Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opimme kuinka lisätä valokuvan reuna helposti kuvaan, joka saa sen näyttämään ikään kuin valokuva olisi maalattu kankaalle.

Luoksemme tehosteen käyttämällä yksiväristä täyttökerrosta yhdessä kerrosmaskin kanssa, lataamalla joihinkin harjoihin yhdestä Photoshopin lisäharjasarjasta, levittämällä tekstuurin Suodatingalleriasta ja aivan lopussa opi näyttelemään väri suoraan valokuvasta käytettäväksi kankaamme värinä.

Käytän Photoshop CS6 : ta tässä opetusohjelmassa. Jos satut käyttämään Photoshop CS5: tä tai aiempaa, voit tarkistaa myös opetusohjelman alkuperäisen version.

Tässä kuva, josta aloitan (majakkakuva Shutterstockilta):

Alkuperäinen valokuva.

Ja tässä näyttää miltä lopullinen "maalattu reunavalokuvien reunus" näyttää. Tässä esimerkissä kankaan väri kuvan ympärillä on valkoinen, mutta kuten jo mainitsin, opastamme oppaan lopussa, miten sitä voidaan muuttaa ottamalla uusi väri näytöstä itse valokuvasta:

Lopullinen tulos.

Kuinka luoda maalatut reunat -reunus

Vaihe 1: Lisää valkoinen yksivärinen täyttökerros

Aloitamme lisäämällä valokuvallisen kerroksen kuvan yläpuolelle vasta Photoshopissa avatun valokuvassamme. Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros- kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros-kuvaketta.

Tämä avaa luettelon kaikista täyttö- ja säätötasoista, joista voimme valita. Valitse yksivärinen täyttökerros luettelon yläosasta:

Yksivärisen värin valitseminen luettelosta.

Photoshop avaa värinvalitsimen ponnahdusikkunassa, jotta voimme valita värin, jolla haluamme täyttää kerroksen. Tästä kerroksesta tulee kuvan takana oleva kangas, joten valitaan aluksi valkoinen, kirjoittamalla arvo 255 R-, G- ja B- vaihtoehdoille (jotka merkitsevät punaista, vihreää ja sinistä) lähellä valintaikkunan alaosaa:

Aseta R-, G- ja B-arvot arvoon 255 valitaksesi täyteväriksi valkoinen.

Napsauta OK sulkeaksesi värinvalitsimen. Asiakirjasi näkyy kokonaan täynnä valkoista, estäen valokuvan tilapäisesti näkymästä. Jos katsomme Tasot-paneeliin, näemme yksivärisen täyttökerroksen (nimeltään Väritäyttö 1 ) istuvan taustakuvan yläpuolella, joka kuvaa kuvaamme:

Tasot-paneeli näyttää uuden yksivärisen täyttökerroksen.

Vaihe 2: Valitse täyttökerroksen naamio

Valitse täyttökerroksen kerrosmaski napsauttamalla sen maskin pikkukuvaa Tasot-paneelissa. Pienoiskuvan ympärille ilmestyy valkoinen korostettu reuna, joka kertoo, että kerrosmaski on nyt valittu. Hetken kuluttua aloitamme maalaamisen maskille, jotta täyttökerroksen alapuolella oleva valokuva näyttää läpi:

Napsauttamalla kerrosmaskin pikkukuvaa.

Vaihe 3: Valitse Harjatyökalu

Tartu Photoshopin Brush Tool -sovellukseen napsauttamalla sen kuvaketta Työkalut-paneelissa näytön vasemmalla puolella:

Harjatyökalun valitseminen Työkalut-paneelista.

Vaihe 4: Lataa "paksut raskaat harjat" -harjasarja

Kun Brush Tool on valittu, napsauta Brush Presets -kuvaketta lähellä Asetukset-palkin vasemmassa reunassa näytön yläreunassa:

Napsauttamalla Brush Presets -kuvaketta.

Tämä avaa Brush Preset Picker -sovelluksen . Harjoja, joita haluamme käyttää tähän efektiin, ei ladata oletusarvoisesti Photoshopiin, joten meidän on ladattava ne manuaalisesti. Napsauta pientä valikkokuvaketta (pieni rataskuvake) Sivellin esivalintalaitteen oikeassa yläkulmassa:

Napsauta valikkokuvaketta.

Tämä avaa valikon, jossa on useita vaihtoehtoja, mukaan lukien luettelo lisäharjasarjoista, jotka ovat valmiita lataamaan Photoshopiin. Napsauta luettelon alaosassa olevaa paksuja raskasharjoja valitaksesi sen:

Ladataan paksuja raskasharjoja.

Photoshop kysyy, haluatko korvata alkuperäiset harjat uudella harjasarjalla. Napsauta Liitä- painiketta, kun haluat lisätä nämä uudet harjat alkuperäiskappaleisiin. Ne näkyvät luettelossa olevien alkuperäisten harjojen alla:

Napsauta Liitä-painiketta.

Vaihe 5: Valitse "Flat Bristle" 111 px -harja

Kun uusi harjasarja on ladattu sisään, napsauta uudelleen valikkokuvaketta Brush Preset Pickerin oikeassa yläkulmassa:

Napsauta uudelleen valikkokuvaketta.

Valitse sitten valikosta joko pieni luettelo tai iso luettelo, kun se tulee näkyviin. Tämä näyttää harjat Esisäätövalinnassa luettelona, ​​joka helpottaa tarvitsemiemme harjojen valitsemista. Aion valita suuren luettelon:

Suuren luettelon valitseminen Brush Preset Picker -valikosta.

Vieritä käytettävissä olevien harjojen luetteloa Brush Preset Picker -sovelluksessa alaspäin, kunnes löydät Flat Bristle 111 px -harjan (se on lähellä luettelon alaosaa). Kaksoisnapsauta sitä valitaksesi ja sulkeaksesi Brush Preset Picker -sovelluksen:

Kaksoisnapsauta Flat Bristle 111 px -harjaa.

Vaihe 6: Maalaa mustalla kerrosmaskilla

Meidän on maalattava mustalla kerrosmaskilla valokuvan paljastamiseksi yksivärisen täyttökerroksen alla. Photoshop käyttää nykyistä etualan väriä harjan värinä, joten paina näppäimistön D- kirjainta nopeasti nollata etualan ja taustavärit, mikä tekee etualallasi värin valkoiseksi ja taustavärin mustaksi. Paina sitten näppäimistön X- kirjainta vaihtaaksesi niitä, jotta etualan väri muuttuu mustaksi. Voit nähdä nykyiset etualan ja taustavärit työkalujen paneelin alaosassa olevilla värimallilla :

Etuosan (vasen yläosa) värimallin tulisi nyt olla musta.

Aloita sitten vain maalata sivelliniskuja kuvan pääosan yli vasemmalta oikealle. Koska maalaamme kerrosmaskille, et oikein näe mustan harjan väriä. Sen sijaan jokaisella uudella siveltimellä paljastetaan enemmän alkuperäisestä kuvasta yksivärisen täyttökerroksen alla. Jos et ole tyytyväinen johonkin harjaiskuihisi, peruuta näppäimistön Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) ja jatka maalaamista:

Maalaamalla joitain ensimmäisiä harjaiskuja kuvan paljastamiseksi täyttökerroksen läpi.

Jatka siveltimien maalausta, kunnes olet paljastanut tarpeeksi kuvasi, pitämällä paljon tilaa kankaan alueen reunojen ympärillä:

Kuvan pääalue paljastetaan nyt.

Vaihe 7: Valitse "Rough Flat Bristle" 111 px -harja

Parannamme maalattujen reunojen vaikutusta toisella harjalla. Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa kuvan sisällä, avaa Brush Preset Picker uudelleen . Löydät Rough Flat Bristle 111 px -harjan suoraan alun perin valitun Flat Bristle -harjan alapuolelta. Kaksoisnapsauta sitä valitaksesi ja sulkeaksesi Brush Preset Picker -sovelluksen:

Kaksoisnapsauta Rough Flast Bristle -harjaa.

Vaihe 8: Maalaa pienemmät iskut reunojen ympärille

Kun uusi harja on valittu, siirry kuvan reunojen ympärille ja maalaa pienillä iskuilla lisätäksesi maalipisteitä ja roiskeita efektiin. Yritä pitää suurin osa harjasta jo maalatun alueen sisällä niin, että vain pieni osa siitä ulottuu reunojen ulkopuolelle. Et halua liioitella sitä täällä. Anna vain pienen osan harjasta ulottua valkoiselle alueelle ja maalata erittäin lyhyillä iskuilla. Jopa pelkästään alueen napsauttaminen kerran tai kahdesti harjalla voi riittää. Jos taas tunnet tehneen virheen, paina Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) peruuttaaksesi ja yritä uudelleen:

Lisäämällä ylimääräisiä kosketuksia reunojen ympärille toisella harjalla.

Vaihe 9: Lisää uusi tyhjä kerros

Viimeistelemme päätehoste lisäämällä kankaalle rakenne. Napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Tämä lisää uuden tyhjän kerroksen nimeltä Taso 1 suoraan yksivärisen täyttökerroksen yläpuolelle:

Tasot-paneeli, joka näyttää juuri lisätyn tason.

Vaihe 10: Täytä uusi kerros valkoisella

Tällä hetkellä uusi kerros on tyhjä, joten täytetään se valkoisella. Siirry näytön yläreunan valikkopalkin Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Tämä avaa Täytä-valintaikkunan. Aseta valintaikkunan yläosassa oleva Käytä-asetukseksi Valkoinen . Varmista, että alhaalla olevan tilan tilaksi on asetettu Normaali ja Opasiteetti on asetettu 100%: iin, napsauta sitten OK hyväksyäksesi se ja poistuaksesi valintaikkunasta. Photoshop täyttää kerroksen valkoisella, estäen taas väliaikaisesti kaiken muun näkymän asiakirjaikkunassa:

Aseta Käytä-asetukseksi Valkoinen.

Vaihe 11: Käytä Texturizer-suodatinta

Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon ja valitse Suodatingalleria :

Siirry kohtaan Suodatin> Suodata galleria.

Kun Suodatingalleria tulee näkyviin, napsauta keskimmäisessä sarakkeessa olevaa Texture- luokkaa, jotta voit kiertää sitä auki ja tarkastella luokan erilaisia ​​suodattimia. Valitse sitten Texturizer- suodatin napsauttamalla sen pikkukuvaa:

Avaa Texture-luokka ja valitse Texturizer-suodatin.

Texturizer-suodattimen säätimet ja vaihtoehdot näkyvät Suodatingalleria-oikeanpuoleisessa sarakkeessa. Aseta ensin Texture-asetukseksi Canvas . Jätä skaalaus asetettu 100%: iin ja aseta Relief arvoon 4 . Valitse vaalean vaihtoehdon ylävasento:

Asetusten määrittäminen Texturizer-suodattimelle.

Kun olet valmis, sulje suodatingalleria napsauttamalla OK. Photoshop täyttää kerroksen kankaan tekstuurilla (olen parantanut sitä hiukan täällä, jotta se olisi helpompi nähdä kuvakaappauksessa):

Photoshop lisää kankaan tekstuurin valkoisella täytetylle kerrokselle.

Vaihe 12: Vaihda kerroksen sekoitustila kerrottamaan ja pienentämään opasiteettia

Sekoita kankaan tekstuuri muun kuvan kanssa, vaihda vain kerroksen sekoitustila Normaali-tilaan Kerro . Blend Mode -vaihtoehto on Tasot-paneelin vasemmassa yläkulmassa:

Yläkerroksen sekoitusmoodin muuttaminen Kerroksi.

Sitten, jotta tekstuuri haalistuu niin, että se näyttää hienovaraisemmalta, laske kerroksen opasiteetti- arvo noin 30%: iin . Läpinäkymättömyysvaihtoehto on suoraan vastapäätä Tasot-paneelin yläosan Blend Mode -vaihtoehtoa:

Kerroksen opasiteetin alentaminen.

Tässä on minun vaikutukseni, kun sekoitustila on vaihdettu Kerroin-arvoon ja laskettu opasiteetti. Kankaan tekstuuria on melko vaikea nähdä pienessä kuvakaappauksessa, mutta sen tulisi olla helposti näkyvissä asiakirjassasi:

Vaikutus lisäämällä kankaan tekstuuria.

Kankaan värin vaihtaminen (valinnainen)

Tässä vaiheessa efekti on valmis ja jos olet tyytyväinen valkoisen käyttämiseen kankaan väreissä, voit lopettaa täällä. Jos haluat kokeilla erilaista väriä kankaalle, helpoin tapa on näytteitä väri suoraan valokuvasta. Voit tehdä tämän kaksoisnapsauttamalla yksivärisen täyttökerroksen pikkukuvaa (pieni värimallikuvake tason peitekuvan vasemmalla puolella):

Kaksoisnapsauta täyttökerroksen pikkukuvaa.

Tämä avaa värinvalitsimen . Sen sijaan, että valitsisit väriä Colour Picker -sovelluksesta, siirrä hiiren kohdistin kuvan alueelle, jolla on näytettävä väri. Hiiren kohdistin muuttuu piippauskuvakeksi . Napsauta vain väriä näytteen saamiseksi, niin kangas muuttuu heti uudeksi väreksi. Voit napsauttaa niin monta eri väriä kuin haluat, kunnes löydät parhaiten toimivan värin. Napsauta OK, kun olet valmis hyväksymään uuden värin ja sulkemaan värinvalitsimen. Tai jos et löydä toimivia värejä, napsauta Peruuta sulkeaksesi värinvalitsimen ja jättämällä kankaasi valkoiseksi:

Napsauttamalla kuvan väriä näytteen saamiseksi ja kankaan värin muuttamiseksi.