Photoshop CS2 esitteli maailman Adobe Bridgelle, erilliselle Photoshop-ohjelmaan liittyvälle ohjelmalle, joka korvasi vanhan tiedostoselaimen aiemmista versioista ja antoi meille helpon tavan löytää, hallita ja järjestää jatkuvasti kasvavaa valokuvakokoelmaa. Photoshop CS3: n ja CS4: n kanssa Adobe jatkoi Bridgen parantamista uusilla ominaisuuksilla ja toiminnallisuuksilla, mutta kaiken tämän läpi yksi ilmeinen ongelma säilyi.

Koska Bridge oli erillinen, itsenäinen ohjelma, joka kerta kun tarvitsimme löytää ja avata uuden kuvan, jouduimme vaihtamaan Photoshopista, Bridgeen, sitten takaisin Photoshopiin, kun löysimme etsimämme. Se ei todellakaan ollut tehokkain tapa työskennellä, ja sellaisissa projekteissa, kuten valokuvakollaasit tai muut mallit, jotka vaativat useita kuvia, kaikki, jotka vaihtavat edestakaisin kahden ohjelman välillä, voisivat helposti suistua ajatukselta ja katkaista luovan virtauksen.

Photoshop CS5: n julkaisun myötä Bridge on edelleen erillinen ohjelma, mutta Adobe on tuonut markkinoille aivan uuden ominaisuuden, joka tunnetaan nimellä Mini Bridge . Uusi paneeli on Photoshopissa, joka toimii ikään kuin ikkuna Photoshopin ja Bridgen välillä, jolloin voimme katsella ja käyttää kuviamme Bridgessä tarvitsematta vaihtaa siihen! Mini Bridge -sovelluksen avulla voimme navigoida kansioon, joka sisältää tarvitsemasi kuvat, esikatsella kaikkia kansiossa olevia kuvia ja avata haluamamme kuvat poistumatta koskaan Photoshopista!

Tietenkin, sana "Mini" sen nimessä on vihje siitä, että Mini-siltaa ei ole tarkoitettu korvaamaan Bridgen täysversiota. Adobe Bridge CS5: ssä on monia edistyneitä ominaisuuksia, kuten valokuvien luokittelu ja merkitseminen sekä niiden lisääminen kokoelmiin, jotka eivät ole meille saatavana Mini Bridgessä. Mutta uusi paikannus, kuvien esikatselu ja avaaminen on uusi Mini Bridge.

Mini-sillan avaaminen

Koska Mini Bridge -sovelluksen koko tarkoitus on tehdä kuvien löytämisestä ja avaamisesta nopeaa ja kätevää, Adobe halusi varmistaa, että myös itse Mini Bridgeyn pääsy oli mahdollisimman kätevää, joten he ovat lisänneet useita eri tapoja päästä siihen. Jos sinulla on aikaa tappaa, voit siirtyä näytön yläosassa olevaan Tiedosto- valikkoon ja valita uuden Selaa Mini Bridgessä -komennon:

Valitse Tiedosto> Selaa Mini Bridgessä.

Voit myös siirtyä Ikkuna- valikkoon, valita Laajennukset ja sitten Minisilta :

Siirry ikkunaan> Laajennukset> Mini Bridge.

Jos et mieluummin ota maisemareittiä, nopeampi tapa avata Mini Bridge on napsauttamalla uutta Mini Bridge -kuvaketta sovelluspalkissa ruudun yläosassa. Löydät sen istuvan Adobe Bridge -kuvakkeen vieressä:

Sovelluspalkki sisältää nyt uuden Mini Bridge -kuvakkeen Photoshop CS5: ssä.

Tai, jos Mini Bridge -paneeli on romahtanut ruudullesi, napsauta sen paneelikuvaketta avataksesi sen:

Napsauta paneelikuvaketta avataksesi Mini Bridge. Kutista se napsauttamalla sitä myöhemmin uudelleen.

Minisillan kotisivu

Valitsemalla tapaa käyttää sitä, Mini Bridge avautuu paneelin sarakkeessa näytön oikealla puolella:

Mini-silta sellaisena kuin se ensin näkyy.

Kun avaat Mini Bridgen ensimmäisen kerran, se näyttää kotisivun lyhyellä tervetuloviestillä, Selaa tiedostoja -asetuksen ja Asetukset-vaihtoehdon. Et viettää paljon aikaa tällä näytöllä, mutta voit palata siihen milloin tahansa, kun tarvitset napsauttamalla kotisivun kuvaketta (pieni talo) yläreunassa olevassa kuvakkeiden rivissä:

Palaa pääsivulle kotisivun kuvakkeella milloin tahansa.

Tiedostojen selaaminen

Voit selata tietokoneesi tiedostoja ja kansioita napsauttamalla Selaa tiedostoja -painiketta. Jotta Mini Bridge toimisi, meillä on oltava koko Adobe Bridge CS5 -ohjelma auki ja käynnissä taustalla, mutta oletuksena Mini Bridge avaa sen automaattisesti meille, kun napsautamme Selaa tiedostoja -painiketta, jos se ei ole jo auki:

Napsauta Selaa tiedostoja -painiketta selataksesi tiedostoja ja kansioita.

Kun olemme valinneet Selaa tiedostoja, Mini Bridge -paneelin asettelu muuttuu niin, että yläpuoliskosta tulee pääkansion navigointialue ja alapuolisesta alueesta, jossa katsomme ja valitsemme sen kansion sisällön, johon olemme siirtyneet. Adobe viittaa näihin alueisiin "palkkina", joista yksi on navigointitärki ja alaosa on sisältöpalkki :

Tärkein Mini Bridge -asettelu.

Navigointituki vie suurimman osan tilaa Mini-sillan yläosassa ja on jaettu kahteen sarakkeeseen. Vasen sarake sisältää neljä päänavigointiotsikkoa - Suosikit, jotka olen tällä hetkellä valinnut, samoin kuin Viimeisimmät kansiot, Viimeisimmät tiedostot ja kaikki kokoelmat, jotka olemme luoneet Bridgen täysversiossa. Kuten aiemmin mainitsin, emme voi tosiasiallisesti luoda kokoelmia Mini Bridgessä, mutta voimme tarkastella kaikkia niitä, jotka olemme jo luoneet. Napsauttamalla mitä tahansa näistä neljästä pääotsikosta, näet vastaavan alavalikon oikeassa sarakkeessa. Esimerkiksi, kun Suosikit on valittu vasemmalla, oikeassa sarakkeessa näkyvät kohteet, jotka Adobe on mennyt eteenpäin ja valinnut minulle suosikkeiksi, kuten työpöydäni, sekä tärkeimmät Dokumentit- ja Kuvat-kansioni:

Valitse päänavigointiluokka vasemmalla ja sitten alakansiot tai luokka oikeanpuoleisesta valikosta.

Navigointipalkki on rajoitettu vain kahteen sarakkeeseen, joten napsauttamalla oikeassa sarakkeessa olevaa kohdetta, sen sisältö näkyy Sisältö-palkissa Mini Bridge -paneelin alaosassa. Kun Kuvat-kansio on valittu, näemme, että Content Pod näyttää alakansiot, jotka ovat Kuvat-kansioni sisällä. Voit avata kansiot Sisältöpalkissa ja tarkastella niiden sisältöä kaksoisnapsauttamalla niitä. Napsauta kaksoisnapsauttamalla Paikat-kansiota avataksesi sen:

Kaksoisnapsauta mitä tahansa kansiota Sisältö-podissa avataksesi ne.

Paikat-kansioni sisällä on toinen kansio nimeltä Ranta. Napsauta sitä kaksoisnapsauttamalla sitä:

Jatka kaksoisnapsauttamalla sisältöruudun kansioita, kunnes saavutat kuvat.

Viimeiseksi, Beach-kansioni sisällä ovat kuvat, jotka näkyvät Content Pod -laitteessa pieninä pienoiskuvina niiden alla lueteltujen tiedostojen nimillä, aivan kuten ne olisivat Bridge-version täysversiossa. Kaksoisnapsauta pikkukuvaa, niin avaat kuvan Photoshopissa, tai jos kuva on raa'assa muodossa, se avautuu Camera Raw -valintaikkunassa:

Kaksoisnapsauta kaikkia pikkukuvia avataksesi kuvia.

Mukauttaminen Mini Bridge

Oletuksena Content Pod on hiukan liian pieni, jotta siitä olisi paljon hyötyä, mutta on olemassa joitain helppoja tapoja mukauttaa Mini Bridgen ulkoasua ja tehdä siitä hyödyllisempi. Ensinnäkin, voimme laajentaa paneelin kokoa napsauttamalla mitä tahansa sen reunoista ja vetämällä niitä ulospäin. Vedän Mini-sillan vasemmasta ja pohjasta ulos, jotta paneeli suurenee. Paneelin laajentuessa samoin kuin Content Pod -laitteen avulla voimme nähdä enemmän kuviamme:

Napsauta ja vedä mitä tahansa reunoja suurentaaksesi Mini Bridge -paneelia.

Voimme myös vetää jakopalkin palkkien välillä muuttaaksesi tilaa, joka kullekin podille annetaan Mini Bridge -paneelin sisällä. Napsautan navigointi- ja sisältöpalkkien välistä palkkia ja vedän sitä ylöspäin, jotta sisältöpalkkiin annettaisiin enemmän tilaa:

Jakajapalkin vetäminen antaa enemmän tilaa Sisältö-podille ja vähemmän Navigointi-Pod: lle.

Pikkukuvat ovat myös hiukan liian pieniä toimimaan, mutta voimme lisätä niiden kokoa vetämällä pikkukuvien liukusäädintä Mini Bridge -paneelin pohjaa pitkin. Mitä kauemmaksi vedät liukusäädintä oikealle, sitä suurempia pikkukuvia näkyvät:

Muuta kuvan pikkukuvien kokoa sisältöpalkin alla olevan liukusäätimen avulla.

Huomaa, kuinka alaruudun pikkukuvat ovat koon suurentamisen jälkeen nyt liian suuria, jotta ne mahtuvat kokonaan sisältökoriin? Jos se häiritsee sinua, napsauta Näytä- kuvaketta Minisillan oikeassa alakulmassa ja valitse ruudukon lukitus valikosta:

Valitse Ruudukko-lukitus Mini-sillan oikeassa alakulmassa olevasta Näytä-valikosta.

Tämä asettaa pikkukuvat ruudukon sisään, joka rajoittaa niiden kokoa niin, että vedättäessä liukusäädintä pikkukuvat siirtyvät seuraavaan käytettävissä olevaan kokoon, joka antaa niiden silti mahtua kokonaan sisältöpalkkiin sen sijaan, että niitä leikataan osittain. Voit siirtyä takaisin normaalinäkymään napsauttamalla uudelleen Näytä-kuvaketta ja sitten Ruudukko-painiketta lukituksen poistamiseksi:

Pienoiskuvien kokoa rajoittaa nyt ruudukko.

Selaa oletusarvoisesti Sisällön podissa olevia pikkukuvia nähdäksesi ne kaikki, mutta Mini Bridgen avulla voimme myös katsella niitä sivuina. Napsauta uudelleen Näytä- kuvaketta oikeassa alakulmassa ja valitse Näytä kohteet sivuilla valikon yläosasta:

Napsauta Näytä-kuvaketta ja valitse Näytä kohteet sivuilla.

Nyt sen sijaan, että pikkukuvat näkyisivät pitkänä luettelona selataksesi niitä, ne näkyvät kokoelmana sivuja, joita voimme helposti siirtyä eteenpäin ja taaksepäin napsauttamalla vasenta ja oikeaa nuolta Sisältöpalkin oikeassa alakulmassa. Sivujen määrä riippuu kansiossa olevien kuvien lukumäärästä ja pikkukuvien koosta. Voit siirtyä takaisin vieritettävien pikkukuvien luetteloon napsauttamalla uudelleen Näytä-valikkoa ja valitsemalla sitten Näytä kohteet sivuilla sen valinnan poistamiseksi:

Siirry edestakaisin pikkukuvasivuilla Eteen- ja Takaisin-kuvakkeiden avulla.

Jotta entistä enemmän tilaa miniatyyrille, voit poistaa niiden tiedostonimet ja muut tiedot käytöstä ja näyttää vain itse pienoiskuvat valitsemalla Näytä- valikosta Näytä vain pikkukuvat :

Napsauta Näytä-kuvaketta ja valitse Näytä vain pikkukuva.

Nyt vain pikkukuvat näkyvät sisältöpalkissa. Jos haluat näyttää tiedostonimet ja muut tiedot uudelleen, napsauta takaisin Näytä-kuvaketta ja poista valinta Näytä vain pikkukuvat:

Vain itse pienoiskuvat näkyvät nyt.

Lyhytkoodit, toiminnot ja suodattimet-laajennus: virhe lyhytkoodissa (mainokset-perusteet-keskellä)

Sisällön asettelut

Adobe Bridgen täysversio antaa meille neljä erilaista asettelua siitä, miten pikkukuvat näkyvät sisältöpaneelissa ja mitkä tiedot näytetään niiden mukana. Mini Bridge antaa meille pääsyn näihin täsmälleen samoihin asetteluihin sisältö Pod -ssa. Jos napsautamme uudelleen Näytä-kuvaketta, näemme valikon alareunassa luetellut neljä asettelua - pikkukuvina, elokuvanauhoina, yksityiskohtina ja luettelona . Oletusasettelu on Kuten pikkukuvat, minkä olemme tähän mennessä nähneet, mutta napsautan sitä nimellä Filmstrip valitaksesi sen:

Neljä erilaista sisältö Pod-asettelua on saatavana Näytä-valikosta.

Filmstrip-asettelussa pikkukuvat näkyvät yhdellä vaakarivillä, jota voimme selata niiden alla olevalla liukusäätimellä:

Filminauha-tilan avulla voimme vierittää vaakasuunnassa pikkukuvien läpi kuten elokuvan nauha.

As Details -asettelu näyttää pienoiskuvat ja paljon tietoa niistä, kuten ottamispäivämäärä, tiedostokoko, tiedostotyyppi ja niin edelleen. As List -asettelu näyttää ne yksinkertaisena luettelona, ​​samalla tavalla kuin ne näyttäisivät, kun katsot kansion sisältöä tietokoneesi käyttöjärjestelmän kanssa. Vaihdan takaisin As Thumbnails -asetteluun.

Kuvien esikatselu

Esikatselu- kuvake on suoraan View-kuvakkeen vasemmalla puolella. Napsauta pikkukuvaa, josta haluat nähdä suuremman esikatselun, ja napsauta sitten Esikatselu-kuvaketta:

Valitse esikatsella pikkukuva ja napsauta sitten Esikatselu-kuvaketta.

Voit käyttää Esikatselu-komentoa myös painamalla Shift + Välilyönti, jos haluat pikanäppäimiä. Kummassakin tapauksessa Content Pod korvataan väliaikaisesti suuremmalla kuvalle, joka täyttää niin suuren osan tilaa kuin mahdollista. Napsauta Sulje- painiketta oikeassa alakulmassa sulkeaksesi esikatselun ja siirtyäksesi takaisin normaaliin Content Pod -näkymään:

Esikatselutilassa valittu kuva laajenee täyttämään Sisältö-alueen.

Napsauttamalla esikatselukuvakkeen oikealla puolella olevaa nuolta, avautuu valikko, jossa on lisävaihtoehtoja kuvien esikatselua varten ( diaesitys, katselutila ja koko näytön esikatselu ), jotka kaikki tuodaan Adobe Bridgen täysversiosta. Napsauta mitä tahansa luettelosta valitaksesi ne tai napsauta mitä tahansa valikon ulkopuolella sulkeaksesi sen:

Mini Bridge tarjoaa myös samat esikatseluvaihtoehdot kuin koko Adobe Bridge.

Kuvien valitseminen, suodattaminen ja lajittelu

Sisältöruudun oikeassa yläkulmassa on joitain vaihtoehtoja kuvien valitsemiseksi, suodattamiseksi ja lajittelemiseksi. Vasemmalta oikealle, Valitse- kuvake antaa meille vakiovaihtoehdot kuvien valitsemiseen ja valinnan poistamiseen sekä tiettyjen tiedostojen näyttämiseen tai piilottamiseen:

Valitse Valitse-valikossa kaikki kuvat nopeasti tai poista niiden valinta.

Seuraava on Suodatin- kuvake, joka antaa meille mahdollisuuden näyttää tai piilottaa kuvia sen perusteella, minkä tähden arvostamme tai etikettiin, jota meille sovelsimme Adobe Bridge -version täysversion avulla:

Lisää arvosteluja tai tarroja kuviin käyttämällä Adobe Bridgen täysversiota.

Oletuksena, Mini Bridge lajittelee kuvat Content Pod -sovelluksen sisäpuolella tiedostonimen perusteella, mutta napsauta Lajittelu- kuvaketta avataksesi valikon, jolla on paljon muita tapoja lajitella kuvat, mukaan lukien tiedostotyyppi, koko, luontipäivämäärä ja niin edelleen. Poista valinnan yläosassa oleva Nouseva järjestys -valinta, jos haluat nähdä ne alenevassa järjestyksessä:

Valitse useista erilaisista tavoista lajitella kuvia Content Pod -palvelun sisällä.

Sisältöruudun neljäs ja viimeinen kuvake on Työkalut- kuvake, jolla ei ole mitään tekemistä kuvien valitsemisen, suodattamisen tai lajittelun kanssa. Napsauttamalla sitä pääsemme käyttämään useita Photoshopin tehokkaita ominaisuuksia, kuten Photomerge ja Merge to HDR Pro, joka on myös uusi Photoshop CS5: ssä:

Työkalut-valikon avulla pääset nopeasti Photoshop-ominaisuuksiin, kuten Batch, Merge to HDR Pro tai Photomerge.

Selaa kansioita

Mini Bridge -sivun vasemmassa yläkulmassa, navigointitangon yläpuolella, on joitain vaihtoehtoja, jotka auttavat meitä liikkumaan helposti tietokoneemme kansioissa. Selaa- painikkeilla voit siirtyä edestakaisin kansioiden selaushistoriassa, aivan kuten suosikkiverkkoselaimessasi:

Käytä Takaisin (vasen nuoli) ja Eteenpäin (oikea nuoli) -kuvakkeita siirtyäksesi edestakaisin selaushistoriaasi.

Selaa-painikkeiden oikealla puolella oleva kuvake antaa meille mahdollisuuden siirtyä nopeasti mihin tahansa vanhempiin kansioihin tai mihin tahansa äskettäin katsottuihin kansioihin tai tiedostoihin. Se antaa meille myös toisen tavan päästä suosikkeihimme:

Siirry nopeasti mihin tahansa vanhempiin kansioihin tai mihin tahansa äskettäin katsottuihin kansioihin tai tiedostoihin.

Polkubaari

Yksi hyödyllisimmistä navigointityökaluista Mini Bridgessä, samoin kuin Adobe Bridgen täysversiossa, on Polkupalkki, joka kulkee yläreunan yläpuolella juuri navigointitangon yläpuolella. Polkupalkki näyttää meille täydellisen polun tällä hetkellä valittuun kansioon. Esimerkiksi lukemalla sitä oikealta vasemmalle, se osoittaa minulle, että katson tällä hetkellä Ranta-kansiota, joka on Paikat-kansioni sisällä, joka on Kuvat-kansioni sisällä, ja niin edelleen. Polkupalkki ei vain näytä näitä tietoja, vaan voimme käyttää sitä siirtyäksesi välittömästi mihin tahansa polussa lueteltuun kansioon napsauttamalla sen nimeä:

Polkupalkki näyttää meille koko polun kansiomme, jossa olemme, ja antaa meille mahdollisuuden siirtyä mihin tahansa polulla lueteltuihin kansioihin.

Jos et jostain syystä halua katsoa Polkupalkkia, napsauta Paneelinäkymä- kuvaketta Mini Bridgen oikeassa yläkulmassa ja napsauta Polkupalkki napsauttamalla sen valintaa. Napsauta sitä myöhemmin uudelleen käynnistääksesi sen uudelleen. Voit myös näyttää tai piilottaa navigointipalkin ja esikatseluruudun täältä. Emme ole vielä nähneet Esikatselu-podia, koska se on oletuksena kytketty pois päältä, joten valitsen sen luettelosta:

Paneelinäky-valikon avulla voit näyttää tai piilottaa polkupalkin, navigointipalkin tai esikatselun.

Esikatselu Pod

Esikatseluruutu näkyy navigointipalkin oikealla puolella, leikkaamalla navigointipalkin leveys tehokkaasti puoleen ja näyttää esikatselun kuvasta, joka on tällä hetkellä valittu sisältökaukaloon. Ongelmana on, että esikatselu on liian pieni, jotta siitä ei voi tulla mitään todellista käyttöä, joten on yleensä parasta jättää Esikatselu-pod-tila pois päältä ja antaa Navigation Pod -sovelluksen käyttää tilaa. Kuten aiemmin näimme, parempi tapa esikatsella kuvia on Sisältöpalkin oikeassa alakulmassa oleva Esikatselu-vaihtoehto:

Esikatselupalkki vie hienosti tilaa, mutta ei paljon muuta. Paras jättää se pois.

Jos haluat etsiä tiettyjä tiedostoja, napsauta Haku-kuvaketta (suurennuslasi) Mini Bridgen oikeassa yläkulmassa:

Napsauta suurennuslasia etsiäksesi tiedostoja.

Ja lopuksi, jos tarvitset pääsyn edistyneisiin ominaisuuksiin Adobe Bridge CS5: n täysversiossa, napsauta Adobe Bridge -kuvaketta siirtyäksesi siihen nopeasti:

Adobe Bridge CS5: n täysversio on aina vain napsautuksen päässä.