Power BI -opetus aloittelijoille (sisällysluettelo)

 • Power BI -pöytäohjelma aloittelijoille
 • Power BI Desktop -oppaan aloittaminen
 • Kuinka tuoda tietoja Power BI: hen?

Power BI -pöytäohjelma aloittelijoille

Tämä Power BI -työpöydän opas aloittelijoille käsittelee kaikkia välttämättömiä asioita, jotka aloittelijan on aloitettava oppimiseen tietojen visualisoinnissa. Power BI, jossa BI on Business Intelligence, on erittäin tehokas työkalu tietojen visualisoinnin käyttämiseen. Tietojen visualisoinnin markkinoilla on monia työkaluja, kuten Tableau, SAP BI, mutta Power BI on helpoin oppia. Olemme käyttäneet MS Exceliä jo kauan sitten erilaisten kuvaajien ja kaavioiden luomiseen, mutta sillä on myös rajoituksia. Uudella aikakaudella meillä on hieno työkalu, kuten Power BI, joka on myös Microsoftin tuote. Power BI on erittäin helppo asentaa mihin tahansa kannettavaan tietokoneeseen ja pöytätietokoneeseen, jotka näemme seuraavassa esimerkissä.

Graafien tai visuaalien luonti Power BI: ssä on sama kuin prosessi, jota suoritimme Excelissä. Power BI käyttää syötteenä raakatietoja. Kun lataamme tiedot Power BI: hen, voimme myös tehdä terveyttä, muokata ja puhdistaa tietoja. Mutta emme voi muuttaa mitään arvoa siellä Power BI Data -ikkunassa.

Koska meillä on erilaisia ​​tapoja hakea tietoja exceliin, meillä on myös paljon enemmän vaihtoehtoja noutaa tietoja Power BI: stä verrattuna exceliin. Ja tietojen nouto on helppoa verrattuna muihin BI-työkaluihin. Sen lisäksi, että asennat Power BI: n pöytätietokoneisiin ja kannettaviin tietokoneisiin, voimme kokeilla Power BI for Mobile -sovellusta nimellä “SAAS” (Software-As-A-Service). Power BI on saatavana 32Bit- ja 64Bit-versioina, jotka voi ladata Microsoftin verkkosivuilta.

Kuvittele vain, kuinka pitkälle tekniikka on päivitetty. Vanhemmista Excel-kaavioista uusimpiin Power BI -taulukoihin.

Kuten olemme jo todenneet, Power BI: llä on erityyppisiä palveluita SAAS-järjestelmän puitteissa, kuten Power BI Desktop, Service ja Mobile-sovellusversio. Power BI: n alainen profiili tulee yleensä kehittäjänä ja analyytikkona. Mutta tämä Power BI -työ käsittää analyysin, visualisoinnin ja kaaviot, datayhteyden ja kartoituksen.

Power BI Desktop -oppaan aloittaminen

Täällä on esimerkki joidenkin sähköisten aikojen, kuten mobiili, tabletti ja työpöytä, myyntitiedoista. Ja voimme nähdä, että on olemassa myös joitain muita otsikoita, kuten alue, tuoteryhmä, päivämäärät ja omistaja. Tämä monenlainen tieto on varsin hyödyllistä saada erityyppisiä visioita Power BI: stä. Alla on kuvakaappaus siitä. Koska tiedot ovat 1000 riviä, niin sitä ei nähdä täällä kokonaan.

Power BI on helppo asentaa mihin tahansa järjestelmään, jota haluamme.

 • Asenna ensin Power BI ensin powerbi.microsoft.com-sivustolta. Tämä vie sinut Power BI -sivulle.
 • Mene tälle linkille ja valitse Tuote-välilehdestä Power BI Desktop alla olevan kuvan mukaisesti.

 • Asenna Power BI Desktop napsauttamalla Lataa ilmaiseksi.

 • Kun ladattu ja asennettu. Avaa Power BI. Aivan ensimmäinen sivu, josta saamme, missä Power BI pyytää meitä kirjautumaan sisään tai ohittamaan. Kirjaudumme sisään ja käytämme, jos se on viralliseen tarkoitukseen. Jos ei, voimme ohittaa tämän vaiheen napsauttamalla Sulje (X) -painiketta.

 • Tämä on ensimmäinen Power BI -ikkunamme. Kuten voimme nähdä, korostettuna on 3 vaihtoehtoa, jotka ovat raportit, päivämäärä ja malli.

 1. Raportit: Tämä on ensimmäinen kenttä, jolla voimme luoda ja nähdä kaavioita ja visioita. Power BI: ssä on monenlaisia ​​kaavioita. Suurin osa heistä olemme nähneet ja käyttäneet myös MS Excel -sovelluksessa.
 2. Tiedot: Täällä näemme ladatut tai haetut tiedot. Täällä voimme myös tehdä muutoksia tietojen otsikoihin ja tietoihin.
 3. Malli: Tämä on paikka, jossa voimme luoda mallin linkittämällä vähintään kaksi taulukkoa tai tietoa.

Kuinka tuoda tietoja Power BI: hen?

Jos haluat tuoda tietoja Power BI: hen,

 • Napsauta Hae- vaihtoehtoa, joka on siellä Koti-valikkopalkissa alla olevan kuvan mukaisesti.

 • Saamme erilaisia ​​tapoja ja vaihtoehtoja tietojen tuontiin Power BI: hen. Kaikissa vaihtoehdoissa näemme erilaisia ​​vaihtoehtoja, kuten Excel, Text / CSV, XML tai erilaiset tietokanta-asetukset, jotka voimme linkittää saadaksesi visioita Power BI: hen. Koska meillä on jo tietoja Excelissä, valitsisimme Excel alla olevan kuvan mukaisesti. Napsauta sen jälkeen Yhdistä- vaihtoehtoa.

 • Selaa tiedoston sijaintia ja avaa se.

 • Power BI etsii ja yhdistää tiedoston. Valitse arkin nimi, jonka haluat avata. Täällä arkki on nimeltään Sheet1 . Valitse valintaruutu ja napsauta Lataa- painiketta.

 • Kun tiedot on ladattu, napsauta sitten Data-vaihtoehtoa, joka on oikealla puolella. Tämä auttaa meitä näkemään täydelliset tiedot, jotka olemme juuri ladanneet. Tämä arkki toimii täsmälleen kuten Excel-taulukon taulukko. Voimme nähdä kaikki otsikot, suodatustaulut, joita voidaan käyttää kuten Excelissä.
 • Myös kenttävaihtoehdossa, jossa näemme viimeisimmät muutokset tietoihin. Jos muokkaamme tietoja, esimerkiksi poistamme minkä tahansa sarakkeen tai rivin, muuttamme sijaintia, se näkyy täällä.

 • Nyt voit luoda visuaalisia kaavioita tai kaavioita siirtymällä Raportti-asetukseen Data-vaihtoehdon yläpuolella, jonka olemme nähneet yllä.

 • Oikealla puolella on erilaisia ​​visualisointi- ja kenttävaihtoehtoja. Valitse nyt kaikki visualisoinnit, jotka haluamme nähdä. Oletetaan, että pinottu sarakekaavio on yksi. Missä näemme omistajien viisaita tietoja, kuten alla on korostettu. Valitse ensin Pinottu sarake -vaihtoehto ja valitse tiedot, jotka haluamme kartoittaa sen kanssa.

 • Näemme ensimmäisen kaavion, joka on pinottu sarakekaavio Omistajan viisaista myyntitiedoista, kuten alla on esitetty.

Näin voidaan luoda yksinkertainen kaavio Power BI: ssä. Voimme luoda useamman kuin yhden kaavion yhdelle arkille kuten teemme Excelissä, josta opimme seuraavassa Power BI Desktop -oppaassa.

Plussat miinukset

 • Toisin kuin muut BI-työkalut, käytämme sen täydellistä käyttöoikeutta maksamatta.
 • Voimme tarvittaessa käyttää myös Power BI -työkalua.
 • Kaavioiden luonti Power BI: ssä on sama kuin MS Excelissä.
 • Power BI: tä ei voi käyttää iOS-kannettavissa ja pöytätietokoneissa.

Muistettavat tiedot Power BI Desktop -oppaasta

 • Voimme luoda useita kaavioita ja visualisointia yhdellä tiedolla.
 • Emme voi muuttaa mitään datassa, mutta voimme muuttaa näkymiä, lajitella tietoja ja tehdä niistä helppotajuisia.
 • Yhdelle sivulle voimme luoda enemmän kuin yhden kaavion. Ja useita kaavioita yhdellä sivulla riippuu siitä, kuinka paljon tilaa siihen käytämme.
 • Muista aina tallentaa luotu kaavio tai kaaviot. Ja se voidaan tallentaa nimellä Power BI Extension .pbix .

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Power BI -oppaasta aloittelijoille. Täältä opitaan Power BI-visualisointityökalujen perustekniikoita sekä kuinka tuoda tietoja Power BI Desktop -sovellukseen ja käyttää sitä. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Kuinka muuntaa Excel CSV: ksi?
 2. Katsaus Excel Mortgage Calculator -sovellukseen
 3. Excel-toiminto alueelle (esimerkit)
 4. Box- ja whisker-tontti Excelissä | Excel-malli
 5. Virta BI DAX
 6. Power BI -raportit
 7. Power BI -kuvake
 8. Kuinka käyttää Calendar DAX -toimintoa Power BI: ssä?
 9. Power BI IF -lausunto