrä arvoa. Mutta jos istut yritystä johtavien työnantajien kanssa, he ymmärtävät asiakirjan arvon ja antavat sinulle enemmän etuna muita ehdokkaita nähden, joilla on samanlaiset taidot.

Kuinka salkutekniikka toimii?

Ensinnäkin on muutamia asioita, jotka sinun on harkittava ennen tämän tekniikan soveltamista.

Älä vain kirjoita mitään ehdotukseen. Ehdotuksen tulisi olla asiaankuuluva, ja siinä olisi korostettava (ensisijaisesti) yrityksen ongelmia eikä niitä, jotka yritys on jo ratkaistu. Selvitä yrityksellä tällä hetkellä olevat painepisteet ja yritä keskittyä niihin. Tätä varten sinun on tehtävä oma valmistelu. Salkutekniikka toimii vain, kun olet valmistautunut hyvissä ajoin jokaiselle haastattelulle. Sinun on näytettävä työnantajalle, että koska he ovat kiinnostuneita työskentelemään kanssasi, olet yhtä innostunut siitä, että pystyt työskentelemään heidän kanssaan.

Jos haluat halkaista haastattelun, sinun on varauduttava erikseen salkutekniikkaan. Yritystä tunteminen ei auta sinut sopimukseen. Sinun on tehtävä enemmän.

Avaa yrityksen virtuaalimaailma ja tee SWOT- ja PESTEL-analyysi. Tee molemmat analyysit tilastojen avulla. Et tiedä minkälainen työnantaja kohtaa haastattelussa. Heillä voi olla loogisempi mieli kuin luova ajattelutapa. Tai muuten voivat olla molemmat! Sinun tehtäväsi olisi varmistaa, että vetoaa analyysiisi molemmissa aivojen osissa.

Kun olet tehnyt analyysit, sinun on aika antaa joitain ehdotuksia analyysien perusteella. Asiakirjasi olisi merkityksetön ilman sitä. Lisää ehdotukset yrityksesi kohtaamiin kiireellisiin ongelmiin. Lisää myös joitain strategioita, joita käyttäisit ongelman ratkaisemiseen. Ole tarkka. Kirjoita asiakirjaan miten ratkaise ongelmat. Sinun tulisi asettaa ratkaisusi näin: jos yksi toimii, pidät muita varastossa; Jos yksi ei toimi, otat muut strategiat käyttöön yhden kuukauden sisällä. Jos kirjoitat tämän asiakirjaasi, se puhaltaa työnantajan mieleen.

Seuraava asia, joka sinun on ajateltava, kun esität asiakirjan. Jos esität vain asiakirjan alussa, salkutekniikka epäonnistuu. Miksi joku haluaa tietää jotain asiakirjasta, kunnes keskustelu on aiheellista? Joten odota, kunnes rekrytoija tai työnantaja kysyy sinulta - Miksi minun pitäisi palkata sinut tai miten voit lisätä arvoa liiketoimintaamme tai vastaaviin kysymyksiin? Ja sitten voit vedä asiakirjan ja näyttää kuinka voit auttaa yritystä kasvamaan ja mitkä strategiat toimivat. Yksi varoituksen sana - älä mene syytä siihen, miksi aiemmat työnantajien toteuttamat strategiat eivät toimineet tai sellaisia ​​tuotteita. Tämä tien päälle voi tulla kalliiksi sinulle.

Vedäessäsi asiakirjaa sinun on myös varmistettava, että toimitat sen oikealle henkilölle, muuten se ei toimisi niin tehokkaasti kuin pitäisi. Jos istut rekrytoijien edessä, he eivät ehkä ymmärrä asiakirjan arvoa.

Nyt voit ajatella, miksi tämä salkku tekniikka toimii. Mennään miksi. Mutta ennen kuin sinun on tiedettävä, mitä salkutekniikalla on merkitystä liiketoiminnan kannalta. Salkutekniikan avulla haluat vaikuttaa työnantajaan tai rekrytoijaan tarjoamaan sinulle keskimääräisiä tarjouksia suurempia paketteja. Ihmiset, jotka eivät käytä tätä tekniikkaa, eivät tiedä kuinka paljon he jättävät pöydälle. Käytä tätä salkutekniikkaa seuraavassa haastattelussa ja katso itse, miten se toimii.

Toinen tärkeä asia salkutekniikassa on, että se pakottaa sinut tulemaan valikoivaksi yrityksissä, joihin haastattelet. Et voi mennä mihinkään yritykseen ja istua haastatteluun. Saadaksesi enemmän korvauksia, tarkista liikevaihto ja keskimääräinen palkkapaketti yrityksessä. Jos yrityksen liikevaihto on 100 000 dollaria, se ei voi maksaa sinulle 50 000 dollaria vuodessa palkkiona. Tarkista tilastot ennen haastatteluun lähtöä ja ennen salkutekniikan käyttämistä haastattelun aikana.

Miksi salkutekniikka toimii?

Salkutekniikka toimii, koska siinä korostetaan työnantajien kohtaamaa tarvetta löytää oikea työehdokas.

Työnantajat ovat päättäneet palkata henkilön tai kaksi pääasiassa kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on, että työnantajat ovat liian kiireisiä tekemään työtä itse. Toinen syy voi olla se, että he haluavat jonkun, joka on erikoistunut tyypillisen ongelman ratkaisemiseen, johon yrityksen nykyiset ihmiset eivät pysty. Kuvittele tässä tilanteessa asiakirja, joka suoraan puhuu työnantajien kohtaamiin ongelmiin.

Esittelet analyysin asiasta, jota työnantajat ovat kamppailleet jo jonkin aikaa. Eivätkö he tunteisivat onnellisemmalta, että tunteessaan hätänsä kuinka ratkaista yrityksen ongelma, joku aivan toisella puolella istuva on jo dokumentoinut sen ja sen ratkaisun paperille? Lisäksi he ovat kiireisiä ja he haluavat säätää asioita sen sijaan, että luodaan asioita tyhjästä.

Aina kun esität asiakirjan salkutekniikalla, teet vain sen, että jätät työnantajille mahdollisuuden muokata luomaasi asiakirjaa tyhjästä. Tämä säästää aikaa ja he kokevat, että pienellä työllä he voivat mennä jonnekin, ainakin parempaan paikkaan kuin he ovat tällä hetkellä. Se auttaa heti voitamaan haastattelun. Todistat välittömästi työnantajille ja rekrytoijille, että olet oikea veto riippumatta siitä, kuinka monta pätevyyttä muut ehdokkaat osoittavat paperilla.

Viimeinen mutta ei vähäisimpänä syy salkutekniikan toimimiseen, koska tällä tekniikalla annat suuntaa haastattelulle, ei rekrytoijille ja työnantajille! Ennen kuin esittelit asiakirjan, juuri he sanoivat keskustelua. Kun olet käyttänyt salkutekniikkaa, sinä vain sieppaat kaupan suuntaan.

Nyt kaikki, mitä he kysyvät, perustuu jo esittämääsi asiakirjaan. Ja kun olet vakuuttunut taidoistasi ratkaista yrityksen ongelmat, kun he puhuvat palkasta, voit neuvotella. Älä toimi tyhmä täällä. Pyydä jotkut asiakirjat ja toimialaraportit valmistamaan keskimääräinen palkka niille ihmisille, joilla on vastaavat tehtävät teollisuudessa.

Vedä joitain raportteja Salary.comista, Glassdoor.comista ja PayScale.comista ja näytä heille palkka, joka sinun pitäisi maksaa, ja mitä työnantajat tarjoavat. Se todistaa, että olet valmistellut ennen haastatteluun tuloa ja olet vakava ehdokas. Ja sitten pystyt sieppaamaan paljon heiltä. Tätä tekniikkaa käyttävät jo tuhannet ihmiset ja he ovat onnistuneesti saaneet korkeamman palkkapaketin ja parempia tarjouksia tämän tekniikan kannattajan Ramit Sethin mukaan.

Missä tilanteissa salkutekniikka toimii?

Saatat ihmetellä, että salkutekniikka toimii vain freelancerissa. Mutta se ei ole totta. Salkutekniikka toimii kaikilla toimialoilla, jos sinulla on tietosi koko asiasta. Se toimii, jos käsittelet sitä.

Riippumatta siitä, mihin toimialaan haluat antaa haastattelun, voit käyttää tätä tekniikkaa ja varmistaa, että saat hyvän vaelluksen mitä tahansa parhaillaan vastaanottamasi aikana. Tämä tarkoittaa, että salkutekniikka ei toimi vain työhaastatteluissa ja freelancerissa; se toimii myös, jos haluat yhtenä päivänä korottaa palkkapakettiasi. Istu vain pomosi kanssa ja esittele hänelle asiakirja siitä, kuinka voit ratkaista ongelmat, joita yrityksellä on jo pitkään ollut.

Varovaisuuden sana tässä - sinun on ajateltava, että muutosi ei saa tehdä pomollesi epävarmaa, jos hän ei ole työnantaja. Jos hän tuntee turvattomuutensa, hän ei koskaan salli sinun työskennellä suosituksiesi suhteen ja unohtaa korotetun palkkapaketin. Robert Greene puhui ”48 lain voimasta” tässä skenaariossa erittäin merkityksellisestä laista - “Älä koskaan ylitä mestaria.” Sinun on muistettava se, ennen kuin käytät salkutekniikkaa promootiotapauksissa ja keskustellessasi pomosi kanssa korvaa korvausta.

Käytä tätä salkutekniikkaa kaikenlaisiin yritystarjouksiin, joissa tiedät, että asiat eivät suju. Valmistaudu etukäteen ja järjestä tilastot oikein asiakirjaan osoittaaksesi, että olet tehnyt kotitehtäväsi etkä voi jättää pitoon, koska toinen osapuoli puhuu puheellisemmin puheista.

Viime kädessä

Salkku tekniikka ei ole niin suosittu, koska ensimmäinen asia ei ole kunnossa. Haastateltavat tuntevat edelleen olevansa merkityksettömiä, kun istuvat haastattelijan kanssa. He ajattelevat, että yritys ja sen päätökset ovat tärkeämpiä kuin mitä he ajattelevat itsestään. Tämän ajatuksen sinusta on muututtava. Sinun on ajateltava tasa-arvoisesti kaikenlaisissa haastatteluissa tai neuvotteluissa voidaksesi toteuttaa tämän salkutekniikan. Ensin annat itsellesi valtuudet ja sitten kykysi saada korvauksia. Jos luotat tarpeeksi itsesi ja tiedät sydämessäsi, että riippumatta siitä, mitä tapahtuu, pääset ammatillisen uran huipulle, ei ole ketään, joka voi estää sinua.

Älä siis kiirehdi jokaiselle haastattelullesi, joka tulee haluamallasi tavalla. Jos olet tuoreempi ja etsit töitä, yritä käydä 1-2 haastattelua viikossa lisätäksesi vaikutusasi. Jokaiseen haastatteluun ei ole mitään syytä mennä ilman mitään valmistelua. Jos valmistaudut hyvin ja pidät mieltäsi oikein, et vain halaa haastattelua, voit myös ansaita paljon paremman palkan kuin keskimäärin. Ota aikaa, astu taaksepäin ja kysy oikeita kysymyksiä siitä, mitä haluat tehdä urallasi.