Tutkakartta Excelissä (sisällysluettelo)

  • Mikä on tutkakartta?
  • Esimerkki tutkakaavion luomiseen Excelissä

Johdanto tutkakarttaan Excelissä

Excel-käyttäjänä olemme ehkä työskennelleet usein pylväskaaviossa, ympyräkaaviossa, viivakaaviossa jne. Ja voimme sanoa, että olemme tietoisia niistä. Ehkä olemme nähneet joitain Gantt-kaavioita tai yhdistelmäkaavioita myös Excelissä. Emme kuitenkaan ehkä tiedä hyvin tutkakarttaa ja sen käyttöä Microsoft Excel -sovelluksen avulla (se on hyvä ja hyvä, jos tiedät). Tässä artikkelissa kerron sinulle tutkanäkymän ja joitain erittäin helpoja tapoja saada se toimimaan Microsoft Excel -sivustolla.

Mikä on tutkakartta?

Tutkakartta, joka tunnetaan myös nimellä Spider Chart tai Web Chart tai Star Chart, sai nimensä rakenteensa vuoksi. Koska se näyttää hämähäkkiverkolta, sitä kutsutaan näillä nimillä. Sitä käytetään parhaiten, kun sinulla on kolme tai useampia kuin kolme muuttujaa, joiden alaryhmien eri arvot liittyvät keskiarvoon. Erityisesti se on loistava tapa visualisoida työntekijöiden / opiskelijoiden suoritustasoanalyyseihin tai asiakastyytyväisyysanalyyseihin jne., Koska sen avulla voit verrata useita parametriarvoja suorituskykyyn tai tyytyvyyteen liittyviin kriteereihin.

Esimerkki tutkakaavion luomiseen Excelissä

Oletetaan, että meillä on käytettävissä neljännesvuosittaiset myyntitiedot alla esitetyllä tavalla vuodesta 2013 vuoteen 2018.

Haluamme nähdä näiden tietojen visualisoinnin käyttämällä tutkakarttaa erinomaisesti.

Voit ladata tämän tutkakartta Excel -mallin täältä - tutkakartan Excel-malli

Vaihe 1 - Valitse aktiivisessa excel-taulukossa kaikki tiedot A1: stä E7: ään ja napsauta sitten Lisää-välilehteä, joka on sijoitettu excel-ylemmän nauhan kolmanteen kohtaan. Näet paljon lisäysvaihtoehtoja.

Vaihe 2 - Napsauta Kaaviot-valikossa ”Suositellut kaaviot” -kuvaketta.

  • Valitse ”Kaikki kaaviot” -vaihtoehto ikkunasta, jonka nimi on ”Lisää kaavio”.

Vaihe 3 - Kaikkien kaaviovaihtoehtojen sisällä, ikkunan vasemmalla puolella näet luettelon kaikista Excel-yhteensopivista kaavion malleista. Näistä napsauta ”Tutkavaihtoehto”. Heti kun napsautat Tutka-vaihtoehtoa, näet useita tutkakartta-asetteluja, nimittäin tutka, tutka merkkiaineilla ja täytetyt tutkat. Jokaisella näistä luokista on kolme tutkakarttojen alaasettelua, jotka perustuvat myös visuaalisuuteen.

Vaihe 4 - Voit valita minkä tahansa tutkakartan etenemistä varten sopivuutesi mukaan. Valitsen toisen ”Radar with Markers”. Sen avulla minulla voi olla luodimerkkejä jokaisessa verkon leikkauspisteessä. Tämän sisällä valitsen toisen asettelun, koska siinä on vuosia merkitty legendamerkinnöiksi. Kun olet valinnut kiinnostavan asettelun, napsauta OK-painiketta.

Kun napsautat OK, näet tutkakartan alla olevan kuvan mukaisesti.

Vaihe 5 - Voit lisätä raportin otsikon Otsikko-osaan. Lisään otsikon viimeisen kuuden vuoden vuosineljännesmyynniksi.

Vaihe 6 - Voit muuttaa jokaiseen vuosineljännekseen liittyvien verkkojen väriä. Napsauta ensimmäisen vuosineljänneksen arvoihin liittyvää riviä (sininen viiva) ja napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella. Näkyviin tulee joukko vaihtoehtoja, joissa on yksi vaihtoehto nimeltään Ääriviivat.

Vaihe 7 - Heti kun napsautat kyseistä äärivaihtoehtoa, voit mukauttaa vuosineljänneksen verkkolinjojen värit. Valitsen toisen värin ensimmäisen vuosineljänneksen myyntilinjalle. Katso alla oleva kuva.

Vaihe 8 - Vaihda nyt myös toisen vuosineljänneksen myyntilinjan värit kaaviossa. Katso lopullinen kaavio alla.

Vaihe 9 - Voit myös muuttaa Major Gridlines -värin. Valitse suuret ruudukot ja napsauta niitä hiiren kakkospainikkeella avataksesi Optio-valikon. Valitse siellä vaihtoehto ”Format Gridlines”. Uusi muotoiluruutu aukeaa excel-arkin oikealle puolelle.

Vaihe 10 - Format Major Gridlines -ikkunan ”Täytä ja viiva-osio” -kohdassa voit muuttaa ruudukon väriä. Aion muuttaa ruudukkojen väriä sekä muuttaa ruudukkojen leveyttä. Katso alla oleva kuvakaappaus.

Vaihe 11 - Haluaisin myös muuttaa myyntiarvojen akselin selitystietojen väriä (koska ne ovat todella hyvin heikot värit). Valitse tätä varten akselin selitysmerkinnät ja napsauta hiiren kakkospainikkeella niitä nähdäksesi muotoiluvaihtoehto napsauttamalla ”Alusta akseli” -vaihtoehtoa.

Vaihe 12 - Heti kun napsautat ”Muoto akseli” -vaihtoehtoa, ruutu aukeaa excelin oikealla puolella, jossa voit nähdä kaikki akselin muotoiluvaihtoehdot.

Vaihe 13 - Alusta-akselin sisäpuolella on kaksi alavaihtoehtoa. Akselin asetukset ja ”Tekstivaihtoehdot”. Siirry kohtaan "Tekstiasetukset". ”Tekstivaihtoehdot” -kohdan ”Tekstin täyttö” -kohdassa voit muuttaa näiden akselin selitysten myyntiarvojen väriä. Valitsen valintani mukautetun värin täältä. Katso viitteesi alla olevasta kuvakaappauksesta.

Vaihe 14 - Siirry kohtaan ”Tehosteet” ja valitse varjoefekti alla esitetyllä tavalla, jotta näiden legenda-merkintöjä voidaan paremmin visualisoida.

Vaihe 15 - Viimeinen visualisointi olisi jotain tällaista sen jälkeen kun olemme lisänneet yllä esitetyn varjosteen.

Tällä tavalla luomme tutkakartan. Tässä kaaviossa näemme kaikki vuosineljänneksien myynnit, joissa eri vuosineljänneksiä edustavat eri rivit (eri väreillä kunkin tunnistamiseksi). Lisäksi kaikki kuusivuotiset arvot ovat kussakin kuusikulmion liitoksessa, joka on muodostettu suurten ristikkoviivojen kanssa. Jokainen merkintäpiste edustaa tietyn vuoden arvoa yhdellä tietyllä vuosineljänneksellä.

Tämä on artikkelista. Kääritämme asiat muistettavaksi.

Muistettavat asiat

  • Se on hyödyllistä niille, joiden on verrattava useita arvoja yhdessä useiden luokkaryhmien kanssa.
  • Antaa nopeasti visuaalisuuden trendistä annetussa tiedossa. Suoritetaanko esitys ylös tai alas tai häiritsevä
  • Se voi olla hämmentävämpi henkilölle, joka ei ole tottunut monimutkaisiin graafisiin visualisointitekniikoihin ja analyyseihin.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas tutkakarttaan Excelissä. Tässä keskustellaan siitä, miten luodaan tutkakaavio Exceliin yhdessä käytännön esimerkkien ja ladattavan excel-mallin kanssa. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

  1. Muotokaavioiden luominen Excelissä
  2. Lisää rivinvaihto Exceliin
  3. Mikä on Ohjattu toiminto Excelissä?
  4. Kuinka luoda Marimekko Chart Excel?

Luokka: