Ero välillä 401 (K) vs. Roth IRA

Voitko ajatella työntekijöiden käytettävissä olevia veronsäästöautoja, jotta he voivat säästää veroissa? No, anna minun antaa sinulle vihjeen. Perustuu ajankohtaan, jonka mukaan ihmiset haluavat veron vähenevän osasta säästöjään. Suhtaudun myönteisesti siihen, että olet saattanut törmätä kahteen tällaiseen ajoneuvoon: 401 (K) vs. Roth IRA.

401 (K) on työnantajan tarjoama laskennallinen tulosuunnitelma. Vaikka työntekijä maksaa 401 (K), työntekijä määrää maksettavan summan tähän suunnitelmaan. Tätä suunnitelmaa varten kanavoidut tulot on ennen verojen vähentämistä palkkasummasta.

Päinvastoin, Roth IRA perustetaan työntekijän ja sijoituspalveluyrityksen välille. Tässä tapauksessa työntekijän työnantaja ei ole mukana. Toisin kuin 401 (K), tässä käytetty raha on verovähennysten jälkeen.

401 (K)

Päätös valita 401 (K) johtuu kysymyksestä "milloin haluat maksaa verosi"? Sen perusteella, tullaanko tänään korkeampaan veroluokkaan verrattuna eläkkeelle siirtymiseen, saat vihjeen tämän suunnitelman valinnasta. Jos arvelet, että veroaste eläkkeelle jäädessäsi on alhaisempi kuin nykyinen, sinun pitäisi mennä 401 (K) suunnitelmaan. Tällä tavalla sinun ei tarvitse maksaa korkeampia veroja tänään, kun olet korkeammassa veroluokassa.

Nimi tulee siitä, missä tämä suunnitelma on määritelty, ts. IRS-koodin 401 (K) -osa. Työntekijä voi valita useita järjestelmiä. Mutta IRS ei verota mitään näiden järjestelmien hyötyjä. Verotus tapahtuu vasta, kun työntekijä on saavuttanut eläkeiän.

Vuodesta 2019 vuotuisten 401 (k) vakuutusmaksujen raja alle 50-vuotiaille nousee 19 000 dollariin 18 500 dollarista, vuoden 2018 raja. 50-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat lisätä 6 000 dollaria vuodessa lisäavustuksissa.

401 (K) hyödyt:

 • Maksusi voivat johtaa verosäästöihin jokaisen vakuutusvuoden aikana
 • Tätä suunnitelmaa käyttämällä voit tosiasiallisesti antaa paljon enemmän kalenterivuosittain
 • Voit saada työnantaja-ottelun, ts. Lisäämällä työntekijän tilille ylimääräistä rahaa, joka on yleensä prosenttiosuus työntekijän maksusta
 • Rahat, jotka osallistat 401 (k) -suunnitelmaan, voidaan ottaa suoraan palkasta

Roth IRA

Poiketen perinteisestä reitistä, Roth IRA ei sisällä kuvassa työnantajaa. Kyse on vain henkilöstä tai työntekijästä ja sijoituspalveluyrityksestä. Lisäksi yksityishenkilön suorittamat maksut ovat verovähennysten jälkeen. Roth IRA on joustavampi työntekijöihin verrattuna 401 (k), koska heillä on enemmän valintaa. Tämä antaa työntekijöille suuremman sijoitusvapauden. Koska verojen jälkeisiä varoja käytetään Roth IRA -järjestelmän rahoittamiseen, tuloveroa ei siten kanneta eläkkeelle siirtymisen yhteydessä, kun rahaa nostetaan.

Vuonna 2019 alle 50-vuotiaiden enimmäismääräinen vuosittainen rahoitusosuus on 6 000 dollaria, kun se vuonna 2018 on 5 500 dollaria. 50-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat myöntää lisätukea 1 000 dollaria yhteensä 7 000 dollaria / 6500 dollaria vuodessa. Henkilöt, jotka ansaitsevat yli 137 000 dollaria vuodessa vuonna 2019 (135 000 dollaria vuodelle 2018) - tai 203 000 dollaria / 199 000 dollaria yhdessä naimisissa oleville - eivät voi osallistua. Näiden rajojen alapuolella on asteittain poistuva tuloryhmä, jolle osittaiset maksut ovat mahdollisia. Valikoima vuodelle 2019 on 122 000–137 000 dollaria (120 000–135 000 dollaria vuonna 2018) yksilöille ja 193 000– 203 000 dollaria (189 000–199 000 dollaria vuonna 2018) niille, jotka ovat naimisissa yhdessä.

Tämä työnantajien tai yksityishenkilöiden järjestelmä on järkevä, jos he ajattelevat, että tuloverokanta, johon he jäävät eläkkeelle siirtyessään, on nykyistä korkeampi.

Roth IRA -maksu on yleensä suoritettava käteisellä. Mutta Roth IRA: lla on erilaisia ​​sijoitusvaihtoehtoja, joiden jälkeen rahastot on sijoitettu mukaan lukien joukkovelkakirjat, osakkeet, sijoitusrahastot, ETF: t jne.

Roth IRA: n edut:

 • Vetosi eläkkeellesi siirtyessäsi ovat verovapaita, koska olet jo tehnyt verojen jälkeisiä maksuja
 • Voit nostaa rahasi milloin tahansa ilman rangaistusta (ei voi nostaa ennen 59-vuotiaita ilman rangaistusta)
 • Tämä järjestelmä antaa sinulle vapauden valita välitysyritys ja myös sijoitusvaihtoehdot, toisin kuin 401 (K)

401 (K) vs. Roth IRA (infografia)

Alla on kuuden parhaan eron arvo 401 (K) vs. Roth IRA

Keskeiset erot välillä 401 (K) vs. Roth IRA

Sekä 401 (K) että Roth IRA ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin suurimmista eroista välillä 401 (K) vs. Roth IRA

 • Työnantajan maksut

Kohdassa 401 (K) työnantaja saattaa rahoittaa tietyn prosenttiosuuden maksustasi. Kun työnantaja antaa tällaisen kannustimen (ilmainen raha), se on käytettävä. Näin ei ole Roth IRA: n tapauksessa, jossa verovähennysten jälkeen yksilön osuus on pelkkä.

 • Sijoitusvaihtoehdot

Vaikka saat työnantajan maksaman edun vuonna 401 (K). Mutta tämä ei ehkä riitä, koska sijoitusvaihtoehtojen valta on työnantajan vastuulla. Tämä kaventaa valintasi.

Toisaalta Roth IRA: ssa henkilö voi vapaasti valita sijoituspalveluyrityksen ja lukuisten sijoitusvaihtoehtojen joukosta. Henkilö voi valita sijoitusjohtajan.

 • Verottaa

Järjestelmien rahoittamisessa on ero myös 401 (K) vs. Roth IRA -järjestelmien välillä. Vuonna 401 (K) varat maksetaan ennen veroja ennakoitaviin tuloihin, kun taas Roth IRA: lla varat maksettiin verojen jälkeisiin tuloihin.

Se tarkoittaa, että kun nostat rahaa eläkkeellesi jo 401 (K), sinun on maksettava veroja, joita ei ole aiemmin maksettu. Mutta Roth IRA: ssa, koska verot oli jo maksettu, ei siis tarvitse maksaa veroja peruuttamishetkellä.

Head to Head -vertailu välillä 401 (K) vs. Roth IRA

Alla on kuusi ylin vertailua välillä 401 (K) vs. Roth IRA

Vertailun perusteet välillä 401 (K) vs. Roth IRA

401 (K)

ROTH IRA

Mikä se on ?Työntekijöiden tulosuunnitelma, jonka työnantajat tarjoavat maksuosuuteen ennen verovähennyksiä säästääksesi korkeammasta verosta eläkkeelle siirtymisen jälkeenTulosuunnitelma sellaisille henkilöille, jotka on perustettu sijoituspalveluyrityksen kanssa, joka hakee tietyn summan verovähennysten jälkeen säästääksesi korkeammasta verosta myöhemmin eläkkeelle siirtymisen jälkeen
Ennen verovähennyksiä tai niiden jälkeenEnnenJälkeen
ohjausTyönantajan kanssaTyöntekijän kanssa
Työnantaja mukana?JooEi
Työnantajan apu (ilmainen raha)JooEi (työnantaja ei ole lainkaan mukana)
Vapaus valita johto- ja sijoituspalveluyritys?EiJoo

Johtopäätös - 401 (K) vs. Roth IRA

Joten meillä oli katsaus kahteen tulosuunnitelmaan, jotka voisivat mahdollisesti auttaa yksilöä eläkkeelle siirtymishetkellä niiden tuloverohaarojen perusteella, joissa he ovat. Näimme 401 (K) vs. Roth IRA. 401 (K) tulisi olla ensimmäinen valinta, jos luulet, että tuloverokanta eläkkeelle jäädessäsi on korkeampi kuin tänään. Muutoin Roth IRA on parempi, jos sinusta tuntuu, että veroluokka, jonka alle jääd eläkkeelle, on korkeampi kuin nykyinen. Joten se riippuu henkilöstä toiseen.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas suurimpaan eroon välillä 401 (K) vs. Roth IRA. Tässä keskustellaan myös 401 (K) vs. Roth IRA: n avaineroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja

 1. Rahoituksen ja talouden vertailu
 2. CFO vs toimitusjohtaja - kumpi on parempi
 3. Omaisuuden hankinta vs. osakeosto
 4. Ero repoprosentin ja käänteisen repoprosentin välillä
 5. Kalenterivuosi verovuonna