Katsaus PHP-tiedostojen käsittelyyn

Kaikki nykyaikaiset ohjelmistot vaativat vuorovaikutusta tiedostojen kanssa. Niiden on joko hyväksyttävä syötteet tiedostoina tai joko luotava lähtö ja lisättävä se tiedostoon. Kummassakin tapauksessa tiedostoista integroimiskyvystä on tullut olennainen ominaisuus melkein kaikissa ohjelmissa, joita käytetään yritysten johtamiseen. Kaikissa sovelluksissa tiedostojen käsittely on välttämätöntä. Tiedosto on käsiteltävä joitain suoritettavia tehtäviä varten. Tiedostojen käsittely PHP: ssä on samanlainen kuin minkä tahansa kielen, kuten C., tiedostojen käsittely. PHP: llä on paljon normaalia tiedostotoimintoa.

Käytä tapausta PHP-tiedostojen käsittelykapasiteettiin

Esimerkiksi pankit vaativat ohjelmistoja, jotka auttavat niitä tuottamaan raportteja, kuten pankkitiliotteita 3 kuukauden tai 6 kuukauden ajanjakson ajan, verkkokauppayritysten olisi vaadittava tulostamaan varaston inventointiin ja myyntiin liittyviä raportteja ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä sovelluksia, jotka liittyvät osakemarkkinat edellyttäisivät päivittäiset osakehinnat toimitettavissa luettavana tiedostona. Olen varma, että tässä esimerkissä hyväksyt, että kaikki yritystoimintaa tukevat ohjelmistot edellyttävät sinun lukemista tai kirjoittamista tiedostoon.

Koska tiedostojen käsittelykapasiteetti on melkein välttämätöntä nykyajan sovelluksissa, kaikki näkyvät ohjelmointikielet, kuten Python, Java, C # ja php, tarjoavat sisäänrakennetut tiedostojenkäsittelytoiminnot, joita kehittäjät käyttävät interaktiivisten sovellusten kehittämiseen.

Tiedostojen käsittelykyky PHP: ssä

PHP tukee seuraavia tiedostomuotoja lukemiseen ja kirjoittamiseen.

 • Tekstitiedostot: Tiedostot, joiden tunniste on .txt
 • Lokitiedostot: Tiedostot, joiden tunniste on .log
 • Muokatut laajennukset: Tiedostot, joissa on mukautettu laajennus, kuten .abc
 • CSV-tiedostot: Tiedostot, joiden tunniste on .csv
 • Kuvatiedostot: Tiedostot, joiden tunniste on .jpg.webp / png / gif
 • Tiedosto alustamisasetuksella: Tiedostotunniste .ini

Tiedostojen käsittelytoiminnot PHP: ssä

PHP tarjoaa laajan valikoiman sisäänrakennettuja toimintoja erilaisten tiedostotoimintojen suorittamiseksi. Nämä tiedostotoiminnot toimivat hyvin kaikissa käyttöjärjestelmissä, kuten Linus, Unix, MAC ja Windows. MAC-käyttöjärjestelmän ja Windowsin tiedostonimet eivät kuitenkaan ole kirjainkoolla, kun taas Unix- ja Linux-tiedostojen nimet ovat kirjainkoolla. Siksi sekaannusten ja virheiden välttämiseksi katsotaan parhaaksi käytännöksi nimetä kaikki tiedostot pienissä kirjaimissa, koska se varmistaa alustan täydellisen yhteensopivuuden.

Nyt kun meillä on korkeatasoinen käsitys php-tiedostojen käsittelytoimintojen toiminnasta, ymmärretään nämä toiminnot yksi kerrallaan.

1. file_exists () Toiminto

Toimintoa käytetään sen parametrina toimitetun tiedostonimen todentamiseen. Sitä käytetään välttämään virheitä, jotka voivat aiheutua yrittämällä lukea tai kirjoittaa olemattomia tiedostoja.

Syntaksi:

<_?php
file_exists($file_name) //where file_name would be a file with one of the supported extensions
?>

File_exists () palauttaisi todellisen arvon, jos tiedostoa olisi olemassa, palauttaisi väärän, jos tiedostoa ei ole.

Nyt käytetään tätä toimintoa koodispektrissä tiedoston olemassaolon tarkistamiseen. Asetetaan tiedosto nimeltä “mysettings.ini” juurihakemistoon ja yritetään käyttää sitä seuraavalla koodilla.

Koodi:

<_?php
if (file_exists('mysettings.ini))
(
echo 'yay! file found!';
)
else
(
echo 'Sorry! mysettings.ini does not exist';
)
?>

lähtö:

Nyt, jos poistamme tiedoston kyseisestä sijainnista ja ajamme yllä olevan koodin, näemme seuraavan tulosteen.

2. fopen () -toiminto

Fopen-toimintoa käytetään php: ssä tiedostojen avaamiseen, jotka sovelluksen on luettava.

Syntaksi:

<_?php
fopen($fname, $mode, $use_include_path, $context);
?>

Yllä olevassa syntaksissa $ fname tarkoittaa tiedostonimeä, $ mode tarkoittaa tilaa, jossa haluamme avata tiedoston. $ -tila voi olla jompikumpi seuraavista arvoista.

 • r: Tiedoston avaamiseen vain luku -tilassa. Se palauttaa väärin, jos toimitettua tiedostonimeä ei löydy toimitetusta sijainnista.
 • r +: Tiedoston avaamiseen sekä luku- että kirjoitustilassa. Samanlainen kuin r, se myös palauttaa väärän, jos tiedostoa ei löydy.
 • w: Tiedoston avaamiseen vain kirjoitustilassa. Jos toimitettua tiedostoa ei ole, se yrittää luoda sen.
 • w +: Tiedoston avaamiseen sekä luku- että kirjoitustilassa. Samoin kuin w, se yrittää myös luoda tiedoston, jos toimitettua tiedostonimeä ei löydy.
 • a: Tiedoston avaamiseen vain kirjoitustilassa ja liittämiseksi tiedoston loppuun. Jos toimitettua tiedostoa ei ole, se yrittää luoda sen.
 • a +: Tiedoston avaamiseen sekä luku- että kirjoitustilassa. Samoin kuin ', se yrittää myös luoda tiedoston, jos toimitettua tiedostonimeä ei löydy.

3. fwrite () -toiminto

Kuten nimestä voi päätellä, tätä toimintoa käytetään sisällön kirjoittamiseen tiedostoihin.

Syntaksi:

<_?php
fwrite($handle, $data_string, $len);
?>

Jos $ -kahva on tiedoston sijainti, $ data_string on tekstimerkkijono, jonka haluamme kirjoittaa tiedostoon, ja $ len on valinnainen parametri, jolla määritetään tiedoston enimmäispituus.

4. fclose () -toiminto

Fclose () -toimintoa käytetään php: ssä, kun tiedoston luku / kirjoitustoiminnot on suoritettu loppuun ja haluamme sulkea tiedoston.

Syntaksi:

<_?php
fclose($file_handle);
?>

Missä $ file_handle tarkoittaa tiedostoosoitinta.

5. fgets () Toiminto

Fgets () -toimintoa käytetään php: ssä tiedostojen lukemiseen riviltä.

Syntaksi:

<_?php
fgets($file_handle);
?>

Missä $ file_handle tarkoittaa tiedostoosoitinta.

6. copy () Toiminto

Kopioi () -toiminnon avulla voimme kopioida tiedoston php-muodossa.

Syntaksi:

<_?php
copy($file1, $file2);
?>

Missä $ file1 on alkuperäinen tiedosto ja $ file2 on kopioidun tiedoston sijainti.

7. irrota () toiminto

Php: n linkitys () -toimintoa käytetään tiedoston poistamiseen.

Syntaksi:

<_?php
unlink($filename);
?>

Jos $-tiedostonimi on poistettava tiedostonimi.

johtopäätös

Yllä olevan esimerkin avulla voimme helposti päätellä, että php: llä on laaja valikoima sisäänrakennettuja toimintoja, jotka yksinkertaistavat tiedoston lukemista ja kirjoittamista. Yleisimmin käytettyihin toimintoihin kuuluvat fopen () tiedoston avaamiseksi eri tiloissa, fwrite () tiedoston kirjoittamiseen tiedostoon, fread () tiedoston sisällön lukemiseen, fclose () tiedoston sulkemiseen, kun tarvittavat toimenpiteet on tehty, copy () kopioida tiedostosisältö toiseen ja poistaa linkki poistaaksesi ei-toivotut tiedostot.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas PHP-tiedostojen käsittelyyn. Tässä keskustellaan yleiskatsauksesta, käyttötapa php-tiedostojen käsittelykapasiteettiin yhdessä 7 parhaan tiedostojenkäsittelytoiminnon kanssa. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Kuinka Float toimii PHP: ssä?
 2. PHP-vakiot (menetelmät ja esimerkit)
 3. Kehittynyt PHP-kokonaisluku esimerkeillä
 4. PHP-kytkin
 5. Toiminnot PHP: ssä
 6. JavaScriptin tyypit ja käsittelyvirheet
 7. Vaihda lausunto C #: ssä