Opi kuinka muokata älyobjektia Photoshopissa ja kuinka helposti korvata sen sisältö, jotta voit käyttää älyobjekteja uudelleenkäytettävinä malleina!

Kaksi tehokasta etuna älyobjektien käytöstä Photoshopissa on, että voimme muokata niiden sisältöä ja jopa korvata niiden sisällön ja saada muutoksemme heti näkyviin asiakirjaan. Sisällön muokkaaminen on hienoa, kun haluat pitää saman kuvan älyobjektin sisällä ja muuttaa vain sen ulkoasua. Mutta voimme myös korvata sisällön kokonaan uudella kuvalla, mikä tekee älykkäistä esineistä täydellisiä uudelleenkäytettävien mallien luomiseen! Katsotaan kuinka se toimii.

Aion käyttää Photoshop CC: tä, mutta kaikki on täysin yhteensopivaa Photoshop CS6: n kanssa.

Jos et ole vielä perehtynyt älykkäisiin kohteisiin Photoshopissa, sinun kannattaa lukea tämän sarjan ensimmäinen opetusohjelma, jossa kerron mitä älykkäät objektit ovat ja miten ne luodaan. Ja sen kanssa, aloitetaan!

Mitä me opimme

Auttaaksemme meitä oppimaan älyobjektin sisällön muokkaamista ja korvaamista muuttamme kuvan älykkääksi objektiksi ja asetamme sen sitten kehyksen sisään. Kun se on kehyksessä, opimme kuinka muokata älyobjektin sisällä olevaa kuvaa ja kuinka korvata se toisella kuvalla.

Tässä on ensimmäinen kuva, jonka olen avannut dokumentissani. Latasin kaikki tämän opetusohjelman kuvat Adobe Stock: lta. Tämä on kehys, johon sijoitan toisen kuvan:

Ensimmäinen kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Jos katsomme Tasot-paneelista, näemme, että minulla on myös toinen kuva istuvassa sen yläpuolella olevassa kerroksessa. Kytken toisen kuvan päälle napsauttamalla yläkerroksen näkyvyyskuvaketta :

Asiakirjan toisen kuvan kytkeminen päälle.

Ja nyt näemme toisen kuvan. Muuntelen tämän kuvan älykkääksi esineeksi ja sijoitan sen sitten kehyksen sisään:

Toinen kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Kuvan sijoittaminen kehykseen

Kehyksen valinta

Sijoita kuva kehykseen ensin valitsemalla alue kehyksen sisällä . Kytkin yläkuvan pois päältä, jotta voimme nähdä kehyksen napsauttamalla uudelleen kerroksen näkyvyyskuvaketta:

Yläkuvan poistaminen käytöstä.

Sitten valitsen työkaluriviltä Photoshopin Polygonal Lasso -työkalun . Oletuksena Polygonal Lasso -työkalu on sijoitettu tavallisen Lasso-työkalun taakse, joten napsautin hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) Lasso-työkalussa ja valitsen Polygonal Lasso -työkalun peruutusvalikosta:

Polygonal Lasso -työkalun valitseminen työkaluriviltä.

Kehyksen sisäisen alueen valitsemiseksi meidän tarvitsee vain napsauttaa Polygonal Lasso -työkalulla jokaisessa neljässä kulmassa alkaen vasemmasta yläkulmasta, sitten oikeasta yläkulmasta, alas oikealta alakulmaan ja sitten vasempaan alakulmaan. . Viimeistele valinta napsauttamalla uudelleen aloituskohtaa vasemmassa yläkulmassa. Valinnan ääriviivat näkyvät nyt kehyksen sisäpuolella:

Napsauttamalla kummassakin nurkassa Polygonal Lasso -työkalua kehyksen valitsemiseen.

Kun kehys on valittu, otan yläkuvan uudelleen käyttöön:

Yläkuvan ottaminen takaisin asiakirjaan.

Ja sama valinta ääriviivat ilmestyvät nyt toisen kuvan eteen. Asetamme yläkuvan valintaan hetkessä kerrosmaskin avulla hetkessä. Mutta ennen kuin teemme, meidän on ensin muunnettava kerros älykkääksi objektiksi:

Yläkuva asetetaan kehyksen valintaan.

Tason muuttaminen älykkääksi objektiksi

Jos haluat muuntaa yläkerroksen älykkääksi objektiksi, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) suoraan Tasot-paneelin kerroksessa:

Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) yläkerroksessa.

Valitse sitten valikosta Muunna Smart-objektiin :

Valitaan "Muunna älykkääksi objektiksi".

Älyobjektikuvake näkyy tason esikatselukuvassa, joka kertoo meille, että taso on nyt älykäs objekti:

Älykäs esinekuvake.

Aiheeseen liittyviä: Älykkäiden kohteiden luominen Photoshopissa

Kerrosmaskin lisääminen

Älyobjekti sijoitetaan valintaan käyttämällä kerrosnaamaria. Napsauta Lisää kerrosmaski -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Kerrosmaskin lisääminen.

Photoshop muuntaa valinnan tasomaskiksi, ja nyt kuva näkyy kehyksen sisällä:

Tulos kerrosmaskin lisäämisen jälkeen.

Ja Tasot-paneelissa näemme uuden kerrosmaskin pikkukuvan esikatselukuvan vieressä. Syy, jonka vuoksi muutimme kerroksen älykkääksi esineeksi ennen kerrosmaskin lisäämistä, oli pitää älykäs esine ja maski erillään toisistaan. Jos olisimme lisänneet maskin ja muuntaneet kerroksen älykkääksi esineeksi, maskista olisi tullut osa älyobjektia. Meidän on pidettävä ne erillään, joten muunsimme kerroksen ensin älykkääksi esineeksi ja lisäsimme sitten maskin:

Kerrosmaskin pikkukuva.

Älykkään objektin koon muuttaminen kehyksen sisällä

Syy, jonka vuoksi meidän pitää pitää ne erillään, on, jotta voimme muuttaa älyobjektin kokoa ja sijoittaa sen uudelleen maskin tai kehyksen sisällä. Napsauta linkkiä kuvaketta älyobjektin esikatselukuvan ja kerrosmaskin pikkukuvan välillä. Tämä irrottaa älyobjektin maskistaan, jotta voimme muuttaa älyobjektin kokoa ja asettaa sen uudelleen vaikuttamatta itse maskin kokoon tai sijaintiin:

Älykkään kohteen irrottaminen kerrosmaskista.

Napsauta älyobjektin esikatselukuvaa valitaksesi älyobjektin:

Älyobjektin valitseminen.

Siirry sitten valikkopalkin Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen :

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Jos haluat muuttaa kuvan kokoa kehyksessä, pidä näppäimistön Shift- näppäintä painettuna ja napsauta ja vedä mitä tahansa kulmakahvaa . Vaihto-näppäin lukitsee kuvan kuvasuhteen vetäessäsi, jotta et vääristä alkuperäistä muotoa. Jos sinun on siirrettävä kuvaa kehyksen sisällä, napsauta mitä tahansa Free Transform -ruudun sisällä ja vedä kuva paikoilleen:

Kuvan koon muuttaminen ja sijoittaminen uudelleen kehyksen sisään.

Kun olet valmis, paina näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi se:

Kuva sopii nyt hyvin ruutuun.

Älykkään objektin sisällön muokkaaminen

Nyt kun olemme sijoittaneet kuvan kehykseen älykkänää objektina, opitaan kuinka muokata älyobjektin sisältöä. Ajattele älyobjektia Photoshop-asiakirjana Photoshop-dokumentissa. Ja melkein mitä voimme tehdä pääasiakirjassa, voimme tehdä älykkäässä esineessä.

Voit avata älyobjektin ja muokata sen sisältöä varmistamalla, että älyobjekti on valittu Tasot-paneelista. Siirry sitten valikkopalkin Kerros- valikkoon, valitse Älykkäät objektit ja valitse sitten Muokkaa sisältöä :

Siirry kohtaan Kerros> Älykkäät objektit> Muokkaa sisältöä.

Tai nopeampi tapa avata älykäs objekti on kaksoisnapsauttaa sen pikkukuvaa Tasot-paneelissa:

Kaksoisnapsauta älyobjektin pikkukuvaa.

Älykäs esineasiakirja

Älyobjekti avautuu erillisessä asiakirjassa:

Älyobjektin sisältö avautuu erillisessä asiakirjassa.

Jos katsomme asiakirjan välilehtiä ylhäältä, näemme, että älyobjektini dokumentin nimi on "Photo.psb". Älykkäät objektit käyttävät erityyppistä asiakirjaa, joka tunnetaan nimellä PSB- tiedosto, joka tarkoittaa "Photoshop Big". Asiakirjan nimi (tässä tapauksessa "valokuva") perustuu kerroksen nimeen ennen kuin muunnat sen älykkääksi objektiksi, minkä vuoksi tasot kannattaa nimetä tasot uudelleen ennen niiden muuntamista:

Älykkäät objektit avautuvat PSB-tiedostoina (Photoshop Big).

Sisällön muokkaaminen

Koska älykkäät esineet ovat todellisia Photoshop-asiakirjoja, niille ei todellakaan ole mitään rajoituksia. Kaikki Photoshopin työkalut, komennot, suodattimet ja muut ominaisuudet, kuten tasot ja säätötasot, ovat meille käytettävissä älyobjektin sisällön muokkaamiseen. Pidämme tässä opetusohjelmassa asiat yksinkertaisina ja tarkastelemme muutamia nopeita esimerkkejä.

Oletetaan, että haluan kääntää kuvan kehyksen sisällä niin, että nainen on päinvastaiseen suuntaan. Voin tehdä sen kääntämällä kuvan älyobjektiini. Siirryn Muokkaa- valikkoon, valitsen sitten Muunna ja käännä vaakatasossa :

Siirry kohtaan Muokkaa> Muunna> Käännä vaakatasossa.

Tämä kääntää kuvan vaakatasossa:

Älyobjektin kuva on nyt käännetty.

Muutosten tallentaminen

Jotta muutoksemme näkyisivät pääasiakirjassa, meidän on tallennettava ja suljettava älyobjektin asiakirja. Tallenna se siirtymällä Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Tallenna :

Siirry kohtaan Tiedosto> Tallenna.

Sulje sitten älykäs objekti, palaa takaisin Tiedosto- valikkoon ja valitse Sulje :

Siirry kohtaan Tiedosto> Sulje.

Takaisin pääasiakirjaan kehyksen älykäs objekti päivittyy näyttämään kuvan sisällä olevan kuvan käännetyn version:

Tulos älyobjektin sisällön kääntämisen jälkeen.

Älykkään objektin muokkaaminen tuhoamatta

Aivan kuten tavallista Photoshop-asiakirjaa muokattaessa, on parasta muokata älyobjektia tuhoamatta ja välttää pysyvien muutosten tekemistä. Yksi helpoimmista tavoista tehdä tämä on hyödyntää säätökerroksia . Avasin älyobjektini uudelleen kaksoisnapsauttamalla pikkukuvaa Tasot-paneelissa:

Älyobjektin asiakirjan avaaminen uudelleen.

Sisältö avataan uudelleen samassa "Photo.psb" -asiakirjassa ja aiemmin tekemälläni muutoksella:

Sisältö avataan uudelleen edellisen muokkaukseni kanssa.

Kannatan kuvan takaisin alkuperäiseen tapaan siirtymällä jälleen Muokkaa- valikkoon, valitsemalla Muunna ja valitsemalla sitten Käännä vaakatasossa :

Palaa takaisin kohtaan Muokkaa> Muunna> Käännä vaakatasossa.

Tämä kääntää kuvan takaisin alkuperäiseen suuntaan:

Kuva on palannut alkuperäiseen suuntaan.

Mustavalkoisen säätökerroksen käyttäminen

Oletetaan, että haluan muuntaa kuvan värillisestä mustavalkoiseksi. Koska älykkäät objektit ovat Photoshop-dokumentteja, voimme käyttää niiden sisällä olevia säätökerroksia samalla tavalla kuin normaalissa asiakirjassa. Muunna kuva mustavalkoiseksi napsauttamalla Uusi taso tai säätökerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros-kuvaketta.

Ja sitten valitsen luettelosta Mustavalkoisen :

Lisätään mustavalkoinen säätökerros.

Kuvan yläpuolelle tulee mustavalkoinen säätökerros:

Tasot-paneeli, joka näyttää säätökerroksen.

Ja asiakirjassa. näemme kuvan nyt mustavalkoisena. Voit mukauttaa mustan ja valkoisen muuntamisen Ominaisuudet-paneelin liukusäätimillä, mutta tarkoituksia varten pysyn oletusasetuksissa:

Älyobjektin kuva on muunnettu mustavalkoiseksi.

Tallentaaksesi muutokseni menen Tiedosto- valikkoon ja valitse Tallenna . Sulje sitten älykäs objekti ja palaa takaisin Tiedosto- valikkoon ja valitse Sulje . Ja takaisin pääasiakirjaan, näemme, että kehyksen älykäs esine on jälleen päivittynyt, tällä kertaa osoittaen kuvan mustavalkoisen versioni:

Kehyksen kuva näkyy nyt mustavalkoisena.

Valosuodattimen säätökerroksen käyttäminen

Entä jos haluan sen sijaan, että muuttaisin sen mustavalkoiseksi, haluan vain säätää kuvan värejä sen jäähdyttämiseksi hieman? Tätä varten voimme käyttää valosuodattimen säätökerrosta. Avaan taas älykäs esineeni uudelleen napsauttamalla sen pikkukuvaa:

Älyobjektin avaaminen uudelleen.

Ja sitten älyobjektin asiakirjasta, poistan mustavalkoisen säätökerroksen vetämällä sen alas Tasot-paneelin alaosassa olevaan roskakoriin :

Mustavalkoisen säätökerroksen poistaminen.

Koska säätökerrokset eivät ole tuhoisia, säätökerroksen poistaminen palauttaa kuvan alkuperäiset värit heti:

Säätökerroksen poistaminen palautti värit.

Lisätäksesi valosuodattimen säätökerroksen napsautan uudelleen Uusi täyttö- tai säätökerros -kuvaketta:

Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros-kuvaketta.

Ja tällä kertaa valitsen valokuvasuodattimen luettelosta:

Valosuodattimen säätökerroksen lisääminen.

Uusi säätökerros näkyy kuvan yläpuolella:

Älyobjektiin lisätään valosuodattimen säätökerros.

Ominaisuudet-paneelissa valitsen yhden suodatinvalikosta jäähdytyssuodattimien:

Jäähdytyssuodattimen valitseminen Ominaisuudet-paneelista.

Tämä jäähdyttää kuvaa lisäämällä lisää sinistä:

Valosuodattimen säädön vaikutus.

Tallenn muutokset siirtymällä Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Tallenna . Sulje sitten älyobjekti siirtymällä Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Sulje . Takaisin pääasiakirjaan, kehyksen kuva näkyy nyt, kun valosuodatin on käytössä. Ja näin voit muokata älykkään objektin sisältöä:

Älykäs esine päivittyy jälleen uusilla muutoksilla.

Kuinka korvata älykkään objektin sisältö

Nyt kun osaamme muokata sisältöä, opitaan kuinka korvata älykkään objektin sisältö. Sisällön korvaaminen tarkoittaa, että voimme käyttää älykkäitä objekteja malleina eri asetteluille tai tehosteille. Meillä on jo älyobjekti kehyksessä, joten katsotaan, kuinka älyobjektin kuva korvataan toisella kuvalla.

Varmista ensin, että älyobjekti on valittu Tasot-paneeliin. Sitä ei tarvitse avata. Meidän täytyy vain valita se:

Älyobjektin valitseminen.

Voit korvata sen sisällön siirtymällä Taso- valikkoon, valitsemalla Älykkäät objektit ja valitsemalla sitten Korvaa sisältö :

Siirry tasoon> Älykkäät objektit> Korvaa sisältö.

Siirry kuvaan, jolla haluat korvata sisällön. Valitse se napsauttamalla sitä ja napsauta sitten Paikka :

Älyobjektiin sijoitettavan uuden kuvan valitseminen.

Ja älyobjektin alkuperäinen kuva korvataan heti uudella. Ainoa ongelma on, että uusi kuva on liian iso sopiakseen kehykseen, joten korjaamme seuraavan:

Edellinen kuva on korvattu uudella. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Sisällön koon muuttaminen

Uuden kuvan koon muuttaminen tapahtuu samalla tavalla kuin edellisen kuvan kanssa menemällä Muokkaa- valikkoon ja valitsemalla Vapaa muuntaminen :

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Sitten pidän Shift- näppäintä painettuna vetäessäni kulmakahvoja sovittaaksesi uuden kuvan kehykseen. Vaihto-näppäin lukitsee jälleen kuvan kuvasuhteen paikalleen:

Uuden kuvan koon muuttaminen älyobjektin sisällön korvaamisen jälkeen.

Hyväksyn sen painamalla näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac). Ja nyt korvaamalla älyobjektin sisällön uusi kuva sopii täydellisesti kehykseen:

Tulos älyobjektin sisällön korvaamisen ja koon muuttamisen jälkeen.

Ja siellä meillä se on! Näin muokataan ja korvataan älykkään objektin sisältö Photoshopissa! Lisätietoja älykkäistä objekteista saat oppimalla avaamaan ja sijoittamaan kuvia älykkäinä objekteina, kuinka skaalata ja muuttaa kuvan kokoa menettämättä laatua, kuinka käyttää muokattavia älykkäitä suodattimia tai kuinka älykkäät objektit helpottavat tyypin muuttamista ja vääristämistä! Löydät myös paljon muita oppaita Photoshop Basics -osiosta.