Pareto-periaate - aika on arvokkaimmat resurssimme. Jos emme pysty käyttämään aikamme haluamallasi tavalla, emme luo tuloksia haluamallasi tavalla. Mieti uraa minuutin ajan. Tuntuuko sinusta siitä, että vaikka oletkin tehnyt kaiken mahdollisen, olet takana? Ja vaikka olet panostanut paljon työtä jokaiseen työpäivääsi, menestys ei näytä tulevan sinulle?

Jos sanot kyllä yhdelle tai molemmille kysymyksille, lue eteenpäin. Tässä artikkelissa opit käyttämään periaatetta siten, että 3-6 kuukauden kuluessa voit kertoa tuloksesi vähintään 2-3 kertaa.

Ensinnäkin selitämme periaate. Sitten puhumme periaatteen tarkoituksenmukaisuudesta. Ja lopuksi osoitamme sinulle, kuinka voit käyttää periaatetta tulosten kertomiseen urallasi.

Pareto-periaate

Se oli takaisin vuonna 1896. Italialainen taloustieteilijä nimeltä Vilfredo Pareto julkaisi lehden, jossa hän mainitsi kyseisen ilmiön. Hän kirjoitti, että 80% maansa maasta omisti 20% väestöstä. Myöhemmin hän kehitti periaatetta ja rehtori nimettiin hänen mukaansa.

Kuinka Pareto-periaate olisi merkityksellinen sinulle? Kuinka käytät? Ymmärtää se on hyvin yksinkertaista. Sen toteuttaminen käytännössä tekee eron ihmisten, jotka vain ymmärtävät periaate, ja ihmisten, jotka luovat valtavia tuloksia!

Pareto-periaatteen merkitys

Kysymys ei ole aina miksi sitä käytetään, kysymys on pikemminkin siitä, kuinka ymmärtää osuvuus.

Tyypillisesti 5 pääasiallista syytä tekevät Pareto-periaatteesta merkityksellisen urallesi ja yrityksellesi. Tässä on luettelo viidestä.

 1. Liiallisen tiedon ikä

Epäilemättä tämä on massiivisen tiedon aikakausi. Yhdessä tämän kanssa tämä on myös kauhean häiriötekijöiden aikakausi. Tutkimuksissa on havaittu, että älypuhelimella varustettu ihminen lukitsee puhelimensa 1000 kertaa päivässä. Voitteko kuvitella, kuinka paljon aikaa tuhlataan pelkästään vastaanottamalla ilmoituksia ja tietoja? Aina silloin tällöin on päivitys postilaatikkoosi, Facebookiin, Linked-Iniin, Whatsappiin ja niin edelleen ja niin edelleen. Pareto-periaate, jota kutsutaan myös 80-20-periaatteeksi, auttaa hillitsemään näitä taipumuksia ja pystyt keskittymään tärkeimpiin tehtäviin.

 1. Ylivoimainen kuorma maallisia tehtäviä ja aktiviteetteja

Jokainen organisaatio haluaa vähentää yleiskustannuksiaan. Siksi he työllistävät vähemmän ihmisiä kuin aikaisemmin. Lisäksi itse työskentelevien ammattilaisten määrä kasvaa vähitellen. Joten organisaatiossa työskentelevien on tehtävä kaikki hallinnolliset työt, joista ei ole paljon hyötyä heille. Mitä sitten tehdä? Käytä Pareto-periaatetta ja vakuuta pomosi ulkoistamaan vähemmän hyödylliset toiminnot kyseisen alan asiantuntijoille.

 1. Taipumus keskittyä enemmän tuloksiin

Kysy minkä tahansa organisaation perustajalta tai työnantajalta? Hän haluaa tuloksia. Riippumatta siitä, mitä teit ja ei, sillä ei ole väliä hänelle. Ainoa hänelle tärkeä asia on tulokset, voitot, vaurauden maksimointi ja tuottavuuden lisääminen. Pareto-periaate on sinun liittolainensi luomaan tuloksia, joita hän haluaa sinulta. Käytät 80-20 -periaatetta ja toimitat joka kerta.

 1. Tarve luoda enemmän työ- ja perhe-elämän tasapainoa

Yhä useammat organisaatiot ymmärtävät työ- ja perhe-elämän tasapainon arvon. Jos työntekijöille ei anneta laadukasta aikaa viettää perheen kanssa, se vaikuttaa myös heidän tuottavuuteen. Siksi työmäärän vähentämiseksi ei ole mitään parempaa kuin Pareto-periaate. Jopa työntekijät ymmärtävät myös älykkäämpää työskentelemisen arvoa kuin kovempaa työskentelyä.

 1. Tulojen muuttuva osuus on sama kuin tuotos

Luuletko, että aina on tilaa tuottaa sama, jonka käytät prosessissa? On havaittu, että tehokkuus on tärkeämpää prosessin panosta. Jos esimerkiksi haluat saada raportin valmiiksi viikossa, pystyisit tekemään sen paljon paremmin, jos parannat menettelyjen tehokkuutta sen sijaan, että lisäät tunteja. Voit viettää 15-20 tuntia raportin luomiseen, mutta ellet suunnittele hienoa menettelytapaa, raportin laatu ei parane. Entä jos voit luoda tehokkaan järjestelmän, joka auttaa sinua luomaan raportin vain 2 päivässä vaarantamatta laatua? Mitä sitten? Pareto-periaate auttaa sinua tekemään sen.

Mutta osuvuuden tunteminen ei riitä. Sinun on tiedettävä, että otat Pareto-periaatteen käyttöön. Seuraavassa osassa puhumme siitä - sovelluksesta.

Pareto-periaatteen soveltaminen

Sanokaamme tämä ensin. Pareto-periaate ei ole maaginen luoti tai pikakorjaus. Sinun on työskenneltävä saadaksesi tulokset. Ei, sinun ei tarvitse työskennellä kovemmin, mutta sinun on ymmärrettävä konsepti, tunnistettava asiat, jotka todella vastaavat tulosten tuottamiseen, ja sinun on myös sovellettava niitä käytäntöön päivittäin urallasi. Jos osaat tehdä nämä asiat, Pareto-periaate voi auttaa sinua menestymään.

Tässä on luettelo asioista, joita voit tehdä moninkertaistaaksesi uran onnistumisen Pareto-periaatteella.

# 1 - Tunnista:

Tämä on tärkeä askel ja se olisi erilainen kaikille. Se, mikä on tärkeää myyjälle, ei olisi tärkeää henkilöstöjohtajalle. Joten on tärkeää, että osaat tunnistaa tärkeät tehtävät. Noudata yksinkertaista askel askeleelta -prosessia tunnistaaksesi tärkeät tehtävät merkityksettömistä tehtävistä -

 • Ensinnäkin, tee aika aikataulustasi tämän tehtävän suorittamiseen. Tämä on tärkeää, ja sinun on investoitava siihen melko vähän aikaa.
 • Tee luettelo kaikista päivittäisistä tehtävistä. Jos olet markkinointikaveri, saatat syöttää tietoja excel-lomakkeisiin, soittaa kylmällä potentiaalisille asiakkaillesi, tarkistaa myyntikampanjoita, arvioida viime viikon tulosta ja monia muita sellaisia ​​tehtäviä.
 • Käytä nyt eri väristä kynää kirjoittaaksesi kunkin tehtävän vaikutus. Sanotaan, että kokonaisvaikutus on 100. Ja kaikki tekemäsi tuottaa kokonaisvaikutuksen tai tulokset, jotka luot itsellesi ja organisaatiollesi.
 • Se on täysin harkintasi selvittää, kumpi luo enemmän vaikutusta. Yleensä on 2-3 tehtävää, jotka tuottavat 80% vaikutuksesta. Ympyröi ne ja kirjoita ne erilliselle arkille.
 • Olet tunnistanut 20 tärkeintä tehtävääsi päivittäisestä luettelosta.

# 2. Priorisointi:

Kun olet tunnistanut tärkeimmät 20% toiminnoista, on aika investoida huomattavasti aikaa kyseisiin aktiviteetteihin. Laajentamalla markkinointiammattilaisten esimerkkiä sanotaan, että 3 asiaa tuottaa eniten vaikutuksia - ensinnäkin soittamalla kylmiä puheluita, tapaamalla tapaamisia järjestäneitä henkilöitä ja parantamalla esityksen toimittamista. Nyt sinun on tehtävä seuraavat asiat korostaaksesi enemmän näitä voimakkaita tehtäviä -

 • Ensin olkaa rehellisiä siitä, kuinka paljon työskentelet päivässä tai viikossa. Tee laskelmasi. Emme puhu työajoista; puhumme pikemminkin syvistä työajoista, kun olet itse mukana työssä. Yleensä ihmiset työskentelevät 4-5 tuntia päivässä (syvä työ). Oletetaan, että työskentelet 5 tuntia päivässä ja se antaa sinulle 20 tuntia syvää työtä viikossa.
 • Nyt sinun on tehtävä nämä 3 asiaa 80% ajasta. Esimerkissämme sijoitat 16 tuntia aikaa suorittamalla nämä 3 asiaa, jotka tuottavat suurimmat hyödyt.
 • Kun olet jakanut tunnit, selvitä, mikä yksi aktiviteetti tuottaa suurimman vaikutuksen kolmesta. Se voi olla tapaamisten tapaamisten järjestäminen. Joten sinun täytyy viettää ainakin puolet ajasta tekemällä niin. Tämä tarkoittaa, että sinun on vietettävä vähintään 8 tuntia viikossa tapaamiseksi mahdollisuutesi. Tarkoittaa, että vietät joka päivä vähintään tunnin 36 minuuttia tapaamisnäkymiin. Sinun ei todellakaan tarvitse olla niin täydellinen. Voit tavata heidät 1, 5 tuntia joka päivä.

# 3. toteuttamisessa:

Pareto-periaatteen mukainen suunnittelu on helppoa. Mutta mikä on vaikeaa, on täytäntöönpano, koska ihmisen luonto häiritsee melko usein sitä, mitä aiomme tehdä. Olemme hajamielinen ja joudumme muiden tärkeiden toimien saaliin, ja kaikki merkittävät vaikutukset, jotka olemme suunnitelleet massiivisten tulosten aikaansaamiseksi, menevät turhaan. Joten tässä on Pareto-periaatteen toteuttamisprosessi -

 • Kun tiedät numero 1 tehtävän luoda massiivinen tulos, sinun tarvitsee vain tehdä se. Mutta miten se tekisi? Tässä on miten. Tee se ensin aamulla. Kun olet tullut toimistolle, ajo tehdä ensimmäisenä tehokkaan tehtävän aamulla. Esimerkissämme suurin vaikutus tehtävään on saavuttaa mahdollisuus. Joten kun tulet toimistolle, menet tapaamaan ensisijaista asiaa aamulla.
 • Voit kysyä, mutta jos potentiaalinen asiakas ei halua tavata minua aamulla? Varmista, että hän tekee. Keskustele mahdollisen asiakkaan kanssa etukäteen. Luo aikataulu aikaisin aamulla tehdäksesi asiat tänne.
 • Tavoitteesi saavuttamiseen aamulla on kaksi etua. Kun ensin tapaat näkymäsi ensimmäisenä aamulla, et tunteisi mitään taakkaa olkapäällesi, koska suurin vaikutus on jo suoritettu. Toiseksi, jos tapaat mahdollisuuden aamulla, molemmat olet normaalisti tuoreet ja pystyisivät keskustelemaan tuotteesta tai palveluista avoimesti. Nähdään, että se, mikä tehdään ensin aamulla, tuottaa parempia tuloksia kuin jos se tehdään illalla.

# 4. Arvioida:

Pareto-periaatteessa ei ole mitään ongelmaa. Jos kohtaat jonkin ongelman sen kanssa, se olisi sen toteuttamisen yhteydessä. Pareto-periaatteen menestys riippuu yksinomaan siitä, kuinka tunnistat suurimmat vaikutukset tehtävät, kuinka priorisoit prioriteetit, miten toteutat ja miten arvioit. Tässä vaiheessa näemme, kuinka voit arvioida tuloksesi Pareto-periaatteen perusteella. Tämä on yksi tärkeimmistä vaiheista, joka vie sinut vaiheeseen 1, ts. Suurimpien vaikutustehtävien tunnistamiseen. Katsotaanpa kuinka voit käyttää Pareto-periaatetta arvioidaksesi.

 • Saat parempia tuloksia, jos teet sen viikossa. Älä odota kuukautta tai neljäsosaa. Jälleen kerran, Pareto-periaatteessa ei ole mitään virhettä. Kaikki virheet ovat ihmisen virheitä (jos niitä on).
 • Ota perjantaina lopussa tunti rentoutua ja tarkastella luomiasi tuloksia. Oletetaan, että luomaasi tulokset olisivat 100%.
 • Käytä nyt Pareto-periaatetta. Luuletko, että suurin vaikutustehtäväsi tuotti 80% tuloksesta? Jos ei, miksi? Onko se lähellä 80%? Kuinka voit parantaa prosessia? Jos suurin vaikutustehtäväsi on tuottanut 60–70% viikon kokonaistuloksista, sinun tarvitsee vain parantaa taitojasi ja saada tietää myös, että olet oikealla tiellä.
 • Jos suurin vaikutustehtäväsi tuotti alle 50% tuloksesta käyttämällä Pareto-periaatetta, tunnistuksessa on ongelma. Sinun on palattava ensimmäiseen vaiheeseen nähdäksesi, oletko ohittanut minkään pisteen.
 • Paras tapa selvittää, mikä toimii tai mikä ei, on laatia alaluettelo asioista, jotka sinun on suoritettava suurimman vaikutuksen alaisissa tehtävissäsi. Mitkä teet oikein? Ohitatko jotain? Jos teet kaiken oikein ja tuot silti vähemmän kuin 50% tuloksista, sinun on siirryttävä vaiheeseen 1 ja se on tunnistaa suurimman vaikutuksen tehtävät.

Pareto-periaatetta voidaan soveltaa kaikilla elämämme alueilla. Sinun tarvitsee vain ymmärtää Pareto-periaate ja noudattaa yllä mainittua vaihetta, ja olet valmis. Pareto-periaate toimii aina, mutta sinun on ymmärrettävä, että mikä luo parempia tuloksia? Mikä tehtävä luo parempia vaikutuksia tai tuloksia? Ja tee se asia suurimman osan ajasta.

Jos huomaat, että jossain vaiheessa olet juuttunut, palaa edelliseen vaiheeseen ja selvitä miksi sinulla on ongelmia. Ja hei! Pystyt luomaan valtavia tuloksia uralla, liike-elämässä ja elämässä Pareto-periaatteen avulla.