Älykäs työhösi - Älykäs oleminen ei ole huono. Mutta kun et tiedä tai ymmärrä, että olet viisaampi kuin luulet olevan, se on huonoa. Joten tässä artikkelissa yritämme nähdä, oletko liian fiksu työhösi vai et.

Mitä hyötyä olisi tiedostamalla, että olet viisaampi kuin luulet?

Ensinnäkin voit aloittaa työnhaun, jota et ole tarpeeksi älykäs. Sanoisit miksi tekisit niin? Jos et tajua, että olet liian älykäs työssäsi, luuletko, että kasvua on mahdollista edelleen? Jos ei, miksi voisimme tehdä saman asian päivä päivältä? Vain rahalla? Jos sinua ajaa vain rahalliset edut, on todennäköistä, että et ole vielä nähnyt uraasi kuvaa. Emme ole täällä kritisoimassa sinua; pikemminkin haluamme sinun avata silmäsi ja nähdä kuka olet.

Toiseksi, jos tiedät, että olet viisaampi kuin luulet jättäväsi tyytyväisen turvallisuusalueesi taakse ja tee jotain, joka antaa sinulle kasvua, laajentaa uraa ja sopii taitoihisi.

Kolmanneksi, lopetat halveksit itsesi paremmaksi ja ole sinä ilman häpeää tai epäilystä. Sinun ei tarvitse tuntea pahaa, koska olet viisaampi. Pikemminkin etsiä työtä, joka vastaa tarkalleen taitoasi ja laajentaa uraasi parempaan suuntaan.

Katsotaanpa merkkejä, jotka voivat auttaa sinua lopulta päättämään hyväksyä kuka olet ja auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä.

 1. Tunnet kyllästyneen joka päivä

Jos sinusta tuntuu, että joka päivä tulet toimistollesi ja kun lähdet töihin, olet tylsää. Mahdollisesti on kaksi perussyytä, joista voit tuntea niin. Yksi, et nuku hyvin edellisenä yönä. Toiseksi löydät työsi liian helpoksi. Ensimmäinen syy ei tapahdu joka päivä. Mutta toinen syy voi. Jos toinen syy jatkuu, selvitä, että olet liian älykäs työtä tai tehtävää varten. Tarvitset jotain muuta. Et voi jatkaa saman asian tekemistä uudestaan ​​ja uudestaan ​​vain rahalla. Älykkäällä olemisella on omat ongelmansa. Kyllästyminen on yksi niistä.

 1. Viimeistele älykäs tehtäväsi liian aikaisin

Tämä liittyy edelliseen. Jos joka päivä mikä tahansa työ, joka sinulle osoitetaan, valmistuu liian nopeasti, sinun on pohdittava. Kun kollegasi vievät tunteja yhden tehtävän suorittamiseen, viimeistelet kaiken lyhyessä ajassa! Eikö se ole jotain mitä sinun pitäisi miettiä? Jos tämä skenaario tapahtuu suurimman osan ajasta, olet fiksumpi kuin luulet olevansa. Ja varmasti sinun on mietittävä työtäsi. Jos suoritat määritetyt tehtävät liian nopeasti, jäljellä olevat tunnit menevät hukkaan. Voit aina mennä pomollesi ja pyytää lisää työtä, mutta jos teet sen joka päivä, pomo tuntee olevansa uhattuna omasta asemastaan. Sen sijaan, että teet selville tavan käyttää älykkyyttäsi jossain muussa paikassa. Ehkä voit käyttää älykkyyttäsi ja saada itsesi parempaan työhön tai ehkä aloittaa oman konsultointiyrityksen, jossa voit opettaa ihmisiä tekemään asiat nopeammin!

 1. Selvyt asiat paljon nopeasti

Jos olet töissä, olet varmasti joukkue. Ja jos huomaat, että ymmärrät kaiken yhdellä kertaa, kun taas ryhmäsi jäsenillä on tunteja ymmärtää yksi yksinkertainen asia, sinun tulisi miettiä kuka olet. Jos niin tapahtuu, ehdottomasti olet fiksumpi ryhmässäsi. Johtamisguru Robin Sharma sanoo: “Jos olet viisaampi ryhmässä, vaihda ryhmää.” Ota hänen neuvoja ja tee sama. Jos on mahdollista muuttaa joukkuetta, tee se. Koska sinun tulee aina olla yhteydessä ihmisiin, jotka ovat sinusta viisaampia. Jos ei, kasvu ei pysähtyisi, ja riippumatta itsesi uratavoitteista ja toiveista, et pysty täyttämään niitä. Etsi uusi ryhmä tai uusi työ. Koko mahdollisuuksien maailma odottaa sinua.

 1. Ei näkemystä perustajasta

Entä jos yllätät ymmärtääksesi, että olet fiksumpi kuin yrityksen perustaja? Paras vaihtoehto on ymmärtää, että olet liian älykäs ja löydä itsellesi uusi perustaja, joka on sinusta viisaampi. Jos huomaat, että olet viisaampi kuin perustajasi, älä usko sen ylimielisyyttä; Ehkä tiedät paremmin kuin hän tai olet viisaampi kuin kuka hän on. Jos löydät tämän skenaarion työpaikallasi, kysy, onko perustajallasi visio tulevaisuudesta vai ei. Todennäköisesti hän sanoisi jotain epämääräistä ja epäselvää. Parempi vaihtoehto on aina jättää työpaikka ja löytää jotain, joka vastaa älykkäitä taitojasi ja älykkyyttäsi.

 1. Et näe kasvua tässä työssä

Tämä on iso. Mahdollisuudet saada fiksuja kuin perustajasi ovat harvinaiset. Mutta poikkeus on aina olemassa. Ei väliä mitä, yleisin merkki siitä, että olet liian älykäs työhösi, on ymmärtää, että et kasva enää työssäsi. Joka päivä tulet toimistolle ja teet saman työn uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja uudestaan. Menet pomosi luo ja pyydät parempaa työtä, mutta kukaan ei kuuntele sinua. Mitä tekisit tässä tapauksessa? Löydä yksinkertaisesti tapoja parantaa taitojasi nykyisessä työssäsi, vaikka kasvumahdollisuudet ovatkin heikot. Se antaa sinulle jonkin aikaa etsiä uutta työpaikkaa. Kun saat työtä, joka sopii taitoihisi ja antaa sinulle mahdollisuuden kasvaa, ole riittävän fiksu tarttumaan työhön. Älä tuhlaa aikaa miettiä, pitäisikö päästää irti nykyisestä työstä vai ei. Muista, että jos et kasva urallasi, olet rappeutunut. Haluatko sen urallasi?

 1. Työ ei motivoi sinua olemaan enemmän kuin olet

Motivaatio tulee useimmiten sisältä. Kirjailija Daniel Pink piti esityksen, jossa hän osoitti, että korvaukset eivät voi enää motivoida työntekijöitä. Tarvitset jotain muuta. Tarvitset ajamista, intohimoa, halua tehdä työtä ja kasvumahdollisuuksia. Jos menet töihin vain rahan vuoksi, et ole tyytyväinen tekemällä työtä ollenkaan. Ja kun se tapahtuu, ymmärrä, että olet liian fiksu työhösi. Usein älykkyys määritellään ylimielisyydeksi. Mutta viisaus ei ole ylimielisyyttä; se on kyky tehdä asioita mahdollisimman nopeasti antamatta tilaa virheelle. Joten luuletko ammattilaisille, kuten nopeus, nopea vastaus, vähän tai ei lainkaan virheitä, tehokkuus, tiedot, taidot ja kyky tehdä asioita paljon nopeammin kuin toiset? Jos sinulla on kaikki nämä, olet fiksumpi kuin luulet. Älä tuhlaa älykkyyttäsi johonkin, joka ei motivoi sinua olemaan enemmän, auttamaan enemmän ja jättämään jälkensä maan päälle.

 1. Ympärillä ei ole mentoria

Älykäs tarvitset jonkun ohjaamaan sinua. Ja että jonkun pitäisi olla viisaampi kuin sinä. Jokainen tarvitsee mentorin ollakseen sellainen kuin he haluavat olla. Mutta entä jos organisaatiossasi et löydä ketään, joka voi opastaa sinua olemaan paras itsesi? Mitä tekisit sitten? Jos et löydä verkkotunnuksestasi ketään, joka on sinua parempaa, syitä voi olla kaksi. Yksi, organisaatiot eivät palkkaa älykkäitä ihmisiä. Ja siksi olet viisaampi kuin kaikki. Toiseksi organisaatiolla ei ole suunnitelmia laajentumiseen tai kasvuun. Siitä on tullut tyytyväinen nykyisen menestyksensä kanssa ja kaikki mitä se tekee, on ylläpitotöitä, ei ”kasvutöitä”. Kuinka kasvaisit organisaatiossa, joka ei ajattele kasvua? Jätä organisaatiosta tai mene tekemään jotain muuta saman organisaation sisällä. Mentorin löytäminen on tärkeää. Mutta kun et löydä yhtään organisaatiostasi, on aika miettiä kuka olet.

 1. Näet, että kaikki ympärilläsi ovat tehneet samaa työtä

Monissa IT- ja rakennusyrityksissä huomaat, että ihmiset ovat tehneet asioita vuosien ajan. Silti he tulevat päivittäin toimistoon ja toistavat samoja vanhoja juttuja uudestaan ​​ja uudestaan. Jos näet pomosi ja kollegoidesi tekevän samaa asiaa, ole tietoinen. Jos olet uusi organisaatio, joudut pian ansaan tullaksesi ”liian mukavaksi”. Älykkäät ihmiset eivät voi tehdä samoja asioita uudestaan ​​ja uudestaan ​​päivittäin, päivä päivältä. He tarvitsevat monimuotoisuutta, he tarvitsevat kasvua ja he tarvitsevat jotain, joka sekoittaa heidän harmaan aineensa. Jos ei, he eivät voi pysyä organisaatiossa pitkään. Älykkäämpi olet, tarvitset uusia asioita joka päivä. Ymmärrä se itsestäsi. Tämä on suurin merkki siitä, että olet liian fiksu työhösi.

 1. Kukaan ei puhu minkään ongelman tai ongelman ratkaisemisesta

Jos organisaatio rakennetaan, siihen on syy. Se pystyy ratkaisemaan yhden tai useita ongelmia. Jos se ei ratkaise mitään ongelmaa, organisaatiolle ei ole olemassa syytä. Kuinka saisit tietää, että organisaatio ei enää ratkaise mitään ongelmaa? Katsokaa sen ihmisiä. Ratkaisevatko he mitään ongelmaa? Etsivätkö he ratkaisua mihinkään asiaan? Ovatko he vastuussa joidenkin prosessien muuttamisesta tuloksen parantamiseksi? Jos ei, poistu organisaatiosta ja liity uuteen. Ongelman ratkaiseminen on yksi parhaimmista asioista, jota kannattaa etsiä, kun haluat tietää, kasvaako organisaatiosi vai ei. Jos organisaatio kasvaa, huomaat, että organisaation ihmiset ratkaisevat ongelmia päivittäin. Sen lisäksi, että he auttavat myös muita ratkaisemaan kysymyksiä. Jos et näe mitään nykyisestä työstäsi, poistu työstä ja etsi jotain muuta.

 1. Voitto on tärkeämpi organisaatiolle

Perinteiset johtoryhmät uskoivat voiton olevan vain menestyksen mittari. Mutta asiat ovat muuttuneet dramaattisesti. Nykymaailmassa voitto ei ole ainoa mittari menestykseen. Organisaatio, joka mittaa menestystä vain voiton perusteella, se ei voi kestää pitkään. Esimerkiksi, jos huomaat, että jokin organisaatio on keskittynyt liikaa voittoihin, kuluminen lisääntyy, ihmiset eivät työskentele mielellään siellä ja kaikki hajoaa pian. Jos ajattelet erilaista, et voi sanoa. Siinä tapauksessa et ole vain viisaampi; ansaitset mieluummin paremman työpaikan. Viisaus ei ole seurata mitä johto sanoo; pikemminkin se tekee asioita tavalla, joka hämmentää jopa organisaation johtoa.

 1. Kukaan ei oppi uusia asioita

Älykkäät ihmiset eivät tule ulos kohdussa. Heistä tulee älykkäitä oppimalla uusia asioita joka päivä. Mutta jos olet osa tiimiä tai organisaatiota, joka ei opiskele tai ei keskity oppimiseen sen painopisteenä, on parempi poistua organisaatiosta ja liittyä sellaiseen, joka näkee oppimisen yrityksen tärkeimmällä liiketoiminnalla. Viidennen tutkimuksen tekijä Peter Senge sanoo, että - Jokaisen organisaation tulisi olla oppiva organisaatio. Jos et ole oppiminen, olet rappeutumassa. Ja jos jokin organisaatio ei oppia, mutta opit joka päivä; siellä olisi erilainen epäsuhta. Ja et voi pysyä organisaatiossa pitkään, ellei organisaation arvoja ole yhdenmukaistettu omien arvojesi kanssa.

Nämä ovat 11 tapaa, joilla ymmärrät, että on aika päästä irti nykyisestä työstäsi ja etsiä uusi. Lisäksi, jos huomaat, että olet liian fiksu työhösi, miksi jäädä? Kyllä, ehdottomasti, jos sinulla on tilaa löytää jotain muuta samasta organisaatiosta, joka antaa sinun kasvaa ja yhdistyä sinusta älykkäämpien ihmisten kanssa, sinulla on vapaus tehdä niin. Mutta jos ei, älä jää vain rahan vuoksi. Jos pysyt vain rahan takia, niin muutaman vuoden kuluttua huomaat, ettet kasva enää; valitettavasti sinusta on tullut yksi heistä, jotka tekevät jatkuvasti samaa asiaa uudestaan ​​ja uudestaan, päivä päivältä.