Johdanto vikaan ohjelmistotestauksessa

Yksinkertainen virhe on sovelluksen virhe tai epäonnistuminen, joka estää sovelluksen normaalia kulkua kohdistamalla sovelluksen aiotun käytöksen virheellisesti todellisen sovelluksen kanssa. Vika ilmenee, kun kehittäjä tekee virheen sovelluksen suunnittelun tai rakentamisen aikana. Jos testaaja havaitsee tämän vian, sitä kutsutaan virheeksi ohjelmistotestauksessa. Testaaja on vastuussa sovelluksen perusteellisesta testaamisesta mahdollisimman monien vikojen tunnistamiseksi, jotta laadukas tuote saavuttaa asiakkaan. Siihen asti, kunnes siirrytään työnkulkuun ja vian eri tiloihin, on tärkeää ymmärtää puutteen prosessi.

Vian elinkaari ohjelmistojen testauksessa

Vian elinkaari tunnetaan myös nimellä viallinen elinkaari. Se on vian vaihe, joka miehittää eri tilat elinaikanaan. Se alkaa, kun testauslaite löytää uuden vian, ja päättyy, kun testauslaite poistaa kyseisen vian, ja varmistetaan, että vikaa ei toisteta. Nyt on aika ymmärtää alla olevan kaavion avulla vian elinkaaren todellinen työnkulku.

Alla on virheen elinkaaren kaavio:

Vian tila

Katsotaanpa jokaista virheen elinkaaren komponenttia.

1. Avaa

Ohjelmoija aloittaa virheiden analysointiprosessin täältä mahdollisuuksien mukaan ja korjataan sen korjaamiseksi. Jos ohjelmoija uskoo, että vika ei ole riittävä, virhe tietystä syystä riippuen voidaan siirtää seuraaviin neljään tilaan, Hylkää tai Ei, nimittäin Kopio.

2. Uusi

Tämä on ensimmäinen virheluokituksen tila virheiden elinkaaressa. Virheen elinkaaren myöhemmissä vaiheissa nämä virheet validoidaan ja testataan, jos havaitaan uusi vika.

3. Määrätty

Kehitysryhmälle osoitetaan vastikään luotu vika virheen toimintaan tällä tasolla. Projektijohtaja tai ryhmän pomo siirtää tämän suunnittelijalle.

4. Odottaa uudelleen

Vian korjaamisen jälkeen suunnittelija antaa testaajalle vian vian uudelleentestaamisesta ja vian tilan pysyy odottamassa uudelleentestausta ', kunnes testaaja työskentelee vian uudelleentestaamisessa.

5. Kiinteä

Jos kehittäjä suorittaa virheen korjaamistehtävän tekemällä tarvittavat muutokset, vian tilaa voidaan kutsua ”korjattuksi”.

6. Vahvistettu

Jos testaajalla ei ole ongelmia vian kanssa sen jälkeen, kun suunnittelija on osoittanut vian testauslaitteelle ja ajatellut, että jos se on korjattu oikein, vian tilalle annetaan ”vahvistettu”.

7. Avaa uudelleen

Jos virheessä on edelleen ongelmia, ohjelmoija ohjataan sitten tarkistamaan uudelleen ja vikatila avataan uudelleen.

8. Suljettu

Jos vika puuttuu, testaaja muuttaa vikailmoituksen tilaan 'Suljettu'.

9. Uudelleentestaus

Sitten testaaja aloittaa vian uudelleentestauksen tarkistaakseen, onko kehittäjä korjannut vian oikein vaatimuksen mukaisesti.

10. Kopio

Jos kehittäjä katsoo, että vika on samanlainen kuin mikä tahansa muu vika, tai jos vianmääritys sulautuu mihinkään muuhun vikaan, kehittäjä muuttaa vian tilan "kopioimaan".

Ohjelmistotestauksen virheen parametri

 • Julkaisupäivä, hyväksynnät, laatija ja tila.
 • Vakavuus ja tapausprioriteetti.
 • Testitapaus, joka osoitti ongelman.
 • Tapahtuman määritelmä lisääntymisvaiheilla.

Ohjeet puutteiden elinkaaren toteuttamiseen

 • Koko joukkueen on ymmärrettävä selvästi virheen eri olosuhteet ennen vian elinkaarta koskevan tutkimuksen aloittamista.
 • Sekaannusten estämiseksi tulevaisuudessa vikojen elinkaari olisi dokumentoitava asianmukaisesti.
 • Varmista, että jokainen henkilö, jolla on mitään oletus-elinkaariin liittyviä tehtäviä, ymmärtää hyvin selvästi vastuunsa parempiin tuloksiin.
 • Jokaisen henkilön, joka muuttaa virheen tilaa, tulee tietää tila oikein, ja sen tulisi antaa riittävästi tietoa virheen tilasta ja syystä, jotta jokainen, joka työskentelee virheen suhteen, näkee helposti virheen syyn.
 • Vianseurantatyökalua on käsiteltävä varovasti vian elinkaaren työnkulussa, jotta vikojen välinen johdonmukaisuus varmistetaan.

johtopäätös

Toivon, että sinulla on tietoa vian elinkaaresta. Tämä artikkeli auttaa sinua myös tulevaisuudessa kätevästi, jos käsittelet ohjelmistovirheitä.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas kohtaan Mikä on virhe ohjelmistotestauksessa. Tässä keskustellaan virheen elinkaaresta, tilasta, parametrista ja ohjeista. Voit myös käydä läpi muiden aiheeseen liittyvien artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Ohjelmistojen testaus elinkaari
 2. Mikä on ohjelmistotestaus?
 3. Ohjelmistotestauksen tyypit
 4. Viallinen elinkaari ohjelmistojen testauksessa