Ero Scrum vs. vesiputous

Tietokoneohjelmistojen ja prosessijärjestelmien kehittämisessä on aina käytetty useita menetelmiä. Menetelmät käyttävät erilaisia ​​kehyksiä kehitysprosessin suunnitteluun, hallintaan ja hallintaan. Ohjelmistokehityksen elinkaari tai SDLC koostuu vaiheista suunnitteluun, analysointiin, suunnitteluun ja toteutukseen. SDLC-prosessi käsittää hyvin suunnitellun strategian uuden tuotteen modifioimiseksi tai luomiseksi. SDLC: n käyttämiä ohjelmistojen kehittämiseen on monia lähestymistapoja, vesiputous ja ketterä (scrum) kehitys ovat suosittujen kehittämislähestymistapojen joukossa. Scrumia pidetään parhaana lähestymistapana vaikeissa projekteissa. Tässä aiheesta aiomme oppia Scrum vs Waterfall -sivustosta.

Vesiputous : Vesiputouskehitysmalli tai perinteinen ohjelmistokehityksen elinkaari. Sen toimintatapa on lineaarinen ja peräkkäinen, se suorittaa yhden toiminnon ennen toisen aloittamista. Vesiputous työskentelytyyli hajottaa työn vaatimuksen, analyysin, suunnittelun, koodauksen ja testauksen päälle ja määrittelee vaiheen.

Scrum : Tämä on ketterän perheen jäsen. Scrum keskittyy projektin hallintaan ja kehittämiseen. Scrum-prosessia käytetään projektin hallintaan, kehittämiseen ja toimittamiseen ajoissa. Scrum toimii parhaiten monimutkaisissa projekteissa ja innovatiivisia ratkaisuja toimitetaan.

Head to Head -vertailu veden ja vesiputouksen välillä (infografia)

Alla on 12 parhaan vertailun välillä Scrum vs Waterfall:

Keskeiset erot vesiputous vs. Scrum SDLC: ssä

Keskustelemme muutamista suurimmista eroista Waterfall vs Scrum SDLC: n välillä:

Vesiputous malli-

 1. Kun tuotteen vaatimukset ovat selvät ja sinulla on kuva tuloksesta.
 2. Asiakas on erittäin selkeä ja vaatimukset on hyvin määritelty ja ymmärretty, ei vaadi muutoksia.
 3. Huolenaihe on kaikki lopputuotteesta, ei aika. Asiakas antaa määritetyn aikataulun ja budjetin.
 4. Vesiputousmalli toimii parhaiten, kun asiakas on osallistunut vähemmän tai minimaalisesti.

Scrum-

 1. Scrum-prosessia voidaan käyttää, kun ohjelmiston vaatimuksia ei ole määritelty hyvin.
 2. Kun muutoksia tarvitaan missä tahansa kehitysvaiheessa. se voi toteuttaa muutokset erittäin alhaisin kustannuksin missä tahansa kehitysvaiheessa.
 3. Kun kehittäjä ja sidosryhmät tarvitsevat päätöksentekovapauden. Heille tarjotaan vaihtoehtoja, jotta he voivat tehdä päätöksiä itsenäisesti. Ei pelko epäonnistumisesta

Vertailutaulukko Scrum vs Waterfall:

Ymmärtääksemme molemmat kehitysprosessit selvemmin, voimme tehdä vertailun aikaväleissä.

Scrum SDLCVesiputous SDLC
Se sisältää asiakkaat ja sidosryhmät jokaisessa vaiheessa.Tämä pitää asiakkaan loitolla. Siihen mennessä tulos on lähellä.
Scrum-kehitys säästää aikaa ja rahaa tarkistamalla kehitysprosessin säännölliset sprintit.Se voi viedä lisäaikaa, koska tarkistus tehdään vain tuloksessa. Jos prosessi on sopimaton, prosessi on palannut tasolle 1.
Työ on jaettu ryhmiin henkilökohtaisena vastuuna.Työ on jaettu vaiheisiin. Tiimi toimii tiiviissä yhteistyössä.
Scrum ottaa palautetta tuotteen omistajalta ja sidosryhmiltä. Asiakas pidetään silmukassa ja ottaa jatkuvasti sanansa koko kehitysprosessin ajan.Vaadittavat asiakirjat tehdään alkuvaiheessa. Asianmukainen dokumentointi tapahtuu vain vaatimusvaiheen aikana.
Scrum-kehitysprosessi toimii hyvin vaikeissa ja monimutkaisissa projekteissa.Vesiputousmalli toimii hyvin pienemmissä projekteissa.
Sillä ei ole määriteltyjä vaiheita.Vesiputomallilla on selkeät ja määritellyt vaiheet projektin työskentelemiseksi.
Scrum-tervetuliaismuutokset varhaisessa ja myöhäisessä vaiheessa kehityksen aikana.Se on tyytyväinen muutoksiin vain vaatimusvaiheessa. Ei ole vapautta tehdä muutoksia myöhemmissä vaiheissa.
Kehitysprosessi on jaettu joukkueelle yksilöinä, se ei odota edellisen vaiheen valmistumista.Vaiheet ja prosessit suoritetaan yksi kerrallaan.
Se jakaa työnsä sprinteihin ja jakaa sitten ryhmän jäsenten mukaan.Se jakaa työnsä vaiheisiin ja prosessi jatkuu peräkkäin.
Toimivat ohjelmistot näytetään asiakkaalle varhaisessa vaiheessa. Siksi muutokset ovat tervetulleita.Toimivat ohjelmistot tuotetaan toimitushetkellä vain asiakkaalle.
Sitä ei sido tiukka määräaika. Asiakas ei myöskään kiirehdi ohjelmistojen hankkimiseen, koska hän on tietoinen jokaisesta tuotteelleen tapahtuvasta liikkeestä tai kehityksestä.Vesiputouskehitysprosessiin on asetettu tiukka määräaika.
Asiakkaalle tiedotetaan jokaisesta projektikehityksen vaiheesta.Asiakas ottaa yhteyttä vasta toimituspäivänä.

Scrum-erot vs. vesiputous

Kuva vesiputous Malli vaiheet.

Kuva Scrum SDLC

Vesiputous malli-

 • Waterfall SDLC tarjoaa määritellyn rakenteen ohjelmistokehitysprosessin työskentelemistä ja hallintaa varten.
 • Arkkitehti- ja suunnittelutiedot ja siihen liittyvät virheet havaitaan alkuvaiheessa, ja ne pidetään asianmukaisesti dokumentoinnin alaisena säästääksesi aikaa kehityksen aikana.
 • Vaatimusvaiheessa oikea joukkue istuu asiakkaan kanssa ja muisti vaatimukset, tietää mitä tarkalleen asiakas odottaa ohjelmistolta. Asiakirjat ovat kaikki mitä joukkue seuraa koko kehitysprosessin ajan.
 • Se voi pitää kirjaa ajasta ja kustannuksista tarkasti, jos prosessia seurataan vilpittömästi.
 • Vesiputousmalli on luonteeltaan peräkkäinen ja lineaarinen, joten yhden vaiheen viat on helpompi havaita ennen siirtymistä seuraavaan vaiheeseen.

Scrum käytännössä-

 • Tämä on paras kehitysmenetelmä suurille hankkeille, se toimii jakamalla työ pienempiin sprinteihin (sykli).
 • Tiimin jäsenen työtä voidaan mitata, koska se on läpinäkyvä. Sitä voidaan arvostaa yksilöllisesti.
 • Se säästää aikaa, koska virheiden todennäköisyys on pienempi, joten asiakas ja sidosryhmät ovat mukana jokaisessa kehitysvaiheessa.
 • Scrum tarjoaa joustavuuden muutoksiin tuotteessa missä tahansa vaiheessa, koska kehitys on koodattu ja testattu jokaisessa vaiheessa.
 • Asiakas näkee toimivan ohjelmiston ennen lopullista toimitusta.
 • Suunnittelu pidetään yksinkertaisena, mikä tekee prosessista helpon hallita ja joustavaa.
 • Jatkuva viestintä ja vuorovaikutus asiakkaan kanssa ovat prosessin ja työkalujen prioriteetteja.

Vaatimien alkukirjainten ero:

Vesiputoustungos
Asiakirjat ovat suurempia.Ei määriteltyä dokumentaatiota, pienet hakemistokortit ovat parempia.
Dokumentaatio on muodollista ja tehdään asianmukaisen analyysin avulla.Se keskittyy keskusteluun ja perustuu siihen, joka luo tarinan ja käyttää sitä tuotteen luomiseen.
Dokumentoinnin tekee ammattimainen yritysanalyytikko.Tuotteen omistaja keskustelee epävirallisista vaatimuksista.
Dokumentaatio on valmis ennen minkään kehitysprosessin aloittamista.Vaatimukset täyttyvät vasta, kun tuote on lopullinen.

johtopäätös

Sekä vesiputous että scrum-ohjelmistokehityksen elinkaari on hyvä lähestymistapa. Näiden hyötyjä voidaan hyödyntää vain alkuvaiheessa analysoimalla tuotteen tarvetta, esimerkiksi tuotteen koko voi antaa esimiehelle päättää, minkä lähestymistavan voidaan valita ohjelmiston kehittämiselle. Seuraava taulukko näyttää eron lähestymistavan valinnassa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas suurimpaan eroon Scrum vs Waterfall. Tässä keskustellaan myös Scrum vs Waterfall -erotietojen ja vertailutaulukon tärkeimmistä eroista. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Ketterä vs Scrum - tärkeimmät erot
 2. Ketterä vs. lean - kumpi on parempi?
 3. Scrum ja ketterä - hyödyllisiä vertailuja
 4. Ketterä vs Scrum vs vesiputous