Indesign - On kulunut yli vuosikymmen sitten, kun Adobe InDesign on tullut julkaisuareenalle, eikä ole vaikea uskoa, että InDesign johtaa markkinoita heti siitä päivästä, kun se iski maailmaan. InDesign on paljon parempi ja laajennettu versio Adoben aiemmasta vastaavasta Pagemakerista. Mutta myöhemmin vei julkaisun seuraavalle tasolle tarjoamalla ominaisuuksia, työkaluja ja lisäyksiä, jotka lisäsivät lisäarvoa kustannusteollisuudelle.

InDesign on kattava ohjelmisto, jonka tarkoituksena on suunnitella vaatimuksia multimediateollisuuden eri aloille. InDesignin hyvin jäsennellyt ja kätevät ominaisuudet voivat tulla käyttämään sanomalehtiä, kirjoja, uutiskirjeitä, lehtiä, ilmoituksia ja parhaita kustantamoille. Ohjelmisto on viimeisimmissä versioissaan ottanut valtavan harppauksen sovittaakseen asettelua uuden aikakauden tekniikoille, kuten älypuhelimet, tabletit ja iPadit.

Tämän artikkelin ”Aloittelijan opas InDesignille” kautta pyrimme tarjoamaan hienostunutta tietoa InDesign-ohjelmistosta, joka auttaa niitä, jotka ovat melko uusia aloilla.

Uuden asiakirjan luominen ja tulostusasetukset

Luo uusi asiakirja avaamalla Adobe InDesign. Heti kun ohjelmisto on ladattu, esiin tulee ikkuna, jonka kautta voit käyttää olemassa olevia tiedostoja tai äskettäin suljettuja tiedostoja. Voit kuitenkin luoda myös uusia asiakirjoja ja käyttää Adoben ohjetiedostoja ikkunan vasemmasta alakulmasta.

Uuden asiakirjan luominen tulostusvaatimuksemme mukaan ei ole oletusarvoisesti käytettävissä, joten sinun pitäisi löytää tiensä läpi. InDesign antaa sinun työskennellä pisteissä, millimetreinä, tuumina ja muissa yksiköissä sopivimmallasi tavalla. Tässä tapauksessa haluan työskennellä tuumina ja valmistelen asiakirjan.

Muokkaa> Asetukset> Yksiköt ja lisäykset

Kohdassa Yksiköt ja lisäykset - Valitse Viivaimet ja Yksiköt - Muuta vaaka- ja pystysuuntaista kenttää vaatimuksesi mukaan. Täällä muuten ne tuumiksi.

Voit nyt aloittaa uuden asiakirjan luomisen kahdella tavalla

  1. Voit käyttää pikanäppäimiä kirjoittamalla Ctrl + N
  2. Voit napsauttaa Asiakirja-linkkiä ID Johdanto -ikkunassa

Löydät nyt ikkunasta yksiköt, jotka näkyvät tuumina, kun olemme jo tehneet säätöjä asiakirjaan.

kerroksia

Et voi koskaan hallita InDesignia ymmärtämättä Adoben kuuluisimman Tasot-paletin työnkulkua. Viimeisimmissä versioissa InDesign Layers -paletit on lisätty arvokkaiin muutoksin, enimmäkseen lainattuna vektori-ohjelmistosta Adobe Illustrator. Jos sinulla on aiempaa tietoa Illustratorista, se auttaa sinua ymmärtämään osan helposti.

Avaa olemassa oleva Indesign-dokumentti. Voit avata Tasot-paletin,

Napsauta F7 tai Ikkuna> Tasot

Tasojen paletti aukeaa, ja huomaat avattavan nuolen kerroksessa 1. Kun napsautat nuolta, tasojen paletti avautuu alakerrosten ryhmille, jotka on ennalta määritetty yksittäisiksi kohteiksi tekstiä, muotoa ja tuotuja grafiikoita varten.

Vaihda tason nimi

Voit muuttaa tason nimeä kaksoisnapsauttamalla olemassa olevan tason nimeä. Kohdistinnuoli muuttuu sormen kohdistimeksi ja teksti valitaan sinisellä. Kirjoita nimi, jonka haluat antaa tasolle.

Lukitse kerros

Aivan kuten kaikissa muissa Adobe-kerrospaletteissa, lukitus- ja näkyvyyskuvakkeet nähdään järjestettynä juuri ennen kerrospalettiä. Voit napsauttaa lukkosymbolia aktivoidaksesi tasojen lukituksen, joten et häiritse tasojen sisältöä. Voit myös piilottaa kerrosten sisällön poistamalla silmämerkin käytöstä ja asettamalla sen piilotettuun tilaan.

Ryhmäkerrokset

Jos haluat ryhmitellä sisällön kahteen tai useampaan kerrokseen, voit sijoittaa tarvittavat tasot ja luoda ryhmän. Sen avulla voit siirtää, piilottaa ja lukita joukon kerroksia yhdessä ja säästää aikaa työskennellä niiden parissa.

InDesign nimeää oletuksena ryhmän ryhmäksi ryhmä1, ryhmä2. Voit nimetä ryhmät uudelleen nimeämällä kerrokset-sarakkeessa mainitulla tavalla.

Viivaimet ja ohjeet

Tarkkuuden täydellisyys on välttämätöntä jokaisessa suunnittelumaailman osassa. Julkaistaessa tarve on voimakkaampi. Ja paras tapa saavuttaa on hallitsijoiden ja oppaiden avulla järjestelemällä suunnittelun elementit täydelliseen kohdistukseen.

Ota viivaimet käyttöön ja poista ne käytöstä

InDesign avaa oletuksena asiakirjan viivaimien ollessa päällä. Mutta työskentely hallitsijoiden kanssa ei ole aina mukavaa eikä välttämätöntä, kun et työskentele heidän kanssaan. Voit kytkeä viivaimet päälle ja pois päältä seuraavilla tavoilla

  1. Vaihda Väärin päälle / pois -vaihtoehtojen välillä käyttämällä Ctrl + R-pikakuvakkeita
  2. Voit tehdä saman manuaalisesti

Näytä> Näytä hallitsijat

Näytä> Piilota hallitsijat

Vaihda yksiköt

On välttämätöntä muuttaa viivaimen yksiköitä vaatimuksiesi mukaan, varsinkin kun työskentelet tulostus- tai julkaisutöissä.

Valitse yksi seuraavista tavoista muuttaaksesi hallitsijoiden yksiköitä

Napsauta hiiren kakkospainikkeella viivainpalkkia - Näet ponnahdusikkunan, jossa on luettelo siinä mainituista yksiköistä. - Napsauta tarvittavaa yksikköä muuttaaksesi viivaimia tarpeen mukaan. Älä unohda muuttaa sekä vaaka- että pystysuoran viivaimen yksiköitä erikseen, koska yhden viivaimen yksiköiden muuttamista ei sovelleta toiseen.

Muokkaa> Asetukset> Yksiköt ja lisäykset>

Se vie Asetukset-ikkunaan. Viivainyksiköiden alla> Vaihda vaaka- ja pystysuuntainen yksikkö.

Nollakohta

Oletuksena viivaimen 0-piste on järjestetty asiakirjan vasempaan yläosaan. InDesign havaitsee, että asiakirjasi alkaa vasemmasta yläkulmasta, ja viivoittimen pitäisi alkaa laskea leveys ja korkeus.

Jos haluat asettaa asetukset, mistä aloittaa laskea asiakirjat, noudata seuraavia menetelmiä

Napsauta vasemmassa yläkulmassa, missä sekä vaaka- että pystysuorat viivaimet leikkaavat ja vetävät viivaimet pisteeseen, josta haluat yksiköiden alkavan.

oppaat

Jos sinulla on idea Photoshopista tai Illustratorista, ohjeista ei ole paljon tietoa, sillä ne toimivat samalla tavalla kaikissa ohjelmissa.

Ohjeita käytetään kohteiden kohdistamiseen tarkasti työalueellasi. Ohjetekstin avulla esineet ja kaikki muut elementit voidaan sijoittaa tasaisesti ylläpitäen johdonmukaisuutta suunnittelussa.

Näytä ohjeet napsauttamalla viivainta ja vetämällä se halutulle alueelle. Vaakasuora viivain lähettää vaakaohjeen ja pystysuuntainen viivain pystysuuntaisen ohjeen.

Jos haluat tietää asiakirjan X & Y-koordinaattiarvot säätäessäsi ohjeita, paina ctrl / cmd ja vedä viivoja nähdäksesi ohjauspaikan yksikköarvot.

Jos työskentelet InDesign-sivun sivuilla olevien sivujen kanssa, ohjeesi leikkaa molemmat sivut. Jotkut suunnittelijat eivät pidä siitä, koska ohjeet voivat estää suunnittelijoiden töitä kääntämästä keskittymisensä. Tällaisissa tapauksissa voit rajoittaa ohjeet yhdelle sivulle, jonka aiot, ja käyttää molemmille sivuille tarvittaessa.

Ohjeiden asettaminen on hyvin yksinkertainen tehtävä

Jos haluat asettaa ohjeen sivuilla oleville sivuille, napsauta ja vedä opas asiakirjan ulkopuolelle.

Jos haluat asettaa ohjeen yhdelle sivulle, napsauta ja vedä opas asiakirja-alueen sisällä.

Tuontityyppi

Tyyppisen sisällön tuontia ei koskaan pidetä monimutkaisena asiana. Itse asiassa teksti on ainoa esine, joka voi helposti kulkea laiturilta toiselle ilman esteitä. Pelkkä tekstin kopiointi ja liittäminen on yksi askel, jonka kaikki tietävät, ja säästää paljon aikaa. Se ei kuitenkaan ole ainoa tapa kopioida teksti InDesigniin. Se avaa enemmän mahdollisuuksia tuontivaihtoehdoilla, joiden avulla käyttäjä voi hallita tyyppiä kokonaan.

Tekstidokumentin tuominen

Jos sinulla on jo kirjoitusvirhe helposti Word-tiedostosta, voit sijoittaa sen suoraan InDesign-dokumenttiin.

Noudata prosessia kopioidaksesi Word-asiakirjavirheen

Tiedosto> Paikka

Aloita navigointi kohti sanaa, jonka haluat sijoittaa.

Ennen kuin avaat sanatiedoston asiakirjassa, valitse tiedosto aktivoidaksesi näytön tuontiasetukset. Valitse valintaruutu ja napsauta avaa. Näyttöön tulee uusi ikkuna, jossa on useita tuontivaihtoehtoja, jotka on pääosin jaettu kolmeen osaan.

Sisältää

Se näyttää vaihtoehdot, mitä sanadokumentin osia haluat sisällyttää InDesign-dokumenttiin.

vaihtoehdot

Valintaruudun valinta antaa kiharaan lainausmerkkiin kirjoitusvirheen

muotoileminen

On tavallista muotoilla sana-asiakirjat eri tyyleillä. Asiakirjan tuominen sellaisenaan voi aiheuttaa useita esteitä kirjoitusvirheessä, etenkin paikoissa, joissa on muotoilua, jota InDesign ei välttämättä purkaa.

Jos haluat selkeän tekstin luettavan, poista valintamerkinnät ja valitse teksti kokonaan.

Kun olet käynyt läpi tämän vaiheen, olet valmis tuomaan tyypin asiakirjaasi yhdellä napsautuksella. Voit jo tarkkailla kohdistimen muutosta, kun löydät sen huomattavasti terävämmäksi muutaman viivan vieressä. Napsauta aluetta, johon haluat sijoittaa tyypin, ja aloita säätäminen vaatimuksiesi mukaan.

Kuvien tuominen

Indesign voi avata kaikki suositut kuvatiedostomuodot: JPEG.webp, TIFF, EPS, PDF ja kaikki Adobe-muodot. Mutta se mitä luulet tuomasi ja näyttäväsi dokumentissasi, ei ole kopio luomastasi kuvasta, vaan se on vain esikatselu, joka otetaan linkistä, jonka hankkit.

Kuvien tuominen on erilainen prosessi InDesignissa verrattuna Photoshopiin ja Illustratoriin. Keskustelemme muutamista menetelmistä, joita käytät kuvien tuomiseen.

Ennen kuin aloitat asiakirjan luomisen, sinun tulee muistaa, että Adobe InDesign on ohjelmisto, jota käytetään julkaisemiseen, kirjoittamiseen ja ulkoasujen suunnitteluun, eikä tähän ohjelmistoon voida luoda ammattimaista grafiikkaa. Mikä tahansa graafinen kuva, jonka haluat syöttää asetteluun, on valmistettava muissa ohjelmissa, kuten Photoshop, Illustrator tai Coreldraw, ja saatettava InDesigniin helposti. Joten pidä kuvat ja grafiikat valmiina, ennen kuin saavut asetteluvaiheeseen.

Voit sijoittaa kuvan käyttämällä pikavalintaa Ctrl + D tai seuraamalla sitä

Tiedosto> Sijoita ja selaa kansiota, jossa grafiikka sijaitsee.

Näet kohdistimen muuttuneen kuvan pintaan. Napsauta kuvaketta mihin haluat sijoittaa sen ja säädä kokoa.

Sijoita kuva suoraan haluamaasi kokoon. Napsauta ja vedä kuvaa asettelussa niin paljon kuin haluat. Tämä välttää kuvan koon muuttamisen taakan, jos kuva on suurempi.

Tekstin säiettäminen InDesigniin

Ennen kuin InDesign esitteli Threads Text -ominaisuuden, tekstiä pelaaminen on valtava tehtävä, joka vaatii lukuisia tyyppikehyksiä. Kierteitetyn tekstin avulla Indesign linkittää tekstikehykset ja antaa tekstin virtata ruudusta toiseen heti, kun entinen kehys on täytetty. Prosessia ohjataan manuaalisesti piirtämällä seuraavat tekstikehykset muotoihin ja kokoihin suunnittelijan vaatimusten mukaisesti.

Luo uusi asiakirja ja piirrä tyhjä tekstikehys.

Siirry kohtaan Tyyppi> Täytä paikkamerkkiteksti

Kutista tekstikehys puoleen kokoa

Huomaat heti punaisen ruudun tekstikehyksen oikeassa alakulmassa. Se osoittaa, että näytettävää tekstiä on enemmän ja että tekstiruutu on poistunut siitä.

Napsauta punaista ruutua ja tarkkaile kohdistimen muutosta. Näet kohdistimen muuttuneen kappaleeksi. Napsauta ja vedä kohdistinta kohtaan, jossa haluat jäljellä olevan tekstin näkyvän.

InDesign on kattava ohjelmisto, jossa on joukko tärkeitä elementtejä, joita voit käyttää joka kulmassa. Yhdessä viestissä ei ole mahdollista määritellä ja sovittaa parhaita työkaluja. Tämä on yritys antaa perustiedot, joita vaaditaan jokaiselta tuoreelta. Toivomme, että artikkelista on apua ja aloitat InDesign-ohjelmistosi yllä mainituilla työkaluilla.

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja Indesignin käytöstä, joten käy vain linkin läpi

  1. 10 tärkeätä vinkkiä Adobe InDesign -käyttäjille
  2. Run Break Reset Designin merkitys VBE: ssä?
  3. 4 parasta vaihetta kuvan lisäämiseen InDesign-asiakirja-asetukseen
  4. Tiedätkö Run Break Reset -suunnittelun tärkeyden VBE: ssä?