Ero Bootstrap vs. Jquery välillä

Bootstrap on käyttöliittymä kehittää web-sovelluksia. Se on ilmainen ja avoin lähdekoodi. Sen on kehittänyt Bootstrap-ydinryhmä ja suunnitellut Mark Otto, Jacob Thornton. Se julkaistiin alun perin vuonna 2011. Se on kirjoitettu HTML-, CSS-, Sass-, Less- ja JavaScriptinä. Se nimettiin alun perin Twitter Blueprint.

Bootstrap perustuu pääosin HTML- ja CSS-kirjoitettuihin mallipohjiin, joissa käytetään erilaisia ​​muotoja, JavaScriptiin perustuvia laajennuksia ja muita komponentteja. Bootstrap oli julkaissut uuden versionsa Bootstrap 2: na, jossa on enemmän ominaisuuksia ja uusia komponentteja sekä muutokset myös olemassa olevaan. Se tukee myös Google Chromen, Firefoxin, IE: n, Opera: n ja Safarin uusinta versiota.

Bootstrap-sovellusta käytetään reagoivien rakennus- ja mobiiliprojektien kehittämiseen verkossa. Sitä käytetään kehittämään yhteensopivaa ja heti kaikkien näytön kokojen kanssa, koska se tarjoaa johdonmukaisuuden kaikissa selaimissa ja eri laitteissa. HTML: n ja CSS: n avulla on helppo muokata monenlaisina. Bootstrap on yksi Githubin parhaiten sijoitetuista arkistoista.

Bootstrap-ominaisuudessa on monenlaisia ​​teemoja ja laajennuksia, joiden avulla sovellus on entistä interaktiivisempi ja helppokäyttöisempi. Se tukee myös alkuperäistä matkapuhelimen ulkoasua. Se on helppo käyttää ja helposti saatavissa.

Jquery on avoin lähdekoodi HTML-asiakasohjelman skriptien suunnitteluun. Se on ilmainen ja helppo käyttää. Sen on kehittänyt Jquery-tiimi ja suunnitellut John Resig. Se julkaistiin alun perin vuonna 2006. Se on kirjoitettu JavaScriptinä.

Jqueryllä tehdään HTML-pohjainen käyttöliittymäjärjestelmä, jotta sovellukset ja verkkosivustot reagoisivat paremmin ja käytettäisiin kaikilla laitteilla. Jquery on helppo kehittää ja upottaa pääasiassa HTML-muotoon. Sitä kutsutaan myös JavaScript-kirjastoksi.

Jquery seuraa Document Object -mallia ja se edustaa kaikkia verkkosivun elementtejä. Se myös yksinkertaistaa syntaksia ja elementtien käsittelyä. Jqueryn kanssa kehittämisessä on neljä periaatetta, jotka kehittävät javascript-koodia ja HTML-merkintöjä erikseen, edistävät lyhyyttä ja selkeyttä, poistavat selainten ja alustojen yhteensopivuusongelmat ja laajennettavuuden.

Jquery on erittäin yhteensopiva kaikkien selainten kanssa. Jquery-projektit testataan pääasiassa testiautomaatiokehyksen avulla nimeltä QUnit, ja plugins voidaan myös lisätä minkä tahansa javascript-koodin testaamiseen. Sitä voidaan käyttää monien käyttöliittymäkomentosarjojen, kuten Ajax, jne. Kanssa.

Head to Head -vertailu Bootstrapin ja Jqueryn välillä (infografia)

Alla on kuusi parasta eroa Bootstrap vs Jquery välillä

Tärkeimmät erot Bootstrap vs Jquery välillä

Sekä Bootstrap että Jquery ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin suurimmista eroista Bootstrap vs Jquery:

 1. Bootstrap on erittäin herkkä suunnittelusovellus, joka auttaa pääsemään sovellukseen mistä tahansa laitteesta ja se voidaan poistaa käytöstä vaatimuksesta riippuen. Jquery on myös reagoiva ruutuun.
 2. Bootstrap-sovelluksessa sovellukset näyttävät kauniilta ja houkuttelevalta. Jqueryssä sovellukset näyttävät tylsiltä ja hitailta.
 3. Bootstrap on suunniteltu pääasiassa varmistamaan, että sivusto pystytään toimimaan nopeasti tai nopeasti. Jquery on hidas verrattuna.
 4. Bootstrap voi käyttää CSS-kehystä sivustojen mukautettavuuden parantamiseksi. Jqueryssä sivustoja ei voi kehittää monilla mukautuksilla.
 5. Bootstrap on suosittu ja sijoittunut GitHubissa. Jquery on suosittu myös Java-kehittäjien keskuudessa.
 6. Bootstrap-mallissa oli paljon erilaisia ​​teemoja mallille, jota voidaan käyttää eri verkkosivustoilla. Jqueryllä ei ole tätä vapautta.
 7. Bootstrap-sivustot näyttävät joskus samoilta kuin toiset sivustot. Jqueryssä ei ole tällaista asiaa.
 8. Bootstrap on pääosin nopea ja julkaisee uusia ominaisuuksia tai komponentteja usein. Jquery on hidasta, eikä uusia ominaisuuksia tai komponentteja luovuteta usein.
 9. Bootstrap tukee sovelluksen alkuperäistä mobiili ilmettä. Jquery ei tue alkuperäistä matkaviestinnän ulkoasua ja näyttää melkein samalta.
 10. Bootstrapilla on mahtava yhteisö ja asiakirjat saatavana live-esimerkin ja mallin avulla käyttövalmiina. Jquery-dokumentaatiota puuttuu useilta alueilta.
 11. Bootstrapissa on paljon laajennuksia saatavana mukautettuihin rakennuksiin ja sovelluksen interaktiivisuuteen. Jqueryllä ei ole tätä laajaa valikoimaa laajennuksia sovellusten kehittämiseen.

Bootstrap vs Jquery -vertailutaulukko

Ensisijaista vertailua Bootstrap: n ja Jqueryn välillä käsitellään alla:

Bootstrapin ja Jqueryn vertailun perusteet

bootstrap

jQuery

MääritelmäSe on avoimen lähdekoodin käyttöliittymä sovellusten kehittämiseen.Jquery on avoimen lähdekoodin javascript-kirjasto, jota käytetään asiakaspuolen komentosarjoihin.
ohjelmoitujaSe on kirjoitettu pääasiassa HTML-, CSS-, Less-, Saas- ja JavaScriptinä.Se on kirjoitettu pääosin JavaScriptinä.
suunniteltuSen ovat alun perin suunnitellut Mark Otto ja Jacob Thornton.Sen on suunnitellut John Resig
EsitysBootstrap antaa enemmän suorituskykyä.Sen suorituskyky on suhteellisen hidas.
SovelluksetBootstrapia käytetään pääasiassa työpöytäsovellusten kehittämiseen.Jqueryä käytetään pääasiassa mobiilisovellusten kehittämiseen.
VerkkosivustoGetbootstrap.comJquery.com

Johtopäätös - Bootstrap vs Jquery

Bootstrap- ja Jquery-ohjelmia käytetään kumpikin käyttöliittymäsovellusten kehittämiseen. Nämä molemmat Bootstrap vs Jquery voidaan helposti yhdistää ja ne voivat ratkaista monia kehyshaittoja. Bootstrap-tiedostossa on suuri tiedostokoko. Bootstrapilla on liian monta luokkaa ja muotoilusta tulee sotkuista, ja DOM-elementtien runsaus. Jquerystä tulee hidasta ja hidasta, ja joskus se näyttää huonolta suurilla näytöillä.

Bootstrapia käytetään pääasiassa sovellusten kehittämiseen heti, joka on yhteensopiva kaikkien laitteiden ja näyttöjen kanssa. Se on suosituin kehittäjien keskuudessa muiden käyttöliittymien ja -alustojen kanssa. Mukauttaminen ja sen nopea suorituskyky saa kehittäjät tai organisaation valitsemaan tämän ja kehittämään sovelluksia.

Jqueryllä on suuri taaksepäin yhteensopivuus melkein kaikkien markkinoilla olevien selainten kanssa ja se on helposti upotettavissa muihin kirjastoihin ja kieliin, jotta kehitystä voidaan helpottaa. Sillä on suuri globaali tuki. Jquery on johtava suosituimmissa sivustoissa ja maissa, koska se on markkinoilla pidemmän ajan. Bootstrap on uusi ja saa markkinoita myös suosituimmissa sivustoissa ja maissa.

Yllä on yleiskatsaus Bootstrap: n ja Jquery: n eroista. Näillä on omat edut ja miinukset. Niitä voidaan käyttää tai valita asiakasvaatimusten, käytettävissä olevien resurssien perusteella ja sovellusten kehittämisen helpoksi. Molemmilla Bootstrap vs Jquery -yrityksillä on suuri yhteisötuki ja saatavilla oleva dokumentaatio, mikä auttaa uusia kehittäjiä oppimaan ja mukavasti käyttämään näitä kieliä. Aina on hyvä mennä ulos laatikosta oppia ja kokeilla jotain uutta. Hyvää oppimista !!

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas Bootstrap vs Jquery -alojen tärkeimmistä eroista. Täällä keskustellaan myös Bootstrap vs Jquery -erotietojen infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia Bootstrap vs Jquery -artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Kulma vs Knockout Mikä on hyödyllistä
 2. Kulmikas tai Bootstrap
 3. Vue.js vs jQuery
 4. Kulma vs Bootstrap
 5. JavaScript vs. JQuery
 6. Kulma vs JQuery
 7. Bootstrap vs WordPress: Erot
 8. Vue.js vs Angular: Mitkä ovat erot