Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opimme näyttämään yhden valokuvan muodon klusterina, samanlaisena kuin suurempi "seinä klusterin" näyttö, jossa useita valokuvia, yleensä eri kehysmuotoja ja -kokoja, on sijoitettu seinälle muodostamaan suurempi muotoilu. Tässä tapauksessa käytämme Photoshopia luomaan jotain vastaavaa, mutta pienemmässä mittakaavassa käyttämällä vain yhtä kuvaa.

Lopullinen tulos näyttää tältä:

Lopullinen tulos.

Kuinka luoda muodoltaan klusterivalokuvien näyttötehosteet

Vaihe 1: Luo uusi asiakirja

Aloitetaan luomalla uusi Photoshop-asiakirja. Siirry valikkopalkin Tiedosto- valikkoon näytön yläreunassa ja valitse Uusi :

Valitse Tiedosto> Uusi.

Tämä avaa Photoshopin Uusi asiakirja -valintaikkunan. Neliönmuotoinen asiakirja toimii parhaiten tähän efektiin, joten asetan asiakirjani sekä leveydeksi että korkeudeksi 1000 pikseliä, ja koska en aio tulostaa tätä, jätän Tarkkuus- arvon asetettuksi 72 pikseliin. / tuuma . Tarvitsemasi mitat ja resoluutio voivat olla erilaisia, varsinkin jos luot tämän tulostettavaksi. Aseta taustan sisällöksi Valkoinen ja sulje valintaikkuna napsauttamalla OK. Uusi, valkoisella täytetty asiakirja ilmestyy näytölle:

Aseta Leveys ja Korkeus -asetukseksi 1000 pikseliä, Tarkkuus - 72 pikseliä / tuuma ja Taustasisältöksi Valkoinen.

Vaihe 2: Muuta ruudukon kokoa Photoshopin asetuksissa

Käytämme Photoshop-ruudukkoa auttaaksemme meitä luomaan muotoilumme, mutta ensin meidän on tehtävä muutos ruudukon kokoon, ja teemme sen Preferences-valikossa. Siirry tietokoneessa näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon, valitse Asetukset ja valitse sitten Oppaat, Ruudukko ja viipaleet . Siirry Mac-tietokoneessa Photoshop- valikkoon, valitse Asetukset ja valitse sitten Oppaat, Ruudukko ja viipaleet :

PC: n Asetukset löytyvät Muokkaa-valikosta. Macilla ne ovat Photoshop-valikossa.

Tämä avaa Asetukset-valintaikkunan, joka on asetettu Oppaat, ruudukko ja viipaleet -asetuksiin. Aseta Ruudukko- osiossa Ruudukko Jokainen -vaihtoehto arvoon 2, 5 prosenttia . Jätä muut asetukset oletusasetuksiin. Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan:

Aseta ruudukko jokainen 2, 5 prosenttiin ruudukko-osiossa.

Vaihe 3: Kytke ruudukko päälle

Olemme muuttaneet ruudukon kokoa, mutta meidän on silti otettava ruudukko käyttöön dokumentissamme. Siirry näytön yläreunassa näkyviin Näytä- valikkoon, valitse Näytä ja valitse sitten Ruudukko :

Valitse Näytä> Näytä> Ruudukko.

Ruudukko on nyt näkyvissä asiakirjassa. Vaikka voimme nähdä sen, ruudukko ei oikeastaan ​​ole osa suunnittelua. Se on vain visuaalinen viittaus auttamaan meitä:

Asiakirja, jossa ruudukko on päällä.

Vaihe 4: Lisää uusi kerros

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Tämä lisää uuden tyhjän kerroksen, nimeltään Taso 1, taustakerroksen yläpuolelle:

Photoshop lisää uuden tason ja nimeää sen "kerrokseksi 1".

Vaihe 5: Valitse Suorakulmainen telttatyökalu

Valitse Suorakulmainen telttatyökalu Työkalut-paneelista:

Suorakulmaisen telttatyökalun valitseminen.

Vaihe 6: Piirrä alkuperäinen valinta ruudukon ympärille

Kun suorakulmainen telttatyökalu on valittu, piirrä alustava valinta ääriviivat ruudukon ympärille, mutta jätä kahden neliön leveys reunukseksi valintakehyksen ja asiakirjan reunojen väliin. Valinnan ääriviivat voivat olla hiukan vaikea nähdä kuvakaappauksissa, joten olen korostanut kaivoksen punaisella, jotta on helpompi nähdä, että olen jättänyt sen ympärille kaksi neliötä paksuisen reunan:

Piirrä valinta ääriviivat ruudukon ympärille jättämällä reunaan kaksi neliötä paksut reunat.

Vaihe 7: Täytä valinta mustalla

Kun valinta on paikallaan, siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Tämä avaa Photoshopin Täytä-valintaikkunan. Muuta valintaikkunan yläosan Käytä- vaihtoehtoksi Musta :

Muuta Käytä-asetukseksi Musta.

Sulje valintaikkuna napsauttamalla OK. Photoshop täyttää valinnan mustalla asiakirjassa. Emme tarvitse enää valinnan ääriviivaa, joten poista se siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Valitse- valikkoon ja valitsemalla Poista valinta . Voit myös painaa Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac) poistaaksesi valinnan nopeasti käyttämällä nopeampaa pikanäppäintä:

Siirry kohtaan Valitse> Poista valinta, jos haluat poistaa valinnan ääriviivat mustalla alueella.

Asiakirjassa pitäisi nyt olla alkuperäinen musta täytetty neliön muoto. Sillä ei todellakaan ole merkitystä millä värillä päätimme täyttää valinnan, koska valokuva lopulta näyttää siitä ylhäältä. Valitsin mustan siksi, että se on helppo nähdä valkoisen taustan edessä, ja se on myös helppo nähdä ruudukkoviivat:

Alkuperäinen musta täytetty muoto.

Vaihe 8: Piirrä sarja kapeita suorakulmaisia ​​valintoja

Jaamme alkuperäisen muodoltamme useisiin pienempiin muotoihin, ja teemme sen poistamalla sen osat. Ensinnäkin, meidän on valittava alueet, jotka aiomme poistaa. Kun suorakulmainen telttatyökalu on edelleen valittu, aloita muodon vasemmalta puolelta ja laske 10 pystysuuntaista neliön saraketta sisäänpäin oikealle, aloita sitten muodon yläosasta ja vedä valinta alas 11. sarakkeen ympärille, mutta jätä 10 neliöt valintasi pohjan ja muodon pohjan välillä. Ymmärrän, että se voi kuulostaa hämmentävältä, joten olen yrittänyt selkeyttää kuvakaappausta korostamalla jälleen kerran valintani ääriviivat punaisella. Huomaa, että valintani on vain yhden sarakkeen leveä ja että valintani ja muodon vasemman puolen välillä on 10 neliötä, samoin kuin 10 ruutua valintani alaosan ja muodon alaosan välillä:

Piirrä valinta 11. ruudun sarakkeen ympärille vasemmalta, jättäen 10 ruutua alareunaan ilman valintaa.

Kun olet piirtänyt ensimmäisen valinnan, pidä Shift- näppäintä painettuna, jolloin siirryt väliaikaisesti Photoshopin Lisää valinta -tilaan, laske sitten 10 vaakasuoraa neliöriviä ylöspäin muodon pohjasta ja piirrä samanlainen valinta 11. ympärille. rivi ruutua vasemmalta, jättäen 10 ruutua valitsemasi oikean reunan ja muodon oikean puolelle. Jälleen kuvakaappaus toivottavasti helpottaa näkemistä. Pidä vaihtonäppäintä painettuna, tämä toinen valinta lisätään ensimmäiseen, ja meillä on nyt valitut yhden sarakkeen ja yhden neliörivin osat:

Pidä Shift painettuna ja piirrä valinta pohjaan 11. ruudurivin ympärille jättäen 10 oikealla olevaa ruutua valimatta.

Kaksi valintaa alas, vielä kaksi mennä. Jatka Shift- näppäimen pitämistä painettuna, laske sitten 10 neliön saraketta muodon oikealta puolelta ja vedä valinta ylöspäin 11. sarakkeen ympärille jättäen 10 neliötä valintasi yläreunan ja muodon yläosan väliin. Tämä kolmas valinta lisätään kahteen ensimmäiseen:

Pidä Vaihto taas painettuna ja piirrä valinta oikeanpuoleisen 11. ruudun sarakkeen ympärille, jättämättä 10 ruutua ylhäältä valimatta.

Lopuksi, kun Vaihto- näppäintä pidetään edelleen painettuna, laske 10 riviä neliötä muodon yläosasta ja piirrä valinta 11. rivin ympärille, aloittaen muodon oikealta, jättäen 10 neliötä valintasi vasemman reunan ja muodon vasen reuna. Kun olet valmis, sinulla pitäisi olla valittuna kaksi riviä ja kaksi neliön saraketta:

Pidä Shift painettuna ja piirrä valinta ylöspäin 11. ruudurivin ympärille jättäen 10 ruutua vasemmalle valimatta.

Vaihe 9: Poista valitut alueet

Poista näppäimistön näppäimistö Backspace (Win) / Delete (Mac) ja poista valitut muodon alueet, mikä erottaa suuremman muodon heti viideksi pienemmäksi muotoksi. Paina Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac) poistaaksesi valinnan ääriviivat nopeasti muotojen ympäriltä. Emme enää tarvitse asiakirjassa näkyvää ruudukkoa, joten palaa takaisin Näytä- valikkoon, valitse Näytä ja valitse sitten Ruudukko kytkeäksesi ruudukon pois päältä. Voit myös painaa Ctrl + ' (Win) / Command +' (Mac) kytkeäksesi sen pois käytöstä nopeammalla pikanäppäimellä. Asiakirja näyttää nyt seuraavalta, kun olet poistanut valintaperiaatteet ja sammuttanut ruudukon:

Alkuperäinen suurempi muoto on jaettu viiteen pienempään muotoon.

Vaihe 10: Lisää pudotusvarjo

Napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta:

Napsauttamalla Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse näkyviin tulevasta tasotyylien luettelosta Pudota varjo :

Valitse pudota varjo.

Tämä avaa Photoshopin Tasotyyli-valintaikkunan, joka on asetettu pudota varjoasetuksille keskimmäisessä sarakkeessa. Aion asettaa varjon kulman arvoon 120 ° ja asetan sekä etäisyyden että koon 12 pikseliksi . Saatat joutua käyttämään erilaisia ​​arvoja Etäisyys- ja Koko-vaihtoehdoille, jos loit suuremman asiakirjan kuin koko, jota käytän tässä opetusohjelmassa. Lopuksi vähentää varjon voimakkuutta laskemalla opasiteettiarvo 60% : iin :

Tason varjo -vaihtoehdot Tasotyyli-valintaikkunassa.

Napsauta OK sulkeaksesi Tasotyyli-valintaikkunan. Pisaravarjo on nyt lisätty muotoihin:

Kuva varjon lisäämisen jälkeen.

Vaihe 11: Avaa valokuva

Avaa valokuva, jonka haluat sijoittaa muotojen sisään. Se avautuu omassa erillisessä asiakirjaikkunassa. Tässä on kuva, jota käytän:

Alkuperäinen kuva.

Vaihe 12: Kopioi ja liitä valokuva muotoihin -asiakirjaan

Valitse koko valokuva nopeasti painamalla Ctrl + A (Win) / Command + A (Mac), ja kopioi se sitten leikepöydälle painamalla Ctrl + C (Win) / Command + C (Mac). Siirry muotoilulomakkeeseesi ja paina sitten Ctrl + V (Win) / Command + V (Mac) liittääksesi valokuva asiakirjaan. Se näkyy omalla kerroksellaan (kerros 2) muotokerroksen (kerros 1) yläpuolella Tasot-paneelissa:

Photoshop asettaa kuvan omalle kerrokselleen muotokerroksen yläpuolelle.

Vaihe 13: Luo leikkausmaski

Siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon ja valitse Luo leikkausmaski :

Siirry tasoon> Luo leikkausmaski.

Tämä "leikkaa" valokuvan suoraan sen alapuolella olevan kerroksen muodoihin, jolloin syntyy illuusio siitä, että valokuva jaetaan ja esitetään muodoissa:

Vaikutus kuvan leikkaamisen jälkeen muotoihin.

Jos katsomme Tasot-paneelista, näemme, että kerros 2 on nyt sisennetty oikealle pienellä nuolella esikatselukuvan vasemmalla puolella osoittaen sen alapuolelle tasoon 1. Tämä on Photoshopin tapa kertoa meille, että kerros 2 on nyt leikattu tason 1 sisältöön:

Photoshop sisennä kerrokset, jotka on leikattu niiden alapuolelle.

Vaihe 14: Siirrä ja koon kokoa ilmaisella muunnoksella

Jos haluat muuttaa kuvan kokoa ja sijoittaa sen uudelleen kuvioiden sisälle, siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen tai valitse Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) valitaksesi Vapaa muunta -komennon pikanäppäin:

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Tämä asettaa Photoshopin Free Transform -ruudun ja käsittelee kuvaa. Vaikka näemme vain valokuvan alueen, joka istuu muotojen yläpuolella, Vapaa muunnos -ruutu ja kahvat näkyvät valokuvan todellisen koon ympärillä . Jos et näe kahvoja, koska valokuva on liian suuri ja ulottuu asiakirjan nykyisen katseltavissa olevan alueen ulkopuolelle, siirry näytön yläreunan Näytä- valikkoon ja valitse Sovita näytölle . Voit myös painaa Ctrl + 0 (Win) / Command + 0 (Mac) valitaksesi Sovita näytölle -komennon pikanäppäimellä:

Valitse Näytä> Sovita näytölle.

Photoshop pienentyy heti niin pitkälle kuin tarvitaan, jotta koko valokuva mahtuu asiakirjan näkyvälle alueelle, jotta voit käyttää Free Transform -kahvoja. Jos haluat muuttaa valokuvan kokoa, pidä Shift- näppäintä alhaalla, mikä rajoittaa kuvan kuvasuhdetta muutettaessa sitä, vedä sitten mitä tahansa neljästä kulmankahvasta (pieniä neliöitä). Voit siirtää valokuvan napsauttamalla Free Transform -rajoituskentän mitä tahansa kohtaa ja vetämällä kuvaa hiirellä. Kun muutat kuvan kokoa ja sijoitat sen uudelleen, näet sen liikkuvan muotojen sisällä:

Muuta kuvan kokoa ja aseta se uudelleen muotojen sisään tarpeen mukaan.

Kun olet tyytyväinen asioiden ulkonäköön, paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muutokset ja poistuaksesi Free Transform -sovelluksesta. Ja sen kanssa olemme valmis! Tässä on lopullinen "muotoklustereiden valokuvanäytön" tulos:

Lopullinen tulos.